Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 yıldır 657 devlet memuruyum. Emekli olma prosedürü nedir?

thomas;

5434 sayılı kanuna tabi devlet memuruyum ilk işe girişte engelli statüsünde girdim rapor oranım % 49

Daha 15 senemin dolmasına birkaç sene var ama yazınızdaki emeklilik onayı için ilk aldığımız raporlardaki oranların "yüksek sağlık kurulunca" onaylaması gerekiyor kısmına takıldım, benim engelim bir gözüm hiç görmüyor eski cetveldeki oranlara göre % 40 ı aşan bir rapor aldım ama sonradan çıkan yeni cetvele göre bir göz tamamen olmasa bile % 32 den fazla rapor alınamıyor, sizce ben emekliliğe başvurduğumda akıbetim ne olur. Yüksek Sağlık Kurulu umarım şuan elimde olan ilk işe girmeden önce aldığım devlet hastanesinin verdiği raporu kabul eder. Konu hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.

ilk aldığınız rapor geçerli.emekli olabilirsiniz.bir sorun çıkmaz.

Bizim durumumuz işe saglikli olarak 5434 sayili kanuna tabi olup sonradan sakatlanan memurun durumu.siz ozurlu kadrosundan girmis ve 2008 yilindan once baslamis iseniz raporunuzu kabul ederler.ve tekrar rapor istemezler.forum editorleri sizi daha iyi aydinlatacaktir.

turkuaz06;

Peki yüksek sağlık kurulunu işin içine sokup neden zihin bulandırıyor bunlar cidden anlamak zor. Birde meraktan bir soru sormak istiyorum, ben şuan 2100 TL civarı maaş alıyorum emekli olduğumda sizce ne kadar alırım, en düşük engelli memur emeklisinin maaşı nedir bu konuda bilginiz varmı, müsait olurda cevap verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Yukarda alinti yaptiginiz kisim sizi ilgilendirmemektedir.kafaniz karismasin.her emekli kendi durumu cercevesinde emekli olur.yuksek saglik kurulu bizim gibi sonradan sakatlanan kisilerin durumunu maluliyet durumlarini inceler.siz 2008den once baslamissaniz ve engelli kadrosunda baslamis iseniz gununuz geldiginde isteginiz uzerine tekrar rapor istenmeden emekli olursunuz.

İnşallah sizin dediğiniz gibi olur malum burası Türkiye her kurum kafasına göre uygulama yapıyor, işin yoksa uğraş dur, umarım sizin işinizde tez elden yoluna girer ve emekli olursunuz, emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun.

Tsk ederim riera.insallah sonuc gelince burda paylasirim.

turkuaz06;

teşekkür ederim cevabın için demekki 900 TL bir fark oluyor çalışırken ve emekli olduğumuz zaman maaşta, gerçi 1/4 ü olmadan emekli olmam diyorum ama kısmet, tekrar sağol.

turkuaz06;

Son bir sorum var zahmet olmazsa cevaplarsanız memnun olurum, 15 sene sonunda memur emeklisi olsak, kaç lira ikramiye alırız acaba?

lise mezunu iseniz 23.500 tl. ikramiye alırsınız.önlisan veya lisans iseniz 24.750 tl.ikramiye alırsınız yaklaşık olarak.

Alacağınız ikramiye kidem ve dereceye gorede değişir.örneğin üniversite mezunu olmak, bulunduğunuz mevki örneğin yönetici olmak gibi.katsayıniz maasdaki..ama basit bir formülle maasinizda aylık olarak aldiginiz ücretin içindeki ek ödemeleri çıkartın bunu çalıştığınız yıla carpin. 15 yıllık ortalama üniversite mezunu 30 bin alır lise mezunuda yine 25 binlira civarı alır..

merhaba arkadaşlar ..bende 657 sağlık memurum özürlü emeklilik için başvurdum 7 ay oldu tekrardan rapor istediler ..yeni rapor aldım üniversite hastanesinden gönderdim ama e devlet takip ediyorum tahsis numaralarıveriyor ama açıklama yok en son sgk kamu emeklileri daire başkanlığını aradım evrağınız aylık bağlamada dediler ama bir sonuç alamadım... çünkü emekli olabilirsiniz diye bir yazı gelmedi elime bu durumdanasıl aylık bağlamada oluyor ..şu anda sgk daki özürlü emeklilik işlemleri sıralaması hakkında bilgi sahibi olan varsa paylaşabilirmi...

Surec hakkinda bilgim yok maalesef bende evraklarimi yeni gonderdim.benim de size bir sorum olacak bende 657 hemsireyim.raporunuz eski miydi.raporu gonderdikten 7 ay sonra mi cevap geldi.

ilk gönderdiyim raporum eski idi 1998 yılının ocak ayına ait bir rapordu... aslında yeniden rapor istememleri gerekli ama istediler. eski raporum %40 devlet hastanesinden idi. yeniden üniversite veya eğitim araştırmadan istediler. %61 çıktı gönderdim bende

Anladim.umarim sorunuzun yanitini bu sureci geciren arkadaslar verir.bizde boylece bilgilenmis oluruz.simdiden emekliliginiz hayirli olsun.

teşekkür ederim..sonuçlarla ilgili bilgileri paylaşmak 657 devlet mermurları için yol gösterici olucak .

Kurumunuz aracılığı ile gönderdiğiniz rapor sırası ile :

1- SGK gelen evrak kayıt .
2- Memur olduğunuz için raporunuzun ; "KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 'NA " sevk edilmesi .
3- Rapor oranınızın geçerliliği ve inceleme için raporunuzun "YÜKSEK SAĞLIK KURULUNA ." gönderilmesi .
4- Raporun "YÜKSEK SAĞLIK KURULUNCA ." onaylandıktan sonra "AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE ." gelmesi.
5- "AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE ." gelen onaylı rapora istinaden evraklarınızın tanzim edilmesi .
6- Eğer raporu gönderirken valilik onayı ile görevden ayrılmadıysanız ( yani şu an hala çalışıyor iseniz ) KURUMUNUZA ; TAHSİS İÇİN GEREKLİ EVRAKLARINIZIN gönderilmesi diye yazının yazılması .
7- Bu yazıya istinaden kurumunuzun sizi görevden ayırması ve dosyanızın "KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 'NA " gönderilmesi .
8- Tekrar "AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE ." gelen dosyanın incelenerek AYLIĞINIZIN BAĞLANMASI .
9- "AYLIK BAĞLAMA SERVİSİN'DEN." dosyanın "UZMANA" gönderilmesi.
10-Dosyanız "UZMAN TARAFINDAN." onaylandıktan sonra .
11-Dosyanın "İLK ÖDEME" servisine gönderilmesi .
12-Kurum tarafından "MAAŞ - İKRAMİYE VE FARKLARIN" yine kurumca belirlenen yaşadığınız ildeki (HALK BANKASI) şubesine yatırılması .
12-EMEKLİSİNİZ .

Thomas cok tesekkur ederim.ben sgk kamu emekliler daire baskanligini. Aradim islemlerimin aylik baglamada oldugunu soylediler..bu demekki raporum saglik kurulundan olumlu cikti...

Evraklarim sgkya ulasmis e devlette gorunuyor.sonucu size bildiririm arkadaslar.

Sgk kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığından yazımız geldi:
''üniversite hastanesinden aldığımız %61 raporu 14/01/2014 tarih 28173 sayılı resmi gazetede yürülüğe giren özür ve sağlık kurulu raporlarındaki yazılı oranlardan en az %49 olduğuna karar verilmiştir.
Buna göre ilgilinin 18 ve 18 yıldan fazla hizmetinin bulunması halinde 5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesinin 6.fıkrasına göre isteği üzerine emekliye ayrılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Bilgilerinize arz ederim.''

yani 2 yıl daha bekliyeceyim.

Bu konu ile işlemi olanların faydası olması açısından herhangi bir gelişme olduğunda tekrardan paylaşırım.

Yani % 61 olan raporunuz % 49 olarak kabul görmüş... Eğer sakatlık oranı cetveli'ne göre % 59 ve üzeri oran verilmesi gerektiğinden eminseniz, oranın yeniden değerlendirilmesi talebiyle o yazıya itiraz edin.

evet %61 idi %49 a düşürüldü ama ben 14.01.2012 tarihndeki yasayı inceldim aynı özürden iki farklı doktor oran verdiği için mesela polia sekeli için nöroloji %40 verdi +fizik %24 verdi +daliye %15 verdi bu oranda nöroloji ve fizik aynı hastalıktan verdiği için oranı yüksek olanı baz alıp %40 dahiye farklı bir hastalık olduğu için bunuda ekleyerek %15 formüle göre %49 oluyor.. bu durumda rapora itiraz etmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum ..(bu sgk sağlık kurulunun değerlendirmesi)

arkadaşlar ayrıca fiili hizmet zammı ile çalışan arkadaşlar varsa emeklilikte sizi etkiliyor olduğu bilgisini aldım ....böyle bir durum söz konusu ise daha erken emekli olabilirsiniz....

normal kadrodan işe başalyıp fiili hizmet zammı gerektiren işlerde çalışan kamu görevlilerinden bahsediyorum

Doğrudur o zaman. Aynı duruma dair iki farklı dal doktoru oran vermişse, bunların biri dikkate alınır

arkadaşlar fiili hizmetlerim toplandı 2 yıl 5 ay 14 gün olarak emekliliğime etki yapıyor... kurumuma ulaştırdık. ve emeklilik onayımı pazartesi vereceklerini söylediler.. galibaTHE AND

Gozun aydin.tebrikler .darisi basimiza.ben bekliyorum hala biir gelisme olursa bilgilendirecegim.simdilik beklemedeyim😊

Son durum nedir emeklilik aşamasındaki arkadaşlarım bilgilendirin gari :)

slm herkese....uzun zamandır yazmıyordum çünkü beklemedeydım.nisan ayında raporumu alıp basvurumu yapmıstım.sonuc %59 rapor ile 16 yılda emekli olabilecegim olarak soylendi.dun dılekcemi verdim.onay gelince ayrılacagım.bana yardımcı olan herkese tsk edıyorum.sadece sunu soyleyebilirim bu yasadan ne kurumların ne de calışanların haberi var.uygulama asamasında ınsanlara laf anlatmaktan dilimde tüy bıttı.okumuyoruz arastırmıyoruz ve bilmiyoruz.......ben bu surecte cok sey ögrendim ve ilk basvurdugum yerburasıydı ve herkes elinden gelen destegi verdi.bende her zaman elimden birsey gelirse yardımcı olmaya hazırım.

KARABAL ;lütfen raporu aldıktan sonra kurumunuza emeklilik için nasıl başvuru yaptığınızı ,sizden hangi belgeleri istediklerini v.s.?sizden tekrar rapor istedilermi? v.s...

Son düzenleme:
arkadaşlar ben normal kadrodan 657 li olarak çalışıyorum bu yıl memuriyet bilgilerimi alıp defterdarlığa gittim hastaneye sevk ettiler, rapor aldım %46 sonra hastane bir suretini defterdarlığa gönderdi oradan maliye bakanlığına gitmiş üçüncü dereceden vergi indirimi aldım 2000 yılın başlangıcım var emekliliğim ne zaman olur, ve emekliliğim gelince yeniden rapor alacakmıyım

alpenli,
Vergi indirim hakkının emeklilikte size hiç bir faydası olmaz ki !
sonradan engelli olan memurun emekliliği şu şekilde olacaktır.
Sonradan özürlü olanlar
b-)Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

Bu arada siz b şıkkına tabisiniz..

Üst Alt