Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 özürlü personel alımı ne zaman yapılacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar merkezi sınav başvurusu nisan içinde yada mayısta sınavda 1 kaç ay sonra Ekim ayına gelince ekim ayında kurumlardan engelli boş kadroları alınacak sınav değil yani her yıl ekimde engelli boş kadroları toplanacak ve sonra sınav olacak herkes bişey söylemesin lütfen

milletin ağzında bir ekim ayı sakızıdır çiğneyip duruyo..yaw arkadaş sorarım sana/size kaynak nerden de bu kadar emin konuşuyorsunuz.. elinizde kanıt varmı..ne biliyosunuz bi takım şeylerin ekim ayından da öteye götürmeyeceğini..yani sınav ve alım tarihini..işinizi şansamı bırakmaktan yanasınız..yoksa beklemeyimi seviyosunuz..kaç kez yazdım birlikte hareket edelim..ama yok..kimileri 'ekim' sakızını çiğnemeyi çok seviyo sanırım..ben derimki işimizi şansa bırakmayalım..yetkili mercilere yüklenelim..hiç olmasa dahada ertelenecek olursada erteleyemezler..bekle bekle nereye kadar..sorarım size? amacım kışkırtmak değil..sadece emeksiz yemek olmuyo onu anlatmaya çalışıyorum..

golden_heart;

özürlüler idaresi başkanı söyledi

golden_heart;

Evet şimdide Ekim ayı,OCAK'ta iken Nisan mayıstı sımdıde Ekim haydı hayırlısı....

valla besalti20 beni bir karamsarlık sardı ki,sorma gitsin..evet hayırlısı,nasip de yani..ben daha somut adımlar atılabilir diye düşünüyorum nedense..yapılamazmı hiç bişey..hızlandırmak amaçlı yani..bence yapılır..Allah yardımcımız olsun..bir özürlü için en büyük nimet güvencesi olacak bir işi olması..hepimize bi yerlerde görev alırız inşallah...

sınav olursa bizde başvururuz
meeeeeeeeeeeeeemur olmak varmış bu devirde

arkadaslar ben ankaradan öğrendiğim kadarıyla en iyi ihtimalle 10. ayda olcak.yeni yasa düzenliceklermiş özürlülerle ilgili.o yuzden en iyi ihtimal 10. aya kadar yok.ilk ve orta okul ( ilk öğretim ) mezunlarınıda kapsıcak bir çalışma kanun çıkarılcakmış.

ewet arkadaşlar bol bol ders çalışalım biz gerisi hikaye

bol bol ders çalışında arkadaşlar..3-5 tane alım olduğunda sana sıra gelecekmi bakalım..çalıştığın kadarı sana yetecekmi..benim derdim mademki 38 bin açık var onların geneli ne zaman yerleşcek,gerçekten yerleşebilcekmi.yoksa bu ekim ayı dahada ileri kalacakmı..sen ders çalışırız ohh be dediğin zaman,görünmez bir ufuğa el sallamış olursun..sen yine dersini çalış,fakat baskınıda yap..gerisi hikaye falan filan deyip herşeyi oluruna bırakma bence..baskı baskı baskı baskı baskı ....başkada bir şey demiyorum..

hamza827;

arkadaşım merak ettim en kötü ihtimal hangi aymış? hayır yani yıl bitiyorda özida 2011 de 26 250 kişi alım olacak demişti demekki böyle alınıyor öğrenmiş olduk yeni yasada mı çıkıyormuş ne güzel ne güzel engelli yasalarında rekora koşuyoruz pozitif ayrımcılık ve torba yasası maşallah allah nazardan saklasın işin ilginç yanı alımlarda bir arpa boyu yol gidemedik yasalar çıkmadan önce meb 5000 sağlık 2000 çok iyi gidiyorduk yasalar çıktı 216 alımda kaldık bu yasalar bize yaramadı kısmetimiz kapandı :)

nurdan 21 sence biz bişeyler yapamazmıyız hızlandırmak için..kendinde bu gücü görebiliyorsmusun..yani bi yerlere ulaşıp seçimden önce bu alımların yapılmasını yada en azından seçimden hemen sonra alımların yapılmasını sağlayamazmıyız..ben konuşup duruyorumda bana destek çıkan yok..desteksiz iş yarım iştir..

ankarada yürüyüş yapmak şart ama herkes durumu kabullenmiş bekleeyelim diyor
bu site büyük bir site ve bize destek olmalı üye buluşması gibi ankaraya yürüyüşüde organize etmeli

geçen yıl da bir düzen yoktu ki. alım yapıyoruz dediler ilan ettiler gittik kayıt yaptık sonra sınav ertelendi yok sonuçları gecikti falan falan. yani şimdiye kadar olanlar düzenli değildi ki bu yıl olacak olanlar düzenli olsun.seçim öncesi yine bir atak yapabilirler ben onu bekliyorum.

ben bir mantık yürüttüm..şimdiki hükümetin sizce engellilerden gelecek oy potansiyeline ihtiyacı varmıdır..hadi onuda geçtim diyelimki seçim yatırımı olurcasına alımları yapacak diyelim,sizce muhalefetin ağzına laf verirmi bunu yaparak..yani engelli alımlarını seçimden önce yaparak..bana göre seçimden önce alım olur bekleyişi boş bekleyiş arkadaşlar..evet sonunda alacaklar ama bunun tarihini belirlemek bizlerin elinde..ses çıkmayan yere müdehale edilmez..bizde ses çıkaralım bakalım nolacak sonunda...

Seçimden önce engelli alımı olursa muhalefet partileri buna asla karşı çıkmaz.Çünkü karşı çıktığı zaman binlerce engellinin nefretini kazanır ve engellilerden gelecek oyları başka partiye kayar.O yüzden muhalefet partilerinin böyle bir riske gireceğini sanmıyorum.Aksine destek verirler diyorum.Zaten seçime kadar engelli almayan hükümet seçimden sonra zaten almaz.Ne zaman alır 2 yıl sonra ki yerel seçimlere az bir süre kala.

özürlü raporu nasıl alınır? yardım edin lütfen. acilll

Arkadaşlar herkese mrb. ben edebiyat öğretmenliğini bitirdim. psikikolojik olarak rahatsızlığım mevcut. askerliğe başladım geçen ağustos ayı. askerdeyken tekrar rahatsızlandım. ve beni istanbul gataya sevk ettiler. 5 aylık bir süreç sonunda çürük raporu verdiler. bu durumumu sivil hastanelerde belgelemem gerekiyor. yaza doğru özürlü öğretmen alımı yapılacak. bu durumda yapmam gereken nedir? meb in bana söylediği en az % 40 raporun olacak. bu belgeyi nasıl edinebilirim?

Herhangi bir tam teşekküllü devlet hastanesi veya üniversite hastanesinde sağlık kuruluna başvurursan savaşcım yardımcı olcaklardır.

şu an istanbuldayım. kartal devlet hastanesine başvurdum. ikamet istediler. yakınımda kalıyorum dedim. yakınında oturduğuna dair ikametgah belgesi al dediler. ve bu raporu almam en az 2 ay sürermiş. psikaytriden %40 ve üzeri raporu almam ne kadar sürer acaba?

2008 yılında Okmeydanı ssk hastanesinden ben 2 haftada almıştım ama şimdi durum nedir hiç bir fikrim yok.

benim şahsi görüşüm merkezi sınav ekim de yapılsa dahi nisan mayıs dönemini es geçmezler mutlaka alım yaparlar azda olsa zaten sınav duyurusunu nisan gibi yaparsalar haziran gibi sınav olur sonuçlar falan derken temmuz olur 10. ayda da merkezi sınav yaparlar ben gerekli yerlere sıksık mail atıyorum herkesinde bunu yapması gerektiği kanaatindeyim sadece burda yorum yazarak birşey elde edemeyeceğimiz aleni mücadele etmek istemek lazım altını çizerek söylüyorum seçim öncesi fırsattır çünkü seçimden sonra a yada b partisi kazanırsa bu konu en son saflara atılacaktır engelli memur açığının kapatılması bir seçim vaadi olarak kalmaması için herkes 1 - 2 yere gerek muhalefet gerek iktidar partilere gerekse ilgili kurumlara bu durumu iletmelidir kimsenin önüne hazır yemek konulmaz önce pişirmek lazım

ticet77 kardeşim valla billa benim gibi düşündüğün için o kadar sevindimki..her dediğine katılıyorum..zaten yukarlarda farlı şeyler söylmedim bende..ama ne hikmetse somut adımlar atmaya gelince kimse bir adım atmıyo..yorum apmakla kalınnıyor.kardeşim sen burdan ayrılma..milleti toparlayalım..sesimizi en iyi nasıl duyururuz bunu tartışalım..bencede armut piş ağzıma düş devrini kapatmalıyız..çünkü ne armut pişiyo nede ağzımıza düşüyo..herkez koyunun bir bacağından asılmalı..birlik olmalıyız..

ismail
dediğim gibi ben birçok yere mail atıyorum gelecek cvplarıda burda yayınlarım benim demek istediğim tek tip bir metin hazırlayalım bunu gerekli yerlere yollayalım tek tip istememin nedeni adamlar bakacaklar tek metin yüzlerce binlerce insan demekki bişey yapmak lazım diyebilecekler birlikten güçte doğar iş te

bizde atıyoruz ama hep birlikte atarsak bişeyler olur yapalım örnek bir dilekçe heryere ama heryere sesimizin ulaştığı hereyere gönderelim....

iyi bir metin hazırlayabilen bir arkadaşımız varsa hazırlasın yollamaya başlayalım her geçen gün alehimize

Abi güzel diyorsunuz tek tip. Tek tip ama ya herkes yazılı olarak beyanda bulunup posta yoluyla yollayacak ya da en kesim çözüm ciddi sayıda toplanıp Ankara'da Meydan'da yürüyüş yada ne bileyim sesimizi duyuracak bir gösteri. Ne yapılabilir bunların dışında fikri olan varsa paylaşsın bizlerle lütfen.

ortak bir metinle elektronik ortamda yollamak bile işe yarayacaktır yıllardır merkezi sistem sınavdan söz ediliyordu bi türlü icraate geçmedi memurlar net konuyu manşet yaptı gelişme oldu

arkadaşlar ben daha önce böyle bir metin hazırladım ama pek dikkat edilmemiş sanırım. eğer beğendinizse göndermeye devam edelim

[FONT=Arial][SIZE=2]İlgili makama,

Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşları 40 bin engelli kadrosunu yasal zorunlulukları olduğu halde yıllardır doldurmamış ve bu zorunlu uygulama karşısında keyfi hareket etmiştir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Ancak Aralık 2010 yılında Torba yasası adı altında alınan karar ve resmi gazetede yayınlanmasına rağmen engelliler ile ilgili yapılması gereken merkezi sınav” Nisan-mayıs dönemi engelli personel alımı yaklaştığı halde sınavın hangi tarihte yapılacağı konusunda yetkililerden hiçbir bilgi verilmemektedir. [/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial]Onun için siz sayın ilgililere bu mesajı atma gereği hissettim: 40 bin engelli personel istihdamının tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacak düzeyde bir an evvel gerçekleştirilmesini, bu yolda hız kesilmemesini ve Başbakanlığın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini arz ve talep ederim. [/FONT]

[FONT=Arial]adı soyadı : [/FONT]
[FONT=Arial]tc kimlik no : [/FONT]

[FONT=Arial]cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]bimer@basbakanlik.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]info@dpb.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]selmaaliye.kavaf@basbakanlik.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]bilgiedinme@ozida.gov.tr[/FONT]

yeşillili arkadaşın yolladığı yazıyı bende bi kaç yere yolamıştım..hatta ilk paragrafın sonuna sitem mesajları ekleyip öyle yollamıştım..şuan ki hükümetin bizlerle daha ilgilenmesine rağmen atamalara ve sınavlara gerekli hassasiyeti gösermedğine dair şeyler eklemiştim..bence bu yazı iyi diyorum..sizcede uygunsa yollayalım bunu..fakat etrafınızda varsa başka engelli onların tc ve isimleri ilede yollayalım sonuçta onlarda özürlü ve kalabalık iyidir..tabi birde şu yani var..elektronik ortamdan yollanan mesajları yüksek makama ulaşmadan yardımcıları cevaplıyo bence tam sağlıklı değil..daha ek bişeyler de yapalım..yürüyüş organizasyonu,yada her hangi birmizin tv,gazete,radyo gibi yerlere ulaşıp öncü olarak herkesin adına bi konuşma ayarlaması vs..yani böle şeyler daha etkili halka mal ettiğimizde daha büyük sorumluluk yıkarız devlete..ama elektronik ortamdan nerden biliyim otomatik cevap yollanmadığını..tabi yinede onuda yollayalım..ama görsel olarakta birşey yapmak en faydalısı..

arkadaşlar engelli face sayfam: Sizce ben engellimiyim ? | Facebook buraya gelin burda birlik olup organize olalım..

arkadaşlar ben sıksık www.türkiyesesver.com sitesine konuyu hatırlatıyorum fok tv nin sitesi bu haber yapana kadarda oraya yazacağım yeşillili arkadaşımızın metninide yolladım gerekli yerlere hemde kaç defa pes etmek yok verdiğim adrese az öncede yazdım hatta engellilerbiz üyeleri adına isteyen baksın en azından yorum yazsın olayın ciddiyetini anlayabilirler belki...
http://forum.memurlar.net/konu/1211420/

burdada konu açtım arkadaşlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt