Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@scpapegoat, Emekliliğiniz hayırlı olsun.

Önceki mesajlarınıza baktım Nisan ayı sonunda yaşlılık aylığı talebi yapmışsınız. Bu duruma göre takip eden Mayıs ayı itibariyle aylığı haketmiş oluyorsunuz. Sizin de yazdığınız gibi 01.05.2026 olarak aylık başlangıç olarak görünüyor.

Birikmiş Ödeme, Mayıs Aylığı ve Bayram İkramiyesi bu ödemelerin hepsini almanız gerekiyordu bu ay.

Size sadece birikmiş ödeme yatırılmış. SGK yakınsa gün içinde gidip durumu sorabilirsiniz. Bir yanlışlık olduysa da Haziran aylığı ile birlikte eksik yatırılan hakkınız olan Mayıs Aylığı ve Bayram İkramiyesini almalısınız.

bugün böyle bir güncelleme olmuş, deneyimli arkadaşlar yorumlayabilir mi?

Evrak NoEvrak SayıKonuEvrak Tipiİşlem TarihiGönderenAlanAçıklama
142109872E-73052948-115.01-142109872Çalışma Gücü Kaybı Ara Karar-###########GIDEN_EVRAKEvrak Geçmişi
22/05/2026 10:56:11--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sigortalı Tescil ve Hizmet 4 (Sigortalı İşlemleri Ek5 Ek6 Ek9 K.İbs 4A Maluliyet)' Klasör Kodu: '999' Klasör Adı: 'Entegrasyon Evrakları (Altına Klasör Açmayınız.)' / Birim: 'Sigortalı Tescil ve Hizmet 4 (Sigortalı İşlemleri Ek5 Ek6 Ek9 K.İbs 4A Maluliyet)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'
22/05/2026 10:56:11--Evrak Kapatıldı-Postalama işlemi sonrasında evrak otomatik olarak kapatılmıştır.
22/05/2026 10:56:11--Evrak Postalandı-Evrak kurum içi otomatik postalandı.
22/05/2026 10:56:11#### ###### ########## ########Evrak İmzalandı-
22/05/2026 10:43:20####### ########## ###### #####Evrak Paraflandı-

@BnymnYldz, çok teşekkür ederim. Dileyen herkese nasip olsun inşallah.

SGK ya ilk uygun zamanda gidip detayları sorgulayayım ilettiğiniz gibi.

Merhaba herkese, emeklilik sürecini en erken tamamlayan örnekler var mı ? Örneğin 1-2 ayda tamamladım emekli oldum diyen oldu mu hiç burada ? Sanki min 6 ay sürüyor gibi değil mi ?

@deco53, önce iş gücü kaybı tespiti yapılması gerektiği için süreç uzuyor aslında. son 6 ay içinde alımış bir sağlık kurulu raporu varsa raporu il müdürlüğü heyetine gönderip iş gücü kaybı tespiti yaptırılıyor. Sonuçlanması yaklaşık 1 ayı buluyor (her şey yolunda gider ve iş gücü kaybı tespit edilirse) bu sürecin sonrasında emekli işlemleri ve sonuçlanması derken yine yaklaşık 1 ay desek 2 ayı buluyor ancak güncel sağlık kurulu raporu yoksa sgk ilk başta bir eğitim araştırma hastanesine sevk ediyor poliklinikleri dolaşıp işlemlerin yapılması yoğunluğa göre değişebiliyor. Örneğin benim işlemimde psikyatri polikliniği 2 ay sonrasına randevu verdi diğerlerini tamamlamama rağmen onu bekledim. sonrasında heyet onayı için yine gün veriliyor benim örneğimde yaklaşık 1 ay sonrasına verildi sonra kurulun onayladığı bu rapor iş gücü kaybı tespiti için sgk ya gönderiliyor ve kurulun onay süreci bekleniyor ilk başta ilettiğim gibi bu süreyide eklediğinde 5-6 ayı bulabiliyor

ancak şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. ben iş gücü kaybı listesindeki durumumdan emindim. Kontrol istemeyerek hafif iş gücü kaybı ile onaylanacağı kesindi. belki ekstra tedaviler kaynaklı orta verilebilir diye düşünüyordum. emeklilik tarihimden 1 sene önce iş gücü kaybı tespiti için SGK dan sevk alıp hastaneye gittim süreci başlattım yaklaşık 6 ayda süreç tamamlandı hafif iş gücü kaybıyla emekli olabileceğim sonucu geldi. sonrasında sigortalılık yılımı doldurmayı bekledim ve dolduğu ay içerisinde sgkya gidip emekli olabilir evraklarımı aldım. işyerimle de görüşüp ayın son günü emeklilik talebimi ilettim. bu şekilde emeklilik işlemlerim aslında hızlı tamamlanmış oldu.

@Arif Seğmen, valla bendede ağır uyku apnesi var üstelik hem osas hem santral ahi 48 supin pozisyonda ahi 101 bunla birlikte hipoksemi ve aritmi + raporlu hiper tansiyon+ amfizem başlangıcı
Başvurdum ret geldi itiraz ettim ret gelicek yine büyük ihtimal

@Adem Öztürk, merhaba Hala dönüş yok en son aksiyon aşağıdaki gibi

Evrak Geçmişi
13/11/2025 10:31:37--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Bursa Bölge Sağlık Kurulu' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'

Aranızda 2025 teki yasadan sonra testis timörü teşhisi ve %40 raporu ile başvurup emekli olabilen oldumu?

İşlemlerimi halledip 5 Mayıs'ta heyete girdim. Muayene olurken ortopedi doktoru röntgen dahi çekmedi. 03 Haziran hastane aradı ve ortopedi ye bir daha muayene olmam gerektiğini iletti. :) ben muayene olurken söyledim hocam röntgen neden cekmiyorsunuz diye eski raporun var oradan yazicam dedi :) düşünün 1 ay geçti sonra arıyorlar..
9 hazirana yeniden randevu verdiler , ortopediye gidicem ve şikayette edicem.
Böyle bir saçmalık olamaz ya gerçekten.
Bende evragım SGK ya gitmiştir diye sistemden takip ediyorum.

@alpay24,
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Uyku apne sendromları

Obstrüktif uyku apne sendromu (OSAS) veya santral uyku apne sendromu (CSAS) tanılarından birinin varlığı olan olgularda aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması;
  • Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup uygulanan PAP (Pozitif havayolu basınç) tedavisine yanıt alınamaması (AHİ’nin 5’in altına indirilememesi) veya hastanın bu tedaviyi tolere edememesi (Her iki durumda da son bir yıl içinde alınmış en az 3 aylık cihaz kullanım raporunun ibrazı gereklidir).
  • Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup kronik noktürnal hipoksemiye bağlı kardiyovasküler, serebrovasküler komplikasyonların varlığı, pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi

BU YAZANA GÖRE SENİNDE BENİMDE EMEKLİ OLABİLMEMİZ LAZIM. BU ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI Hastalık Listesi İÇERİSİNDEN KENDİ BAKTIKLARI BİR YAZI

Emekli maaşı 42000 TL yattı Mayıs ayında benim le aynı şartları taşıyan arkadaşımın 55 bin nasıl oluyor bu hesaplama ya

@Arif Seğmen, usta ek1 aynen öyle yazıyor yani ağır uyku apnesi ve ona bağlı komplikasyon ya sevk ettikleri hastaneden detaylı rapor sunulmuyo
Yada takımına göre ofsayt penaltı kararı değişiyor
Ben itiraz ettim burda bir detay var anlatayım
Sgk ya gittim gitmeden acabaları gidermek adına tüm raporlarımın belgelerimin çıktısını yanıma aldım sgk,ya gittiğimde memura red geldiğini gerekçeli kararın elden teslimini istedim baktı sisteme düşmemiş itirazmı ediceksiniz dedi evet dedim sadece bir a4 kağıt çıktısına sicil no vs bilgileri döküp bunu evrak teslime verin dedi
biraz üzüldüm o kadar evrak hazırladım diye
Her neyse evrak teslime o itiraz dilekçesini verirken elimdeki raporlarıda ekleyebilirmiyim dedim tabiki dedi böylece tüm rapor belgeleride resmi işleme dahil ettim
İtiraz edicekseniz tüm belgelerinizi çıkartıp yanınıza alın artı bir kaç yapay zeka uygulamasını kullanıp sağlam bi dilekçe yazıp onuda ekleyin

Bu arada bir karmaşayada son verelim
Bazı arkadaşlar dys ekranındaki klasör kodlarını onaylanmış diye yorumluyor
Bu kodlardan özellikle 115.01 kodu için bu söyleniyo halbuki o kod sadece dosyanızın doğru adreste incelenip karar verilmek üzere sgk sağlık kurulunda olduğunu ifade ediyo kararın red veya onaylandığı anlamına gelmiyor
Yine 115.02 görüp red olmuş diyenleride gördüm halbuki o kodda dosyanızın yüksek sağlık kurulunda olduğunu ifade ediyo red veya onayı değil

Son düzenleme:
yeniden merhaba,

dün yazdığım konuya istinaden bugün sgkya gittim ve ret gelmiş. a4 çıktı verdiler itiraz için ancak şöyle bir durum söz konusu, benim hastalığım grandmal epilepsi ve ilaçla bile kriz geçiriyorum ancak heyet 20% vermiş ve hafif dememiş. bir şeyi yok demiş :)))) sgkda ki hanımefendi bu şekilde söyledi. yani hafif diye bile tanı verilmemiş.
itiraz ettim ama bir şey çıkacağını sanmıyorum. madem bir şeyim yok neden ilaç aldığım halde kriz geçiyorum ve iş yerleri beni işe almıyor? benim gibi olan o kadar çok kişi var ki bunu işyerlerinden saklama ihtiyacı duyuyoruz, söylediğimiz zaman kimse işe almıyor çünkü, ayrıca iş yerinde kriz geçirince ertesi gün çıkışımız veriliyor. tabii ki sebep hastalık gösterilmiyor. karşı tarafı da anlıyorum kimse iş yerinde ayılıp bayılan birini istemez, kafa tramvası vs olsa işyeri sorumlu olacak.
o zaman hal böyleyken devlette 40% engelli tanısı koyarken (ki benim gibiler için 40% daha ağır geçirenlerde var) neden bizi engelli olarak görmeyip emekli etmiyor.
zaten 25 yıllık çalışma hayatım var, 2001 girişliyim, primlerim doldu sadece yaşı bekliyorum ama artık yaşı bekleyecek durumda da değilim. madem böyle bir engelim var emekli etseler ya...
her neyse benim durumumda olanlar için bilgi amaçlı yazmak istedim.

Yani bu 15 Ocak 2025'ten sonra emeklilik başvurusu yapıp da olumlu sonuç alan var mı acaba çok merak ediyorum genellikle bedensel engellilere veriyorlar ruhsallığı psikolojik sıkıntıları olan arkadaşlarımıza pek çıkmıyor diye biliyorum veya kronik hastalığı olanlara çünkü öyle bir izlenim edindim

5 Mayıs 2026 da Ümraniye eğitim araştırma hastanesinde heyete girdim, 03 Haziran'da aradılar ve yeniden ortopedi muayenesi olmamı istediler , bugün gidip muayene oldum. Sorun benim %58 sürekli raporum var zaten , bu raporumdaki oranimin neden çok olduğunu sorguladilar. Sonuç tekrar kontrol kitapçığı açtılar , oranlama doğru dedi ve gönderdi. 16 Haziran da yeniden heyete gireceğim. :)
Sistemin saçmalığına bakar mısın.
Mevcut normal raporunun oranına takıldılar, kendileri sıfırdan muayene edip işlem yapmaları gerekirken..

@Arif Seğmen, benımde ahi 3 aylık cıktısı 2 kez süresiz raporu hepsini verdim ahi 3 aylı cktıda 5 istiyor 8 altına hiç inmedi ret itiraz ettim yine ret

@caan006, hesaplanma hatası olabilir diye itiraz ettiniz mi? benim %35 daha az görünüyor çok anormal, @OturanBoğa daha önceki iletilerinizde e-devlette hesaplanan maaş %90 doğru çıkar demiştiniz, edevlette ABO %45 görünürken maaşda %30 hesaplandığını hiç gördünüz mü? 2008 Ekim sonrasını artık ABO=%30 diye mi sabitlediler acaba

@emre 78, valla ben memura sordum sgk da %90 red veriyolar dedi o kalan %10da bedensel engelliler sanırım malum sağlık kurulunun onlarda tahlil rapor vs yorum yapma şansları yok

Selamın aleyküm cümleten. Arkadaşlar bu gün bende emeklilik başvurusu için SGK gittim form doldurdum ve beni hastaneye sevk edeceklermiş tekrar rapor için.
Şimdi benim merak ettiğim konu bu raporu verirken en çok neye bakıyorlar ben bedensel engelliyim koltuk değnekleri kullanıyorum, hastlığım da çocuk felci.
Acaba sizce emekli olmam mümkün olur mu?

@456, eski raporlarına ve güncel durumuna bakıyolar sgk sağlık kuruluna durum bildirir raporu yolluyolar
Senin durumda pek yeni tahlil vs durumu yok ortapedik belki bir iki röntgen alırlar
Bu arada hastaneye sevk için tebligat falan bekleme maksimum iki hafta sonra git elden sevkini al işlemler aylar sürüyo nekadar erken halledersen okadar iyi
çok çok büyük ihtimal emekli olursun ama çalışıyosan 5510 28e5 ten hafif veya orta derce almaya bak ki çalışmak istersen maaşın kesilmesin

• Beğen
Reaksiyonlar: 456
@alpay24,

Ben 2008 sonrası girişliyim ve bana eğer çalışırsan maaşın kesilir denildi. Bunun kesilmeme gibi bir durmum var mı gerçekten.
Ayrıca cevabın için de teşekkür ederim..

@456, 1 Ekim 2008 sonrası işe girişi olanlar ister normal normal şartlarda isterse de engellilik sebebiyle emekli olsun birşey değişmiyor.

Emekli olduktan sonra tekrar işe girerseniz emekli aylığı kesilecektir.

@BnymnYldz, Evet bende öyle biliyordum alpay hafif ve orta derece dediği için acaba öyle bir durum var mı diye sormak istedim..

Banada hafif duzey verıldi seneye emekliyim inş sgk 2009 girişliyim sgk müdürüne sordum bagkurluyum bana iş yerini kapatmana gerek yok dedi maasın kesilmez dedi

Üst Alt