Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@cfylmaz, hastalık listesinde hastalığım var hastalığa bağlı istedikleri komplikasyonlar var ama red geldi iyimi
Sgk da memurla bşzzat konuştum yüzde doksan red geliyo başvurular dedi iyimi

@deco53, Kuçük illerde oluyor ama büyük bölgelerde 6 ayda bitmesdi bile çok nadir çok ağır olman lazım benim ağır düzey çıkmasına rağmen 12 ay sürdü

@alpay24, doktor raporunu eksik yazmıştır. herkes denediği için red oranının yüksek olması normal listede var ise ve doktor düzgün bir rapor yani eksiksiz yazarsa red veremez verilse bile Ysk dan döner. Çok fazla örneği yaşandı eski yazılardan da görebilirsin.

@scpapegoat, ilk başvuru yaptığın kağıtta yazdığın bankaya yatıyor Tc belgen ile şubeden çekiyorsun.

Eğer ki ilk başvuru tarihinden beri çalışmıyorsan o günden itibaren hesaplanır çalışıyorsan çıkışın olduğu günden itibaren hesaplanarak yatar. Emek maaş peşin ödenir Yani sen 19 unda maaş alıyorsan öncesinde 19 una kadar olan maaşın yatar. 19 unda ise bir sonraki ayın tam maaşını alırsın. Benim tavsiyem sgk ya danışın ve en net bilgiyi alın

Son düzenleme:
Dün SGK gitmiştim bugun aradılar evrek hazırlanmış hasteneye için rendevu alabilirsin dediler. Umarım hakkımızda hayırlısı olur..
Ayrıca bir gün de aramalarına da şaşırdım doğrusu..

mevcut raporumla geçen sene başvurmuştum red geldi itiraz ettim ekimde yine red geldi 6 ay geçtikten sonra SGK tekrar başvurdum iş gücü kaybı için tekrar kurula girdim 20 mayısta (Bursa Şehir hastanesi) bugün DYS'de raporun sgkya ulaştığını gördüm bir önceki başvurum 4 ayda cevaplanmıştı bu sefer 1,5 ayda sgk kurulunda bakalım kuruldan ne zaman çıkacak.
Hastalık KOAH orta derece.

Arkadaşlar salı günü sağlık raporu için kurula giricem acaba kaç gün sonra belli olur sonuç..

@deco53, yasa çıkmadan önce 2024 te tüm işlemler 26 gün sürdü. 26 gün sonunda emekli olmuştum.

Üst Alt