Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 EKPSS girecek olan Önlisans mezunlarının tanışma platformu

Arkadaşlar bu yh viki filan diyorsunuz da birde ne olduklarını acıklasanız malum yeni girecek arkadaşlar var bende dahil teşekkürler.

mayhan2515;

Ìnsallah arkadasim, bizde önlisans mezunu olarak gih kadrosuna (genel idare hizmetleri yani memurluk ve veri hazirlama ve kontrol isletmenligi: vhki) ataniriz.Rabbim hayirliysa bize bu memurluk kadrosunu kazanmamizi nasip eylesin insallah. Önlisans sorulari ömss de zordu, ekpss de zorlarlar, sen calusmaya basladin mi arkadasim?

mayhan2515;

atanıp bidaha sınava girme şansımız oluyor mu ?

Kpss de bile atananlar sinava tekrar giriyorlar, bize de serbest olur. Hem benim durumum farkli ben kadromu yükseltmek icin girecegim insallah, memur degilim yani. Bazi kurumlarda memur(gih) olarak calusan arkadaslar memleketlerine gitmek icin bu sinava girmek istiyorlar, unuttuklari yada üstünde düsünmedikleri bir konu var; o da memurken memurlugu kazandiklarinda kurum kendi insiyatifinde muvafakat vermeyebilir. Yalniz memurken teknik hizmetlere (bir üst kadroya ve yardimci hizmetlerden memurlugu kazananlara) muvafakat verdiklerini, vermek zorunda olduklarini okudum.

suyum;
S.a evet başladım diyebilirim ...

EnemyHunter;
Soruyu tam anlamadım !? Ama memur olmamız sınava girmemize engel değil ...şimdilik...

büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mezunuyum tapuda memurum önlisans mezunuyum kurumumdan işimden memnun değilim nefes alamıyorum aöf dikey geçiş yaptım uluslarası ilişkiler lisansa 2014e kadar mezun olabilirsem lisans mezunu olarak giricem olamazsam önlisans olarak gircem inş

sebboy;

Merhaba İş yoğunluğu demişsinizde tam olarak göreviniz ve engel grubunuz nedir sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim.

Hayatyaşamayadeğer;

tapu müdürlüğünde bilgisayar işletmeniyim

suyum;

normal kpss kitaplarında lise ön lisans birleşik, ekpss de lise ile önlisans sınavları ayrı değil mi yani demek istediğim lise önlisans kpss kitabı alsam işime yarar mı ?

Normal kpss de lise önlisans bitisik ama siz eger önlisans mezunuyum sadece önlisans konu anlatimi olsun derseniz kitapevlerindeki satan kisi yardimci oluyor. Ben ihtiyac akademinin sordum seti var önlisans onu alicam insallah.

vay arkadaşım seni yeni atadık daha, sen yine o sınav stresine girme derim. Hatırlasana o günlerimizi ne günlerdi ama atanacağız diye neler yapmadık ki gece sabahlara kadar ders çalış sıkılınca Chat gir iki sitres gider hatta orda sorular sorardık bir birimize :)

tanyolda_12;

Haklısın bee kardeş ne sıtresli günlerdi ..ama hala devam etmekte bu sıtresli günler kolay kolayda geçeceğe benzemiyor.

arkadaşlar hem normal kpss hem de ekpss'ye girebiliyor muyuz?
bir de benim özürlü sağlık raporum %52 ancak 1 yıllık süreli
durum bildirir raporum %49 ve sürekli, kalıcı.
durum bildirir raporumla sınava girebiliyor muyum? teşekkür ederim cevaplarınız için.

[FONT=trebuchet ms][/FONT]Bilgisayar programcılığı mezunuyum. Başlıcam bakalım çalışmaya önerdiğiniz dershaneler nelerdir arkadaşlar :)

HayrettinGuler;

Dersane olarak Kpss Türü kurumlar olmalı ayrıca devlet tarafından da E kpss açılabilir bekleyip görecez ama bu arada derslere çalışın derim.

[FONT=Arial]Engelliler, hükümetten sözünü tutmasını istiyor[/FONT]
[FONT=Arial]2 Kasım 2013 Cumartesi 13:55[/FONT]
[FONT=Arial]Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda yeterli puan alıp ataması yapılmayan engelliler, verilen sözlerin tutulmasını ve atamalarının yapılmasını istiyor.2012'de ilk kez Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) girip ataması yapılmayan engelliler, ocak ayında verilen sözlerin tutulup atamalarının yapılmasını bekliyor.[/FONT][FONT=Arial]Türkiye'de engellilere yönelik geçen yıl yapılan ilk memur sınavı hayal kırıklığı yaşattı.[/FONT][FONT=Arial]Bakanların "20 bin engelli memur atanacak" sözleri üzerine ÖMSS'ya tam 60 bin kişi başvurmuştu. Ancak iki kez yapılan alımlarda kamuya 10 bin 635 kişi atandı. Yani söz verilen sayının ancak yarısı atandı.[/FONT][FONT=Arial]"Kadro açığı var ama atama yok"[/FONT][FONT=Arial]Devlet Personel Başkanlığı'na göre kamudaki engelli memur kadro açığı 23 bin 360. Atanamayan Engelliler Grubu, yeni kurulan bakanlıklar buna dahil edildiğinde sayının 27 binin üzerinde olduğunu söylüyor.[/FONT][FONT=Arial]5763 sayılı kanuna göre kamuda yüzde 4, özel sektörde ise yüzde 3 engelli istihdamı zorunlu; çalıştırılmayan her engelli için para cezası var.[/FONT][FONT=Arial]2 yıllık emekleri boşa gidecek[/FONT][FONT=Arial]ÖMSS'de yeterli puanı alıp atanamayan engelliler, Bakan Faruk Çelik ve Bakan Fatma Şahin'in sözleri doğrultusunda son kez atamalarının yapılmasını istiyor. Çünkü 2014'te yeni bir sınav yapılacak; atamayı hak edecek puanlara sahip olan ancak atanamayan binlerce lisans, önlisans ve orta öğretim mezunu engelli memur aday, yeniden bir stres yaşayacak ve yeniden puanlama yapılacağı için 2 yıllık emeklerinin boşa gideceğini belirtiyorlar.[/FONT][FONT=Arial]"İki yıllık emeğimiz boşa mı gidecek?"[/FONT][FONT=Arial]Konu hakkında açıklama yapan Batman Bedensel Engelliler Derneği Başkan Vekili İlhan Yıldız, "Çalışma Bakanı Faruk Çelik, mart ayında katıldığı bir televizyon programında Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet'te ağırlıkta olmak üzere kamuda 16 bin engelli kadro açığı olduğunu ve Ocak'ta bir atama gerçekleşebileceğini söylemişti.Nerden bakarsanız bakın Diyanet işleri başkanlığı iki üç ayda bir 5000li alımlar yapıyor her seferinde.İş engellilerin rafta tozlanmış kadrolarına gelince. adeta üç maymuna oynuyor. En katı kuralları sözüm ona Din diyanet dediğimiz Diyanet işleri Başkanlığının koyduğunu, diyanetin 2000 engelli kadrosunun iki yıldır boş bırakıldığı Diyanet'in engelli alımlarında katı kurallarından vazgeçip, daha ılımlı davranmasını istiyoruz. Böylelikle İlahiyat ve İmam Hatip Liselerinden mezun olan engellilerin de istihdamı sağlanmış olur" dedi.[/FONT][FONT=Arial]"Belirsizlikten bıktık"[/FONT][FONT=Arial]Yıldız, "Bu güne kadar birçok yetkili isim ÖMSS süreci ve atamalara dair olumlu olumsuz birçok fikir ve görüş beyan etmiş; ancak atamalara dair net cevaplar ve sonuç içeren açıklamalardan kaçınmışlardır.[/FONT][FONT=Arial]"Nedeni ne olursa olsun artık engelliler, yetkililerin belirsizlikler ve tutarsızlıklarla dolu açıklamalarından kurtulmak; ve pek tabi resmi ağızdan ve sorumlu-ilgili yöneticilerden yapıcı adımlarla net ve somut açıklamalar beklemektedir" diye konuştu[/FONT]

Sınava girecek arkadaşlara başarılar dilerim, 2012'deki sınavı kazandık 6 aydır memur hayatı yaşıyoruz zaman ne çabuk geçiyor.Ben eski kpss kitaplarına biraz bakmıştım sınav için.inşallah herşey gönlünüzce olur.

2012 yılındaki ömss ye kaç önlisans mezunu girdi ??? 2014 de tahmini kaç kişi sınava girer ??

10 binden asagi asla olmaz, hatta daha fazla bile önlisans baavurusu olur, sahsi görüsüm.

suyum;

15.000 ön lisans 130.000 orta öğretim 8.000 de lisans olur gibime geliyor

Ulan yine memur alımı var engellilere 3 biri var sabah sabah isyan edecem arkadaş bune adaletsizlik yahu bizde mallaşmış sindirilmiş bir topluluk haline geldik iyice atın önümüze ne konursa onu yiyelim mal gibi....

arkadaşlar bende engelli kadrosundan girecem. harita kadastro ve veteriner sağlık önlisans mezunuyum. ekpssde hangi tür kpssye girecem ben? ilk defa girecem ve hiçbir bilgim yok? ülseratif kolit hastalığından dolayı engelliyim. bunun için farklı bi sınav mı yapılıyor acaba? sınav sorularını nerden bulabilirim? yardımcı olur musunuz?

İZMİRDE 2012 omss de 75p ve ustu alıpta atanamayan arkadaşlar varmı acaba? 2012 bılgılerınden bı ıstattıstık çıkardım onuda sonra yazıcam.

merhaba arkadaşlar önlisans(harita kadastro) olarak girecem bende. normal ortaöğretim-önlisans kpss seti aldım geçenlerde. buna mı çalışmalıyım? yoksa ömss için ayrı kitap falan var mı? yardımcı olur musunuz? ve bişey daha soracaktım? %70 raporum var ama süreli atandıktan sonra süresi bitince yenilendiği zaman bu oran %40ın altına düşürülürse memurluğum yanar mı?

2012 yılındaki ömss ye kaç önlisans mezunu girdi ??? 2014 de tahmini kaç kişi sınava girer ??
Arkadaşlar Önlisans olarak ( Halkla ilişkiler ) ilk atamada 79,120 puan 779 sıralama ile atandım. Darısı sizlere olsun diyeyim.

Şimdi sizlere biraz bilgi verelim

1. Atamadaki Durum
ÖNLİSANS
Tercih Yapan aday sayısı : 6099
Kontenjan Sayısı : 1574
Yerleşen Aday Sayısı : 1093
Boş Kalan Kontenjan Sayısı : 481

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60691...l-bilgiler.pdf

2. Atamadaki Durum
ÖNLİSANS
Tercih Yapan aday sayısı : 4867
Kontenjan Sayısı : 1442
Yerleşen Aday Sayısı : 1343
Boş Kalan Kontenjan Sayısı : 99

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-66790/h/2013-omss-yerlestirme-sayisal-bilgiler.pdf

Sınava Giren Toplam Genel Toplam : 6.099
Tercihlerde yerleşen Genel Toplam : 2.436
Tercihlerde Yerleşemeyen Genel Toplam : 3.663

Resmi rakamlardan sonra birazda biz harmanlayalım ne dersiniz? (Tahminler)

Sınavda atanamayanların sayısı : 3.663 resmi rakam
Yeni mezun : 1.000 desek tahmini
Herhangi bir sebepten sınava girmeyen,
atanıp yerini beğenmeyen, raporunu yeni alan
ve benzeri durumlar : 500 desek

Mezuniyet konumunda olan : 300 - 500 kişi desek

Benim Kişisel görüşüm 2014 EKPSS sınavına
Önlisans olarak girecek kişi sayısı 5.000 - 5.500 arası

Son olarak ÖMSS 2013 yerlertirmelerindeki memur için taban puanlar 70 leri görmüştür. aşağıda detaylı link bulunmaktadır.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-66788...aronlisans.pdf[SIZE=3]
[/SIZE]

10 binden asagi asla olmaz, hatta daha fazla bile önlisans baavurusu olur, sahsi görüsüm.
arkadaşım abartma ve insanları karamsarlığa itme inşallah ölmesek hep beraber göreceğiz en fazla hatta fazlası 6 bini geçmez

suyum;

15.000 ön lisans 130.000 orta öğretim 8.000 de lisans olur gibime geliyor
yok artık 25 bin olsun!!! yav geçmiş sınavlara hiçmi bakmadınız!

tanyolda_12;
siz mi çok iyimsersiniz (puanları en düşükten hesaplıyorsunuz) yoksa bende mi gerçekten karamsarlık var anlamadım!
6 bin küsür kişiden yerleşen 2.436 kişinin yarısı hizmetli bu birinci kısım, 3.663 yerleşemeyen sayısı, mezun olan, yerini beğenmeyenlerle beraber size tek söyleyebileceğim 6 bin küsür önlisans mezununun üstüne en fazla 4 bin eklenir, neden mi, lisans okuyan ve 3. sınıf olup geçici mezuniyet (önlisans bölümü olanlar) belgesi alacaklar.
Siz yada ben, başvuru zamanı göreceğiz, benim dediğim çıkarsa şayet, bu sayfadan söyleyeceklerim olacaktır, merak etmeyin.

Size bir matematik sorusu sorayım !
Önlisans sorusudur .

Boş bir bidon x gramdır . Bidonu 1/3'ü dolu iken y gram gelmektedir. buna göre bidon tam dolu iken ağırlığının x ve y cinsinden değeri nedir ?

ÖMSS Başvurusu yapan adayların özür durumu ve eğitim düzeyine göre dağılımı
RESMI RAKAMLARDIR:
Özür Durumu
Orta Öğretim Önlisans Lisans
1 Genel
30.883 4.972 3.698
2 Görme
7.725 1.194 1.050
3 İşitme
6.303 833 356
4 Zihinsel
3.241 72 40
Toplam
48.152 7.071 5.144

bunlara enaz  ekleyebılırz duymayan hıç gırmemış olan yerını begenmeyen yenı mezun olan vs.sokaktakı dılencılerı bıle sınav varmış dıye kucaklayıp sınava gotureckelrdır(yanı kuraya) sankı herkesı ışe alıcaklarmış gıbı , memlektekı her 10engelıden 1 i ışe yerlesıyo 9u gene evde oldugunu, herkesın busınavda daha bılınçlı oldgunu duşunursek
ortaogretım 55000
onlisans 8000
lisans 6000
toplamda: 70000 kişi beklıyorum ben.

mrb emel hanım kaç net yapmıştınız acaba? gy-gk kaçar soru yaptınız 66 puan aldınız? ayrıca taban puan kaç acaba?

suyum;

Kamuda tutturmuşsunuz bir hizmetli memur olayı gidiyorsunuz, kadroların çok azı hizmetli idi onunda mecliste çalışması var ve görünen oki memur kadrosu yolda,

Bu arada sizin söyleyecekleriniz varsa söyleyin ben gocunmam tabi uslubumuzu bozmadıkca hanım efendi ama yine söylüyorum bırakında insanlardaki çalışma şefkini kırmayınız yazıktır...

Birtan07;

Kardeş ben matamatiksiz atandım ve ihtiyaçta duymadım bu iş matamatiksiz oluyor. ama mat olsa ii olur tabi,

bu arda KPSS orta öğretim matsız 81,5 puan almıştım buda benim rekorum:)

Üst Alt