Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 yılı 2022 Aylığı Miktarları belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
devlet memurları seyyanen 175tl aldıkları ıçın enflasyon farkı alamayacaklar. 3temmuzda acıklancak enflsayon oranına gore enaz %5zam var emeklıye bıze yok .40-45lıra zam alsak kotumu olurdu ama malesef yok.:mad:

2022 maaşını iptal ettirip evde bakım maaşı bağlatsak olurmu yoksa zaten ikisini birden vermiyorlar. Evde bakım maaşı için eve incelemeye geliyorlarmı

şimdi 2022 vergi indiriminden yararlanabilir ibaresi var raporumda..
1)malulen emekliğim(%80)_870 tl maaşım var..kanser tedavim devam ediyor..4.evre...bakım maaşı alabilirmi eşim..
2)vergi indiriminden nasıl faydalanırım,araç nasıl alınıyor,buyuk ındırım olduğunu söylediler..hangi yolu izleyelim..
3)son olarak ta,2442 günüm var 98 girişliyim...en erken ne zaman nasıl emekli olurum..(sürekli)
not:kontrol muayenesi 8 aylıktı...şimdi süresi ve maaş miktarı uzarmı acaba..kademeli yukselicek denmışti..cevaplarınızı bekliorum..Allah razı olsun...

Gürkan, emeklilikle ilgili soruna şurada cevap verilmiş: http://www.engelliler.biz/forum/eme...e-emekliligim-iptal-edildi-3.html#post1413937

Araç için sorduğuna göre ÖTV indirimli araç almaktan bahsediorsun. Bunun şartları için şurayı oku:http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

şartlarınız uygunsa evet, tabi eşin bakım aylığı alabilir.

1. % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli sağlık kurulu raporunuz olmalı.
2. hanede kişi başına düşen aylık gelir belirlenen gelir sınırını aşmamalı:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html
3. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunmalısınız.http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

aile ve sosyal politikalar İl müdürlüğüne başvurun siz, şartlarınız uygunsa baglanır.

malulen emekli olduğunuz için size 2022 aylığı baglanmaz. evde bakım aylığı için başvurun.

ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

sevgili kalem günler süren araştırmadan sonra bana sydv g1 diye karar vermiş bunuda sanırım gelire göre değilde bir puanlamaya göre yapıyorlar yoksa gelirlerimizin toplamı bölündüğünde sınıra yaklaşmıyor bile

sağlıktan faydalan ama 2022 ye başvurma diyorlar kısaca bide prim ödicez iyimi :)

sarasota burada konu dağılmasın açtığın diğer başlıkta devam edelim.

keske engelli maaşıda asgari ücret kadar olsaydı tek aylık 850 tl olsaydı cok guzel olurdu ama aylık 270 lira ile gecinmek cok ama cok zor keske her ay 850 tl olsaydı cok güzel olurdu

kalem ablam bide bana yardımcı ol ne olur ben çalıştığım işyerinden sağlık sorunlarımda dolayı ayrıldım B raporum var bir hafta içinde uyku apnesindende rapor alıyorum bunu raporuma nasıl ekletirim ve işsizlik maaşımı almayı sonlandırdığımda 2022 yasasından nasıl faydalanabilirim ne yapmam gerekiyor lütfen yardım et

Son düzenleme:
Benim raporum % 50 ama ağır engelli yazmıyor 3vde bakim maaşı alabilirmiyim

Alamassın destıny
günlük işlerinde başkasından yardım alman lazım
yemek wc dışarı çıkarken
benim başıma geldi iki kere red edildi

Benim 100 de 54 ama ağır özürlü yazıo

raporda ağır özürlü yazsa bile eve gelen heyetin
ev ortamını,hastayı vs. değerlendirmesi, maaşın bağlanıp bağlanmayacağını belirler.

Hmmm sağolun yinede 2015 de yeni bi düzenleme yapilacakmis 2022 maaşları aylık olacakmış

S.a abla benim abim şizofren hastası %80 raporu var bundan bir kaç sene önce 2022 maaşını devlet kesti sebep olarakta babamın emekli maaşını gösterdiler 1.300 evde annemle babamla beraber 7 kişi yaşıyoruz.Evde hiç kimse çalışmıyor çoğu öğrenci bir babamın maaşı var sadece.Oturduğumuz evle beraber 2 evimiz var birde 8 dönüm arsamız var memlekette. Kestikten sonra bir kaç defa başvurduk eve gelip kontrol ettikten sonra memurlar olmaz size çıkmaz dediler durumunuz iyi bakabilirsiniz diye. Oysaki kıt kanaat geçinen bir aileyiz . Maddi durumunu da geçtik artık. Abim 2022 maaşını aldığında çok seviniyordu sanki bir yerlerde çalıyormuş gibi hissediyordu kendisi ,yüzüne renk geliyordu, mutlu oluyordu.Abla abimin 2022 maaşını tekrardan nasıl bağlatabiliriz ? Bir yolu yok mudur ? Yardımcı olursan çok sevinirim abla şimdiden teşekkürler.

kişi başına gelir 270 i geçiosa bağlanmaz

2 tane ev tarla da var dion

slm kalem nasılsın bende sıtenızde yenıyım bır ıkı sorum olacak mumkunse

benım bırıncı sorum engellıler ıcın araba alma uygunmus sanırım bunun hakkında bılgı almak ıkıncısıde ben evlıyım bır cocugum var esım bana baktıgı ıcın calısması yasak ama gecınemıyorum borcumuz var ıcralık davalar var hatta hapıs yatma ıhtımalımız bıle var benım bızım yasamaya hakkımız yokmu yanı

evet ötv indiriminden yararlanabilirsiniz . borçlarınızı taksitler halinde ödeme şansınız yokmu. ayrıca eşiniz size baktığından dolayı bakım ücreti almıyormusunuz.

2022 muhtaçlık sınırı kaç lira oldu

arkadaşlar muhtaçlık sınırı ilk 6 ay Hane içinde kişi başına düşen geliri,(2014 İlk altı ayı 255,22 TL)'dir agustos ayı itibariyle kaç lira oldu bilgi verirseniz sevinirim

Arkadaşlar merhaba, Bir kardeşimiz var %50 zihinsel engeli var. 3 ayda 800 lira maaş alıyordu devletten, bir kaza sonucu anne ve babasını kaybetti şimdi maaş oranı artar mı ?

artmaz

anne babasının emekli maaşı var ise yetim maaşı alabilir bunun için sgk ya başvuracak

Ptt karti olanlar acaba 5 inde çekebilir mi normal yatma günüm 10 unda

ıyı geceler arkadaslar

bır sorum olacak cvp verırsenız sevınırm ben sıfır araba almak ıstıyorum ama nasıl oldugunu pek bılmıyorum kulakdan dolma bılgıler var sadece dogrusunu ogrene bılırmıyım nasıl oluyor

dua20 sen bekle dostum 4 gün diye belkide son bekleyişin olacak böyle giderse! maaşlar kesilince görürüm sizi gülermisiniz o zaman ağlarmısınız...

milllet haal uyuyor kardeşim bir çaba gösteren yok bir imza kampanyası başlattık mail yağmuru yaptık ama tık yok... ama göreceğiz

ıyı geceler serkan

su konu hakkında bılgın varmı araba almak ıstıyorum ama pesınat ıstıyorlar boyle bır hakları varmı bu konuda bılgın varmı

engelli ötv indirimindenmi faydalanmak istiyorsun! vergi istisnası uygulanan araçların 5 yıl içerisinde istisnadan yararlananlar dışındaki şahıslar tarafından (bağış, hibe veya satış şeklinde) iktisabında, alıcı tarafından, ÖTV beyan edilmesi gerekiyor. Yani başta engellilere tanınan imkân dahilinde vergisiz satılan aracın engelli olmayanlar tarafından satın alınmasında başta alınmayan verginin yeni alıcı tarafından ödenmesi şart. Ancak engelliler istisnadan faydalanarak aldıkları taşıtları 5 yıldan fazla kullandıktan sonra sattıklarında (alıcı engelli olmasa da) ilk aşamada alınmayan vergi yeni alıcıdan aranmayacak. Böylece daha önce bir nevi vergi ertelemesi olarak uygulanan istisna gerçek bir istisna niteliğini almış oldu. Beş yıl dolmadan satılan araç için ÖTV beyan edilmiş olsa bile engellinin vergisiz araç alması için ilk alımdan 5 yıl geçmesi gerekiyor. Bu arada 5 yıl geçmesi halinde engelli, mevcut aracını satmadan da vergisiz araç alma hakkına sahip. İstisnadan faydalanılarak alınan bir araç deprem, yangın, hırsızlık gibi elde olmayan sebeplerle bile kullanılamaz hale gelirse engelliler 5 yıl geçmeden bu istisnadan tekrar faydalanamıyorlardı. Ayrıca teknolojik gelişmeler neticesinde aracını yenilemek isteyen bir engelli bu aracı engelli olmayan birine sattığı zaman, başta ödemediği verginin alıcı tarafından ödenmesi gerekiyordu. Bu da bu tip araçların elden çıkmasını zorlaştırıyor ve değerinden düşük fiyata satılmalarına sebep oluyordu. ÖTV Kanunu'na eklenen hükümlerle artık engellilere ait taşıtlar kullanılamaz hale gelir ve hurdaya çıkarılırsa 5 yıllık süre beklenmeden vergi istisnasından faydalanılabilecek. ÖTV Kanununun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi ile; - Binek otomobilleri ve esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtların (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç),

iyi günler erva!

Bu olay bayiye bağlı değil, bankaya bağlı..Bazı bankalar paranın tamamını ble verbilriken bazıları yüzde bilmemkaçına kadar diyor.. Bankaları araştır. peşinatsız almak mümkün

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt