Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 yılı 2022 Aylığı Miktarları belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kamu Hastaneleri Birliği Sitesinde yayınlanan bildiriyi ekliyorum. Okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlarda hangi raporlar için ücret alındığıyla ilgili karışıklık olmuş. Bu durum memurların insiyatifinde değildir. Aşağıda belirtildiği gibi ehliyet raporu zorunlu rapor sayılmadığı için ücret alınıyor. Bununla ilgili şikayeti hastaneye değil Sağlık Bakanlığına iletmelisiniz.

Özürlülere Verilen Sağlık Kurulu Raporlarının Ücretlendirilmesi ile ilgili Sağlık
Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görüşü şu şekildedir:

Bakanlığımızca yayımlanan Sağlık Kurulu Raporlarının Ücretlendirilmesine ilişkin
2010/31 sayılı Genelge ile ücretlendirmenin nasıl yapılacağı açıklanmış olup, anılan
genelgenin yedinci maddesinde “08.02.2002 tarih ve 24665 sayılı Resmi Gazetede
yayımlanan 28.01.2002 tarihli ve 2002/3654 Sayılı Kararnamenin Eki Kararda; 08.01.2002
tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf tutulmuştur.
Anılan Karar hükmü kapsamında yer alan kimselerin Devlet Hastanelerinde düzenlenen
sağlık kurulu raporuna istinaden geri ödeme kurumlarınca ödenmeyen kısmı için sağlık
kuruluna esas yapılan muayene, tetkik, tahlil vb. işlemlerden ücret talep edilmemesi
gerekmektedir.” hükmü ile düzenleme yapılmıştır.
Aynı zamanda, 03.12.2002 tarih ve 2002/58 No’lu Başbakanlık Genelge’sinin altıncı
maddesi ile; “Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan özürlü vatandaşlarımızın sağlık kurulu
raporlarının düzenlenmesinde bağış, evrak parası gibi herhangi bir nedenle ücret talep
edilmeyeceği” düzenlemesi yapılmıştır.
Bu itibarla, Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu
Raporları Hakkında Yönetmelik kapsamında olan ve özürlülük haklarından yararlanmak için
talep edilen raporlar için ilk ya da sonraki başvurularda ücret talep edilmemesi gerekmektedir.
Ancak, işlemlerin tamamlanmasının ardından özürlü olmadığı tespit edilen kişilerden ücret
talep edilmesi gerekmektedir.
Aynı zamanda, gaziler, şehit ve gazi dul ve yetimleri, özürlüler, öğrenciler ve 2022
sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık
Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki kişilerin mevzuatta tanımlanan haklardan
yararlanmak için kamu idarelerince istenen zorunlu raporlar (aylık bağlanması, işe başlama,
vasi tayini, okul ya da yurda kayıt vb.) için ücret talep edilmemesi, kendi isteği ile talep edilen
raporlar (silah ruhsatı, ehliyet, yurtdışına çıkış vb.) için ise ücret talep edilmesi gerekmektedir.

şimdi 2014 mart ayı maaşı rapor oranı % 40-% 70 arası olanlar 893 tl mi alacak ?

evet ablam. ilk sayfada yazıyor hepsi.

2022 maas zamlarını 2014,sorumlu kısıler yazsın cvp

(1)2014,2022 maaş zamlarını aylık,423tl,mi yoksa 424,69 kr,3aylık hesaplarsak,1269,yoksa1274tl.mı,bunları farklı ınsanlar yazmış,2022 mart maası farklarla1334 tl,mibu ayrıntılarıyla hesaplansın yetkılı kısılerce,anlamakta guçluk çekıyoruz
(2)evde bakım ılk 6 ay kısı bası gelır hesabı,510,44,kr,mu,yoksa510.45kr.mu,ve 2.altı ay 540,47,kr,mudur,evde bakım kısı basına gelır hesabı,ayrıntılı bı sekılde yazın lutfen oturan boga,kuruşu kuruşuna,çunku bunlar çok önemlı konular .tşk

kasımdan tam sayılırsa 261
marrtta herkes gıbı 889+261:1150 tl...

Özürlü (% 40-69) Aylığı: 893,17 TL

merhaba... ben vergı ındırımınden emeklıyım suan ank cvp gelmedıgı ıcın 3 aydır alamıyorum.. son 750 aldım kasımda. şimdi 893.17 mı alacagım.. bu bılgı beni kapsıyormu anlayamadım ?? yardımcı olursanız sevınırım
saglıcakla kalın :)

Pekı ondan sonrakı aylıklar yıne eskısı gıbımı olcak yoksa aynımı olcak bıde bu agır ozurlu olmayan %71 raporu olan kısıler ne kadar alıcak onu ogrenebılırmıyım sımdıden tesekkur ederım

pardon ama bunu anlayamadım; mesela bir yakınım 20 yıldır özürlü maaşı alıyor yüzde 40 70 arası özürlü. ocak şubat farkıda geçerlimi?

2013 Aralık dönem maaşını alanlar Ocak-Şubat aylarının farkı ile birlikte 2014 Mart dönem aylıklarını şu şekilde alacaklar :
Yaşlı Aylığı: 446,57 TL
Özürlü (%40-69) Aylığı: 893,17 TL
Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1339,74 TL
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 893,17 TL

yanimartamı alacagız

bizim baş vurumuz 11ayın20si 2013

dua20 bizecevap yazabilirmisiniz memnun oluruz

siz toplu almadınızmı kardeşim almanız gerekli yanlış degilsem hesabım marta alıcaksınız rapor oranına göre

karlı19, yakınınız 20 yıldır 2022 maaşı alıyormuş. tabi ki ocak ve şubat farkını alacak.

"2013 Aralık dönem maaşını alanlar Ocak-Şubat aylarının farkı ile birlikte 2014 Mart dönem aylıklarını şu şekilde alacaklar " ibaresini kullanmamın sebebi daha nceden aylık alan ve aylığı kesilmeyenler içindi. o yüzden Aralık ayını alanlar dedim:)
Ama aylık başlangıç tarihi 1 Ocak alanlar için ocak şubat farkını alması söz konusu değil. sizin yakınınız Ocak ve Şubat farkını alacak:)

Ramazn, Kasım'ın 20'sinde başvurmuşsunuz. eger Mütevelli heyeti tarafından muhtaç olduğunuz yönde karar çıkmışsa ve aylığınız baglanmışa evet, mart ayında aylığınızı alabilirsiniz. Ama aylığınız baglanmadıysa ve ŞUbat'tan sonra baglanırsa bunda da ödemeleriniz aylık baglandıktan sonraki ödeme dönemi olan Haziran'da baglanır.
Aylığınızın baglanıp baglanmadığını alo 144'ü arayarak ögrenmeye çalışın ya da vakfa giderek ogrenin. aylık baglanma işlemleriniz şubat içinde tamamlanmazsa Haziran'a kalır bilin.

bizim rapor 100de 71dir kaymakama başvurumuz kasımmın yirmisidir birhafta sonra gittik maaşımız onaylandı dediler martta alacaksınız dediler nekadar alacamızı bilmiyoruz bize yardımcı olursanız bizi sevindirsiniz

kasımın 20si baş vuru 2013 29kasımda onaylandı 2013tarihbudur

biz ne aralıkta maaş almadık bakalım martta ne kadar alacagız saygılar

Bilgilendirmeleriniz çok güzel..Benim sorum şu Gelinimiz zihinsel engelli maaşını bana deli damgası vurmasınlar dedi almadı uzun süre kesildi dediler ne yapabiliriz

benim sormakistediğim şey çocuğum5yaş %64 özür raporu var ağır özürlü yazmıyo raporda diye bize ne bakım üzceti ne 2022 maaşı verilmiyomuş. ama burda özürlü oranları verlmiş bu oran da maaşa dahil değil mi baba çalışan ssk lı asgari ücretli. kardeşi oluncada 4 kişilik aile oluncak.yani nedir bunun kanununun aslı. ben ne yapabilirim hiçbir maaşdan yararlanamıyormjuyum. sudan da indirim oluyomuş dediler gittik üzerine olujnca olur yok olmuyo dediler rica etsem bana yardımcı olabilirmisiniz. bu konuda net bilgiye ne yapmam gerektiğini öğrenmeye ihtiyacım var yardımcı olursanız seviniriz.

2022 veya bakım ücretinden yararlanabiliyormuyuz yararlanamıyormuyuz bilenleriniz cevap verirse çok memnun oluruz

2022 aylığından yada bakım ücretinden faydalanamıyormuyuz bunu bilmek istiyorum. durumu iyi olup da yararlanan da varmış. ama ssk lıysa baba, çocuk çalışmıyoki ssk lı bir iştede değil.neden maaş alamasın. haziranda da 4 kişilik aile olcaz. kişi başına düşen gelir de çok azalıyor. bana ne olur net bilgi verebilirmisiniz bilen anlayanınız. bu kanunları okuyunca kafam karışıyor bana net cevap yazabilirseniz çok memnun olurum şididen Allah razı olsun

cecen, 18 yaş altı çocuklar ebeveynin velayeti altındadır. dolayısıyla 18 yaş altı çocuklar kendi adlarına aylık için başvuramazlar. çocuk adına 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığına ebeveyni başvurabilir. çocuk 18 yaşını tam doldurduktan sonra kendi adına 2022 özürlü aylığına başvurabilir.

