Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı belli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nerden biliyorsun bu miktarı alacağımızıptt den gidip sordunmu?

Azad Abi yarın sabah e devlette maaşlar güncellenir ne kadar Alacağımız kesinlik kazanır
bu Arada 1987 liyim pazartesi maaşı Alacaz şafak 4 hayırlı Akşamlar

Arkadaşlar 2015 2. altı ayda alacağınız 2022 aylık miktarları ilk sayfada yazıyor zaten:http://www.engelliler.biz/forum/202...-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html#post1534530

01.07.2015 - 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları şu şekildedir:

Yaşlı Aylığı: 610, 32 TL (1 aylık miktar: 203,44 TL )

Özürlü (% 40-69) Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: 305, 51 TL )

Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1374, 79 TL (1 aylık miktar: 458, 26 TL )

18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: TL ) 305, 51 TL

.......................
Haziran dönem aylığını alanlara Eylül döneminde 2 aylık fark da ödenecek biliyorsunuz.
2 aylık farkla birlikte şu miktarlarda alacaksınız:
Yaşlı aylığı: 725, 58 TL
Özürlü (% 40-69) Aylığı: 944,30 TL
Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1416,45 TL
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 944,30 TL

ödeme henüz çekilmedi961,29 TLödemeniz hazırdırDevam Ediyor
farkların hepsi yatmış .

mart döneminde 2 aylık farkın senin de yatmamış demek şimdi ödenmiş Seda.haziran döneminin 2 aylık farkıyla birlikte ödemişler. bu konuda şikayetçi olun. mart döneminin 2 aylık farkını ta eylül'de ödediler böyle şey olmaz.

malesef kalem hanım . herhalde repo yapıp ceplerine indiregandi yapmışlar ondan geç ödediler herhalde :D

sonu 6 olanlar bugün yanı pazar günü kartla dahi alamıyor gittim baktım hesaba yatmamış..

Arkadaşlar 2022 65 yaş yaşlı aylığı için tekrar hatırlatayım.
yaşlı aylığı 1 Temmuz 2015 itibariyle 610, 32 TL (1 aylık miktar: 203,44 TL ) olmuştur.
ayrıca Haziran dönem aylığını peşin aldıkları için 2 aylık farkı da bu ay almaları gerekmektedir. yaşlı aylığının 2 aylık farkla birlikte 725 TL ödenmesi gerekmektedir.
ama uyelerden bazıları 630 TL ödendi diyor. demek ki 2 aylık fark ödemesi yapılmamış. yaşlı aylığı alanlar lütfen alo 144'ü ya da aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğünü arayıp yaşlı aylıgınn 2 aylık farkının neden ödenmediğini ve ne zaman ödeneceğini sorsunlar.

Kalemşör abla peki.. bu verilen günler doğrumu 6 doğulular 6sında alamıyor ama ptt kartıyla denedım..

Ablacım doğum yılının son rakamı 6 olanların 2022 aylığı ödemeleri her dönemin altısında ödenir. ama ödeme günü hafta sonuna gelenlerin ödemeleri hafta içi olacak şekilde ödenir. senin ödeme gunun bugün ama bugün de pazar biliyorsun. hafta sonu olduğundan ödeme yapılamaz yani. dolayısıyla ödemeni pazartesi alabileceksin.

ödemesi hafta sonuna denk gelenlerin ödemeleri:
Cumartesiye denk gelenlerin ödemeleri Cuma
pazara denk gelenlerin ödemeleri pazartesi ödenir.

ama normalde hep hafta sonuna denk gelıyordu ben ptt kartla cektıgım ıcın sorun olmuyordu bugun pazar denedım olmadı malesef..

pazartesi alırsın ablam. e-devlette ödemen yazıyorsa pazartesi kesin alacaksın.

Kolay gelsin ablacım birşey sormak istiyorum doğum tarihi sonu 1 olanlar bugun Maaş alıyor ama ben PTT kartımdan da baktım Maaş yatmış olarak gözükmüyor yani yatmamış bir sıkıntı olabilirmi beni bilgilendirirseniz sevinirim

%99 ağır özürlüyüm. evde 3 kişiyi. ablamın maaşı 3000 annem öğretmen 3000 de o alıyo.
benim bakıcı param+fizyoterapi derkn yetmiyor. ben de maaş alabilir bmiyim Kalemşör

1418 lr ödeme yapıldı başka birine 1442 verildi neden öyle oldu?

Sırdaş bu maaşı alanların bazılarına
mart ayında eksik verilmişti o 1400 küsür alanlarınki mart ayı farkları
banada 944 yerine 962 ödendi bugün mart farkı

Lucifer,

maalesef hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL üstünde oldugundan 2022 engelli aylığı,
hanede kişi başına düşey aylık gelir 606,95 TL üstünde oldugundan evde bakım aylıgı almanız imkansız.
her iki maaşı da alamazsınız.

engellı maası

18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 874,87 TL (1 aylık miktar: 291, 62 TL )
......................
1.1.2015 - 30.6.2015 döneminde geçerli olmak üzere muhtaçlık sınırı: 286,32 TL
1.7.2015- 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere muhtaçlık sınırı ise: 303,47 TL
...........................................................................
NOT1: 2022 aylık miktarları hesaplanırken hesaba yüzde 5 ek ödeme de dahil edilmiştir.
NOT2: Bakıma muhtaç aylığının 1 aylık miktarı aslında tam olarak 437, 4351702 TL ve yuvarlarsak 437,44 TL ediyor.
aynı şekilde 3 aylık bakıma muhtaç aylığı tam olarak aslında 1312, 3055106 TL ediyor. yuvarlarsak 1312,31 TL ediyor.

yaşlı aylığı da tam olarak aslında 437, 4351702 Tl ediyor . Yuvarlarsak 437, 44 Tl ediyor.[/QUOTE]

Kalem

Melek abla iş yerinde engelli kadrosunda çalışıyorum ancak aşırı derecede yıprandım ve bu baskıyı kaldıramadığımdan dolayı istifa etme kararı aldım. Artık sigortalı olmayacağım Engelli aylığı alabilme şansım olur mu ? Oturduğumuz daire babamın üzerine onun dışında ne annemin ne babamın sigorta girişi bile yok. Bana yardımcı olursan çok memnun olurum.

g.kh.n

2022 engelli aylığı alabilmen için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 TL altında olması gerekir. eger işten ayrılıp sgk kaydın sonlandıktan sonra gelir şartların uyuyorsa elbette 2022 engelli aylığı baglanır. lakin 2022 engelli aylık miktarlarını da bilmen gerekir. bu aylıklar çok yüksek değil. sanırım rapor oranın % 40-69 . böyle olunca eline üç ayda bir 2015 2. altı aya göre 874,87 TL geçecek.
http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
eger bu miktara razıyım diyorsan işten ayrıldıktan sonraki gelir durumunu gözden geçirelim engelli aylığı baglanıp baglanmayacagını netleştirelim senle. kendini çalışmıyor düşünerek şu sorularıma cevap ver lütfen.
hanede kaç kişi yaşıyorsunuz ve hanede yaşayan herkesin aylık geliri ne kadar?
ayrıca hanedekilerin araç, arsa, tarla, banka hesabı, vs ne varsa yaz lütfen. oturdugunuz ev gelire dahil edilmeyecek.

@kalem hanım

Kalem hanım

[FONT=sans-serif]benimde adres yüzünden sesilmişti aylıgım 06 03 2014 te 07 05 2015 de baş vuru yaptım bogun baktım e devlete kabul edilmiş bu zaman içerisinde biriken aylıklarıda alabilirmiyim[/FONT]

buraya da aynı soruyu yazmışsın ablam ya dusunce01
aynı soruyu 3 ayrı yere yazmaya gerek yok ablası.

Ben 31 Ekimde 18 yaşımı dolduruyorum ve %47 engelim var engelli maaşı almak için ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz ?

Kalem abla ortalık yerde söylenecek bişey olmadığından sana özel mesajla bişey sordum buradan soracaktım ama utandım özel olduğundan rica etsem cevaplayabilirmisin? Teşekkürler.

berkanoztrk

31 Ekim 1997'de mi doğdun? eger boyleyse evet 31 Ekim'de 18 yaşını dolduruyorsun. eger bu tarihte doğduysan henüz 18 yaşını tam doldurmadıgından 2022 engelli aylıgına başvuramazsın. ama 1 Kasım'dan itibaren 2022 engelli aylıgı için kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV vakfı) başvurabilirsin. Başvuruya giderken yanında raporun ve T.C. kimliğin olsun.
unutma 1 Kasım'dan önce senin başvurunu almazlar o günü bekle. 18 yaşını doldurmayan engelli çocuklar için ebeveyni başvurabilir ancak bu engelli yakını aylıgı da çocuk 18 yaşını doldurunca kesilir. baban ya da annenin engelli yakını aylıgı için başvurmasına degmez yani. 1 Kasım ya da sonraki günlerde sen kendin bizzat başvurabilirsin artık.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,47 Tl altında çıkarsa 2022 engelli aylıgı baglanır. aksi takdirde baglanmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt