Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@istanbul1406
Hangi memur buna emir verilmiş anlamış değilim öyle bi kanun yoktur en yakın eğitim araştırma hastanesi varsa oraya git derim sen ona dediğine bakma oraya randevu al ve sonra sgk gidip bu hastaneye sevk ediyorum der onlar sana dilekçe yazıyor ve o hastaneye yazar öyle kendin kafasına göre o hastane diye kural koyamaz. zaten bi çoğu %99 kendin seçip kendin hastaneye sevki yapıyor

@Freedomm, Banada ara karar çıktı, eğitim araştırmadan randevu al gel dediler 3 gün sonraya istanbul eğitim araştırma osmaniye boştu aldım direk yazdı yolladı.
Burda bir arkadaş ara kararda randevuya gerek yok demiş, Çam sakura her gün randevu düşüyor randevu alıp şubeye gidip değiştirtsin ayrıca Çapa'ya 182 de randevu yok biliyorum

Çapa Üniversitesi Hastanesine Nasıl Randevu Alabilirim?

Fakültemiz Hastanesi'nden 0212 41****** numaralı telefon ile veya web sayfamızda

@istanbul1406,

Çapa kendi sisteminden alırsın internet sayfasında var 182 sistemien dahil değil.
İstanbul ünüversitesi istanbul hastanesi oldu ismi çapa online randevu yaz çıkacak ...

@AsLi35,
sürekli değil "süreli" sanırım değil mi? 18 aydan sonra da oran olacak mı acaba?
Merhaba 18 ay süreli vermişler ama ben çalışıyorum yani raporluyum şuan ama çalışıyor vaziyette oldugum için emekli olmadım 2027 marta kadar sonrasında kanser bittiğinde verirlermi tekrar emeklilik bilemedim

@Freedomm
Selamm valla sağolasın süresiz olmadığı için pek bir şey ifade etmiyor gibi buna güvenip işten ayrılamam çünkü 18 ay sonra yenilenmesse kalakalırım ortada

Arkadaşlar bilen bir kişi yorum değil ama gerçekten konuyu bilen yorum yapabilir mi?

Kanserden süreli emeklilik sonrasında nasıl ilerliyor süreç 18 ay sonunda kestik maaşı diyip tekrar vermeyebilirler değilmi emeklilik ağırdüzeyde çalışma gücümü kaybettiğime 17-03-2027 kontrol muayenesi gerektiğinine süreli emeklilik verdiler EK 1 listesinin E -24 hükmü gereğince

@AsLi35, Geçmiş olsun 18 ay sonra maaşınızın direk kesilmemesi için belirlenen kontrol muayenesi tarihinden 3 ay önce SGK'ya giderek sevk almanız gerekiyor.

Kontrol muayenesi istemiyle alacağınız yeni rapor incelenecek ve emeklilik durumunuzun devam edip etmeyeceği kararı verilecek.

@AsLi35, hastalık remisyon a girerse keserler yani kontrol muayene si bu yüzden istiyor bizde yaşadık bu sorunları kemoterapı ve işin zamanları hesaplanıyor

16:48:09(####### ###) H-1.Sigortalı Tescil Ve Hizmet Servisi (##### ######)Bağımsız Ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Emeklilik Daire BaşkanlığıEvrak Havale Edildi-##### içi posta işlemi sonucunda otomatik oluşan havale.
16/12/2025 16:48:09--##### ######Evrak Kaydedildi-######### hareketi sonrasında otomatik oluşan evrak kayıt işlem açıklaması.
Anlamı nedir

@zeyno19, tekrar ara karar verecek üniversitesi hastanesine sonra ekg eko ile rapor yazılacak süreç o şekilde olacak

16:48:09(####### ###) H-1.Sigortalı Tescil Ve Hizmet Servisi (##### ######)Bağımsız Ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Emeklilik Daire BaşkanlığıEvrak Havale Edildi-##### içi posta işlemi sonucunda otomatik oluşan havale.
16/12/2025 16:48:09--##### ######Evrak Kaydedildi-######### hareketi sonrasında otomatik oluşan evrak kayıt işlem açıklaması.
Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip Ekranı © 2025​

Son hareketleri nasıl yorumlarız arkadaşlar

@sabi88,

Hayır efendim yönetmelik var itiraz edeceksiniz.
SGK bunu uygulamak zorunda gerekirse cimer e yazın olmaz ise dava yolu açık.

Benim heyet haftaya cuma gününe kadar sürecek. E-mar, görme alanı, kan, ultrason hepsi tetkik istiyor. Baştan aşağıya check up gibi sürekli şunu çektir, bunu çektir diyorlar.
Ya sabir resmen çile ya ocak 2026 kaldi emeklilik bitmez bu istekler.
Şimdi ultrason çektireceğim.

Sabahtan beri 4 bölüm anca gezdim ve 7 bölüm daha var.

Son düzenleme:
meklilik Daire Başkanlığı Evrak Havale Edildi-##### içi posta işlemi sonucunda otomatik oluşan havale.

@caan006, 17/12/2025 08:53:21 Sosyal Güvenlik Uzmanları (##### #####) ###### ###### ####### Evrak Havale Edildi-17/12/2025 08:53:21 -- ##### ##### Evrak Teslim Alındı-##### teslim alındı.17/12/2025 08:52:58 Mevzuatı Geliştirme , Eğitim Ve Rapor Değerlendirme Şube Müdürlüğü (##### #####) ###### ######## ######### Evrak Havale Edildi-17/12/2025 08:52:58 -- ##### ##### Evrak Teslim Alındı-##### teslim alındı.
17/12/2025 08:27:08 Bağımsız Ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Emeklilik Daire Başkanlığı (#### ####) Mevzuatı Geliştirme , Eğitim Ve Rapor Değerlendirme Şube Müdürlüğü Evrak Havale Edildi-###### ###### #######
17/12/2025 08:27:08 -- #### #### Evrak Teslim Alındı-##### teslim alındı.
16/12/2025 16:48:09 (####### ###) H-1.Sigortalı Tescil Ve Hizmet Servisi (##### ######) Bağımsız Ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Emeklilik Daire Başkanlığı Evrak Havale Edildi-##### içi posta işlemi sonucunda otomatik oluşan havale. anlamı nedir

@güllerin efendisi,
11 tane bölüm var. Daha 5 bölüm anca bitti ve hâla hastanedeyim e-mar istedi ilaçlı haftaya gün verdi. ultrason tamam hepsi tetkik istiyor ve ileri tarihe randevu veriyorlar.
Eski rapor ve epikrizlere bakmıyorlar bile sil baştan muayene ediyorlar.
Dahiliye işim yok diyorum ama zorunlu 3 tüp kan aldı.

@bjk11,

bu başlıkta bazı arkadaşlar sadece emekliliğe sebep olacak engellerinin olduğu bölümün tetkik yaptığını söylüyordu.
yani diğer kalan bölümlerden engelli raporu sürecinde olduğu gibi sadece imza aldıklarını zannediyordum.
bu işin bir standardı olmaması çok garip.

@strazyevsk,
Ben yaşadığımı söyleyeyim; SGK' dan sevk ile gittim. Engellerim Kardiyoloji, Nefroloji, Üroloji ve Dahiliye. Bu 4 bölüm haricinde yazılan +7 bölüm şikayetiniz var mı diye sorarak muayene yaptı. Şikayetiniz yoksa görüşlerini sisteme o minvalde yazdı doktorlar.

@strazyevsk,
Genel cerrahi zorunlu dedi. Girdim iceri film istedi ve benim onunla alakam yok
Dahiliye ic hastalıkları zorunlu dedi ve kan istedi yani o bölüm ile alakam yok.
9 bölümü ben yazdırdım ama iki bölüm zorunlu dedi ve toplam 11 bölüm oldu.
Daha eve gitmeye çalışıyorum. Haftaya iğneli e-mar ve baska şeyleri yapacağım.
Ücret verirsem hemen cekim yoksa 15 gün sonra maalesef sistem boyle ve 1 ay icinde heyet zor biter.
Çalışan nasıl heyete girecek hayret ya yıllık izin alsa bile 15 günde bitmez.
Bazi bölümler p tesi ve perşembe yani hepsini bir günde zor tetkik istemese 5 iş gününde biter ama görme alanı Haftaya cuma parasını vereyim belki özel alan açarlar.

Bana kardiyoloji yazmamış onu nasil heyete ekletecegim?
Dahiliye ve genel cerrahi ben istemiyorum dememe rağmen zorunlu diye yazmış.
Heyete kardiyoloji ekle.desem ekler mi?
Kolum delik deşik oldu.
Bir sürü tetkik istediler.

@güllerin efendisi,
Benim ilk engelli raporum %58 sürekli
Vergi indirimi icin aldığım raporum %54 sürekli
Vergi indirimim %49 sürekli
Atk raporum %49 sürekli ( iş gücü kaybı)
Simdi atk raporu en üst kurul veriyor sgk denilen kendi heyeti beni emekli etmezse eger direk atk raporu ile davayı sgk açarım. Atk raporu zaten iş gücü kaybını noktasına kadar işliyor yani o kurumdan hiçbir şey kaçmaz. Haaaa akp bunlari emekli etmeyin oranları düşürün diye talimat verdiyse itiraz eder ysk giderim yine sıkıntı çıkarırsa direk sgk dava açarım. Elimde tapu gibi raporlar var.
Atk raporunu tanımayan sgk mahkeme yolu ile mecbur tanır.
Heyeti bitsin bakalim emekli olurum diye düşünüyorum.

Ayrıca akp'nin yasaya eklemiş olduğu ek- madde eşitlik ilkesine aykırı 2024 oncesi vergi indirimi ile emekli olan ve sonra vergi indirimi iptal olanlar yani AYM %100 bozma yapar.

Arkadaşlar bende dün 16 yıl 3.777 günüm vardı sgk sevk etti hastaneye randevusuz gittim bugün heyete sadece nöroloji kaldı bitmedi sabah erkenden nörolojiyide halledip heyete teslim edecem gün verecekler skolyozdan boynun içinden sırtımın ortasına kadar platin var kısıtım çok tüm doktorlar anlayışlı çıktı akciğer ve skolyoz röntgenleri çektilrr cd yaptılar, tüm şikayetlerimi yazdılar soldan düşük ayak var birde skolyozdan kaynaklı göğüsten problem var, ret derseler düşünmek bile istemiyorum 60 yaş veya yasayı bekleyecez hafif derse 2 yılım var orta derece gelirse günüm doldu rabbim herkseye hayırlısını versin görüp yaşayacaz randevusuz aldılar sabah emg m vardı elimde o iyi oldu ekstra olarak kas testi tüm vucut ölçüm istedi fizyodan onu da yaptırdım bakalım nolacak

Seçim zamanı kademeli emeklilik getirecekler diye bir haber var.
1999 ve 2000 girişi olanları kapsayabilir. Primleri eksik olanlar askerlik ve doğum borçlanması ya da yurt dışı borçlanmasıni yapsin.
Askerlik 540gun 125bintl ocak 2026 %45 zam gelecek
Doğum borçlanmasına zam yok. Kadinlar çocuk başına borclanma yapabilir ayrıca doğumdan sonra 2 yil daha borçlanma yapabiliyor galiba en kötü senaryo eyt emekli olursunuz.
Engelli emekli olmak isteyenleri süründürüp, eyt ön plana çekecekler gibi neyse herkes için hayırlısı olsun.

@Hkn38,
Nöroloji yeni bir detaylı emg istedi geçen yıl çektirmiştim kabul etmedi galiba süreç uzadıkça uzuyo haftaya perşembeye emg verdiler bakalım ne olacak

1 aralıktan beri dys de ilerleme yok zar zor ödedim askerlik borçlanması 1 yıldır sadece 20 gün çalışabilirim enerji Red gelirse itiraz yandık ben çalışma hayatımda 42 kez iş değiştirdim sadece 3 kez bi iş yerinde 1 yılı geçtim askerlik ile 4103 gün oldu anca 240 gün ödedim askerde askeri hastane de doktora sert yaptım öyle gönderdi sol göz görmeyince kaybı ve bipolarım 5 kez hastane de yattım 3 kez ekt bütün hayatım boyunca gördüğüm tedavileri heyete sundum vergi indirimi vardı geçen sene ödeyemediği askerlik of kafayıbyiyecrğim

@bjk11, 8 temel bıranj harici diğer yan hastalıklar için yan branjlara Dahiliye 8 iç hastalıkları ) kısmından kayıt yaptırıyorsun evet açıyor, kronik hastalığı olan arkadaşlar da rapora gitmeden doktorlarından rica etsinler röngen E.M.R usg çekimlerini 6 ay içinde olursa kabul eder sistem
Senin için geçmiş benden istenmedi çünki kontrollü hastaydım sistemde vardı .

Üst Alt