çocuğunuz 18 yaş altı olduğu için ebeveyni olarak 2022 engelli yakını aylığı için siz başvuracaksınız.
kanunen anne ve babası çocuğa 18 yaşına kadar bakmakla yükümlü, okuyorsa da 25 yaşına kadar.
boyle olunca ebeveyn muhtaç olduğu takdirde 2022 aylığı bağlanabiliyor. ama baba sigortalı çalışanmış. bu durumda 2022 aylığı bağlanmaz. hanedeki kişi sayısına da bakılmaz bu durumda.

evde bakım aylığı için ise % 50 ve üstü ağır özürlü ibareli rapor şart. sadece oranın uygun olması yeterli değil. raporunda ağır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olmalı.
uygun raporu olmadan evde bakım aylığı da bağlanmaz.

teşekkür ederim net bilginizden dolayı. Allah razıke. ama 2022 aylığını 18 yaşında alabiliyodeğilmi. çok kötü ya. ben onu dr.lara götürmek parasıyla fizyoterapi aldırmak istiyorum sırf bu yüzden istiyorum aylığınıda buişler hep para. 18 yaşından sonra kaslar iyce şekil alınca neyleyim aylığı

bide 2. el araba alındığında mesela 2000 model. vergi indirimi oluoyrmu yıllık vergilerinden

ağır özürlü rapor alabiliorsa yeni rapor alıp evde bakım aylığı için başvurun.
hastalığı nedir? çocuk olmadığını farz edin. mesela 20 yaşında çocugunuz. bu hastalığı başkasının bakımına ihtiyaç duyduruyor mu? başkasının bakmasına ihtiyacı olur mu yani?

hem otizm hem de kas gevşekliği var durmadan düşüyor daha birçok şeyin farkında değilkendi hayal dünyasında yaşıyor kendi merdiven çıkkamıyor kendi özbakım becerilerine sahip değil sürekli gözetim istiyor. nöroloğumuz çok ağır zor olur bakımı diyerek bu maaşlardan kendisi bahsetti bize ben de yararlanılıyorsa olsun istedim şu an tedavisi için para çok lazım oluyor ama rapora ağır özürlü yazılmamış malesef hem sürekli rapor hem ağır değil nasıl oluyosa

rapor tekrar verirler mi

tamam ablam. agır özürlü rapor için yeniden rapor çıkartmaya çalışın. şöyle yapın. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurun. hastalığı hakkında bilgi verin. evde bakım aylığı için başvurmak istediğinizi söyleyin. onlar sizi hastaneye sevk eder. sevk yazısıyla birlikte yeni rapor çıkartın.
gelişmeleri bana anlatın buradan.
çocugunuz anlattığınıza gore bakıma muhtaçlık şartlarına da uyuyor agır özürlülük şartlarına da.
yeni rapor almaya çalışın.

Kalem ablam bir sorum olacak sizlere
Aylık miktarlarını gösterdiğiniz gibi
Dünyanın bir başka yerinde var mı bu olay üç ayda bir engelli maaşı almak? Oda ancak ölmeyesin diye üç ayı atlatabilirsen. Anladığıma göre daha zamanı var bu konuları dile getire bilmemiz için…

Allah razıolsun. inşallah rapor verirler.

ablam ben bişey daha sorcaktım ben yakında hacettepe üniv. hastanesine götürcem kızımı çocuk nörloğuna. şimdi raporunu boludaki hASTANEDen Almıştık. .değiştirmek için aynı hastaneye mi başvurmam gerekir yoksa başka hastaneden de bu işlemi yaparlarmı? bide 5 yaşına gircek küçük olduğu için normal devlet hastanelerinden rapor vermiyolar ben 2 yaşında iken rapor alamamıştım bilmiyorum yaş limiti tam olarak nedir.. bide üniv. hastanesi olmadıkça ilgi alakayok. adam anlamıyo da işinede gelmiyo, bakıyoki yürüyo daha ne istiyon neyi var bunun der gibi konuşuyolar bikaç kez yaşadım.
bir de 2022 den yararlananların üniv. hastanelerinden ücretsiz yararlanma hakkı yok imiş. bakım aylığında da problem var mı sürekli kontrole gidilmesi gerekiyor çünkü. bir de 2022 ile bakım aylığının birleşceğini duydum ozaman da sağlık ücretleri çıkmasın başımıza??
bir de ablam son olarak 2. el arabaların vergi indiriminden fayfdalanabiliyormuyuz kızımın raporuyla. yıllık vergileri?

rapor almak için çocuklarda yaş limiti yok ablam. onemli olan hastalığının durumu.
aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne git dedim ablam sana. gidince bu hastanede yaşadıklarını ve sana soylenilenleri de anlat. seni bir hastaneye sevk etsinler. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den yakın birine sevk ederler. aynısı olmasın tabi ki.
ablacım baba ssk'lı çalışan olduğu için zaten size 2022 engelli yakını aylığı baglanmaz.
dolayısıyla 2022 den dolayı bir saglık guvenceniz olmaz.
evde bakım aylıkları 2022 aylıklarıyla birleşecek diye bir şey yok. sadece evde bakım aylıkları vakıflara taşınacak ve evde bakım aylıkları iş ve işlemleri vakıflar tarafından yapılacak. ve evde bakım aylığında saglık güvencesi yok.
çocugun babasının saglık güvencesinden yararlanmaya devam edecek evde bakım aylıgı alırsa.
arabalarla ilgili sorunu da şuradan sor:Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

arkadaşlar benim maaşım 1415 tl neden böyle fazla verdiler 35 yaşındayım ilk maaşım

degerli kalem ablamız bi sorum vardı size arkadaşım var 3 aylık maaş 1300 liara alıyordu bu ay sadece 70 lira almış yani 70 lira varmış neden acaba biliyorsanız yazarmısınız lütfen....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt