Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 SGK girişim, %64 raporum ve 4600 prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim?

ersin_67

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
98den sigorta girişim var ve 99.un 8.ayından 2011.11.ayına kadar bağkur ödedim ve 2011.11 ayından tekrar sigortaya geçiş yaptım 2012.2.ayında özürlü olarak işe başladım ve şimdi hala çalışmaktayım bağkur ve sigorta ile yaklaşık 4600 gün pirim ödemem var bu yılın 3.ayında vergi indirimi için ankaraya raporum gitti ve hala cevap gelmedi d raporum var artık ayaklarım ve ruh sağlığım çalışmamı çok zorluyo her iki ayakta poli sekeli var ben ne yapabilirim yaşım 32 ve artık çok zorlamaya başladı ayaklarım.şimdiden tşkr ederim bilgi veren herkese.

2011/11 tarihinden itibaren ssk ya 3,5 yıl 1261 gün ssk primi öder iseniz ssk şartlarına göre emekli olursunuz. 64% raporunuz ,le 2. derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 3480 güne tabi olursunuz. gün/ay/1998+17 : gün/ay/2015 tarihinde emekli olabilirsiniz. Ayıca vergi indirimi müracaatına baş vuralı uzun zaman olmuş müracaat ettiğiniz yeren sorun...

vergi

mrb arkadaşlar aylar sonra vergi indirimi sonucum geldi onuda tasadüfen öğrendim kimse arayıp senin rapor sonucun geldi demedi nasıl bir ülkede yaşıyoruz ne yapıyo bu devlet memurları anlamıyorum. %64 olarak göndrdim %51 olarak onaylanmış şimdi nasıl olucak bu iş bana ne gibi faydaları olucak. birde şunu bilmiyorum ben işten çıksam yada çıkarılsam başka bir yere işe başlasam tekrarmı ankaraya rapor göndermem gerekicek vergi indirimi için

Size erken emeklilik hakkı sağlar ssk için. Yukarıdaki officer abinin dediği gibi yapıp ssk'dan emekli olacak olursanız yeniden ne emeklilikte nede iş değiştirince rapor istemezler.
Ancak bağkur'dan emekli olacak olursanız emeklilik zamanınızda kurum sevkiyle yeniden rapor isterler ve alacağınız orana göre emekli ederler.

ersin

benim eski raporum sürekliydi ama son aldığım raporu iki yıllık yaptılar bu yılın sonunda süresi doluyo peki benim 2015te emeklilik hakkım doluyo benden ozaman tekrar rapor istemiycekmi ssk siz artık rapor almanıza gerek kalmıycak diyosunuz.

Evet isteyecekler, Kontrol süresi sonunda emekli olur iseniz ssk ya emekli olmaz iseniz tekrar maliyeye vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz.

umutsuz

mrb arkadaşlar çok soru soruyorum ama bir türlü kafamda netleşmeyen sorular var baştan anlatayım

98 yılından sigorta girişim var ve bu yıldan sonra bağkura geçtim 2011 yılının 11. ayına kadar bağkur ödedim ve 2011. 11. ayında tekrar sigortaya giriş yaptım 2012 den bu yana sigortadayım çalışıyorum
% 64 raporum var vergi indirimi için baş vurdum sonuç yeni geldi % 51 ile onaylanmış.
şimdi benim toplamda 4600 gün prim sayım var bağkur ve sigorta. bunun 600 sigorta tabi sadece.

ben şimdi işten ayrılsam yada çıkarılmış olsam benim vergi indirimi hakkım biter mi yada başka bir yere işe başlasam tekrar vergi indirimi için uğraşmam gerekir mi.

son olarakta bunlara göre ben hangi tarihte emekli olabilirim

lütfen beni aydınlatın şimdiden allah sizden razı olsun diyorum bu soruları gidip bir sigorta kurumunda sormak imkansız insanın yüzüne dai bakmıyolar.

Vergi indirim hakkı bir kez elde edildiğinde, üzerinde özellikle "z yıl için geçerlidir" diye bir süre kısıtlaması yoksa, bu hak yaşam boyu geçerlidir. Yani yeniden yeniden vergi indirimine başvurmanız söz konusu değil. İşyeri değiştirdiğinizde yeni işyerinizden yazı aıp defterdarlığa vereceksiiniz, onlar da size yeni işyerinizde vergi indirimi uygulanması için belge verecekler...

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemi o statüde gerçekleştirilir. Eğer ssk (4a) statüsünde emekli olmaya hak kazanırsanız, yukarıda da dediğim gibi, kazandığınız vergi indirim hakkı size erken emeklilik hakkını da sağlayacak.

Ama son 2520 primin fazlası bağkur (4b) olursa, o zaman emeklilikte vergi indiriminizin hiç bir anlamı olmaz. Emeklilik zamanınız geldiğinde sigorta müdürlüğüne başvuruğ hastaneye sevk almanız lazım. O süreç sonundaki rapor oranınız emekliliğinizde temel sayılır...

Bülent,
Bu 2520, 4c için de geçerli mi?
2007 temmuzda mühendis kadrosuna geçmiştim.
2014 temmuzda 2520 gün olacak..

2520 herkes için geçerli. "4c hariç" gibi bir düzenleme göremedim

benim 2520 olan primim bağkurdan şimdi bana söylenen şu sen sigortadan 1261 gün doldur deniliyor ve 2015te malulen emekli olma süren doluyo deniliyor bu doğrumudur bu .z. dediğin ankaradan gelen rapordamı geçiyo

ssk dan emekli olmak istiyor iseniz 3,5 yıl 1261 gün süreyi doldurmak zorundasınız yoksa ssk şartlarına göre emekli olamazsınız..

vergi indirimi

mrb arkadaşlar ben birbuçuk yıldır özel sektörde çalışıyorum daha önce kendi işimi yapıyodum bağkurluydum poli seke %51 raporluyum vergi indiriminden faydalanmak için kendi işimi bırakmak zorunda kaldım işe girdim şimdi ben işten ayrılsam ve kendi sigortamı kendim ödesem tekrar vergi indirimi almak için uğraşmam gerekirmi benim birbuçuk yıl daha sigorta ödemem gerekiyor erken emekli olmam için beni bu konuda aydınlatırmısınız.

SSK primlerinizi kendinizde ödeyebilirsiniz sıkıntı yok ama ssk primi ödeyebilmeniz için bir işyerinde ssk lı olarak çalışan görünmeniz gerekli. gün/11/2011 tarihinden itibaren ssk ya 1261 gün prim ödemeniz gerekli ssk şartlarına göre emekli olun. Sigortanızı kendinizde ödeseniz tekrardan vergi indirimi için uğraşmanıza gerek yok vergi indirim hakkı bir defa alınır ve o hak ile emekli olunur.

İlker'İn dediği gibi, bir kez defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek demek, bu hakkı yaşam boyu kullanırsınız demek (tabii, vergi indirim hakkınız 1-2 yıl süreli olarak alınmamışsa. bu bilgi vergi indirim yazınızda yer alır)

Elde edilmiş sakatlık indirimi size erken yaşlılık emekliliği hakkını da kazandırmış oldu

3.derece

benim vergi indirimimim 3.dereceden geldi bana 2.dereceden vergi indirimi alırsanız 17yıla tabi olursunuz demişlerdi şimdi benim emekli olma sürem uzadımı ya

Emeklilikte sakatlık oranı (sakatlık indirim derecesi) belirleyicidir:

ssk (4a):

2008_oncesi.PNG

bağkur (4b):

bagkur.PNG

bülent bey

mrb efendim çok soruyorum yada anlayamıyorum emekli tablosuna göre 18yıla tabiyim ama ssk 3buçuk yıl diyo buna göre 2015de doluyo tabloya göre 2016 diyo karma karışık bir durum içinde kaldım ben prm fazlam bağkurdan bu ayrı karışık tablo ayrı karışık ben net bir şekilde kardeşim sen sskdan 1261 günü doldurursan erken emekli olursun deyin yada sen 1261 günü doldurmuş olsanda emekli olamazsın deyin şimdi benim durumum net olarak nedir

1261 primi ssk'dan tamamladığınızda ssk şartlarına göre 18 yıla tabiisiniz, ve 2016 yılında emekliliği hak edersiniz.

Ersin, kafa karıştıracak hiç bir durum yok. Bağkur'u unutun...

gün/ay/yıl olarak doğum tarihinizi ve ilk sigortalı olunan tarihi yazar mısınız? Bir de ilk sigortalılık TAM prim miydi yoksa staj felan mıydı?

emekli olmak

herkese slm 1981 doğumluyum 1998.yılının 11.ayından sigorta girişim var.1999 yılında ise bağkurlu oldum 2011 yılının.11.ayına kadar bağkur ödedim. ve bu aydan sonra özürlü olarak tekrar sigortalı bir işe başladım %64 raporla vergi indirimine müracat ettim ve %51le vergi andirimi hakkı aldım benim prm sayımın fazlası bağkurdan ben sigorta şartlarına göre emekli olmak için çalışıyorum 1261 günü doldurmak için ama son prm sayım sayımın fazlası bağkur ve burda aldığım cevap hangisi fazla ise o kurumdan emekli olursun oluyo ve ozamanda benim vergi indirimi hakkım boşuna gitmiş olucak

98'in 11. ayındaki sigortalılık (yani 18 yaşından önceki sigortalılık) TAM primse (yani staj değil idiyse) SSK'dan emeklilik tarihiniz:

Emeklilik için sigorta başlangıç tarihiniz: 1981 + 18 = gün/ay/1999
Emekli olacağınız tarih: gün/ay/1999 + 18 = gün/ay/1999 = gün/ay/2017 (bu tarihe kadar son 1261'in fazlası ssk olacak şekilde toplam priminiz 4080 günü geçmeli)

sğl Bülent abi 2 sene daha taktın bana yani ben şimdi boşuna bağkurdan sigortaya geçmiş oldum demi bağkura devam etsem bundan daha kısa sürede olurdum heralde bağkurda özürlü emekli tablosu farklı çünki şimdi bana öneriniz nedir..ne yapmalıyım

prim fazlam ssk olmalı diyosunuz ssk olması için bana 2017 tarihide yetmiyor söylediğim gibi benim 4600 civarı bağkurum var

Bülent abi benim durumumu birde bağkura göre hesaplarmısın 12.yıl 6 ay bağkurum var

Sigorta müdürlüğünün sevki ile alacağın raporun oranına göre emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisin. En erken hangi statüde emekli olunabiliyorsa, o statüde emekli olmaktan yanayım ben

bagkur.PNG

yani bağkurmu ozaman nasıl bir yol izlemeliyim benim şimdiki raporum süresi bu yılın 12.ayında doluyo

Bülent abi belki kızıyosun bana ya anlamıyo yada inatla aynı şeyleri soruyo diye ama inan bana bir an önce benim emekli olmam lazım artık kaldıramıyorum çok çektim bu hayatta yoruldum artık

o yüzden bu konuları bilenler sizsiniz ve sizden gelen cevaplar doğrultusunda ilerliyorum yanlış bir şey yapmak istemiyorum o yüzden benim ne yapamam nasıl bir yol izlemem gerekirse bana o yolu tarif edin lütfen

Emeklilik zamanı geldiğinde 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvurmalısınız. Onlar sizi hastaneye sevk eder. O zaman alacağınız rapor emeklilik için belirleyici olur... Bağkur'da önceden alınan raporların hiç bir anlamı yoktur.

ben şimdi ssk.yamı devam edeyim yoksa bağkura gerimi döneyim ozaman

ben 2000 yılından bu yana babamdan malül maaşı alıyorum babam 98 yılında vefat etmişti bunu almamın bana sakıncası varmı benim iki ayak poliseke abi çocuk felci ve 2 yıldır piskiyatri tedavisi görüyorum almış olduğum raporda piskiyatrinin vermiş olduğu oranda var

Bülent abi deki ersin sen şu anda boşuna ssk.dasın senin prim fazlan bağkur sen bağkurda bu işi yap de ben boşuna sskdan daha erken emekli olucam diye onun bunun ağız kokusunu niye çekeyim fabrikada abi

Ersin, raporda psikolojik değerlendirme de varsa, bu durum emekliilk için risk oluşturur. Psikolojik değerlendirme olmadan yüzde kaç rapor alabiliyorsun bugün?

%40 önceki raporum fizikten

ne gibi risk olur

Bülent abi ben şimdi kanuna göre ssk.ya devam etmem biraz gereksiz oluyo gibi anlıyorum doğrumu

Üst Alt