Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2012 ÖMSS tercihleri ne zaman yapılacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bende ösym sitesine bakıyorum bakalım ne olacak bende bekliyorum
hatta ağaç oldum

Biliyorum kızacaksınız ama hükümet ne yapsın.ÖMSS ile KPSS kıyaslanamayacak kadar farklı alımlar. KPSS de alımlar ve eğitim durumları,kontenjanlar bellidir. Mesela 40 bin öğretmen, 17 bin civarı memur alınacak.Öğrenim durumları, sertifikalar ve bütün şartlar kurumlardan gelen koşullar hiç değiştirilmeden aynen kılavuza yazılır. başvuru sayılarıda cok olduğu için problem yoktur . ÖMSS de ise kurulmardan gelen sayılar çok az geldi. Hükümet bu sayıyı arttırdı.eğer kurumlardan gelen sayı aynen kılavuza yazılsa idi 3500 civarı alım olacaktı. bu sayı en az 7000 oldu. ve dahada arttırılmaya calışılıyor. En büyük problem kontenjanları eğitim düzeylerine göre ayarlanmaya calışılması. inanın kurumlardan gelen kontenjanlara göre alım olsa idi en az 500 kontejjan boş kalırdı. 2010 da bile sadece öğretmen kontenjanında 1000 taneden 47 tanesi boş kaldı (Yerleştirilenlerden de 35 kişi atandığı yere gitmedi. lisans isteyen kurumlar ile iletişime gecip lise seviyesine cekmeye calşılıyor. Bence kurumlara acele edtirip büssürü kontejjan boş kalacağına sınava giren engelli arkadaşların durumlarına göre kontenjanların ayarlanmasını beklemek daha mantıklı.
Bazı duyumlara göre temmuz 15 gibi alımlar alur diyorlar.

Allah herkeze sabır versin

öncelikle herkese saygı duyduğumu belirtip bana yorum yapıp cümlelerimi beğenmeyenlere şunu demek isterim,
ben yıllarca sabrettiğim için artık sıkıldım, 2 kere kpssye girdim, ve her atamada bir umuta bekledim zira devletten başka yerde çalışmam biraz zordu, bazı nedenlerden dolayı...
dedim bu böyle olmayacak, o arada 2 yıllık bir bölüm okudum ve o biteli 2 yıl oldu yani okul haricinde, ben 6 yıldır evdeyim hani tuzu kuru lafım alınganlıklara sebebiyet vermiş, ama inanın ki 2 uni okuyup o kadar eğitim alıp yıllarca evde oturmak ne kadar kötü bir durum, bunu aktarmak da zor olsa gerek, sabret demek de artık bana boş geliyor bu sebeple...
arkadaşlar şu an kendimce Eylül diyorum, inşallah o zamana kadar atamalar olur ve ben yanılırım ama daha çok bekleriz gibime geliyor, kendime de o zamana kadar bir sınır koydum, ondan sonra iş arayacağım ...
buradan da bu sınavla ilgili yorum yapmıyorum artık zira ne desem sus, konuşma gibi sert ifadelerle karşılaşıyorum karşılık olarak yazılan hiçbir yorum da yeterince tatmin edici değil maalesef...
neyse... hepinizin hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olsun
siz sabretmeye devam edin,
saygılar...

2 temmuzda tercihler mi belli olcak?

hiçbiryerde açıklama yokken nerden duyuyorsunuz çok merak ettim

Valla ben bir yeden duymadımSadece sabredin diye bi yazı yazdım.Diğer arkadaslar nerden duyuyorlarsa onu bilemem.Her kafadan bi ses çıkıyor.

Sabır edelim tabı Hakkımızda hayırlısını Rabbim Nasip etsin.....
Buu ssure ıçinde herkes bir sey Soyluycek,Kimi temuz,kimi Haziran...Kimin ne dediğine bakıp Kara kara dusunecegınize Bence en saglıklısı.ÖSYM sitesini takip edin...Hayra we selametle kalın.Kader Dostlarım.

en son sağlık bakanlığının özürlü sınavını kaçırmamın üzerinden 1,5 yıl geçti o an ki sağlık durumum o sınava girmeye müsait değildi giremedim ve 1,5 yıl beklieyip ömss'ye girdim inan bende en az sizin kadar sabırsızım ama 1,5 yıl bekledim 15-20 gün daha beklesem bişey olmaz diyerek kendimi avutuyorum..sabır biraz daha sabır..

sabredin bakın bende sabretiyorum.mutlaka 5000 kişinin arasında olacağız hiç merak etmeyin

vay be bakın en sonunda açıklama geliyor değdimi yakınmalarınıza değmedi tabiki sizlere söyledim sabredin diye

kaynağın fatma şahin olması işin düşündürücü tarafı :cool: umarım haftaya açılklanır...HAdi hayırlısı..

ilk başlarda ki heyecanı zerre hissetmiyorum o şevki öyle bir kırdılar ki helal olsun demekten başka birşey demiyorum karanlıkta fenersiz gezen insan gibiyiz hepimiz...

bizim gibi sakatlara iş veriyorlar daha ne yapsın adamlar buna şükredin

AYBAROGLU: tercih formunu ekranda gördün mü ilk günlerdeki heyecannda daha fazla heyecan kaplar içini merak etme..herşey unutulur? tatlı bir telaş başlar..

tercih listesi bir gelsin nereleri tercih yapacağım belli olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt