Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 yılı 2022 Aylığı Miktarları belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
neyi merak ediyorsun destina? öğrenmek istediğin nedir?

Bizim maaşımız 9 undan sonra raporumuz 1 yıllık bitiyor yeni rapor almadan mı başvurcaz ne zaman başvurcaz?

bizim maaşımız ayın dokuzundan sonra derken aralık 9'u kastediyorsunuz galiba?
bahsettiğiniz aylık da 2022 aylıgıdır ve 2022 aylığını halen alıyorsunuz yani?
bunlar doğruysa lütfen aşağıda istediğim bilgiyi verin.

rapor süresi bitim tarihinizi ay gün ve yıl olarak yazınız lütfen.

cuma günü alıcam ben acaba e devlette üc gün öncedenmi gözükmeye başlıyor daha önce öyle olmuştu

dua20;
e devletten sosyal yardımlardamı gözüküyor ?

Engelli maaşları ile ilgili modörator arkadaştan bilgi almak istedim. Engelli olmadan emekli olmuştum. Engelli belgesi ile yeniden müracaat etsem. SGK dikkate alıyor mu.
sirinbaba

güzel kardeşim malesef güzel olmamış keşke kimse bu maaşlara mahkum edilmese devlet yöneticileri zevki sefa içinde yüksek maaşlar alırken bizler bu maaşlara kalmasak yurt dışındaki engelliler gibi daha yüksek yaşam standartlarımız olsa açlık sınırı binlerde iken aylık 800 tl 900 tl ye mahkum edilmesek malesef olmamış pekte oh oh luk bir durum yok malesef

melek hanım merhabalar
daha önce yazışmıştık oğlumun raporu ile ilgili
başka bir hastane sadece tek kolu kısıtlı olan çocuğa verdiği rapor ile kendi raporuma itiraz ettim ve raporumu yenileyerek yeniden çıkaracaklarını söylediler. yürüyemeyen hiç bir öz gereksinimlerini yapamayan oğluma % 70 ve ağır özürlü değil diyen hastane yanlışlık olmuştur diyerek yeniden % 90 ve ağır özürlü olarak rapor çıkaracağını söyledi.

kalem hn bende 2600000 tl aldim %52 engelim var 6 aylık ediler bundn sonraki alacagim 3 aylık nekadar acaba kalem hn

Ablacım % 52 raporla aylık sen 849,39 TL almış olman lazım. 6 aylık miktar da 2600 etmez. yazmak istediğin 2600 ise eski değeriyle de 2600000 ise.
2600 lira için senin 9 ay alman gerekiyor ki o da tam tutmuyor:) 2548 Tl gibi bir şey çıkıyor. 6 aylık dediklerine göre sen toplam 1698,78 TL almış olman lazım. Rapor oranın % 52 ise.

% 52 raporla 2014 yılı için 849,39 Tl alınıyordu. ama bu miktar 1 Ocak 2015 itibariyle yeniden belirlenecek diğer 2022 aylıkları gibi. Ocağın ilk haftası netleşir. o zaman 2022 aylık miktarlarının duyurusunu yaparım.

Arkadaşlar 2014 yılı ikinci altı ay için muhtaçlık sınırı 270,23 TL idi 2015 yılı ilk altı ay için muhtaçlık sınırı kaç lira olacak bilen varmı.?

henüz belli değil. Ocak ayının ilk haftasında belli olur. belli olunca duyurusunu yaparım.

merhaba kayınpederim %73 ağır engelli raporuna sahip ve 2022 yasa, sosyal yardım evet yazıyor raporda,
babam malulen emekli aynı zamanda 900 tl civarı bi maaş alıyor. kayınvalideme bakım maaşı bağlanabilirmi
nasıl hesaplanıyor. evde iki kişiler kayınvalidem bakıyor.
bilgilendirirseniz sevinirim.

rapor ve gelir açısından uygunlar.
Hanede kişi başına düşen aylık gelirin 540,47 TL'yi geçmiyor olması gerek. Kayınpederinizin hanesinde de kişi başına düşen aylık gelir bu sınırı aşmıyor. Tarla vs başka gelir yok değil mi?
rapor da uygun.

geriye kaldı bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olması. Şurayı dikkatle inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
NOT kısmında yazanları dikkatle okuyup kayınpederinizi değerlendirin. Eger A.B.C.D bentlerinden birinde tam veya ikisinde kısmen başkasına bagımlı çıkıyorsa bakıma muhtaçlık kriterleri açısından da uygun bulunur.
Gidip Aile ve Sosyal politikalar Bakanlıgı İl müdürlüğüne başvursunlar.

evde bakım aylığı için emekli olması sorun olmaz.
ama babanız emekli oldugu için 2022 aylıgı baglanmaz. evde bakım aylığı için başvurun.

Öncelikle ilginize teşekkürler.
baktım kriterler uyuyor zaten bilinç kaybı var(demans) evde yalnız dahi bırakamıyoruz
tarla var üzerine kayınvalidenin babasından miras gözüküyor ama kullanımı hala annesinde ve abisinde
7 dönüm 3 kişiye miras kaldı zeytin ağaçları var tarlada
ordan bi gelir yok yani ama nasıl belgeleriz bilmiyorum
bide hadi oldu diyelim hepsi tamam bu kriterlerde ne kadar maaş alabilir.

gelir olsun olmasın tarla bahçe gelir olarak dikkate alınır. Zıraat odası belirliyor geliri. Zıraat Odası'ndan alınıyor bu gibi tarla ve bahçelerin gelirleri.
Zıraat odasına gidip kayınvalidenizin payına düşen payın yıllık gelirini öğrenin ve aylık ortalamasını emekli aylıgına ekleyip 2 'ye bölün. sınırı aşarsa da haneye birinin ikametini aldırarak denkleştirmeye çalışın. haneye ikametini aldıracak kişi onlarla yaşamalı.

bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunmuş. evde bakım aylıgı baglanabilmesi için tek sorun gelir kriterleri. emekli aylıgı sorun değil. ama bahsettiğiniz tarlanın yıllık gelirini bilmem lazım gelirin uygun olup olmadıgını soylemek için.
evde bakım aylıgı 2014 yılı için ayda 769,98 TL olarak ödenir. Bu miktar 1 Ocak 2015 itibariyle yeniden belirlenecektir. artış olacak yani.
siz başvurmadan önce Zıraat odası'ndan tarla, bahçe gelirini öğrenin derim.

o zaman oturdugu evde sayılır sonuçta onun üzerine tapular

benim %73 raporum var.. eşim net maası 1250 evin nufusu 4 kişi 2022 engelli maasından faydalanıyormuyum...yada baska haklarım var yardımcı olursanız sevinirim..

arkadaslar yuzde 48 le emekli oldum cok az masim 2022 maasi da alabilirmiyim

Ev kendisininse ve bu evde ikamet ediyorsa evin bedeli gelire eklenmiyor. Eğer oturulan ev kira ise kira bedeli gelire eklenmiyor bunu unutmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt