Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı belli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kalem

Evet abla evde bakım aylığı sizin dediğniz gbi, aylık nekadar ödeniyor? Tşk ederim :)

evet bizimde temennimiz 3 Aralık dünya engelliler gününde üç Aylık maaşlarımızın
Aydan Aya verilmesi ve yükseltilmesidir bizde engelliler günümüzü müjdelerle bekliyoruz
inşaallah engelli memur Atamalarınında yüksek miktarda müjdelenir diye temenni ediyorum
saygılar.

Şimdi baya bir sayfa okudum anladığım şu hanede 2 kişi var birisi engelli digeri ona bakan Bakıcı 900 kusur bakım maaşı alıyor buda 2022 maaşı için gelirden sayılıyor 900/2:450 diyelim kabaca kişi basına düşen gelir oldu 450 engelli maaş alamıyor bu durumda doğrumudur ..

Annem sakatlandı ben çalışamıyorum ona baktığım için 85 yaşında 6 aydır bakıyorum bakmaya çalısıyorum sadece ikimiz varız hanede telefonuma kadar sattım güç bela %98 raporu aldım başvuruda bulundum bu sürede 6 ay geçti evrakları teslim edeli 2 ay oldu henüz daha bir para almadım aralık 15 de alırsın dıyorlar bakım parası ancak annem ıcınde 2022 maası basvurusu yaptım anladıgım onun için maaş alamıcam sadece bakım ucreti alabilecegim bumudur_?

[FONT=helvetica]şte 2016 – 2017 Evde Bakım Maaşı Miktarları[/FONT]
[FONT=helvetica]- 2016 yılı ilk altı ayı için: 880.69 tl[/FONT]
[FONT=helvetica]- 2016 yılı ikinci altı ayı için: 924.73 tl[/FONT]
[FONT=helvetica]- 2017 yılı için ilk altı ay için: 952.47 tl
- 2017 yılı ikinci altı ayı için: 990.57 tl olmuştur.
[/FONT]

çağlar57
2015 ikinci altı aya göre evde bakım aylıkları 830,84 TL'dir.

salih2934
bu forumlarda 3 aylık maaş diye bahsedilen 2022 sayılı kanun kapsamında baglanan ve 3 aylık olarak ödenen aylıklardır. % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu alabilirsen ve muhtaç durumdaysan kaymakamlıkta bulunan vakfa gider 2022 engelli aylıgına başvurursun. ne oranda rapor alabileceğini bilemem. bunu anlamanın yolu yakınında bulunan Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip engelli sağlık kurulu raporu için başvurman. % 40 altında alırsan engelli haklarından yararlanamazsın.

ysndrmz94
2016 yılı 2022 aylık miktarları elbette artacak. ocak ayının ilk haftasında 2016 yılı 2022 aylık miktarlarının duyurusunu yaparım. 2022 aylıklarının aylık olarak ödenmesi gibi bir olasılık yakın tarihte yok maalesef. ilerisini bilemem.

tesrat
evet anladığın doğrudur.
evde bakım aylıgı 830 TL'dir. hanede iki kişi olunca kişi başına düşen aylık gelir, muhtaçlık sınırı olan 303,48 TL'yi geçtiğinden dolayı 2022 aylıgı baglanmaz.
lakin sizin evde bakım aylıgınız henüz baglanmamış. eger evde bakım aylıgı baglanmadan 2022 aylık bağlama işlemleriniz sonuçlanırsa bu durumda 2022 aylıgı almanız mümkün. lakin evde bakım aylıgı baglandıktan sonra mümkün değil. eger 2022 aylıgı baglandıktan sonra evde bakım aylıgı baglanırsa yapılacak ilk sosyal inceleme sonucunda 2022 aylıgınız kesilir.

Kalem
Evet 2022 maaşını aldık annem adına 1833 tl yatırmışlar anlamadım neye göre hesap edilmiş ancak henüz evde bakım için ben almadım Almaya başladıktan sonra kesilirmi kesilmezmi bilemiyorum bu durumda olup maaşı kesilen arkadaşlar varmı_?

tesrat
siz anneniz için ekim ayında vakfa başvurmuşsunuz. dolayısıyla aylık başlangıç tarihiniz 1 Kasım oldugundan 1 aylık birikmişle birlikte aralık dönem maaşı toplam 1833 TL almışsınız.
rapor oranı % 70 üstü olduguna göre;
1 aylık tutar= 458,26 TL
aralık dönem aylığı= 1374,79 Tl

Bu durumda size toplam 1833,05Tl ödeme yapıldı.

evde bakım aylıgından önce 2022 aylıgı baglanmış. hanede 2 kişi kalıyorsunuz. bu durumda size evde bakım aylıgı baglandıktan sonra yapılacak ilk sosyal incelemede 2022 aylıgınız kesilecektir. tabi kesin konuşmak için Ocak ayının ilk haftasını beklemek gerekecek. 1 Ocak itibariyle muhtaçlık sınırı yeniden belirlenecektir. o vakit geldiğinde hatırlat hesabı tekrar yapayım.

Merhabalar bir sorum olucak. Kısa ve net.
Benim engelli aylıgım kesildi ve tekrar başvuru yapmak istediğimde hanede 4 kişi yaşıyor. Babamın emekli aylığı 1600 tl oldugu için kişi başına 400 düştüğü için maaş tekrar bağlanmazmış.
Peki 2016 da muhtaçlık alt seviyesi artar mı yani 2016 da böyle bi değişiklik yapılırmı/yapılacakmı. Bir bilginiz var mı.

Abla aile 5kisi kardesim ve babam calisiyor ben maas alamazmiyim o zaman ?
Kalem abla aile 5kisi kardesim ve babam calisiyor ben maas alamazmiyim o zaman ?

mirhat by 3 gün önce evime geldiler 2022 maaşı iin bilgi verdim 2 hafya sonra açıklancak dediler sonuç için e devletteki sayfadan bakıom 17.12.2015 şartları taşımama nedeni dior anlamadım yardımcı olurmusunuz konu ile ilgili

14 senedir diyaliz hastasıydım 3 sene önce nakil oldum. 7 senedir eşim bakım maşı alıyordu,ailede üç kişiydik. kızım 4 sene önce okulu bitirdikten sonra çalışmaya başladı. 7 senedir hiç denetleme heyeti gelmedi,şubat -2015 mektupla maaşımızın kesildiği bildirildi. mart ayında denetleme heyeti geldi, aile gelirimiz yükseldiği için maaşımızın kesildiğini söylediler. iki ay önce kızım evlendi evden ayrıldı,eşim maaş için başvurduktan sonra tekrar denetlemeye geldiler ve 5 300 tl. borcumuz olduğunu söylediler, eşimi oraya çağırdılar,ve ona borcu kabul ediyorum bir kağıt imzalatmışlar.hiç bir mal varlığımız yok kirada oturmaktayız,ayda bir nefroloji kontrollerine gidiyoruz.boynumda sinir sıkışmasından dolayı kollarımı kullanamıyorum yürümekte de zorluk çekiyorum.malülen emekliyim gelirimiz 1.140tl. size sorum 11.09-2014 çıkan geçici madde-4-2015 te geçerlimi,borcu ödemesek ne olur. cezayı ödeyebilecek durumda değiliz.cevaplarsanız sevinirim,teşekkür ederim.saygılar..

murat dönmez;

2015 önceki borçları silmişti şubat ayında kesildiyse en son ocakta almışsınızdır. evde bakım maaşı biz hep bir ay önceki aylığı alırız bu yüzden borçlu değilsiniz

Teşekür ederim,borçlu oldumuzu söylediler.borç kağıdını kasımda imzalatırdılar

Son düzenleme:
Kalem hanim size ulasamiyorum yardim edecektiniz bana unuttunuz sanırım :(

Selamlar Kalem Hanım Beni hatırladınız Mı Engelli Maaşımı iptal ederek Babamın dul ve yetim maaşını almaya başladım size kısa bir sorum daha olacak Yardımcı olursanız Çok memnun olurum

Ben %80 Engelli Raporum Var Emekli sandığında Bir Kanun var diye duydum Kanunda şu şekilde Kanun Maddelerinde Şöyle bir şey yazıyor
>>> Engelli kız yetimlerinin engel durumunu gösterir rapor almaları ve Sosyal Güvenlik Kurumuna göndermeleri halinde, ilgili Kurumun Sağlık Kurulunca rapor incelendikten sonra durumu uygun olanların aylıkları yükseltilerek ödenir. Bu yükseltilen aylık diğer dul ve yetimlerin aylıklarını hiçbir şekilde etkilemez.

diyor Linki bırada Maaşım Yükselir mi Acaba başvurasam

Melis06
verdiğin linki okudum. yazılanlardan bir şey anlamadım. aylık yükseltmeden kastı 2022 sayılı yasa kapmındaki aylık yükseltme desem sadece kız çocukları için demiş.

neyse ben en iyi bildiğim konudan yani 2022 sayılı yasaya göre olan aylık yükseltmeden bahsedeyim:)
2022 sayılı yasaya göre yetim aylıgı alan çocukların yetim aylıkları alabilecekleri 2022 aylıgından düşükse SGK tarafından alabilecekleri 2022 aylıgı seviyesine yükseltme yapılır. sadece kız çocukları değil, kız-erkek yetim çocuklar şartları tutuyorsa aylık yükseltmeden yararlanırlar.
evet aldığın yetim aylığı, rapor oranına göre alabileceğin 1 aylık 2022 aylıgından düşükse yetim aylıgın alabileceğin 2022 aylık seviyesine yükseltilir.
o yüzden şu sorumu cevaplar mısın? aylık ne kadar yetim aylıgı alıyorsun?

Kalem;

Abla ben kpss calisabilmek için basvuru yaptim kpss yi tutturamazsam aylik icin basvuru yapicam evde 6kisiyiz iki kisi calisiyoruz alabilimiyim aylik asgari calisiyolar

NOT: lütfen bu başlığa sorularınızı yazmayın. sorularınız için ya yeni başlık açın ya da konuyla alakalı başka başlıklara yazın. artık bu başlığa yazılan sorulara cevap vermeyeceğim.
salih2934
hanede 6 kişisiniz ve 2 kişi asgari ücretle çalışıyor dedin. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL üstündeyse 2022 aylıgı baglanmaz. 2 asgari ücretli var hanede. dolayısıyla bu sınırı aşıyorsunuz.

NOT: lütfen bu başlığa sorularınızı yazmayın. sorularınız için ya yeni başlık açın ya da konuyla alakalı başka başlıklara yazın.artık bu başlığa yazılan sorulara cevap vermeyeceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt