Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı belli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nurlah
artık yeşil kart yok. yeşil kartlı oldugunu söylediğine göre sen 60/c 1 kapsamında GSS'lısın. bu da eski yeşil kart gibidir ve primini devlet ödüyor.

2022 aylıgı baglanırsa 60/c 3 kapsamında GSS'lı olursun. ki bu da yeşil kart gibidir ve primini devlet öder.

kalem hanım 36 yasındayım 3 ayda bir aqlıyorum dediğiniz gibi bir yerdede calışmıyorum şuanda yasım 60 olsa bile hep bu sekilde yada ölünceye kadar 3 ayda bir maaş mı alacayım söylermisin

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bir konu hakkında size danışmak istiyorum. Şimdi ben epilepsi hastasıyım ve %51 bir raporum var ve bu raporu ben 2010 yılında almıştım ve 2022 engelli aylığına başvurmuştum. Sonra bazı sebeblerden dolayı bu başvuruyu unutmuştum ve tesadüfen 2013 yılının Mayıs ayında hastanede aylığın bağlanmış olduğunu farkettim ve postaneden aylığımı almaya başladım. Şimdi benim size sormak istediğim soru şu. Burda okuduğum yazılardan anladığım kadarıyla ilk aylık ödemeleri T.C. Ziraat Bankası şubelerinden oluyormuş ama ben ilk aylığımı PTT şubesinden aldım. Acaba o ilk toplu ödeme aylığını bankadan alabilirmiyim daha doğrusu orada duruyormudur ?

@harbi_biri muhtaçlığınız devam ettiği sürece 2022 engelli aylıklarınızı almaya devam edersiniz. muhtaçlıktan çıktıgınız tespit edilirse kesilir aldıgınız aylık. 2015 yılı 2. altı aya göre hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL'dir. bu miktarı geçtiğiniz an yapılacak ilk sosyal inceleme sonucunda muhtaçlıktan çıktıgınız gerekçesiyle aylık kesilir. muhtaçlık sınırı her altı ayda bir asgari ücrete göre yeniden belirlenir.

@barisseyis
1 sene boyunca aralıksız olarak aylıklar çekilmeyince 2022 engelli aylıgı kesilir yeni yönetmeliğe göre. önceki yönetmeliğe göre de 2 seneydi sanırım bu sınır.
Ziraat Bankası'nda ödemeniz kalmamıştır ilgili kuruma geri iade edilmiştir.
şu sorularımı cevaplar mısınız ayrıca?

2022 aylığına ne zaman başvurdunuz tam olarak?
halen 2022 aylıgı alıyor musunuz?
aylık bağlandıktan sonra ne kadar süre sonra aylıklarınızı çektiniz?

Kalem hanım ben 2010 yılının Ekim ayında başvuru yapmıştım ama daha cevap gelmeyince umarsanmadım diye araştırmamıştım tesadüfen 2013 yılının Mayıs ayında ilk maaşımı onuda hastanede öğrendim zaten ve halen daha da almaya devam ediyorum

barisseyis
sen aylıga başvurdugundan beri köprünün altından ne sular geçti:)

2010 ekim ayında 2022 aylıgına başvurmuşsun. o tarihte başvurular malmüdürlüğüne yapılıyordu, 2022 aylıklarına sgk primsiz ödemeler genel müdürlüğü bakıyordu:) toplu ödemeler de Ziraat Bankası aracılıgıyla yapılıyordu.
yine o tarihlerde aralıksız olarak 2 yıl boyunca alınmayan aylıklar söz konusu olunca aylıklar kesiliyordu.

şimdi 2022 aylıklarına aile ve sosyal politikalar bakanlıgı sosyal yardımlar genel müdürlüğü bakıyor. başvuru dahil tüm iş ve işlemler vakıflar aracılıgıyla yapılıyor. SGK primsiz ödemeler genel müdürlüğü mülga, yani sizlere ömür:) birikmiş ödemeler de dahil tüm ödemeler pTT aracılıgıyla yapılıyor Ziraat Bankası devre dışı. yürürlükte olan yönetmeliğe göre aralıksız olarak 1 yıl boyunca alınmayan aylıklar söz konusu oldugunda aylıklar kesiliyor.
sen şimdi aylık almaya devam ettiğine göre ilk aylık ödemenden itibaren 2 yıl geçmemiş demek ki:) o tarihlerdeki Yönetmeliğe tabi oldugundan 2 yıl diyorum. yenisine tabi olsan 1 yılı geçtiği için aylıga devam etmen imkansızdı.

yine de emin olmak adına sorayım. 2022 aylıgın hangi tarihte baglandı? e-devlet şifren varsa bunu ogren bana soyle. ya da ilk aylıgın hangi ayda yatırılmış bunu ögren. eger ilk aylıgının yatırıldıgı tarihten itibaren aradan 2 yıl geçmeden 2013'te maaş çektiysen alamadıgın toplu paralarını alman mümkün. de bunu aile ve sosyal politikalar bakanlıgı sosyal yardımlar genel müdürlüğü nasıl yapacak ve ödeyecek mi, merak ediyorum ben de:9

önce hakkın olup olmadıgını tespit edelim sonra hakkımızı ararız. bunu yapmam için sorularımı doğru bir şekilde cevapla lütfen.
yoksa elimizdeki haktan da olmayalım. eger aradan 2 yıl geçmişse toplu parayı bırak maaşını da keserler:)

ha bu arada Ziraat Bankası'na yatırılan birikmiş paran sen çekmediğin için kuruma ( o zamanki primsiz ödemeler genel müdürlüğüne ki bu kurum da artık mülga) geri iade edilmiştir banka tarafından.

Kalem hanım en kısa zamanda e devlet sifresi alıp size geri döneceğim bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler

Arkadaslar merhaba..
1 yasinda kizim var,bugun engelli raporu aldik. 1 yil sureli %100 agir engelli raporu verdiler.. fakat benim kafami kurcalayan bize bu iki secenekten hangisi uygulanicak ?
Bakima muhtac %70 uzeri mi?
Yoksa,
18 yas alti ozurlu yakini ayligi mi?

sheker67

18 yaş altı engelli yakını aylıgına başvuracaksınız. kızınız 18 yaş altı oldugu için o başvuramayacagından ebeveyni başvurabilir. sgk kaydınız yoksa kızınızın raporuyla birlikte vakfa (SYDV) gidip 18 yaş altı engelli yakını aylıgına başvuracaksınız. eger hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 303,48 Tl altındaysa size 2022 engelli yakını aylıgı baglanacaktır.

% 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylıgı, 18 yaş üstündeki % 70 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu olan engellilere baglanan aylıktır. ona kızınız 18 yaş altında oldugundan dolayı başvuramaz.

Peki
Esim suan issiz sgk yok sadece gss den yararlaniyoruz.. esim sgkli bir ise girdiginde bu maas otomatik mi kesilir yoksa kesilmesi icin yine biz mi basvuru yapicaz? Yani bilmeden keserler diye beklersek problem cikarmi, bir cezasi var mi

eşim %65 özurlu 2022 maası 961 tl alıyor cocuklarım ise şartlı egitim destegi olarak 70 tl alıyor bu durumda ben sigortalı bir işe girersem bu aylıklar kesilirmi?

sheker67
sanırım annesiniz. kızınız için 2022 bakıma muhtaç engelli aylığına siz başvurun. sgk kaydı olasılıgınız yok sizin yani çalışmayı düşünmüyorsunuz. bu durumda aylık baglanırsa ve eşiniz de çalışmaya başlarsa sistem üzerinden sorgulama yapılıp aylık kesme işlemi uygulanmaz. eşinizin çalışmaya başladıgını vakfa bildirirsiniz ve mütevelli heyet kararına göre hakkınızda işlem yapılır.

ama baba başvurursa ve sgk'lı çalışmaya başlarsa çalışmaya başladıktan sonraki ilk ödeme dönemi öncesinde sistem aracılıgıyla yapılan sgk kaydı sorgulaması sonucunda bu durum tespit edilir ve aylık fesh edilir.

tunaytr

sigortalı çalışmaya başladıktan sonra alınan şartlı eğitim destekleri kesin kesilir. hanede kişi başına düşen aylık gelirin öngörülen gelir sınırını (2015 yılı 2. altı aya göre bu miktar 303,48 TL'dir)aştıgı tespit edildiğinde de 2022 aylıkları kesilir.

Arkadaşlar, ben geçen 2 hafta önce sosyal yardımlaşma ve dayanışma merkezine gittim, 2022 aylığı hesaplanırken emsal kira bedeli olayını sordum yani yönetmelikte böyle bir emsal kira bedeli düşürülmesi maddesini sordum ve bana evet böyle bir yönetmeliğinin var olduğunu söylediler yani 2022 maaşı hesaplanırken hanede toplam gelir kişi başına düşen miktarı geçse bile evinizin kira bedeli de düşürülerek kolayca 2022 maaşını alabilirsiniz, ayrıca maaş bağlanmadan önce eve memurlar geliyor, bir kaç gün içinde telefon açıyorlar, daha sonra olumlu yada olumsuz diye mesaj atıyorlar...

Herkesin bilgisine...

evin kira bedeli değil emsal kira bedeli hane gelirinden düşülüyor.

hanede 4 kişi yaşıyor 4x303,48=1213 tl
asgari ucret 1000 tl olduguna göre 2022 maaşı kesilmiyor sanırım dogrumudur melek hanım ?

asgari ücret 1 Ocak 2016 itibariyle yeniden belirlenecek. hesabınızı 1 Ocak 2016'dan sonra yapın bence.
ayrıca eşlerden birinin sigortalı çalışan olması durumunda aylık kesilebiliyor. bu konuda vakıfların farklı uygulamalarını duyuyorum.
hanede 4 kişiyseniz ve hanede kişi başına düşen aylık gelir öngörülen aylık gelir sınırını aşmıyorsa bazı vakıflar aylık baglıyor ya da aylık baglanmışsa kesmiyor. baglı oldugunuz vakfın nasıl hareket edeceğini buradan bilemem. size tavsiyem baglı oldugunuz vakfa sorun net cevap alın.

Kalem hanim Merhaba sizden bilgi alabilirmiyim, evde 4 kişi ikamet ediyor,2022 alan kardeşimin maaşı kesildi,ben mevsimlik 7 aylık iskurdan asgari ucretli çalışanim,evde bakim maaşı gelir testine tabi tutulur mu arti sosyal Tokiden ev sahibi ama tapusu alınmadı kira veriyoruz hala herhangibi bi üzerimize birsey yok asgari ücret sosyal hizmetlerde 1200 görünüyor anlamadım..

Arkadaşlar bana sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından bana dün bir mesaj geldi ve şu şekildedir;

"Engelli Aylığı başvurunuz uygun görülmüştür. Ödeme günü için PTT tarafından size bilgi verilecektir. ( E-DEVLET ÜZERİNDEN GELEN MESAJLARI LÜTFEN DİKKATE ALMAYINIZ. ) İyi günler."

Yani 2022 maaşını 11.11.2015 itibariyle ne zaman alabilirim PTT bana ne zaman mesaj gönderir, çok bekleyeceğim mi..?

Lütfen bilen varsa cevap versin...

arkadaşım maaşını ARALIK ayında doğum tarihinin son rakamına göre alırsın sen aralık ayının 7 sine falan yakının gider yada sen bakarsın..

Ilk defa maaş alcaksan
aralık 4 ünde alırsın kardeş
ilk defa alanlar maaşın ilk ödeme günü alıo die duydum burda
ötekiler doğum tarihi son rakamına göre alıo

sonbahar.44
2022 aylıklarında gelir hesabına evde bakım aylıgı da dahil edilir. hanede kişi başına düşen aylık geliri 303,48 TL (bu miktar 2015 yılı 2. altı ay için geçerlidir. 1 Ocak 2015 itibariyle yeniden belirlenecektir) üstünde olduğu için 2022 aylıgı kesilmiştir.

murat6677

2022 aylığı ödemelerinizi Aralık'ta doğum yılınızın son rakamına göre belirlenen günde herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz. doğum yılının son rakamına göre belirlenen günleri öğrenmek için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...-donemi-odeme-gunleri-ve-aylik-tutarlari.html

Kalem

Ablacım bakıma muhtaç 18yaş ustu engelliye bakan yakını nekadar maaş alıyor? :)

çağlar57

18 yaş üstü engellinin yakınına 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı ödenmez. 18 yaş üstü muhtaçlık şartlarına uyan engellinin kendisine ödenir.
engelli eger 18 yaş altındaysa, bu durumda muhtaçlık şartlarına uyan ebeveynine ödeme yapılır. bu aylıgın adı da 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığıdır.

senin bahsettiğin evde bakım aylığı olmasın sakın? evde bakım aylıkları aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü tarafından her ay ödenir. bu aylıkta yaş sınırı yoktur. bakıma muhtaç engelliye bakım hizmeti veren akrabasına ödeme yapılır.

Arkadaşlar öncelikle herkese günaydınlar hayırlı sabahlar diliyorum,

Arkadaşlar, 11.11.2015 tarihinde 2022 maaşı almaya uygun görüldüm, buna göre ilk maaşı Aralık ayının 4'ü yada 7'sinde alacağım anlaşıldı, ama ilk maaşı kaç lira alacağım..? Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen açıklayabilir misiniz..! Çünkü bu konu kaç gündür kafamın etini bitirdi yedi....

murat6677

rapor oranınız kaç?
raporunuzla birlikte vakfa ne zaman başvurdunuz?

abla özel mesajın kapalı ordan yazamıyorum bir kaç bir şey sormak istiyorum %de kaç maaş bağlanıyor aylık maaş 3 aylık maaş nedir yeni kalp krizi geçirdim %35 ef oranım başka rahatsızlımda var

merhaba melek hanım ben 28 yaşındayım 6 yıldır kronik böbrek yetmezliğim var hep 2 yıllık süreli rapor veriyor cerrahpaşa neyse sadede geleyim 2010 döneminde 2022 sayılı kanundan maaş almıştım 1 sene boyunca ardından 4 yıllık iş deneyimim oldu engelli olarak şuan 6 aydır işsizim işsizlik maaşı aldım oda bitti yani hem maaşım yok hemde sağlık güvencem böbrek hastası olduğum için hastaneye gitmem gerek 2022 maaşı başvru şartları değiştimi bir yol istiyprum sizden

2016 yılında maaşlarda bir artış yada aylık olma olasılığı nedir bir bilginiz var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt