Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 SGK girişim, %64 raporum ve 4600 prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim?

5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince Bağkur'dan erken Yaşlılık emekliliği hakkınız var:

bagkur.PNG

emeklilik

01/08/1981doğumluyum ilk ssk giriş 01/11/1998 4300 gün bağkur ödemem var 650 gün ssk ödemem var emeklilik şartım nedir devlet hastanesinden %64 raporum var

Ersin_67 kardeş vergi indiriminden faydalanıyor musunuz?

erken emeklilik için vergi indiriminden faydalanmak şart.
dolayısıyla bir işe girmelisiniz yada bir işte çalışıyor görünmelisiniz.

Vergi indiriminden faydalandıktan sonra erken emeklilik hakkını kullanabilirsiniz.

Ne zaman emekli olacağınıza gelince; Yukarıda listede verilmiş seçeneklere bakabilirsiniz.

emekli olmadan önce SGK.ya dilekçe yazıp hizmet birleştirilmesi yapınız..
En son 7 yıl içinde en çok prim nereden yatmış ise o kategoriden emekli olursunuz.

2. sayfada Oturanboğa kardeşimiz liste vermiş bir inceleyiniz.

benim prim fazlası bağkur o nasıl olucak

ve ben kaç yıla tabiyim ssk bağkur ayrımı yapılıyomu hala

15 yıla tabiisiniz ve emekliliğiniz geldi zaten AMA Bağkur olarak emekli olmanızı önermem. Son 7 yılda SSK pirimlerinizi artırabilirseniz iyi. Benim düşüncem bu tabii ki uygulamak zorunda değilsiniz.

ama vergi indirimi ve hizmet birleştirmesi eksik sizde.

hizmet birleştirmesi dediğiniz nedir.7yıl daha sskmı ödemeliyim daha

hayır son 7 yıl içinde en çok hangı kuruma pirim ödediniz dedim.

hizmet birleşmesi ssk ve bağkur birleştirmesi demektir. bunub elirtmediğiniz sürece birleştirmezler. Talep ediniz ki yapsınlar.

ssk bağkur ayrımı devam ediyomu hala bana söylenen sskdan 1260 gün ödeme yapman gerek demişlerdi anca ozaman vergi indirimi ile erken emekli olursun dediler ben yıl olarak kaç yılı doldurmam gerek.cvplarınız için teşekkür ederim

Daha önce de yazdım:

Malulen emeklilik için başvrdun ve reddedildi. Böyle ise, şimdi yapman gereken şey başvurunun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince erken Yaşlılık emekliliği kapsamında değerlendirilmesi için sgorta müdürlüğüne başvuru yapmak...

mrb bülent bey benim sskdan 1260 günü doldurmam şartmı.

01/08/1981 dğum ssk giriş.1998.01.11. 4300 bağkur 700de ssk ödemem var.

Güzel konu olmuş. Bu açıklayıcı bilgilerden bende faydalandım. Emeğinize teşekkürler.

İyi ama ersin_67 neden bağkurdan 5510 sayılı yasanın 28. maddesine dayanarak Yaşlılık emekliiğinden yararlanmıyorsun? Buna dair yukarıda bir çok mesaj yazdım...

nasıl olucak ne yapmam gerek gerçekten bilmiyorum bülent bey şu anki durumumda ne yapabilirim

yapacağın şey şu:

Malulen emeklilik için başvrdun ve reddedildi. Böyle ise, şimdi yapman gereken şey başvurunun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince erken Yaşlılık emekliliği kapsamında değerlendirilmesi için sgorta müdürlüğüne başvuru yapmak...

4 yıldır buraya yazıyorum hala benim anlıycam şekilde bir cvp alamadım

ersin_67
Ersin bey, daha önce net bilgiler verilmiş size aslında.

Son 3,5 yıl yani 1261 günün fazlası hangi statüden ise ondan emekli olursunuz. Ssk olursa vergi indirimi almanız zorunlu olur. Bağkur olursa kurum sevkiyle yeniden rapor almanız zorunlu olur.
tablolar da ssk için:

2008_oncesi.PNG

bağkur için:

bagkur.PNG

blent abi ben biliyosun işte 98 ssk girişliyim şimdide sskdan 1260 doldurmaya uğraşıyorum 2013 vergi indirimi almıştım ama işten ayrıldım şimdi başka yerden kendimi ssk gösterdim kendim ödüyorum primlerimi.net yıl olarak benim emkli sürem nezman doluyo birde bu son 2520 prim olayıda kafamı karıştırıyo

kelebek hanım şimdiki ssk ödediğim yer için yine vergi indirimi talebinde bulunmam gerekirmi

Ama hala vergi indirimi diyorsunuz. Bağkur'dan emeklilik hakkı var ve vergi indirimiyle bir işiniz yok. 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli. Malulen emeklik reddedilmişti ya. o red kararına karşı "başvurumu 28. madeye göre işleme alın" diyeceksiniz o kadar. Onlar sizi hastameye sevk edecekler. Yeterli orana sahip rapor alırsanız da emekli edileceksiniz.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
..........................................
..........................................
ZONGULDAK

XXX tarihinde yapmış olduğum emeklilik başvurumun işgücü kaybımın maluliyeti gerektirecek düzeyde olmadığı gerekçesiyle reddedildiği xxx tarihli yazı ile tarafıma bildirilmiştir.

Başvurumun %40 üzeri işgücü kaybıma istinaden 5510 sayılı yasanın 28. Maddesi gereğince Yaşlılık Aylığı kapsamında işleme alınmasını arz ve talep ederim.

.. / .. /2015

Ad Soyad

İmza

T.C. Kimlik No :
Sigorta No :
Adres :

son bişey bülent abi şu anda ssk öderken bunu yapmamda sakınca varmı. ve bunda rapor oranı ne olmalı.eğer kaybedicem bişey varsa ben ssk.danmı tamamlayım

bülent abi diyelimki kabul edildi emekliliğim tekrardan çalışma hakkım varmı bunda

bülent bey az önce bir konu gördüm.engellinin emekli olunca ehliyeti iptal olunurmu diye. ben normalde öğrenci taşımacılığı yapan biriydim ve yine işime geri döndüm şimdi ben emekli olursam ehliyetim risk altınamı giriyo.

Sigortalı olsan da emeklilik başvurusu yapabilrisin ersin_67
Eğer emekliliğin onaylanırsa, sana sigortalılığını son ver seni emekli edelim" derler, o zaman sigortalılığına son verirsin.

Malulen emeklilik için hastane rapor verirken eğer durumunun sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olmaya engel olduğunu tespit ederlerse, bu durumda sürücü belgenin iptali için emniyet'e yazı yazılma riski var. Ama bu çok sık olan bişey değil. Ayrıca sana "sürücü belgen var mı" diye sorarlarsa, yok deyip geçersin...

5510 28. maddesine göre erken yaşlılık emekliliği diyemi başvuru yapıcam abi

Emeklilik müracaatımın sonucu nedir.?

Ad:ERSİN
Soyad:G****L
Doğum Tarihi:0*.0*.19**
Sicil No6*********4
Aylık Başlangıç Tarihi01.09.2017
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 63.002000
2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 32.59
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün180
2000 2008/10 arası Gün 3150
2008/10 sonrası Gün 2402
Toplam Gün 5732
Göstergesi 9475 Hisse Oranı 1/1

E devlette yeni gördüm arkadaşlar bu ne demektir bana posta ile gelen bir yazı bildiri olmadı 8.ayın1 de dilekçe vermiştim ama

Üst Alt