Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 yılı 2022 Aylığı Miktarları belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
teşekkur ederım melek hanım 18 yasından kuçuk fakat anne ev hanımı baba çalısıyor pekı bu durumda alınabılır mı?

Anne ve babanın biri bile sigortalı çalışansa 2022 engelli yakını aylığı baglanmaz.

Bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz Melek Hanım. Antalya'dan Sevgiler, Saygılar.

iyi günler %90 raporum var fakat bana 890 tl maaş veriyorlar ne yapmam lazım. Bu arda böbrek nakil oldum müracaatımda bu oly görünürse bir problem çıkarmı teşekkür ederim

babacan sorunuz emeklilikle ilgili ve zaten başka başlıkta arkadaşlar cevap vermiş size.

abla hazırandakı maaşımın nekadar engel oranım yüzde 44 martta toplu aldım oyuzden anlayamadım nekadar oldugunu

benim 2022 maaşım hafta sonu cumartesiye denk geliyor? ptt kartım var senem dolduğunda bloke olacak hafta sonu cumartesi kimliğimle açık olan ptt şubesinden maaşımı alabilirmiyim bu konuda bilgisi olan varsa yazsın?

ayda 255 lira 23 kuruş eline geçen zenginmi sayılıyor işe bak

Arkadaşlar bu konuda beni bi aydınlatırsanız duacı olurum, Sağlık bakanlığı onaylı yüzde atmışiki engelli raporum var 36 yaşında ailemle yaşıyorum, bu 2022 Engelli aylığı veya başka bi gelir v.s hakkında hiç bilgim yok, benim bunlardan faydalanmak gibi bir hakkım varmı, teşekkürler.

Bir diğer sorumda; bu faydalabileceğimiz gelirlerden sadece burayı takib ederekmi haberdar oluyoruz.

mrb abla %40 ozurlu maası ayda 849 tl mı tek aylık yoksa 3 ayda bırmı 849 tl

yaşlı aylığı almakta olan yakınımın raporu yeni onaylandı..acaba yaşlı aylığını iptal edip evde bakım parası ve engelli aylığı alabilir mi?

az olup olmamasınıda geçtim benim merak ettiğim ben alabiliyomyum %62 raporum var.

Merhaba, ben sorumu tam olarak doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum. Ancak bu soruyu acilen sormam gerekiyor. 2005'ten beri raporluyum. Babam sayesinde babam üzerinden bakılıyordum. Babam 2012'de vefat edince devlet aynı hakları devam ettirmedi. Yeni rapor istedi. Ben de çıkarttırdım. Ancak devlet aynı hakları vermiyor. Beni emekli sandığından alıp yeşil kartlı yaptı. Üstüne üstlük maaş da bağlamıyor. Raporum %77. 2 yıl süreli. Nereye başvuracağımı şaşırmış durumdayım. Param yok. raposuz başvurduğum işlere alınmadım. Bir de raporumla engelli ilanlarına başvurdum. Ancak yine işe alınmadım. Maaş için başvurduğumda ailemle yaşadığım için babamdan kalan maşın yettiğini söylediler. Muhtaçlık sınırını geçiyormuş. Maaş miktarları 4'e bölünüyor. 1. kişi 182.00, 2.kişi 178.25, 3.kişi 429.00, 4. kişi 182.00. Ancak 4.kişi artık aynı evde yaşamadığından onun maaşı sayılmıyor. Bir de annemin kendi maaşından her ay 50.00 Lira kalıyor.Elimize geçen bu parayla 4 kişi muhtaçlık sınırını geçer mi? Yoksa geçemez mi? Ben çok da mutlu değilim çalışamadığıma ama işe alan yok. Maaş bağlayan devlet yok. EKpss'ye gireyim dedim o da raporumun yenilenmesine denk geldiği için olmadı. Ben de Kpss'ye girmeye karar verdim. Şimdi hazırlanıyorum. Evde kendi kendime çalışıyorum. Liseyi bitirecek olan, aynı zamanda dershaneye gidenlerden kitaplarını alıyorum. Bana yapılan tüm bu ENGELLERİ kaldırmanın Kpss'yi kazanmak olduğunu düşünüyorum. Bu düşünce ile hazırlığımı yapıyorum. Her şeye rağmen yaşamalıyım...

E-Devlet'ten baktım, 825 TL yatmış (%48). Her dönem 10'unda yazmasına rağmen PTT'den 6'sında aldım (83'lüyüm). Yarın gideceğimçekmeye ama azalmış sanırım tutar. Hayırlısı...

ben 1339,73 aldım martta şimdi benım maaş 1274.7 yatmış neden sizdede varmı eksik yatan

%67 raporo göre malulemekli aylıkları ne kadar ben 800 tll bazen 780 tl alıyorum doğrumudur acaba

Sevgili arkadaşlar, bugün yine kaymakamlığa gittim. Ancak yine maaş bağlamadılar. Kaymakamlığa göre eve giren para ile muhtaçlık sınırında değilim. Kaymakamlık evin giderini gelirinden çıkarmıyor. Kesinti olmadan gelen para 1600TL, kesintiler olunca 800TL. Kaymakamlık haklı. 1600TL ile geçinemez mi 4 nüfus? Geçinir. Bu hesaplamaları nasıl anlatabilirim?
Raporum %77.
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

maalesef zam yok. aynı miktarlarda alacaksınız maaşları. bunun böyle olacağını bu maaş tutarlarının 1 yıllık oldugunu ve sadece martta 2 aylık fark alacağınızı yazmıştım defalarca.

şu miktarda alacaksınız eylül ve aralık dönemlerinde:

2014 yılı 1.1.2014 ile 31.12.2014 tarihleri arasında geçerli 2022 aylıkları şu şekildedir:

Yaşlı Aylığı: 424,69 TL (1 aylık miktar: 141,56 TL)
Özürlü (% 40-69) Aylığı: 849,39 TL (1 aylık miktar: 283,13 TL)
Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1.274,08 TL (1 aylık miktar: 424,69 TL)
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 849,39 TL (1 aylık miktar: 283,13 TL)

http://www.engelliler.biz/forum/202...4-yili-2022-ayligi-miktarlari-belli-oldu.html

enflasyon farkı da yansıtılmayacakmış temmuzda. yine de bir değişiklik olursa duyurrum buradan., ona göre tekrar hesap yaparım. ama değişiklik olacağını sanmıyorum.

selam kalem hanım;yeni üye oldum ve bir e-mail attım ama sonradan daha detaylı yazamadığımı farkettim,68 doğumluyum eşimden ayrıldım /40 özürlüyüm,evim kira ve gelir getiren yada getirmeyen malım mülküm yada aracım yok,yıllarca en agır koşullarda özrüme rağmen dayanabildiğim kadar çalıştım ama artık çalışamıyorum,emekliyim.2022 maaşı emekliliğim yüzünden eve hetey bile gelmeden red aldı.oysa oğlumun eğitimi için borçlanmalarımı toparlama adına çektiğim kredilere maaşımın 890 lirası kesiliyor,maaşımsa 1023 lira, babam köyde annem bende ablamın kızıda bakımım için bende kalıyor oğlumla birlikte 4 kişi yaşıyoruz,konu komşunun yardımlarıyla geçiniyorum ve bu çok ağırıma gidiyor,sydv nın reddine nasıl itiraz edebilirim,bu maaşa çok ihtiyacım var,içinde bulunduğum koşullarda hak edebilirmiyim,bana bi yol gösterin lütfen....

Oymak, maalesef emekli olduğunuz için sizin 2022 aylığı almanız mümkün değil. hanede isterse kişi başına düşen aylık gelir sınırın altında olsun sizin emeli olmanızdan dolayı 2022 aylığının baglanması imkansız. Kanun gereği 2022 aylığını emekli olanlar asla alamaz ve hane gelirine de bakılmaz.
evde bakım aylığı desem ona da şartlarınız uymuyor. bu konuda yapılabilecek bir şey yok.

yani özürlünün kendi emekliyse hiçbir şeyden faydalanamıyor ,oyda normal emekliler bile geçinemezken kirada olan başkaca hiçbir yan geliri mülkü olmayan özürlüler sefalet içinde yaşamaya devam edicek ve bir an önce ölümü diliycek !!,cevabınız için sağolun melek hanım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt