Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 ÖMSS tercihleri ne zaman yapılacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
7 15 gün diye söylüyorlar onuda mı beklicez oooo

o degilde kımler tercih yapabilecek önemli olan bu kac puan almak gerekiyor:?

İşte arkadaş öyle ise sende benim gibi ne zaman tercih yayınlanacak diye bakacaksın

Başka türlü kimin ne kadar tercih yaptığı Ancak tercih klavuzu yayınlandıktan sonra belli olur

:D biz tercihleri yapıp sonuclar acıklanıncaya kadar yıl biter zaten :D telasa gerek yuk;)

tercıhler hakında bılgısı olanvarmı acaba?

ömss ve atama işlemleri.

Hepımızın beklediği ömss sonuçları nihayet acıklandı,cok sukur umarım herkes boyle dıyordur sonuçlara...
atamalar ne zaman olacak,nasıl olacak bılgısı olan varsa webilgilendırırse sevınırız...

Bu konu hakkında Fatma Şahin'in belli olmayan tarihli açıklamalarını paylaşmamanızı rica ediyorum.

Bende işitme engelli girdim 62 puan kötü allah herkesin gönlüne göre versin

Tercihlerimizi Ne zaman Nereye Yapacağız ?

Arkadaslar bilindiği üzere ömss sonucları acıklandı. Çözemediğim bir şey halen var, tercihlerimizi ne zaman nerden yapacagız. osym sitesinden ise hangi linkten bir türlü bulamadım.. Bu işte usta olanların yorumlarını beklıyorum.

ÖMSS Tercih İşlemleri ne zaman yapılacak?

Selamlar,
Açıklanan sınav sonuçları ile ilgili tercihler nezaman yapılacak?bilgisi olan varmı?Teşekkürler...

ÖMSS atamaları ne zaman olacak ve bu atama taleplerini nereden takip edeceğiz?

merhabalar arkadaşlar bu memurluk taleplerini nerden takip edicez bilen yazsın lütfen

ÖMSS Kadro Tercihleri Yerleştirme Nasıl Olacak?

[FONT=verdana]ÖMSS yönetmeliğinde atamaya ilişkin açıklama şöyle;
[/FONT]
[FONT=verdana]MADDE 15 ‒ (1) Özürlü adaylar ÖMSS ve/veya kura işlemleri sonuçlarına göre Devlet memuru kadrolarına yerleştirilir.
a) ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme;
1) Adaylar, kadrolara; eğitim durumları ve özür gruplarına ilişkin şartları taşımaları kaydıyla, ÖMSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları gözönünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek ÖMSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır. [/FONT]

[FONT=verdana]29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak ÖMSS'den sonra Haziran ayı içerisinde yukarıda belirtilen şekilde atama işlemi yapılır. Daha sonraki aşamada ÖMSS yönetmeliği aşağıdaki şekilde açıklamıştır.

[/FONT]
[FONT=verdana]MADDE 17 ‒ (1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.
(2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.
(3) Yerleştirilen adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarınca başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır.
(4) Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz. [/FONT]

Kaynak:
5.jpg

peki hocam bu haziran içinde yapılacak atamaları internettenmi öğrencez bilgilendirirmisin lütfen hangi kamu kuruluşu ömss ye girenleri aldığını internetten hangi sitelerden öğrencez

tercih klavuzuna nereden nasıl bakabiliriz yardımcı olun link mümkünse

klavuz henüz yayınlanmadı... puanlar sıralamalar belli oldu, klavuzun yayınlanması da çok sürmez, biraz sabredelim... arkadaşımız sadece kanunlarda yerleştirmenin nasıl yapılacağı konusundaki bilgiyi paylaşmış...

saolun da klavuzu ösym sitesindenmi alıcaz

ösymnin yaptığı DUS sınav sonuçları 18 mayısta açıklanmış ve hala tercih veya kadrolarlar ilgili bir duyuru yayımlanmamış o yüzden en az bi 2 hafta bekleyeceğiz. Boşu boşuna laf kalabalığına gerek yok arkadaşlar. Bilgim var diyende yalan söyler.

Arkadaşlar ÖSYM sitesinde tercihler kısmında ilginç bir şey var. bir bakınız: ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu yerleştirme ÖMSS ile ilgili değil sanırım. Çünkü KPSS diyor.

AYBAROGLU;
ilgili kanun maddelerinde böyle bir yazı yok:
[FONT=verdana]29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak ÖMSS'den sonra Haziran ayı içerisinde yukarıda belirtilen şekilde atama işlemi yapılır. Daha sonraki aşamada ÖMSS yönetmeliği aşağıdaki şekilde açıklamıştır.[/FONT]
Kırmızı font ile yazan yazıyı dikkate almayın arkadaşlar.

ibrahimozturk88;
Hayır kardeş DUS yerleştirmeleri başlamış olmalı. ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

AYBAROGLU;

bayağı bir açıklayıcı olmuş hayırlısı bakalım:)

Puan önemli ama bu sınavda puan sınırı yok diye biliyorum yani önce yüksek puan alanlar sonra ise yavaş yavaş düşerek yerleştirme yapılacak yani en az 50 bin kişiye 2 yıl içinde alım açarlarsa bişeyler olur ama çok zor gibi görünüyor ve bence 75 üstünde alanlar yıl sonuna kadar atanır ;)

Bunun dışında yüksek puan alan arkadaşlar lütfen tercihlerinizi erken yapıp aradan çekilirseniz en azından bize bir şans daha doğar ;)

diyanetin geçmişteki personel alımlarını düşünüyorumda gene ünvaNnlı kadrolar yani imam müezzin v.s. kadro alımlar çok olur gibi geliyor. memur alımı çok sınırlı olur zannımca. çünkü bu güne kadar 2000-2012 yılları arasında bi kere bile engelli düz memur alımı için bir haber bile duymadım.

arkadaşlar temmuz ayı içinde tercih kılavuzu yayınlanacakmış yayınlanması takiben tercih işlemleri gerçekleşecekmiş...
şimdiden sonuçlar tüm arkadaşlara sonuçları hayırlı olsun.

80 puan aldım 4 binlerde başarı sıralamam imam hatip mezunuyum ....ki ilk atamada diyanet işleri başkanlığı çok alım yapıcak biraz olsun umudum var

şimdiden hayırlı olsun diyiyim ayse hanım

arkadaşlar imam hatip cok alacak diye hepsi imam hatip mezunumu olacak ya hiç lisanstan önlisanstan düzlise mezunundan alınma yokmu böyle diyip insanın umudunu yıkmayın ya.
düz memurluk kadrosuna sonucta alınma olacak böyle diyince diğer arkadaşlara haksızlık olmuyor mu?
Allahınızı severseniz net olmayan yorumlar yapmayın.
Tercih kılavuzunda herşey belli olur ancak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt