Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 yılı 2022 Aylığı Miktarları belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maalesef aylığı kesilmiştir ablam. vakfa ugrasın ya da alo 144'ü arasın sebebini öğrensin.

şu sorularımın cevabını ogrenirsen ben de bir bakayım durumuna.

1. SGK kaydı var mı? istege baglı prim yatırma emeklilik vs?
2. hanede kaç kişi yaşıyorlar ve hanedeki kişilerin hepsinin aylık geliri ne kadar?
3. adres değişikliği yapılmış mı?
4. Araç,ev almışlar mı?

ablacım çok saol ilgilendigin için ALLAH razı olsun ,bildigim kadarı ile araç ev alma yok istege baglı primde yok hanede 7 kişiler adres deyişikligi yok erkek kardeşi eski bi araba almış hepsi bu ablacım...

bu dediğin şartlarda kesilmemesi lazım. ama o kadar para alınmışsa kesildiğini gösteriyor. sen yine sorularımı onlara sor bi. ve alo 144 ü arasınlar. ya da vakfa gitsinler niçin kesildiğini oğrensinler ablam.

peki ablacım sayfanın linkini atıcam şimdi hayırlı geceler :)

haziranın maaşı ne kadar ögrenebilirimiyim

daha hazirana 2.5 ay var zaman geçmiyor gardaş be ....

kurum bakımında olan 100/100 engelliye yetim maaşı aldıgı için harçlıgını kestiler.yeni kararda tekrar baglandı duydum dogrumu

hayır, yeni değişiklikle yetim aylığı alıyorsa harçlığı kesilir ve alamaz.

kurumlarda bakımı yapılan ve ödemesi devlet tarafından karşılanan yaşlı ve engellilere yeni kanun değişikliğiyle harçlık baglanması kararı hükme baglandı. ama kurumlarda harçlık alanlar 2022 aylığı alamayacak.
aynı şekilde kurumda kalan bakımı yapılan ve ödemesi devlet tarafından karşılanan yaşlı ve engellilerin yetim aylığı alıyorsa harçlıkları kesilir.

Yazık yazık bu hakkıma yazık yararlanamıyorum....engelli olduğum halde yüzde 92 raporluyum...bir senedir alamıyorum :(

slm melek bacı benim abimin iki çocugu özürlü ikisinin bakıcı maaşı alıyor üç aylık maaşınıda alıyorlardı yalnız biri 18 yasını doldurunca kestiler bunun haricinde hiç bir gelirleri yok ev de kira evde 7 kişiler tekrardan üç aylık maaşı olurmu muraacat etse

18 yaşını doldurduğu için evet artık kendi adına 2022 özürlü aylığına başvurabilir. evdeki 2 evde bakım aylığı da gelir hesabına dahil edilir ama. başka gelir yoksa muhtaç kabul edilir baglanır. ama başka gelir varsa baglanamaz çünkü zaten 2 evde bakım aylığı var sınırı geçerler. başvurusunu yapsın başka gelir yoksa.

abla bi ara başıma ne geldi bu son maaş cekiminde maaşımın kartını dondurmuşlar sonra ptt dediki maaşında sorun yok sadece ptt kart dondurmuşar durdurulmuş yeni şifre aldım maaşımı cektim valla üzülüyorum aslında maaşım kesin kesilir ama yinde belli olmaz bakalım artık son.55 gün maaşım kesilmediyse

Kesilmez 2015 te muhtaçlık degerlendirlilecek

melek hanım ben bir şey soracağım şimdi kendim 910 lira net aylık alıyorum çalışıyorum 76 yaşında annem var yüzde 98 ağır engelli raporlu ona bakım aylığı alıyoruz ayrıca 2022 maaşı vardı üç ayda 424 lira idi raporla bunu yükseltik mart ayında toplam 1800 lira ödeme yaptılar ama bu galiba fark ücreti idi normalde sizin yazdığınıza göre aylık 424 lira
burda benim sormak istediğim gelirlerin toplamı benim aylık:910 tl
bakım aylığı :767 tl
2022 aylığı :424 tl
910
767
424
toplam 2101 lira bunu evde yaşayan 9 kişi var bölersek 234 lira kişi başı gelir çıkıyor
melek hanım şimdi annemin 2022 aylığı yani 65 yaş üzeri aldığı 424 lira kesilirmi bunu cevaplarsanız menmun olurum teşekkür ederim

Eğer başka gelir yoksa kişi başı 255 tl'nin altında olduğu için kesilmez.

ilgin, uğraşların için teşekkürler Melek Hanım. Kendinize iyi bakın.

kişi başına düşen hesap nasıl hesaplanıyor

ilgin, uğraşların için teşekkürler Melek Hanım. Kendinize iyi bakın.

sagolun.bilginiz için..birde şu sorum var..çocuklar yetim maaşını malul oldugu belgelendi.2022 maaşından az oldugu için sgk farkını yükseltmiş...kurum bakımında ama sgk sordum niye 100 tl fazla dedim.öyle dediler.ilerde sorun olmasın..vala bizde artık şaşırıyoruz abla..ondan sonra tahsil ediyorlar geri..

arkadaşlar şu konuda bilgisi olan varmı? ben maaşı çektiğim zaman tamamını çekmeyip zor zamanlar için hesapta bırakıyorum en son 129 tl var hesapta mmaş benim değil gerçi annemin 2022 aylığını ben çekiyorum atm den bazen atm üzgünüz şu anda işlemini gerçekleştiremiruz diye yzıyordu ama bir gün sonra çekebbiliyordum ne olduysa son 5 gündür hep aynı şekil oluyor bbakiye bbilgisi veriyor ama iş çekmeye gelince üzgünüz şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz yazıyor bu neden acaba aylık kesilmiş olabilirmi gerçi e devlete girdiğimde kesilme diye birşey yazmıyor ama sizce bunun nedeni nedir?

Büyük ihtimalle atm'dendir diye düşünüyorum.

alfa;

öyleydi galiba hocam bugün aynı kartla eczaneden ve marketten alışveriş yaptım sorun olmadı gerçi kartı atm ye takmayı unuttum bu defa yani para çekilyormu diye neyse ona yrın bakarım bazende marketlerdede sorun oluyor alışveriş yapıyorsun ama görevli kart geçerli değil diyor sorun var diyor hemen atm ye gidiyorsun elden çekebiliyorsun yani 3 kuruş maaş veriyorlar ondada sıkıntı üstüne sıkıntı

Evet 2014 muhtaçlık sınırı o kadarmış 255.22 tl bozdur bozdur harca . 1

Varsayalım hanede oturanlardan birinin geliri 1022 tl olsun o hanede 4 kişi oturmuş olsun 1022yi 4 e bölddügünüzde 255.50 tl olacagından vede 255.22 sınırını aştıgı için engelli maaşınız baglanmayacaktır. Bilgilerinize

2014 haziran ayı 2022 maaşları ne kadar olacak bilgisi olan varsa yazsın?

Yaşlı Aylığı: 424,69 TL (1 aylık miktar: 141,56 TL)
Özürlü (% 40-69) Aylığı: 849,39 TL (1 aylık miktar: 283,13 TL)
Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1.274,08 TL (1 aylık miktar: 424,69 TL)
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 849,39 TL (1 aylık miktar: 283,13 TL)

2014 Yılı 1 altı ayı için muhtaçlık sınırı 255.22 tl olarak belirlenmiştir bunun üzerinde bir geliriniz varsa veya hane halkı gelirinin hanede yaşayan sayıya bölündügünde söz konusu rakamı geçiyorsa 2022 engelli maaşı baglanmıyor bilgilerinize.

mrb melek hanım özürlü aylığı alabilmek için anne ve babanın çalışmıyor olması yada gelırınınn düşük mü olması gerekiyor?

eğer 18 yaş altındaysa anne ve babanın her ikisinin de sgk çalışanı olmaması şart.
18 yaş üstü ve evli ise eşinin sgk çalışanı olmaması şart.
18 yaş üstü ve bekarsa anne ve babasının sgk çalışanı olması, emekli olması gelirinin olması sorun değil lakin hanede kişi başına düşen aylık gelirin 210,22 liraya eşit ya da üstünde çıkmaması gerekiyor. tabi rapor oranı da en az % 40 olma şartıyla.
hanede yaşayanların her ne ad altında olursa olsun her türlü geliri, malı mülkü dikkate alınır.
NOT: 2022 engelli aylığı hariç evde bakım aylığı vs diğer sosyal yardımlar da gelire dahil edilir.
NOT: engelli aylığına, engelli yakını aylığına ve yaşlı aylığına başvuran kişilerin sgk kaydının olmaması, emekli olmaması, 60/g kapsamında GSS'lı olmaması, isteğe bağlı prim yatırmaması vs gerekir. Bu durumda olanların hane gelirine bakılmaksızın aylık talepleri reddedilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt