Birtan hocam benim aldığım eğitime göre yaptığım iş çok pasif tatmin etmiyor beni.
Yükselme şansın nerdeyse sıfır, insanı insan yerine koyanda yok.
O yüzden bir an önce başka kuruma geçme fikri var kafamda.
kesinlikle katılıyorum bende bu sene meb de çalışmaya başladım.
1. Meb Sınava girenleri diplomasına göre ayırmadı benim gibi teknik bölüm mezunları dahi genel idarede işe başladı. bunun anlamı şu daha düşük maaş, yolluk yok, döner sermaye mi
)) güldürmeyin döner sermaye Meb'de zaten yok
2. 15 hafta süren eğitim süreci kabus gibiydi her hafta sonu 05:30 da kalkıp 1,5 saat yol gidip derse girmek (kılık kıyafet yönetmeliği orada da geçerli yani pantolonunuz ütüsüz olsun sen nasıl memursun fırçaları müfettişlerden) bütün kurumlar arasında en sıkıntılı eğitim süreci MEBde.
3. Yükselme şansına gelince eğitim fakültesi mezunu değilseniz gelebileceğiniz en iyi konum şefliktir belki boş kadro olursa kuyruklu yıldız gibi 100 yılda bir şansınıza denk gelirse şube müdürlüğüdür ama milli eğitim müdürlüğüne yükselmek sadece ütopyanın ötesinde birşeydir. İstersen 10 tane üniversite bitir sistem böyle işler
4. İnanılmaz iş yoğunluğu (bu belkide sadece benim için geçerli olabilir) ilçe milli eğitimde çalışıyorum eğitim öğretim, kültür, sivil savunma, özel eğitim kurumları ve yatılılık bursluluk işlerine bakıyorum. bunların hepsi illerde ayrı bölümdür ama ilçelerde çalışan az okul fazla olunca yoğunluğuk çok çok fazla 8 saatlik mesai süresi yetmiyor fazla mesaiye kalırım paramı alırım diyorsanız yanılıyorsunuz çünkü MEB de fazla mesai ücretide ödenmez yani o da yok
5. Okul müdürlerinin size amirinizmiş gibi davranması cabasıdır boğasınız gelir çünkü yüzde 90ı hiçbir işi bilmez her şeyi telefon edip size sorup yapar asla bi yönetmeliği açıp okumazlar küçük düşünen küçük adamlardır.
6. son olarak bu problemlerin çözümü benim şahsi fikrim MEB'in iki ayrı başkanlığa bölünmesi ile çözülür öğretmenlerin iş ve işlemleri için bir başkanlık diğeri ise idari hizmetlerle ilgilenen bir başkanlık çünkü öğretmen ve memurun özlük hakları birbirinden çok farklı dün başlayan bir öğretmenin maaşı ek dersti egzersizdi bilmemneydi derken 2000 tl yi buluyor ama memur özürlü vergi indirimi ile bile 1300 tl yi zor buluyor. EEE kardeşim git sendikalara derdini anlat demeyin sendikaların hepsinde öğretmen hakimiyeti var kimse sizi iplemez.
Kısacası eğitim fakültesi mezunu iseniz MEB kesinikle sizin için bir cennet gerçekten hiç vakit kaybetmeyin ama başka bir bölümden mezunsanız yukarıda yazdıklarımı bi okuyun