Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Arkadaşlar yeni yasadan emekli olan varmı? 1 hafta önce heyet işlemimi tamamladım. Durum bildirir raporu otomatik sgk gidecekmiş sanırım DYS de 1 haftadır hareket yok tahmini ne zaman sonuçlanır. Durum bildirir raporumda henüz e devlette gözükmüyor. Hastane 1ay demişti sgk 2-3 ay sonra sonuçlanır şeklinde bilgi paylaşmıştı?

@Dertli58, bizimkisi bayramdan bir hafta önce heyete girdik daha bugün SGK'ya gitmiş DYS evrakta gözüküyor bakalım hayırlısı

80 gündür bekliyorum ara karar raporu da çıktı sgk kurulda 1 haftadır bekliyorum. Daha kac hafta bekler Allah bilir

@limi1, bizimkisi de ara karar çıkmıştı bayramdan bir hafta önce heyete girdik daha bugün SGK'ya gitmiş DYS evrakta gözüküyor

@Dertli58,

Ben yasadan sonra emekli olanlar olduğunu düşünüyorum ama emekli olanlar birkaç kişi hariç 1-2 kişi buhar olup uçuyorlar. Belki 100 kişide 1 kişi ama emekli olanların paylaşmadığını düşünüyorum.

20/03/2025Tespit - (İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak İşlemde

benım dosyam 1 aydır boyle kaldı burada sonuc kac gunde cıkıyor bilen var mı arkadaslar

bu surec ten sonra ne oluyor bilen var mı

@limi1,

Doğrudur ben daha hiç duymadım. Süreçler uzuyormuş yoğunluk olduğu için en az 3 ay sürüyormuş. Mecbur bekleyeceğiz.

@limi1, Facebook'ta 2025 engelsizler 2025 grubu platformuna üyeyim bu grupta Yeni yasaya göre emeklilik için başvurup Red alan kişiler ekran görüntüsü DYS paylaşıyor bu gruba üye olup buradan net olan arkadaşlarla iletişime geçip bilgileri görebilirsiniz çoğu kişi Red alıyor

@mehmet-41,

Zaten çoğunluğun ret aldığının farkındayım ama ümit ediyorum kendimce bende 3 ayda 3 kişinin emekli olduğunu okudum. Cok yorulduk topluca onu biliyorum.

@limi1, @aligumus, bayan CHP milletvekili bununla ilgili anayasaya başvuru yaptı iptali için İnşallah bir olumlu sonuç olur olumlu olmazsa artık bu iktidarın gitmesini beklemekten başka bir şey kalmayacak

@marto1, senin telegramdaki sayfa sadece devleti kötülüyor ve cimere şikayet ettim o sayfayı haberiniz olsun hadi sende varsan içinde sanada geçmiş olsun

Arkadaşlar. Rahatsızlığı Brekial Pleksus olan kişiler için WhatsApp üzerinden grubumuza bekleriz. Bağlantı için Dm mesajı atin

@esra777,
Normaldır tüm engelli kardeşleri mağdur olan ve yasal çıkaran o kişidir. Belli ki sende bademcik ve makarnacı tarafına destekliyorsun buradan açık şekilde belli ediyorsun burası da sana uygun yer değil bence sen başka kapıya gitmelisin.

Şimdi 7 gün sonra ilk başvurudan itirabaren 90. güne girmiş olacağım. Bir tane de ara kararım var :)

Şunu merak ettim. Bu sağlık kurulu ilk başvuru tarihimi göz önüne alıp tespiti hızlandırır mı ? Yoksa 1 ay daha mı beklerim :)

@dmndmn

işlemleri 6 ay sürenler var. iyi tarafı işlemleriniz olumlu sonuçlanırsa toplu para almaya hak kazanıyorsunuz.
kötü tarafını zaten her gün yazıyoruz. :(

Devleti kötülemek..

Tanı listesi gibi bir listeleri var sanırım. Oradan puanlama yapıyorlar. Ağır eleştiri falan ahahaha.

@ucuncubahar,
6 ay mı ? :) Oysaki 3 ay hedefi koymuştum.

Toplu paradan kastınız ilk başvuru tarihi mi ? Yoksa iş gücü kaybı tespit günü mü ?

@dmndmn

inş. en kısa sürede sonuçlanır ama ara karar senin süreci yaklaşık 1 ay uzatır.
emeklilik başvuru tarihini takip eden ay başından geçerli olur.
olumlu sonuçlanırsa, 3 ayda sonuçlanırsa 3 aylık toplu maaş alırsın. inş. yanlış bilmiyorumdur.

@ucuncubahar,
Bu bilgiyi bir kaç kişi daha söyledi. Ancak internette doğrulayamadım :) Belki doğru kontrol etmedim bilemedim.

@olgunbodur,

Yasa çıkmadan önce yüzde 40 üzeri vergi indirimi olan herkesin kabul ediliyordu. Ne yüzde 25i? Red durumlarının çoğu yanlış başvuru falan değil. Hastalıkların SGK işgücü kaybı tablosunda olmaması...

Benim 4 martta sgk ya ulaşmıştı evraklarım 21 martta karar çıkmış 28 martta bankaya ilettiler bankada bana REDDD geldi diye iletti. Yani çabuk ilerledi işlemlerim ( bizde şöyle işliyor süreç ben bankaya iletiyorum banka sgk ya iletiyor aracı gibi direkt göndermiyoruz nedeninide hiç sorgulamadım ☺️banka böyle istedi)

Sgk mız yok bizim sgknın kanunlarına tabiyiz sadece vakıf ödüyor emekli olanların maaşını devlet ödemiyor yani.

Şimdi itiraz için ben dilekçe yazdım bankaya ilettim banka ilgili kurum ile biz resmi yazışma yapacağız dedi bekliyorum bakalım.

Bu esnada bankanın doktoru ile görüştüm Aslı neredeyse başvuruların %95 red gelmiş bunda bir düzenleme illaki yapılacak Ek1 listesinde olup red edilmesi çokta kabuledilir bir durum değil dedi. Bir kafa karışıklığı var sgk tarafındada dedi yada fakire bir umut verdi bilemiyorum.

Öylece bekliyorum yani…

Güzel haberler yazın emekli olduk diyede moralimiz yerine gelsin hepimizin

Üst Alt