Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Yok ben bir dilekçe yazmadım. Sadece 2025 temmuz ayında yenilediğim engelli raporumla, engelli erken emekliliğe başvurdum ve işlemler aşağıda tarihlerinide yazacağım silsile ile başladı. E- devlet'te 4C emekli işlem evrak takip ile takip ettim bütün aşamaları.
1. 06.08.2025'te evrakım ==>>>> 6 Ağustosta evrak kaydı ile işlemler başladı.
2. 13.08.2025'te evrakım ==>>>> MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ.
3. 22.08.2025'te evrakım ==>>>> AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ.
4. 28.08.25'te evrakım ==>>>>SAĞLIK KURULUNA RAPOR GÖNDERİLDİ --->> Bu 4C olduğu için ANKARA SAĞLIK KURULU idi. Ben İzmirden başvurdum
5. 23/09/2025'te ==>>>> DİLEKÇESİNE CEVAP VERİLDİ.
6. 26/09/2025'te evrakım ==>>>> DOSYANIN İŞLEMİ TAMAMLANDI.ARŞİVE İADE EDİLDİ.
==>>>> iki ayda bu işlemler yapıldı.
Tarihler bu safahatta ilerledi ve tamamlandı. Dün 170 den SGK yı aradım göremediklerini söylediler. E-devlette emekli günlü kesenekleri veya 4c emekli maaş sorgulama gibi çeşitli yöntemleri uyguladım ve gördüğüm kadarıyla emekli işlemim başlamamış. Olumlu olsaydı e devlet te bu sekmeler aktif olurdu ama aktif bir sekme yok. Aktif olmadıklarına göre muhtemelen olumsuz. Artık mektup gelince eğriyi doğruyu öğreneceğiz.Benim rapor ağır uyku apnesi-%35 ve diğerleriyle birlikte %46 yapıyor. Mektup ulaşınca Sonuç ile ilgili bilgilendiririm.

Son düzenleme:
@K.Catalbas, merhaba bende bir soru durucum aynı işlemleri bende yaptım yorucu biraz hastane evragi ne zaman SGK gönderiyor birde SGK emeklilik için ne kadar sürede dönüş yapıyor bunları ogrenmek istiyorum

@Serkan0244,

Her hastane aynımıdır bilemem ama hem kendi tecrübem hem de duyduklarıma göre hastane çok bekletmiyor. Maks 15 gün içerisinde (ki benim örnekte 3 günde) sevkediyorlar. Aslında her ay belirli dosya gönderme tarihleri var. Hastane yönetimine göre değişir. Asıl olay SGK'da başlıyor. Benim raporum Nisan'da SGK'ya ulaştı. 2 Eylül'de sonuçlandırmışlar. Ben 24'ünde arayınca öğreniyorum. Bir bilgilendirme sistemi, haber verme, posta gönderme vb. hiç bişe yok. 15 günde bir ya da ayda bir arayıp sorman gerekiyor.

Şanslıysan aradığın SGK müdürlüğünde telefonu açarlar. (bende 1 kere bile telefonu açmadılar) 3 defa müdürlüğe gidip yüz yüze sordum. Henüz sonuçlanmadı demişlerdi. En son gitmek yerine Alo 170 arayıp kayıt bıraktım. Benim yerime siz yazı yazıp sonucu öğrenir misiniz ben tekrar arar bilgi alırım dedim. Kayıt oluşturdular. Ortalama 2-3 iş günü içerisinde (benim örneğimde aynı gün) bir ticket numarası ile kaydınız sonuçlanmıştır arayıp öğrenebilirsiniz mesajı geldi. Aradım. Kurumdan gelen cevabı aynen okudular.

Kısacası Alo 170 herhangi bir bilgi göremez ancak müdürlüğe gitmeden sizin yerinize onlar sorgu talebinde bulunabilirler. Gitmek ayrı dert çünkü kolay olmuyor herkes için..

Bu nasıl bir sistem, zaten çoğu kişi mağdur oldu emekli olamıyor, bazılarının daha emeklilik için süresi varken başvuru yapabildi ağır düzey oranı varsa erkene çekildi kararlar 3-5 ayda çıkıyor ara karar çıkarsa daha da uzuyor
kimisine telefonla haber geliyor öğreniyor kimisine kâğıt geliyor öğreniyor kimisi de tesadüfen ya sgk ya giderek yada arayarak durumunu öğreniyor.
Başvuru yaptıktan sonraki süreç herkes için muallak herkes için farklı
Bu devirde bu karmaşıklık gerçekten tuhaf

@K.Catalbas, bende 10 gün felan oldu heyete gireli 3 hafta ya gider felan biseyler dediler anlamadım bakalım ne olacak emekli olacakmiyiz eski raporum %48 di suan ki eklenen hastalıklarla %60 geçmiştir diye düşünüyorum ama durum bildirir raporda oran yazmıyor zaten

Benim durum Bildirir Raporum 4 aydır hala çıkmadı Şaka gibi hastanedeki doktorlar sadece imza atacaklar onu da 4 aydır atmıyorlar Yarın izinliyim hastaneye gideceğim başhekimliğe çıkacağım artık bir çaresine baksınlar

Merhaba M24.66 - EKLEMİN ANKİLOZU hastane bu tanıyı koydu sgk dan sonuç bekliyorum.
Hastalık ve oran hakkında bilgisi olan varmı .
3 Aydır sonuç beklemek yordu

@NİHAT3455, biz 9 aydan beri bekliyoruz bizim başvuru sonrası 3. ayımızda SGK tekrardan tek hekim durum bildirir heyet raporu istedi onu verdik 3. ay sonra tekrardan daha detaylı bir rapor istedi toplamda 9 ay oldu hala bekliyoruz inşallah size de bir ara karar çıkarmaz var olan raporunuzda işlem devam eder inşallah emeklilik başvurusu yapmış 3 ayda sonuçlanmış çok çok az kişi var bilginize

@EmirAlim, bu yıl yapılan değişiklikle sadece en yüksek hastalığa bakılarak emekli ediliyoruz. Devlet hastanelerinden aldığımız raporlardaki engel oranına bakılmıyor artık. Tek hastalıktan yüzde 40 ve üzeri engelimiz yoksa emekli olamıyoruz bidiğim kadarıyla. Hatta bu şartlarda bile SGK Sağlık Kurulu'nun iki dudağı arasındayız. Mümkün olduğu kadar az sayıda insanı emekli etmek istiyorlar.

@pınar-deniz, evet herkes tek hastalık diyor ama hastanede öyle biriyle konuşuyordum adamın %40 ilk tek hastalığı yok ama emekli olmuş yani tek ona bakılmıyor galiba yani adamın %25 lik bir hastalığı var o hastalık başka yan hastalıklar çıkarmış onların toplamı %52 ediyor Muş emekli olmuş

@Serkan0244,
durum bildiri raporlarında zaten oran yazmaz, skg bölge sağlık kurulu kendi oranlamasını yapar yani sizi en çok etkileyen sekel halini almış hastalığı kendi yönergelerine göre oranlar ve bir düzey belirler, ikincisi Bsk nın en önemli kriteri kendinize bakım ve günlük aktiviteri yapıp-yapmadığınız buna da efektif ambulasyon sağlayamama durumu deniyor, bunların içinde uzuv kayıpları, alt ve üst ekstiremite de fonksiyon kaybı, çok ileri derecede sekel halini almış hastalıklar( bu hastalıklar cihaz ilac ve operasyonla etksini azaltılamıyor olması gerekiyor )

@msm18694, Hayırlı olsun emekliliğiniz. İş çıkışı yapıldıktan sonra tahsis/aylık talep formu doldurtmak için çağırıyorlar.

Eylül ayı içerisinde talebinizi yaparsanız Ekim itibariyle aylığı hak etmiş olursunuz.

Doldurulacak formda mevcut hesabınızın olduğu bankayı ve şubesini seçebilir veya promosyonu fazla veren bankaları araştırıp onu seçebilirsiniz.

Eşim 2022 yılında meme kanseri 3.derece tedavi gorduk,o yıl yine koltuk altı lenf 4 adet alındı.meme alt tarafı temizlendi.2024 yılında yüzde 40 engelli raporu aldım ve 2024 Aralık ayında emekli olduk 4400 primle.rapor senelik verildi .şimdi kontrol zamanı geldi.arastirmama göre hastalık ilk 5 yılında yüzde 60, 5 yıldan sonraki 5 yıl boyuncada yüzde 40 verilmesi gerekiyormuş. Bize eksik oranını verildi acaba?bu sene için tekrar heyete başvurduk kaç oran verilir? Ayrıca bu engel raporunu süresiz verirlermi?bilgisi olan bir arkadaşımız cevap verebilirmi lutfen

@msm18694,

Hayırlı olsun emekliliginiz. Darısı tüm bekleyenlerin başına. Hangi düzeyde iş gücü kaybı verdiler acaba bende sol diz altı ampute proxsimal den bekliyorumda🙏

@msm18694,

İstanbul harici her yerde normal şartlarda 3 ayda geliyor İstanbul olunca bizim gibi 9 ay bekliyorsunuz ben başvurduğumda doğan çocuklar baba demeye başladı bizim sonuç yok daha 😄😄

@msm18694, hayırlısı olsun gözünüz aydın hastalığınız neydi hangi engelden emekli oldunuz bilgi verebilir misiniz

Merhaba arkadaşlar
Belgenet üzerinden işlem takibi yapmak için neyapmamız gerekiyor.

@msm18694, hayırlı uğurlu olsun

yüzde 60 ağır düzey mi oluyor

bende de amputeyim kalçadan itibaren kayıp cevap bekliyorum.

siz sanırım bursadaydınız işlemleriniz toplam ne kadar sürdü

@msm18694, hayırlısı olsun gözünüz aydın Ben de 60 yaşında işitme konuşma engelli ablam için başvuru yaptık 9 aydan beri bekliyoruz inşallah biz de hayırlı bir sonuç alırız tekrardan hayırlısı olsun diyelim herkese

Üst Alt