Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Red gelip mahkemeye veren oldumu arkadaşlar mehkeme olumlu bir karar çıkarmı emeklilik için

@ilker evlen,

Abi bu şekildeki bir raporla sana red verecekler ise bu isin altımda başka şeyler aramak lazım o zaman

@pepe,

Hayir askerden sonra bu hastalık nuksetti

• Beğen
Reaksiyonlar: pepe
@Manemm, banada red geldi itirazımi yaptım benim durumda hafif çalışma gücü kaybına girdiği halde değerlendirilmedi. Açık açık usulsüzlük yapılıyor hastane raporunda oran var herşey açıkça ortada. Bilmiyorum bakalım itirazdan ne çıkacak. 2-3 ay sürer dediler.

@kahani08, süreci bende bekliyorum mail attım SGK müdürlüklerine cimere sikayet yağdırıyorum yüksek saglik kurulu muhtemelen olumlu değerlendirir diye düşünüyorum red cevabına açıklama yapmamışlar direk çalışma gücü kaybı yok denmiş normalde bir gerekçesi olması lazım cunku hastalık var tanıda olan bir hastalığın reddi nin de gerekçesi yazilmasi gerekirdi malullerde( malulen emeklilikte ) dogustan gelen hastalıklar durumunda red gelebiliyor ama bu malulluk değil çalışma gücü kaybı , emekliliği , kurul ayırt edemiyor diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Nisan başı ara karar için sevk edildiğim hastane de yapılan muayene ve ek tetkiklere bağlı olarak istenen durum bildirir sağlık kurulu raporum halen e devlet'de görünmüyor. Bu normal midir, görünmesi gerekir mi, gerekmez mi acaba ?

@ucuncubahar,
21 ocakta müraacat ettiğim emeklilik başvurum henüz sonuçlanmadığı için acaba konunun bununla alakası olabilir mi diye düşündüm bir an. SGM'ler de dosyanız sağlık kurulu'nda karar aşamasında diyip duruyorlar sürekli ne bitmez süreçmiş bu böyle :)

Dönüşünüz için çok teşekkür ederim sağ olun.

@İstanblue34

yine benim tecrübeme göre sana bir tavsiye:

56. sayfada buldum. burdaki bir arkadaşa aynen şunu yazdım

"ben olsaydım çarşambaya kadar dys yi kontrol etmeye devam ederdim. çarşamba mesai bitimine kadar güncelleme olmazsa eğer;

cimer.gov.tr den istek şıkkını (aman şikayet olanı seçme) seçerek bir dilekçe yazıyoruz.
şu tarihli başvurum, dys de şu aşamada kaldı, son durumla ilgili bilgi almak istiyorum şeklinde basit bir dilekçe yazıyorsun.
2-4 gün içinde cevap geliyor : "dosyanız şu aşamada, işlemler devam ediyor, sonuçlandığında bilgi verilecektir." şeklinde standart bir yazı gönderiyorlar.
lakin bu cevap gelmeden dys de hareket olma olasılığı yüksek.

bu dediğimde kesin böyle olur diyemiyorum ama bende böyle olmuştu. cimer cevabı gelmeden dys de hareket olmuştu."

o arkadaş çarşamba ya da perşembe dilekçesini yazdı ve 1 hafta geçmeden olumlu cevabı gelmişti.

o arkadaşın mesajını da 60. sayfada buldum:

"Arkadaşlar dys de dosyam hala aynı şekilde bekliyordu ancak sgk dan aradılar ve maluliyetim olumlu çıkmış tahsis için oraya bekliyorlar şimdi gidiyorum umarım herkes için de olumlu çıkmaya başlarız"

özetle senin süreç çok ama çok uzamış. ben yerinde olsam Cimer'e talep dilekçesi yazardım. Şu tarihte başvurdum, dosyamın son durumu hakkında bilgi almak istiyorum şeklinde.

Son düzenleme:
@ucuncubahar,
Takip eden süreçte bahsettiğiniz adımlar üzerinden ilerleyeceğim. Evet durum çok can sıkıcı bir hal aldı.
👍🙏

Vakit ayırıp değerli önerilerilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim elinize sağlık, sağ olun🙏

@caan006,
İnş hayırlı güzel haberler alırız dostum.

Arkadaşlar merhaba şubatta başlayan macera ara karar sonrası tekrar hastaneye gittiğimde doktor raporunu SGK ya göndereceğiz dediler 23 Mayıs'ta SGK her sordugumda hastane göndermedi dedi 😀 giden postanın kodunu istedim hastaneden meğerse 4 gün önce teslim edilmiş ama işleyiş o kadar hızlı ki sagolsunlar ben merak etmesem söylemiyorlar neyse ki raporu sağlık kuruluna gondermişler bugün bir buçuk ay sonra cevap gelir dediler 😃 yalnız ben ilk basvuru yaptığımda da onu soylediler beş ay oldu

@samedo99, benim 3567 prim gunum varken basvurumu aldilar neden bilmiyorum hastaneye gittim sonra bekledim 2 ay ara karar istediler yeniden gittim hastaneye 1 ay gecti hala bekliyorum primim 3700 dolsun diyemi bekletiyolar anlamadim :) 2 ay kaldi dolmasina

Ocak ayında başvuru yaptım (İzmit SGK) martta ara karar çıktı. Gönderdim, hala bekliyor. 15 gün önce aradım 2 ay daha sürer demişlerdi.
Özetle 5,5 ay oldu 2 ay daha sürerse 7,5 olacak. :) Dünyada maluliyet için aylarca beklenen tek ülkeyiz galiba...

Çok moral bozucu ve stresli bir bekleyiş. 10.02.2025 tarihinden itibaren bekliyorum. Kesin olacağını bilsekde sabırla beklesek

4 ay.. 6 ay beklemek. Valla insan haysiyetini, onurunu yok saymaktan başka bir şey değil. Çok öfkeliyim. Memur hatası, personel eksikliğiyle açıklanamaz bir durum. Yoğunluk falan en fazla 1 hafta-10 gün tolere edilir, altı ay ne demek.
Alacağımız 14bin lira para sanırsın inci kolye takacaklar!

21 Ocak ve 10 subat başvurularıma 18 haziranda giderek kendim öğrendim red geldiğini ve red kararını nisan ayında posta gönderdik diyorlar gelen bir kagit yok ortada postada yok dedim kendim öğrenmesem eve kagit gelecek 1 2 ay sonra gelirdi veya da hic göndermediler memur boyle söyledi biz geçen ay gönderdik dedi bende gelen herhangi bir posta olmadı dedim itiraz etmek için red kağıdı ile sosyal sigorta yüksek saglik kuruluna itirazımı yaptım gerekçeleri ve engel grubumu mevzuatı belirterek orta tanı olması gerektiğini belirttim bekliyorum

@Manemm,

Merhaba, itiraz için Matbu bir form veriyorlar ilave bir dilekçe mi yazdınız yoksa matbu formun üzerine mi belirttiniz mevzuatı?

@dado84,

Ben de bu cuma ara karar muayenesine gideceğim. Aynı gün başvurmuşuz, bakalım nasıl gidecek süreç.

@Kafakafka,

Hastanenin raporu biran once SGK ya göndermedi gerekiyor yoksa bir ay sürüyor ondan sonra da SGK bin sağlık kurulu serüveni başlıyor ona da bir buçuk ay koy kısmetse yeni yilda belli olur 😄

@Dertli58, ara karar genelde 170 degil posta yolu ile bildiriliyor 170 sistemi takip ederek bilgilendiriyor o sekilde beklemek yerine SGK gidip durumu öğrenmek lazım tabiki emeklilik servisine gitmelisiniz ,girişte sıra bekleyip işlem başlatma memurları da birsey bilmiyor bana 4 ay önceki ara kararı söylüyor ara karar çıkmış diye gittim geldim hastane durum bildirir raporunu SGK sağlık kuruluna iletti dedim sonra ust kattaki servislere yönlendirdiler dikkat et gidip girişteki sıra alıp o memur uzerinden degil bağlı bulunduğunuz servise gitmenizi öneririm ben red kararını sıhhiye 4 kat emeklilik servisine giderek öğrendim benim servisim orası idi

Üst Alt