Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Tekin-Tekin
Sen emkli misin daha yenimi emekli olabilmek için başvuru yaptı vergi indirimi ile emeklilik şu anda kalktı şu an tek hastalıktan en yüksek oran hangisi ise ona göre emeklilik hakkediyorsun yada ret yiyorsun

Valla bende nisan ayında müracaat etmiştim daha 4 gün önce başka sgkya göndetiyolar ve ağor düzeyde iş kaybı yazıuo ben anlamadım %52 rapor oranım ms hastasıyım 6440 günüm var 2006 girişliyim malülen emekli değilde engelli emekli olmak istiyorum acaba malülenmi çıkıcak anlamadım çalışmak zorundayım malülen olursa çalışma olmuyomuş

@güllerin efendisi, merhabalar vergi indirimi ile emekliyim
üstteki postta belirtmiştim Kontrol Muayene Tarihi : 28.03.2026 (Vergi indirimi ile emekli) (3 yıllık)
ek1 hastalık listesinde hematoloji : TTP rahatsızlığı >>> Üroloji : Penil protez diğer adı ile (mutluluk çubuğu operasyonu) rahatsızlığı
kontrol zamanım gelmeden sevk işlemlerimi yaptım kurul heyetine çıktım yeni raporum E devlet görünüyor rapor 2 yıllık
anlamak istediğim 2 yıllık raporum SGK tarafından da mı onaylandı ' Yaşlılık Aylık İlk Karar ' vs gibi bir yazışma herhangi bir bilgilendirme aylığın devamı yada kesildi ibareli bir bilgi veriliyormu yada nereden görebiliyoruz iyi forumlar herkeze

@Tekin-Tekin, Hastaneye vermiş olduğun sevk yazısına istinaden oluşturulan rapor hastane tarafından SGK'ya gönderilecek. SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenecek ve emeklilik devam veya durdurma kararı verilecek.

Yeni almış olduğun oran ile kontrol muayenesi oranı aynı derecede olduğu için zaten bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Yeni raporun 2 yıllık olacağı için SGK tarafından yine 2 yıl sonrası için kontrol muayenesi belirlenebilir.

Eve tebligat olarak Yaşlılık İlk Karar Evrağına benzer bir yazı gönderilebilir. Bazen bu evrağı E-devlete de yüklüyorlar. Emekli aylık bilgisi sekmesi içerisinde evraklar bölümünde görülebilir.

@Hsn78,

Süslü cümleler resmî ve vurgulu “alt yapısı ise SGK VE MALİYE BAKANLIĞININ” ortak
“ÇAL”ışma Prensibi..

Merhaba , 20 Ekim 2025 de başvuru yapmıştım çalışma gücü kaybına %73 tek hastalıktan ( gece körlüğü - retinitus pigmentosa ) ancak RED geldi . şimdi ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı ? itiraz edersem bir daha başvuru yapamıyorum mu ? itiraz etmeliyim sonuç değişir mi . lütfen bilgisi olan paylaşabilir mi . ? bu hastalıktan daha önce böyle bir süreç yaşayan var mıdır ?

@sabi88 hayır neye göre karar veriliyoki bide ben malülen istemiyorum o zaman napmam gerekiyo çünkü çallışmak zorunndayjm malülen olunca çalışamıyosun galiba

Hepinize çok teşekkür ederim. Bekleyen herkesten güzel haberler almak dileğiyle.

Üst Alt