Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıldır 657 devlet memuruyum. Emekli olma prosedürü nedir?

Hepsini gönderin bence (ama hepsinden birir nüsha sizde kalsın mutlaka)

Bugun emeklilik icin dilekcemi verdim.sonucu gelince paylasirim.bulent bey (oturan boga) basta size ve tum arkadaslara tesekkur ederim.insallah bir aksilik cikmaz.

Bugun beni cagirdilar.3 fotograf istediler.birde imza atmam gerekiyormus.neden diye sordum.normal yili doldurup emekli olanlarin formu imis.bunlari da hazirlayip dilekcemle beraber gondereceklerini soylediler.sizce neden boyle yaptilar.daha emekli olacagim bile belli degilken?

Olumlu mu olumsuz mu dusunmeliyim bilemedim.sonucta % 58 ve 15 yil 7 ay gunum varken gunu doldurmus kisilere uyguladiklari prosuduru neden uyguladilar sizce?

Hiç bir sorun olmayacaktır, takmayın bunları kafanıza.

Bugun maluliyet kriterlerine uymadigindan emeklilik isteginiz red edilmistir.diye yazi geldi.iyide ben % 58 rapor ile 5510 sayili yasanin 4 maddesi 6.fikrasi diye 16 yilda emekli olmakistedigimi belirten dilekce yazmistim.bu arada evrakimi emekli sandigina gondermeden kurumumun bagli bulundugu ilsaglik mudurlugu red kararini vermis.zahmet edip emekli sandigina gondermemis bile.bende tekrar dilekce yazdim.yarin gidip kendim verip gorusecegim.boyle bir haklari varmi.var olan yasayi kullanmama hakkimi gasp etme haklari varmi?kafalarinca red karari verip emekli sandigina gondermeme haklari?gidip gorustugumde ne soylemeliyim.yarin gidip yeni dilekcemle gorusecegim.yardimci olurmusunuz.yasal haklarimi soylermisiniz.cok acil yarina kadar cevap verin lutfen.

% 58 raporu olan memurun erken engelli emeklilik çilesi

Arkdaslar yardiminiza ihtiyacim var.ben bir kamu kurulusunda 1997 yilinda normal kadroda işe basladim.baslamadan once bir saglik sorunum yoktu.son 4 yilda rahatsizligim ortaya cikti. mayis 2014 de %58 surekli raporu kendi istegimle kurum sevki olmadan aldim.bu raporumu ve diger tum raporlarimla beraber kurumuma 5510 sayili yasanin 4. Maddesinden emekli olmak istiyorum diye verdim.bagli bulundugum il mudurlugu bana maluliyet kriterlerine uymadigimi soyleyerek emekli sandigina gondermeden red karari verdi.simdi size sorularim.1-ben zaten maluluk istemedim.dilekcemde 5510 sayili yasa 4.gecici madde 6 fikrasi diye belirttigime ragmen istegim disi bir karar nasil verilir?malulen emekli olmak istemiyorumki beni red etsin.2-tekrar dilekce yazdim yarin goturup kendim verip gorusecegim.bu yasadan haberleri yokmu sizce? 3-5510sayili yasayi kullanma hakkim yokmu? 4-dilekcemi emekli sandigina gondermeme haklari varmi?5-bu yasadan yararlandirmaz iseler ne yapmaliyim.yarin gorusmeye gidecegim.cok acil cevaplariniza ihtiyacim var.

1-İl sağlık müdürlüğü red veremez çünkü bu konuda(emeklilik ) yetkisi onlarda değil.

Tek tek sorun yazayım .

YAPMANIZ GEREKENLER :
1- İÇİNDE SÜREKLİ İBARESİ OLAN P VE ÜZERİ RAPORUNUZ OLMASI LAZIM . (16 yılınız dolması lazım . Bu arada askerlikte geçen süre ve arada boşluk varsa yazın .)

Thomas cevap verdigine cok sevindim

Seninde ugrastigini konuya hakim oldugunu biliyorum.o yuzden bana cevap verirsen cok sevinirim.yardimina cidden ihtiyacim var

Ben devlet hastanesinde hemsire olarak calisiyorum.kurumuma dilekcemi verdim.bizim bir ust kurumumuz olan il saglik mudurlugu red karari vermis.

Dilekcemde 5510 sayili yasa gecici 4.madde 6 fikra yazdim.senin daha once baska bir yerde verdigin tum evraklari ve raporumla birlikte kurumuma verdim.ama il saglik mudurlugu maluliyet kriterlerine uymuyorsun diye yazmis.emekli sandigina gondermeden.

Tekrar dilekce yazdim.yarin gidip elden verecegim ama hadi adam gondermiyorum olmaz derse.yasadan haberi yoksa nasil ikna edecegim.bugun emeklilik isleri daire baskanligini aradim gondermeleri gerekir dedi.dilekceye ne yazayim yarin onlari bu yasa var diye nasil ikna edeyim.naapmaliyim.bilmitorlar mi bu yasayi?

sürekli raporumun aslını ve tum dıger raporlarımı dılekcemle birlikte verdim.16 yılımda doldu.sorun su ben adama 5510 sayılı yasa gereği %58 ıle 16 yılda emeklı ıslemlerını başlat dıyorum.o da dıyor kı sen malulıyet krıterlerınde degılsın.ıyı de senden malülıyet ısteyen yok kı.bır de emeklı sandığına göndermeden bana bunu yazıyor.tekrar dilekçe yazacağım ılk dılekcede de yazdım kanun maddesini daha açıklayıcı nasıl yazarım.göndermem derse ne yaparım.yasal hakkım var mı.bir yol gösterın arkadaşlar.

Thomas cevap verirmisin

sayın oturanboga yardım lütfen.

siz malulen değil,özürlülükten emekli olursunuz.

bende zaten ilk dilecemde belirttim.özurluluk emekliligi olmak ıstediğimi.sorun su bağlı bulunduğum mudurluk malüliyeti haketmiyorsun diyor.yazdıgım dilekçede malülıyet ıstıyorum demedım kı.kafasına gore red kararı veriyor.neden böyle yaptığı ve yarın ben gidince ne demelıyım yenı dılekcemle.

ilk dilekçemde 5510 sayılı yasanın 4. maddesinin 6. fıkrasına göre dilekcemın emeklı sandığına göndeılmesı diye dilekçe yazdım.

ben adamlara elma ıstıyorum dıyorum o da bana armut alamazsın dıyor.ben yazmışım erken engelli emekliliği o yazmış malulen olamazsın dıye.bır de emeklı sandığına göndermiyor kendi yazıyor.hangı hakla neden onu merak ediyorum.yasadan haberi yok mu bu ınsanların.offf ya cok sınırlıyım bugun.

sayın forum editorlerı ve konuyu bılen arkadaşlar ve bulent bey yok mu dılekcene bunları yaz yarın gıt bunları konuş yasal olan hakkın su diyecek kımse yokmu.yarın sabah yenı dılekce yazıp kurumumdan resmıyete geçirtip elden götürüp personel sube ıle gorusecegım.hatta personele bakan mudur ıle görusmeyı dusun uyorum.bır yardım lutfen

zannedersem yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir durum var.emekli olabilirsiniz .

Son düzenleme:
Ilgilendigin icin tsk ederim turkuaz06.cozum onerilerine ihtiyacim vardi.Kimse cvp vermeyecek anlasilan .yarin basimin caresine bakayim.yarin ola hayrola.

Bakın ben süreci yeni tamamladım ve 7 ayda ancak neticelendirdim .

1 - Raporunuz süreli mi değil mi ? Eğer elinizdeki raporda KONTROL MUAYENESİ ibaresi var ise uğraşmayın derim .

2 - Rapor oranınız SÜREKLİ YÜDZDE ve 50 ' nin ve üzeri ise 16 yıl 5760 güne tabisiniz önce bu günün dolması lazım .

3 - Vergi indirimi vs ile uğraşmayın . Memurlar ile ilgili değil .

4 - İllerdeki SGK bünyesinde devlet memurları için bilgi , belge ve personel yoktur . Tüm kayıtlar SGK-ANKARA KAMU EMEKLİLİK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI bünyesindedir .

5 - Size aşağıda dilekçenin nasıl olması gerektiğini ve ekinde bulunması gerekenleri tek tek yazıyorum . Bunların hepsi olması lazım yoksa KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GERİ GÖNDERİR ve her evrak gidip gelmesi en az 2 ay atar .

YAPMANIZ GEREKEN :

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXX Müdürlüğüne
ANKARA

03 Kasım 1997 tarihinde ilk atama ile normal hemşire (sağlıklı) olarak işe başladım .26 Mayıs 2010 tarihinde Özürlü Sağlık Kurulu Raporu (Rapor No :1999) ve sürekli ibareli rapor aldım .

Sonradan sakatlanan memur kapsamında 5510/Geçici madde4'e göre emeklilik işlemlerimin başlatılmasını ; Saygılarımla arz ederim .

....../....../2013
Ad-SOYAD

T.C : 111 111 111 11
Adres :
Ev : XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX İş : XXXXXXXXXXXXXXX Lisesi
P.k : XXXX XXXXXXXXXXXXXX Bulvarı No : 39
Gsm :XXXXXXXXXXXXXXXXXX P.k : 74100 Merkez / ANKARA
Mail :XXXXXX@XXXXXX.XXX

Ekler:
1 - Ankara XXXXX Devlet Hastanesi Özürlü Sağlık Kurulu Raporu 26/05/2010 Rapor No:1158 ---ZORUNLU

4 - İşe Giriş “Sağlık Kurulu Raporu 21/08/1997” Rapor No:1685---ZORUNLU

5 - Personel Kimlik Belgesi Fotokopisi---ZORUNLU DEĞİL

6 - Askerlik Borçlanması belgesi---(VARSA) ZORUNLU

7 - Terhis Belgesi---ZORUNLU

8 - Hizmet Cetveli---ZORUNLU

9 - Tahlil , tetkik ve tedavilere ait evraklar---ZORUNLU

NOT : Evrakların hepsi özlük dosyasında var . Bulamadığınız varsa ildeki dosyada muhakkak vardır . Hizmet cetveli insan kaynakları alabilirsiniz . En önemlisi de işe girerken sağlıklı olduğunuzu gösteren rapor . ÇÜNKÜ ; SONRADAN SAKATLANAN MEMUR KAPSAMINDA BAŞVURUYORSUNUZ .

raporum sureklı.yukarda yazdığın tum evrakları tamamladım.aynen yukardakı gibi dilekceyazdım.hersey tamamdı.ama ıl sağlık mudurlugu malüliyet kapsamında degılsın demış.adamlar 5510 sayılı yasayı bılmıyorlar mı.sorun onların verdıgı cevapta Thomas arkadaşım sen ıl mıllı egıtım mudurlugune verdın dimi onlar emeklı sandığına gönderdi.benimkiler bana malüliyet kriterın yok diye yazı yazdı.sorun bu

bende tekrar ben malüliyet istemiyorum 5510 sayılı yasanın 4. maddesine gore değerlendirilmek istiyorum diye dilekçe yazdım.yarın kendim gidip vereceğim.adamlar bu yasaya göre dilekçemi neden kabul etmediler ve malüliyet gibi değerlendirdiler.yarın kendim gidecegim

Siz normal şekilde yıl ve yaş şartlarını doldursanız bile onların sizi emekli etme gibi bir şansı yok . Memurların emekliliği tek merkezden yürür . Yaptıkları iş işgüzarlık sadece . Oradaki görevlinin tek yapması gereken sizin dosyanıza ek bir üst yazı yazarak ve sizin dosyanızı ve eklerini ilgi tutarak . SGK-ANKARA KAMU EMEKLİLİK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ' na postalamasıdır . Ve ondan sonra raporunuz YÜKSEK SAĞLIK KURULUNA girecek orada onaylandıktan sonra kurumada size de SGK süreç hakkında bilgi veriyor .

yalnız bir ayrıntı vermek istiyorum.1 hafta önce dilekçemi ve rapolarımı verdim eve geldim.beni ertesi gun hastane yani kurumum geri aradı 4 fotoğraf ve imzam gerekiyormuş.gittim neden diye sordum.yılı dolan kişiye yaptıkları uygulamayı yapmışlar dediklerine göre dilekçemle beraber göndermişler.sana da böyle bişey yaptılar mı?

GENELGEYİ GÖNDERİYORUM

KURUM MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER VE GEREKLİ BELGELER.

1- 3 Adet hangi ay emekliliğe ayrılmak istediğini bildiren form dilekçe(Adres kısmına ilgilinin ikametgah adresi yazılacaktır).

2- 3 Adet Nüfus Cüzdan fotokopisi.

3- Erkekler için; 3Adet Askerlik Belgesi (Askerlik için aylıksız izne ayrıldıkları ve tekrar göreve başladıkları tarihlerin MEBBİS Özlük Modülüne işlenip işlenmediğinin kontrol edilmesi, işlenmediyse işlenmesi)(Askerlik yapmadı ise yapmadığının belgelenmesi) Bayanlar için; Aylıksız izin kullanmış olanların aylıksız izne ayrıldıkları ve tekrar göreve başladıkları tarihlerin MEBBİS Özlük Modülüne işlenip işlenmediğinin kontrol edilmesi, işlenmediyse işlenmesi)

4-3 Adet Askerlik Borçlanma fişi ve kesinti listesi (Askerlik hizmetini borçlananlar için)

5- Açığa alınanların (tutuklu, görevden uzaklaştırma v.s.) açığa alındıkları tarih ile göreve iade edildikleri veya göreve son verildikleri tarihlerin belirtilmesi, açıkta iken açık aylıklarının ödenip ödenmediğinin ve bu süreye ait emekli keseneği ve kurum karşılıklarının Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilip gönderilmediğinin bildirilmesi,

6- 5 Adet Fotoğraf (fotoğrafların arkasının alt kısmına tükenmez kalem ile adı soyadı ve emekli sicil numarasının yazılması)

7-Önceki hizmetleri ile ilgili hizmet birleştirmesi ve intibakı varsa belgelerinin mutlaka eklenmesi (SSK-BAĞKUR-Vekil Öğretmenlikte geçen hizmetlerinin başlangıç ve bitiş tarihlerinin MEBBİS Özlük Modülüne işlenip işlenmediğinin kontrol edilmesi, işlenmediyse işlenmesi)

8- İlgililerin bilgilerinde müdürlüğümüzce gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra Müdürlüğümüzün talimatı üzerine 3 suret Hizmet Cetveli çıktısının alınması ve onaylanması,

9-Varsa Yaş düzeltmesi kararının eklenmesi,

10-Memuriyete başladıkları tarihte bitirmiş oldukları öğrenimden itibaren başlamak üzere, görevde iken bitirilen tüm öğrenimlere ait bilgilerin MEBBİS Özlük Modülüne işlenip işlenmediğinin kontrol edilmesi, işlenmediyse işlenmesi,

12-Emekli Sandığı Kanununun 117 nci maddesi uyarınca zaman aşımına uğrayan hizmet süreleri hakkında, Emekli Sandığınca bu sürelere ait ihya işleminin yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi verilmesi

peki yarın tekrar dilekçemi yazıp kendim gıdecegim.personel sube muduru ıle görusecegım.yok buna göre gödermeyız dermi?hadi diyelim dedi.benim ne yapmam lazım.bugun emeklı işleri daire baskanlıgı ve sgk ıle görüştüm göndermeleri gerekir dedi.sube muduru hayır derse benim ne yapmam lazım?

bimere mi şikayet edeyim.vali yardımcısına mı gideyim.dava mı açayım?

zaten bugun malüliyet kriterleri taşımıyorsun dıye geri yazı gönderdiler ya onların hiçbirsey bilmediği ortaya cıktı.sinir oldum.artık yarın nasıl giderim oraya bilmiyorum.çok sinirliyim.

Kurumunuz sizi emekli edemez sadece yukarıda da belirttiğim gibi evraklarınızı gönderir . Bir nevi aracı kurum işlemi görür . Onların korkusu şudur .

DAHA ÖNCE BENZER BİR OLAYLA KARŞILAŞMADIKLARI İÇİN NE YAPACAKLARINI BİLEMEMELERİ SADECE BU .

Şimdi onların düşüncesi şu ; biz personelin evraklarını gönderebilmemiz için valilik onayı ile bu personeli görevden ayırmamız lazım (EMEKLİLİK MÜRACATINDA BULUNAN KİŞİNİN GÖREVDEN AYRILMASI GEREKİR.) ama ya emekli olamazasa ne olacak . Onların yapması gereken şu yazacakları ÜST YAZIYA SADECE ŞUNU YAZACAKLAR .

"İLGİLİNİN TALEBİNİN EMEKLİLİK YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE GÖRÜŞ BİLDİRİLMESİ." ÜST YAZIDA YAZILMASI GEREKEN SADECE BU .

DAHA SONRA DOSYANIZ SGK ULAŞTIĞINDA RAPORUNUZ "YÜKSEK SAĞLIK KURULUNA GİRECEK VE ONAYLANIRSA" kuruma ve size İLGİLİNİN RAPORU DEĞERLENDİRİLMİŞ VE YÜZDE 50 OLDUĞU ANLAŞILMIŞTIR .

"TALEP ETMESİ VE GEREKLİ EVRAKLARIN GÖNDERİLMESİ HALİNDE DURUMU EMEKLİLİK YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLECEKTİR."

aklıma takılan sey su:var olan yasayı dilekçene yazıp gönderiyorsun.peki il sagligin bu yasaya göre evragını göndermiyorum dermi?yarın bununla karşılaşırsam ne yapmalıyım

size il milli eğitim müdürlüğü zorluk cıkardi mi?böyle bir sorun ile karşılaştınızmı?ya da bana imzalattıkları evraklardan imzaladınız mı?

Bakın o zaman şunu isteyebilirsiniz . Hangi yasanın ya da genelgenin ya da yönetmeliğin bu konuda bağlayıcı olduğu ve bunu red verdikleri dilekçede belirtmeleri . EMEKLİLİKTE TEK YETKİLİ KURUM SGK .

Ben önce görüş istedim ve kurumum dilekçemi SGK gönderdi SGK raporumu onayladı ve emeklilik için belgelerimi istedi ve kurumum beni VALİLİK ONAYI İLE GÖREVDEN AYIRDI .

o zaman bende dilekçemi emeklilik işleri daire başkanliğinın yüksek sağlık kurulundan görüş isteyen bir dilekçe yazayım.gelecek sonuca göre emeklilik işlemlerini yapsınlar.sanki böyle olursa onlar içinde benim içinde daha kolay olur.

işbilmeyen adamlarla uğraşmak çok zor

sayın THOMAS;
bende 3 kasım 1997 de göreve öğretmen olarak başladım aynı dönemde atanmışız.benim yüzde 43 raporum var.yani kasım 2015 de zamanım geliyor.verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.senden ricam ne kadar emekli maaşı aldığını ve ikramiye ne kadar ödendiğini bizimle paylaşırmısın buradan?selamlar..

Arkadaslar bugun gittim gorustum evraklarimi emekli sandigina dilekcemle gonderiyorlar.thomasa ilgisi ve bilgisinden dolayi cok tesekkur ederim.cok yardimi dokundu.

Erdinc arkadasim bende 1997 de atandim hemsire olarak ama.bugun evraklarimi gonderdim.irtibati koparmayalim birbirimize destek olalim.emekli sandigina bagli arkadaslar olarak birbirimize yardimci olalim.

Erdinc emekli maasi 1300 ikramiye 26-27 milyar civari.

sevgili Karabal inşallah durumunuz bir an önce istediğiniz gibi sonuçlanır.siz hangi dereceden emekli olacaksınız?

merhaba arkadaşlar benimde bir sorum var 1998 sigorta girişliyim 3900 prim günüm var 2014'te özürlü kadrosundan memurluğa atandım emekli olmak için 15 yıl memurlukmu yapmam gerekiyor yoksa sigortayla birleştirip emekli olabilirmiyim?

Ssk Ile hizmet birlestirmesi yaptiktan sonra hesaplayacaksiniz..AMA emekli sandigindan emekli olabilmeniz icin en az 3,5 yil Daha calismaniz lazim

Burada yazılan bilgiler 5434'e göre 4/C ' li olarak işe başlamış olanve 1 EKİM 2008 öncesi göreve başlayan memurlar içindir .

Son düzenleme:
Erdinc % 58 rapor ile 16 yilda emekli olacagim insallah.5in 1indeyim henuz:(

Üst Alt