Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı belli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mrb kalem hanım benım annem görme engelli yuzde 91 .annem ve babam yasıyorlar başka kımse yok babamın emekli maası var 1250 cıvarında annem 2022 maası yada bakım maası alabılırmı.yardımcı olursanız cok sevınırım

Abla benimde bi sorum olcak kusura bakmayin uzakgormemde sorun var -hipertansiyon + diabetes millitus + hipertansiyon hastaligim vsr ve ben bu hastalik sebebiyle curuk aldim hatta diabetes millitus hastaligi askerde belli oldu ve ben 23 yasindayim bu yasima kadar bi sigortali iste calismadim rahatsizligim nedeniyle simdi ben ne yapmam lazim lutfen yardimci olun

fatmamertzengin

hanede annenden ve babandan başka kalan yokmuş. aylık gelirleri de 1250 liraymış.
bu durumda hem 2022 aylıgı hem de evde bakım aylıgı maalesef alamazlar.
2022 aylığı için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 tl altında olması,
evde bakım aylığı için de hanede kişi başına düşen aylık gelirin 606,95 TL altında olması gerekiyor.

kalem abla merhabalar.benim kızım agır epilepsi hastası .yüzde 53 aldı özürlülük peki 2022 den faydalana biliyormu ?

Ben Birşey soracaktım. Askeri hastaneden heyete girdigimde curuk raporu verdiler bu tazminat alma hakkım varmi ?

Melek Hanım eşi emekli bir kadın yaşlı maaşına basvurabilir mi ? Bunların evleride yok. Kirada oturuyor ve geçinemiyorlar yaşları 75

Abla ben sera hastasıyım daha yeni başvurdum özürlü maşına onaylanmış nekadar alabilirim ve nerden takip edebelirim

Ben daha yeni başvurdum özürlü maşına onaylanmış Hepilepisi hastasıyım ve ben 2022 özürlü maşı ne kadar alabilirim

albadros35

kızınız 18 yaşını tam olarak doldurmuşsa raporuyla birlikte evet vakfa (SYDV) gidip 2022 engelli aylığı için başvurabilir.
eger kızınız 18 yaşından ufaksa başvuramaz. bu durumda 18 yaş altı çocuğun raporuyla birlikte sigortalı olmayan anne veya babası 2022 engelli yakını aylığı için başvurabilir.
her iki durumda da hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. eger sınırı geçerse baglanmaz.

melih1995

sorunuz bu forumla alakalı olmadıgından sorunuzu lütfen şu forumda sorunuz:Askerlik İşlemleri
sırf çürük raporu almanızdan dolayı tazminat hakkınız olmaz. rahatsızlıgınız askerlik yaparken tazminat almanızı gerektirecek şartlarda oluşmuşsa tazminat hakkınız olabilir ancak.

seren2015

yaşlılık aylığı için yaşı uygun. lakin 2022 yaşlılık aylıgının baglanabilmesi için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 TL altında olması gerekir. bu sınırı geçiyorsa aylık baglanmaz.

taybe

ne kadar ödeme alabileceğini hesaplayabilmem için raporunla birlikte vakfa hangi ayda başvurdugunu ve rapor oranını bilmem gerek. o yüzden rapor oranını yaz lütfen.
başvuru yaptıgın ayı da şu verdiğim bilgilere göre yaz lütfen. Vakıftan sana bir form veriyorlar ve bu formu dolduruyorsun sonra da imzalıyorsun. başvurudan kastım bu. buna göre başvuru formunu hangi ayda doldurdun ve başvurun alındı?

Abla 2015 7ci tembu ta temmuz başları olsa gerek heyete gırdım bana dediler Ağustos sun 12 sinde senı gönderen vakfa gıtcen dediler 1ay sonra gittim raporum yuzde 51 dediler onlarda bizden bır ekip gelcek bakmaya dediler ve ekip geldı baktı ve bana 1ay sonra gel sonucu öğren dedi gıttım sordum onaylanmış dediler raporum yuzde 51 nekadar alabilirim

taybe
ablacım anlattıklarından bir şey anlamadım. soru cevap şeklinde gidelim senle.

1. sen, % 51 olan engelli raporunu hastaneden hangi ayda aldın?
2. engelli raporunu hastaneden aldıktan sonra kaymakamlıktaki vakfa hangi ayda gittin?

bu 2 sorumu cevapla lütfen.

2015 ağustosun 12 sinde aldım vakfa gıttım @Kalem abla

taybe

2015 temmuz'da engelli raporu için hastaneye gittin. Ağustos'da raporu aldın. raporu aldıktan sonra Ağustos ayı içinde vakfa gittin. vakfa gidince sana başvuru formu verdiler doldurdun gerekli imzayı attın. daha sonra sosyal inceleme için evine geldiler. Eylül'de de maaşının onaylandığını öğrendin.
anlattıklarım doğruysa yani sen raporunla birlikte vakfa agustos'ta başvurup başvuru formunu doldurduysan başvuru tarihin ağustos 2015.
buna göre aylık başlangıç tarihin de 1 Eylül olur.

rapor oranın % 51.
bu durumda sen Aralık'ta toplam 1833,04 Tl alacaksın.

O biriken olmalı peki ondan sonra 3''ay sonra nekadar alabilirim

Aralık ayında dönem maaşınız (aralık, ocak, şubat): 916, 52 TL
birikmiş ödemeleriniz de (eylül, ekim, kasım): 916,52 TL

2016 Mart ve Haziran dönem aylıklarını ise ocak ayının ilk haftasında hesaplar duyururum zaten.

Canım ablam sağol teşekurederım ben şimdi senın belırtığınşekilde ilk önce 1833'04 TL alacakmıyımablam bana birdaha yaz

taybe
ablacım sen agustosta başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 Eylül olacagından toplam 1833, 04 TL alacaksın.
bunun 916,52 TL'si 3 aylık aralık dönem maaşındır. 917,52 TL'si de birikmiş parandır.
yani aralıkta eline toplam 1833,04 TL geçecek.

Melek Hanım Selam Size bir şey danışmak istiyorum Şimdi Ben eşimden boşandım ve babam emekli öğretmen Babam Vefat etti ben 2022 Maaşı alıyorum 3 aylık ve yeşil kartlıyım Babamın Maaşını almak istiyorum Yeşil kartımı ve engelli maaşımı İptal ettirebilir miyim cevap verirseniz Minnettar olurum şimdiden Teşekkürlerimi sunuyorum

Melis06
Melis, 2022 aylığını iptal ettirmeden yetim aylığına başvurabilirsin. sen başvurunu hemen yap. Aralık ayına kadar sanırım yetim aylığın da baglanır. yetim aylıgı baglanınca sistemden fark edilir ve 2022 aylığın kesilir. ama sen yine de yetim aylığı baglanınca vakfa bildirim yaparsın.

yeşil kart yok artık. 2022 aylığı aldığın için 60/c 3 kapsamında GSS'lısın şu an. bu da eski yeşil kart gibidir ve primi devlet tarafından ödenir. 2022 aylığı kesilince bu da sonlanır. yetim aylığı baglanınca da 60/f kapsamında GSS'lı olursun.
şu an istesen de 2022 aylığı aralık'tan önce kesilemez. sen zaten eylül dönem aylığını peşin aldın. yetim aylığı baglanınca Aralık başında kesilir aylığın.
ama yetim aylığı baglama işleri Aralık ayına kadar baglanmayıp uzarsa kasım sonuna doğru yeniden durumunu degerlendiririz.

ben şimdi Yetim aylığına başvurayım eğer maaşım bağlanırsa 2022 aylığım aralıkta kesilecek o zaman aralıkta 3 aylık maaşı ptt den alayım mı almayım mı?

evet, en kısa sürede yetim aylığına başvurunuzu yapın.

yetim aylığı baglanınca 2022 aylığı çekmeyin.
zaten çekmenize de fırsat kalmaz. her ödeme dönemi ( mart, haziran, eylül, aralık) öncesi sistem aracılıgıyla sgk kaydı sorgulaması yapılır. bu sorgulama neticesinde sgk kaydı olanların aylığı feshedilir.

sevgili kalem,engelli olarak emekli olursam normal emekliden azmı maaş alırım.yani kesinti olurmu

Merhaba ablam.Bende sizden bilgi almak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.Ablacıgım Esim % 52 işitme engelli ve engelli kimlik kartı var.Bende eşimden dolayı 27 tl vergi muafiyeti alıyordum.Fakat eşim engelli maaşı için başvurdu.Ben sigortalı olduğum için kabul olmadı.Simdi ise bende iş kazası geçirdim bende % 28.2 SGK'dsn iş kazası sebebi ile rapor aldım ve sürekli iş görmemişlik için müracaat ettim ve hala sonucu bekliyorum.Konuları detaylı anlatıyorum ki sağlıklı bilgi verin diye.Ablacıgım ben bir süre eski işyerinde çalışmaya devam ettim.Fakat ayaklarımın ağrıları fazla olunca ve iş yerim hala ağır tehlikeli işlerde çalıştırmaya devam etmesi dolayısıyla işyerinden haklı feshi hskkımı kullanıp noterden ihtarname çekip işi bırakmak zorunda kaldım.Simdi demek istediğim ben işşizlik maaşı için İŞKUR müracaat edeceğim.Artık sigortalı olmadığım için eşim % 52 engelli raporu ile engelli maaşı alabilir mi.İnanın çok zor duruma düştüm ve artık çalışacak durumda değilim kıs soguklarında.Bu konuda ne yapmalıyım acaba.yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkürler

cumaliman
eşiniz için % 52 işitme engelli demişsiniz. bunla % 52 engelli sağlık kurulu raporu var demek istediniz sanırım. eşinizin engelli kimlik kartı da olduğuna göre bahsettiğiniz % 52 engelli raporudur.
artık işten ayrılmışsınız. eşiniz 2022 aylığı için vakfa başvurusunu yapsın. hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 Tl (2015 2. altı aya göre) altındaysa 2022 engelli aylıgı baglanır.
işsizlik maaşı ve iş göremezlik maaşı baglandıgında beni haberdar edin ki durumunuzu tekrar gözden geçirelim.

Çok teşekkürler zaten bugün itibari hiç bir gelirimiz yok o zaman ben p.tesi başvuruyu yapayım.çok teşekkürler

tabi ki. pazartesi ilk işiniz başvuru yapmak olsun. geciktirmeyin.

seçimler yaklaştıgında emeklisinden esnafına kadar herkesi düşünen siyasiler bir türlü engellileri hatırlamıyorlar ne zaman bizim sesimizi duyan yada duyuran birileri çıkacak acaba arkadaşlar ? çalışma durumumuz olsa çalışıp hiç birine de muhtaç olmadan yaşayacağız ama bir çoğumuz bu durumdan istifade edemiyor zaten. çok şey istemiyoruz engeliler olarak bizlere sahip çıksınlar biraz bizler içinde çaba göstersinler, engelli kimliğim var uçak seyahatleri dışında ne şehirler arası yolcu otobüsleri ne şehir içi araçlar hiç bir şekilde ya ücretsiz yada indirimli sehayet sağlamıyorlar, istihdam diyorlar projeler diyorlar ama inanın şu zamana kadar devletin vermiş olduğu engelli maaşı dışında hiç bir şeyden destek almadık en azından şu aldığımız maaşlarıda aylığa düşürüp aydan aya sabit olarak ödeseler ve birazda yükseltseler ona bile razıyız, tabi sesimizi duyan olursa...

abla ben sera hastasıyım sosyal yardımlaşma vakfından başvurdum hastane raporu yüzde 51 verdi 2015 ağustos ayının 31.de kabul olmuş nekadar alırım

özürlü maaşı alanın gss sini devlet karşılıo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt