Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@scpapegoat, Emekliliğiniz hayırlı olsun.

Önceki mesajlarınıza baktım Nisan ayı sonunda yaşlılık aylığı talebi yapmışsınız. Bu duruma göre takip eden Mayıs ayı itibariyle aylığı haketmiş oluyorsunuz. Sizin de yazdığınız gibi 01.05.2026 olarak aylık başlangıç olarak görünüyor.

Birikmiş Ödeme, Mayıs Aylığı ve Bayram İkramiyesi bu ödemelerin hepsini almanız gerekiyordu bu ay.

Size sadece birikmiş ödeme yatırılmış. SGK yakınsa gün içinde gidip durumu sorabilirsiniz. Bir yanlışlık olduysa da Haziran aylığı ile birlikte eksik yatırılan hakkınız olan Mayıs Aylığı ve Bayram İkramiyesini almalısınız.

bugün böyle bir güncelleme olmuş, deneyimli arkadaşlar yorumlayabilir mi?

Evrak NoEvrak SayıKonuEvrak Tipiİşlem TarihiGönderenAlanAçıklama
142109872E-73052948-115.01-142109872Çalışma Gücü Kaybı Ara Karar-###########GIDEN_EVRAKEvrak Geçmişi
22/05/2026 10:56:11--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sigortalı Tescil ve Hizmet 4 (Sigortalı İşlemleri Ek5 Ek6 Ek9 K.İbs 4A Maluliyet)' Klasör Kodu: '999' Klasör Adı: 'Entegrasyon Evrakları (Altına Klasör Açmayınız.)' / Birim: 'Sigortalı Tescil ve Hizmet 4 (Sigortalı İşlemleri Ek5 Ek6 Ek9 K.İbs 4A Maluliyet)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'
22/05/2026 10:56:11--Evrak Kapatıldı-Postalama işlemi sonrasında evrak otomatik olarak kapatılmıştır.
22/05/2026 10:56:11--Evrak Postalandı-Evrak kurum içi otomatik postalandı.
22/05/2026 10:56:11#### ###### ########## ########Evrak İmzalandı-
22/05/2026 10:43:20####### ########## ###### #####Evrak Paraflandı-

Merhaba herkese, emeklilik sürecini en erken tamamlayan örnekler var mı ? Örneğin 1-2 ayda tamamladım emekli oldum diyen oldu mu hiç burada ? Sanki min 6 ay sürüyor gibi değil mi ?

@deco53, önce iş gücü kaybı tespiti yapılması gerektiği için süreç uzuyor aslında. son 6 ay içinde alımış bir sağlık kurulu raporu varsa raporu il müdürlüğü heyetine gönderip iş gücü kaybı tespiti yaptırılıyor. Sonuçlanması yaklaşık 1 ayı buluyor (her şey yolunda gider ve iş gücü kaybı tespit edilirse) bu sürecin sonrasında emekli işlemleri ve sonuçlanması derken yine yaklaşık 1 ay desek 2 ayı buluyor ancak güncel sağlık kurulu raporu yoksa sgk ilk başta bir eğitim araştırma hastanesine sevk ediyor poliklinikleri dolaşıp işlemlerin yapılması yoğunluğa göre değişebiliyor. Örneğin benim işlemimde psikyatri polikliniği 2 ay sonrasına randevu verdi diğerlerini tamamlamama rağmen onu bekledim. sonrasında heyet onayı için yine gün veriliyor benim örneğimde yaklaşık 1 ay sonrasına verildi sonra kurulun onayladığı bu rapor iş gücü kaybı tespiti için sgk ya gönderiliyor ve kurulun onay süreci bekleniyor ilk başta ilettiğim gibi bu süreyide eklediğinde 5-6 ayı bulabiliyor

ancak şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. ben iş gücü kaybı listesindeki durumumdan emindim. Kontrol istemeyerek hafif iş gücü kaybı ile onaylanacağı kesindi. belki ekstra tedaviler kaynaklı orta verilebilir diye düşünüyordum. emeklilik tarihimden 1 sene önce iş gücü kaybı tespiti için SGK dan sevk alıp hastaneye gittim süreci başlattım yaklaşık 6 ayda süreç tamamlandı hafif iş gücü kaybıyla emekli olabileceğim sonucu geldi. sonrasında sigortalılık yılımı doldurmayı bekledim ve dolduğu ay içerisinde sgkya gidip emekli olabilir evraklarımı aldım. işyerimle de görüşüp ayın son günü emeklilik talebimi ilettim. bu şekilde emeklilik işlemlerim aslında hızlı tamamlanmış oldu.

@Arif Seğmen, valla bendede ağır uyku apnesi var üstelik hem osas hem santral ahi 48 supin pozisyonda ahi 101 bunla birlikte hipoksemi ve aritmi + raporlu hiper tansiyon+ amfizem başlangıcı
Başvurdum ret geldi itiraz ettim ret gelicek yine büyük ihtimal

Üst Alt