Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 SGK girişim, %64 raporum ve 4600 prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim?

İçinde psikolojik değerlendirme bulunan raporla emekli olursan, her yıl kontrol muayenesine çağırlırısın. Ve bu da kontrol muayenesi sonrası emekliliğin iptal edilme riskini beraberinde getirir. Onun için, zorunluluk değilse, raporda psikolojik değerlendirmelere yer vermemek en iyisi... Bu yönde karar verirsen, ssk statüsünde prim yatırmaya devam et ve 2017'de ssk statüsünde emekli ol.

peki abi bağkura devam etmiş olsam ne olur

benim için garanti ve en yakın stadü hangisi olur abi

yanlış değilsem 1999,08.08 bağkur başlama tarihi 4b tablosuna benim raporum 2.derece ve 16 yıl 4320 gün istiyo 2015de buna göre bağkur doluyo tekrar ozaman 2.derece rapor olmuş olsa bende ne olur

düşüp bayılacam abi ya bir insanın hayatında herşey bukadar olumsuz gidemez ya

Raporunu % 60 ve üzeri olarak alabilir misin, bilemem. Eğer alabilirsen, o zaman bağkur'dan emekli olmak çok daha avantajlı tabii.

çok sğl Bülent abi tabi bunun için bağkura geçip vergi indirimi alıp 2015 te emeklilik için müracat etmem gerek demi

Yok Ersin. Bağkur'dan emekliliğin vergi indirimi ile hiç bir ilgisi yok. Bağkur'dan emeklilik zamanın geldiğinde sigorta müdürlüğüne gidip 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden emekli olmak istediğini söyleyeceksin. Seni hastaneye sevk edecekler... O zaman verilecek rapor emekliliğinde temel alınacak

Bülent abi hastanede rapor için müracat ettiğim zaman bana ortapedi yazmıyolar fizik yazıyolar

ben şimdi ozaman bağkura devam etmem daha iyi demi yani kısaca bana ersin bence bağkur senin için daha yakın yol diyebilirmisin ve şimdi sigortadayım bana kısaca yapmam gerekeni söylrmisin abi bugün çok yordum seni biliyorum ama allah senden kat kat razı olsun abi

Fark etmez... Gerekirse (fazldan oran verecekse) fizik doktorundan ortopediye sevk istersin.

bağkur özürlü tablosuna göre %60 üstü rapor alsam benim emeklilk sürem 2014de doluyo %50 üstü alsam 2015 de doluyo tabi ben yanlış anlamadysam tabloyu doğrumu abi

Bülent abi ssk sicilim 98 bağkur 99 eğer ben emeklilik için bağkura müracat etmiş olsam en eski sicildenmi hesaplama yaparlar

abi ne yapayım?

Evet, alacağın orana göre emeklilik süren belirlenir.

Evet, emeklilik hesabında ilk kaydın hangi statüde olduğuna bakılmaz. İlk hangisiyse, hesaplama o tarihten başlar.

98den girişim bu yıılın 11.ayında 15 yıl oluyo 2014.11. ayında 16 yıl oluyo ve bağkura göre ikinci derece rapor alırsam sneye 12.ayda emekli olma şansım var demek oluyo ve bana 3 yıl kazandırmış oluyo yani herşey bağkurdan rapora bakıyo ben bu şansı deneyim abi sigortayı terk edip bağkura geçeyim bi umut işte olurmu

Bunun için sigortayı terk etmene gerek var mı? Daha doğrusu, son 2520 primin fazlası bakur'da kaldığı sürece -son sigortalılığın ssk bile olsa- zaten emekliilk işlemleri bağkur'dan olur... Bu bilgiye göre gerekiyorsa bağkur'a geç, gerekmiyorsa geçme...

bunu bilmiyorum işte abi ssk ya devam etmem bağkura zararı yok heralde diye biliyorum ama ssk.ile bağkur emekli tablosu farklı %50 bağkurda 2.derece gösteriyo ssk.ise bu oran 3.derece böyleyse eğer bağkur benim için daha büyük şans bunun sebebi maaşın sskdan biraz düşük olması heralde peki ben şimdi ssk ödemeye seneye 11.aya kadar devam etsem ssk beni bağkuramı göndericek

98- 2013 15 yıl yani bu yılın 11.ayı bana %60 rapor verseler emeklimi ediyolar benim kafa gitti abi

son 2520 primin fazlası bakur'da kaldığı sürece -son sigortalılığın ssk bile olsa- zaten emekliilk işlemleri bağkur'dan olur. Yani evet, sigorta müdürlüğü emeklilik işlemlerini bağkur (4b) olarak başlatır.

% 60 rapor alırsan, gün/ay/1999 + 15 = gün/ay/2014 tarihinde emeklilği hak etmiş olursun. Ama bu çok çok çok çok zordur. Şansın %5'tir. Bağkur emeklilikte çok zorlar... Ama şansını dene tabii

şimdi Bülent abi içime güzel bir ışık yaktın hayırlıdır inşallah şimdi abi bağkur 4440 gün primim var+ssk 617 gün ikisinin toplmaı 5bin küsür söyle diyebilirmisin senin prim ihtiyacın yok senin yıl dolmanı beklemen gerek diyebilirmisin

eğer dediğin gibi ise ilk sicilden hesap başlarsa bu yıl 15 doluyo ben bu yıl bu şansı denesem ne kaybedirim abi başvursam bana zararı olurmu ewet bağkur zor diyolar

bunu bana hak veren kurum niye zorluyo ben bunu anlamıyorum özür belli adamın durumu belli 15 yıl ödemiş çekmiş zaten normal insanı 20 yılda emekli eden kurumu var devletin

bak abi benim şimdi işe gitme saatim geldi inan bana işe değil işgenceye gidiyorum adeta 12 saat ben bu psgoleji ile işte kalıyorum inan içimden gelmiyor bile bunu yapmak çünki çok çektim bu yaşıma kadar

ben şimdi sskdan 1261 günü doldurmak için boşuna uğraşıyorum sonuçta 4b olarak işlem olucak bana bunu kimse söylemedi zamanında kime sordumsa 3buçuk yıl ssk öde emekli ol dediler

Bülent abi ben bu şansı denemek istiyorum abi benim anam ağladı bu devlete bu primleri öderken yeri geldi borç aldım yeri geldi cebimde sigara param kalmadı öderken ben o %60 raporu alsam ankara düşürüp geri göndericek ben tekrar uğraşıcam taki mahkemeye kadar kaybedicek neyim var söylediğim gibi prim ihtiyacımda yok

abi gece işten geldiğimde ilk işim senin cevaplarına bakmak olucak herşey için çok sğl abi

:) 15 yıl süren dolduğunda emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsin. Hiç bir kaybın olmaz.

Yalnız, ona güvenip işten ayrılmanı tavsiye etmem. Olası bir terslikte açığa düşme...

mrb abi geçen bana psgiyatriyi alıcan rapora pek katma demiştin ali tezeldi bi yazıda okudum malulen emekli olmayı gerektiren şartlar diye onun içinde ruh sağlığıda vardı bu konuda biraz deday verirmisin çünki benim hala 2 yıldır süren böyle bir rahatsızlığım dün doktorum 10 gün istirhat yazdı ve 10 gün sonra seni hastaneye yatırıcam dedi bu çok önemli benim için

Maluliyet cetveli'ne göre psikiyatri nedeniyle malulen emekli olabilmenin şartları aşağıdaki gibidir:

B. PSİKİYATRİ1. (IQ 50 ve altı) Zeka gerilikleri
2. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
3. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
4. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
5. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
6. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
7. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)
8. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi
9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)
10. Yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger v.b.)​

slm arkadaşlar çocuk felci yani poli hastasıyım 15 yıldır çalışıyorum ve artık ayaklarım çalışmaya izin vemiycek duruma geldi 45 gündür istirhatliyım 2 yıldır ,ite kaka çalışıyorum artık ruh sağlığım bozuldu yarını düşünmekten pirim fazlam bağkur ve artık bana devfletin verdiği hakkı malulen emkli olmak istiyorum ne yapmalıyım bunun için iş yerimden çıkış almam gerekirmi

nereye kadar istirhatla kaçıcam artık bilemez oldum ne yapmalıyım

Bülent abi ben ne yaıcam abi 23 gündür pskiyatride yatıyorum artık kaldırmıyor ayaklarım beni çalışamıyorum

içinizde sabah işe yani fabrikaya girdiğinizde allahım bugün benim ayaklarıma güç kuvvet ver diye dua eden varmı içinizde ve benim çalıştığım yer vardiyalı ve mesai,li 8 ile 12 saat yaptığım iş forklift işi ama sürekli oturmalı iş değil ve benim 2 yıldır ruh sağlığım bozuldu çalışma gücüm yok diye ama mecburum diye nasıl devlet bu ya % 64 raporum var bu ankaraya gitse bile onay almıycak ve aylar sürecek benden sağlam insan 3600 günle emekli oluyo ben nerdeyse 5000 gün var birşeyde olsun artık bu yaşa kadar hep olumsuz hayat yaşadım bu bari olsun ya

sigorta başlangıcın önemli emekli olmak için..nefes bile almak hayat çok güzell isyanın varsa senden kötü olanları düşün..bencil olma..

bencillik yapmıyorum kardeş çok öfke duyuyorum sen bağlı olduğun ilden rapor alıp gönderiyosun ve ankaranın keyfini bekliyoprsun sana rapor veren doktor değilimi ankaradaki seni hiç görmeden b,lmeden senin raporunu onay vermiyor ben daha hiç göndermedim ama burda herkesin şikayeti bu

yok yasa degişti mart 2013 yılından sonra aynen bakanlık onaylıyor

ama son prim sayısı fazlası hangisiyse ondan emekli ediyorlarmış ben 2016 beklesem bile yine bağkurdan olmuş olucam niye bekleyim neyse hakkım onu aramak istiyorum özel sektör sana masa işi vermiyor kardeş devlet işi olsa emekli olmayı düşünmem dai ben 45 gündür istirhatliyim ve bunun 23 günü hastanede yattım şimdi iş yeri senin istirhatli olmana dai laf ediyor

hangi yasa

ssk ile bağkur arasındaki malulen emeklilik farklarını tam bilen varmı burda aldığım cevaplarla sigortada çalışanın söyledikleri birbirini tutmuyor benim 4300 gün bağkurum var 98 ssk girişim var biri diyo 2017 biri diyo 2016 biri diyo sen şimdide müracat edebilirsin kafa karma karış oluyo

benim prm sayısı fazlası bağkur niye bağkur kötü maaşımı düşük emekli olmasımı zor

Ersin, bu başlıkta senin için yazdığım mesajlar doğrudur. Başka bilgilerle kafanı karıştırmana gerek yok.

slm arkadaşlar bu hafta bende malulen emeklilik için hastaneye sevk alıcam şu anki raporum d 15yıllık bağkurluyum benim her iki ayakta poli sekeli var elimdeki rapor göze alınırmı bunda nekadar şansım olur arkadaşlar

slm kimse cevap vermez oldu burda ama yine sormak istedim şimdi malulen emekli olmak ve özürlü emekli olmak bunlar ayrımı.ben bağkurluyum ve emekli olmak için hastaneye sevk alıcam d rapor var şimdi benim başvurum malülenmi olmalı özürlü olarakmı olmalı bana artık ünüversite hastanesinden rapor istenildiği söylendi buda benim için kötü oldu benim dururum hakkında herşeyi bilen doktarlarım devlet hastenesinde ve çoğu kişi ünüversite hastanesinden şikayetçi çok uzun zaman alıyomuş sonuç almak diyorlar

slm paraparezi bilateral poli sekeli bunun anlamı nedir

İki bacağınızda da polio sekeliden dolayı yardımsız yürüyemeyeceğiniz gibi bir anlama gelir...

sğl kelebek ben malulen emeklilik hakkında bilgi alıcam

98 ssk girişim var sonrası bağkur 4900 prim sayım var şimdiki raporum %64

Erken emeklilik için başvuru yapın, elinizdeki raporu kabul etmezler Bağkur'dan emekli olacağınız için, sizi yeniden kurum sevkiyle hastaneye sevk ederler...
% 60 ve üzeri alırsanız, 15 yıl 3 960 günle emekli edilirsiniz...

tablo şöyle:
bagkur.PNG

Üst Alt