Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Bende dün cimere yazdım bugün ysk kurulunda gelen evrak işlemde yazıyordu şimdi dosyasına kaldırılmış yazıyor cevap ne zaman gelir bilgim yok

Cimere bende yazdım 22 gün evrak işlemde yazıyordu gelen evrak dosyasına kaldırılmış olarak güncellendi. Demek ki cimere yazınca bir tık güncelleyip beklemeye alıyorlar. Bakalım Kaldırılan evrak ne zaman sonuçlanacak.

cimerden oluşturulan şikayetleri devletin kurumları pek takmiyor belediyelerde is görüyor bazı belediyeler tabiki bende yazmıştım kopyala yapıştır klasik cevaplar işlem yine aynı zaten cimer üzerinden SGK birimlere hızlandırın demez cunku memurlarda her evrak bölümü ne yapacağını bilerek ordan oraya atıyor netice sonuçlandırma kısmını kesinleşme durumunda sgk müdürlerinin imzası vs izinlerinden sonra tahsis oluşuyor bu surece kadar gelen evrak giden evrak dolaşır öncesi zaten sevk eksik evrak ara karar gibi aşamalardan oluşur o aşamadan sonra evraklar aşaması kütüphaneye dönüşüyor her giden birimde ama isler memurun kendi insiyatifinde degil imzalar netice sonuc ulaşmadan belli sureyi asmadan dosya paşlaşmaları yapıyorlar süreç bu olduğunu düşünüyorum SGK gittiğimde orda boyle olduğuna kanaat getirdim

@aligumus

son aşamasında sigortalıya bilgi yazısı gider.
olumlu da olsa, olumsuz da olsa dilekçene cevap mahiyetinde bilgi yazısı yazılır.

SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ - Giden evrak kayıtlı şeklinde.

Tekrar selam arkadaşlar. Dys sitesinde görülüyor reddi yedik. Lakin itiraz ettim de bu itiraz cevap takip bilmem ne nerede yapılacak hiç belli değil. Sgk mesaj geldi o sitede açılmıyor. Yeniden başvuru için 6 ay sonra dediler. 2 ay sonra tekrar rapor almaya uğraşıp onunla tekrar başvuru yapacağım. Ne diimki. Red yiyen arkadaşlara geçmiş olsun

pd5pcle.jpg

merhaba

Bu SGK sitesinden ankete girip lütfen hiç memnun değilim olarak anket doldurur musunuz ? Veya düşünürseniz anket yapabilirsiniz.

Çünkü yüzde 62 memnunmuş !!! Kendi kendini kandırıyorlar. Troller anket doldurmaya da başlamışlar. Bir yıl 12 ay. 100 gün 3,5 ay olmuş Daha başvurum cevaplanmadı. Cevaplanmayı geçtim maaş bağlanana kadar sanırım 6 ay olacak. Hala yüzde 62 hangi gerizekalı memnunuz diye ankete cevap vermiş anlamak güç.

Bende bu şekilde kaldı

)İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK BAŞVURU VE SEVK İŞLEMLERİ SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı20/03/2025 9:41 AMBSK İNTİKAL 28/5
20/03/2025Tespit - (İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı20/03/2025 9:55 AMBSK İNTİKAL 28/5
420/03/2025Tespit - (İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış25/04/2025 12:12 PM

arkadaşlar istanbul sosyal güvenlik il müdürlüğü servis 1- 2 - 3 servisleri nerde tam olarak aynı binadamı hepsi ben direk gitmek istiyorum

@grafakir, emeklilik servisinde numaralar vardır o kat icinde o numaralar her numara kendi ile ilgili dosyaya bakar örneğin senin ki emeklilik 1 se o odayı bulmalısın

@aligumus,

Kardeşim dosyan şuan sağlık kurulunda kurula girmeyi bekliyor,
Ne zamanki sistemde giden evrak kayıtlı diye yazı düşerse işte o zaman sağlık kurulu kararın çıkmış ve bağlı bulundugun sgk merkezine gönderilmiş olur.
İşte o zaman bağlı bulunduğun sgk'yı arayarak son durumu öğrenebilirsin.

@grafakir,

@Mehmet005,
Yaptıkları terbiyesizlik. Ben gelen evrak kayıtlı olması için bir ay bekledim. 6 gün önce gelen evrak kayıtlı oldu. Ne zaman kurula çıkacak bunun bilgisini vermeleri gerekiyor. Bakkal gibi çalışma sistemleri var. Devlet kurumları daha şeffaf olmalılar. Bakın tekrar ediyorum ben 3 ay daha beklerim. Önemli olan zaman bilgisi verilmemesi. Sistemli çalışmamaları.

Benim şöyle bir sıkıntım var. Şu anda mevcut 4000 prim tamamladım. Eski yasaya göre şimdi emeklilik dilekçesini verecektim. Neyse, şimdi 4000 prim var, yeni yasada hafif tanı için 4100 prim artı var. Acaba 4100'ü tamamladıktan sonra mı başvur malıyım? Yoksa 4100'ü tamamlamadan şansımı mı denesem? Alım baya karıştı buna. Bir yandan da Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararı da beklemekteyim.

@aligumus,
Boyum 117.. ellerim ufak. Bacaklarım kısa. Cüce yani. Önceden bize direk 40 veriyorlardi. Şimdi ise içimizden geçtiler.

@Batax,
Orta tani alabileceğini düşünüyor isen dene. Yok Hafif tanı alabilecek derecede Bir problemin varsa bekle. Kafa karışacak bir durum yok.

Emeklilik için son çalıştığın işyerinin, bağlı olduğu SGK Müdürlüğüne mi, başvurmak gerek.
Mesela işten ayrıldım artık çalışmıyorum.Nereye başvurmam gerekli?

Üst Alt