Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 SGK girişim, %64 raporum ve 4600 prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim?

malülen yada özürlü olarak emeklilik farkı

malulen yada özürlü olarak emeklilik arasındaki fark nedir

Malulen emekli olanlar yeniden çalışamazlar, erken emekli olanlar SGDP ödeyerek çalışabilirler...
İkisi birlikte hak edildiğinde erken emeklilik seçilmelidir, sizin durumunuzda erken emekli olmak için müsait zaten, erken emeklilik başvurusu yapın siz...

slm benim prim fazlam bağkurdu ve yaklaşık 2 yıllık ssk primimde vardı bana burda söylenen şey senin pirimin hangi statüden fazla ise ondan emeklilik işlemin yapılır demişlerdi bugün erken emekilik için sevk almaya gittim bağkura baktı senin son sigortan ssk gözüktüğü için ssk şartlarında sevk ediicen dedi bu nasıl oluyor şimdi.tşkr

slm erken emeklilik için müracat ettim benim hem bağkur hem ssk var nasıl olur bunlar hangisinden daha iyi olur

Erken emeklilik için son 1261 gün hangisinden ise ondan emekli edilirsiniz,
Malulen emeklilik için son prim hangisinden ise ondan emekli edilirsiniz.

Malulen emeklilik başvurusu yaptığınızda tüm statülerin kurum sevki tarafından rapor alma şartı vardır,
Bağkur'ların erken emeklilik başvurusunda da kurum sevkiyle yeniden rapor alması şarttır,

Ancak, ssk'dan erken emeklilik başvurusu yaptığınızda hastaneye sevk edilmezsiniz, vergi indirimi almanız şart olduğu için, aldığınız vergi indirimine istinaden emekli edilirsiniz.
Yani şunun için söylüyorum, siz erken emeklilik için ssk'dan olacaksanız, elinizdeki raporla vergi indirimi almanız gerekiyor sadece, sizi hastaneye ne için sevkedeceklermiş ssk'dan emeklilik için?

Ssk'dan erken emekli olmak avantajlıdır.

benim pirim fazlam bağkur bugünkü görevli en son sigortadan ayrılmışsın dedi ve senin sevkin sskdan olucak dedi

malulen emeklilik işlemlerimi yaptırıyorsunuz acaba?

ben söyledim benim pirim fazlam bağkur diye bana vergi indirimi alıyomusun diye soranda olmadı

erken emeklilik için dedim kağıtları aldılar il sigortaya göndericez dediler ordan sana yazı gelicek hastaneye sevk için dediler

kafam çok karıştı bugün erken emeklilik için sigortaya sevk için gittim normalde bağkurdan sevk olmam lazım ama son işi sskdan bıraktığım için sevki ssk yapıcakmış bunu anlamadım yada yeni kanunmu çıktı

bilgilerinize saygım var ama size şunu söyleyim sizin burda verdiğiniz bilgilerle sigortadaki bilgiler arasında çok fark var

slm malülen emeklilik kanununda ne gibi değişikliller var paylaşırmısınız

s.a bence sistem bizim aleyhimize hareket ediosa bizde sistemin acıklarından yararlanırız bence ssk durdur bir tarla bul eşinin akrabanın ve yahut bi tanıdıgının kagıt uzerinde onu icarlamış gözük başlat tarım bagkurunu 3 aylık 200-300 gibi cüzzi bi rakam öde bagkurunu nasılsa en son yatan kurum üzerinden deyilmi sistem ver bagkurdan malulen emeklilik dilekceni emekli ol bence ne ugrasıcan ssk dan prim doldurcan die 2 yıl bilmem kac gunun varmış daha hocam 3 ay sık dişini ver dilekçeni bu işler biraz uğraşma ve pratik düşünceye baglı koyver gitsin emekli olunca bizede bi cay ısmarlarsın dimi :)

Ersin, öyle anlaşılmaz ve hertelden soruyorsun ki, ben ipin ucunu kaçırdım. Oysa emekliliğe dair soru-cevaplar neredeyse siyahla byaz kadar net olarak verilebiliyor...

2 hafta oldu sevkle hastaneden rapor alalı bunun sonucu nekadar zamanda gelir ve bunu takip edebilirmiyim

rapor ankaraya gitti uzun bir süreçmidir

burda yazılanlara göre bizim emekli olmamız imkansız ne yapıcaz peki çalışamıyoruz tahsilimiz yok masa başı iş bulmaya bu devlet niye bukadar zorluyo engellileri kendileri para içinde yüzüyor lafa gelince engelliye çok yardım ediyor bu site meclise niye sesini duyuramıyor

erken emeklilik

slm arkadaşlar ben erken emeklilik için başvurdum sevk ile hastaneye gittim rapor aldım ankaraya gidicek dediler 35 gün oldu hiç haber gelmedi bunu internetten bakabileceğim bir yer varmı

slm arkadaşlar emeklilik için hastanye sevk edilmiştim rapor aldım 35 gün oldu hala cevap gelmedi bunu nerden öğrenir yada takip ederim

yokmu kimsenin bilgisi

Ersin, her gün soruyorsun ama cevap değişmiyor ki. Yukarıdaki bağlantıdan ya da telefonla bilgi edinmeye çalışabilirsin. Ama 2 aydan önce zaten bir sonuç alman mümkün değil..

şimdi baktım elden sevk edilmek üzere işlendi zimmetten çıkarıldı diyo

GELİŞ NUMARASI:[FONT=Verdana][/FONT]
KONUSU:[FONT=Verdana]DİĞER[/FONT]
[SIZE=-1][FONT=Times New Roman]
[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]23.01.2014[/FONT][FONT=Verdana]ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]23.01.2014[/FONT][FONT=Verdana]ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]Sıra No[/FONT] [FONT=Verdana]Tarih[/FONT] [FONT=Verdana]Birim[/FONT] [FONT=Verdana]İşlem[/FONT]

[/FONT]
[/SIZE]

bunun anlamı ne bülent abi

Bir anlam okunmuyor Ersin. Bekleyip göreceksin, başka yolu yok.

emeklilik

slm 1998 sigorta girişi 5100 prim 2.derece vergi indimi ile kaç yılla emekli olurum %51lle vergi indirimi 2.derece oluyomu

% 51 rapor demek 3. dereceden vergi indirimi demektir.

ben %40ile%49 diye biliyodum 3.derece olanı 2016mı oluyo benim ozaman sskdan 20 ay eksiğim var sadece

Ersin, o kadar gereksiz yere kafanı karıştırıyorsun ki, beni de dağıttın.

Sen bağkur'dan emekli olacaksın. Yani vergi indirimi ile işin yok. Rapor oranına göre şu tabloya tabisin:

bagkur.PNG

anladım bülent abi.de 50 gün oldu daha emekililk için müracattan haber gelmedi yani umudum yok olucamada en azından sskda 20 ay daha çalışabilirsem 1261 günü doldurmuş olup vergi indirimi ile emekli olurum diye soruyorum.

kabacası %60 rapor olmadan emekli olamazsın diyorlar %64 raporum var bir işe yaramıyo devlet kendi kurumları içindekileri dai ayırıyo yok üniversiteden rapor olucakmış yok ankarada ayrı bakılacakmış saçma sapan uzayıp gidiyor zamanında bu devlet sapa sağlam insanları malülen emekli etti şimdi gözle dai görünen engelin var emekli etmiyo 16 yıldır ben ne şartlarda çalıştım prim yatırdım bunu bilen yok tabi

malül

slm arkadaşlar tlfnuma gelen mesajda malül sayılmadığıma karar verilmiş onaylanmamış şimdi ne yapmam gerek ben 98ssk girişliyim 5100 primim var fazlası bağkur 01.08.1981 doğumluyum buna göre ne yapmalıyım işe girip vergi indirimiylemi emekli olabilirim.

Vergi indirimi alıp, süreyi beklemeniz gerekiyor.Priminiz dolmuş.
1981 + 18 = 1999 + 17 ( ` üzeri onaylanırsa ) 2016.08.01 de emekli olabilirsiniz.

gelen msajda neden olmadığı hakkında bilgi yok durumuma göre neden red olmuştur

Malulen emeklilik için başvrdun ve reddedildi. Böyle ise, şimdi yapman gereken şey başvurunun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince erken Yaşlılık emekliliği kapsamında değerlendirilmesi için sgorta müdürlüğüne başvuru yapmak...

emeklilik

01,08,1981.dğm.1998,11.ayı ssk girişi tam prim. 08,1999da bağkur.4300gün.bağkur.650.gün ssk emekliliğim nasıl olur

Üst Alt