Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı belli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kalem hanım bir sorum olacak annem %70 üzeri bakıma muhtaç engelli maaşı alıyor hanede başka gelir yok yaklaşık 2 ay önce bana ik damarıma stent takıldı yani yarı kalp hastası sayılım tabi benim görüşüme göre ayrıca tansiyon mevcut ve birde en son şeker hastası olduğumu öğrendim ilaç raporu falan yazıldı kulllandığım ilaç raporlarını hastaneye teslim ederek özürlü raporu çıkarmak istiyorum acaba bu durumda bu rapor %kaç civarı olabilir %40.69 arası yine benim için iyidir eğer öyle bir oranda maaşa bağlanma şans nedir anneminde 3 yda bir bakıma muhtaç aylığı için kişibaşı gelir olayından ben anlamadığm için kesin olmasada tahmini bir cevap verebillirmisiniz teşekkür ederim

2022 masının şartları nelerdır .ailede kişi basına dusen gelır yada özurlunun aldıgı maas dıkkate alınıyormu

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım baldızım özürlü bir sorun var. baldızım 25 yaşında % 100 özürlü raporu var. babası köy korucusu emeklisi 850 tl maaş alıyor ayrıca anneside 800 civarı bakım maaşı alıyor yani 1650 lira helir var. evde 5 kişiler muhtaçlık sınırı malum 303 tl muhtaçlık sınırı ortalama 1515 tl yani 135 tl fazla olduğu için 2022 maaşı kesildi ve çok uğraştı alamıyor. ne tavsiye edersiniz ne yaparsa bu maşı alabilir.
1. ihtimal bakım parasını başkasının üzerine cıkartmak ve diyelim çıkartmak istediler işlem uzun sürüyormu ve sıkıntılımı oluyor işlemler,birde köyde oturdukları için bakıcı kişi oturdukları köydemi ikamet etmek zorunda.
2. seçenek eve bir misafir kaydedip hane kişi sayısını 6 ya yükseltmek ve muhtaçlık sınırının altına düşürmek geliri.
3. seçenek evde oturan bekar kızını kendi köylerinde boş bir evde oturuyor gibi ikametgah aldıktan sonra kardeşinin bakıcısı olarak bakım maaşını üzerine almak ve sonra ailenin 2022 maaaşı başvurusu yapması. bunlardan hangisini önerirsiniz yada başka daha kolay bir işlem varmı ne dersiniz.

Yani her seçenekte Devleti Nasıl Dolandirabilirim veya evrakta sahtecilik nasıl oluyor? diye bilgimi almak istiyorsun!!!!
Ya Gökhan Kılıç, senin bu yazdiklarin devleti dolandıran suçu ve evrakta sahtecilik suçunu kapsıyor. Umarım bu yazdığın seçeneklerden birini uygular ve devletten haksız yere Aylik/gelir alırsınız, ve sonrasında yıllar geçsede fark etmez Devlet şikayet sonucu veya Araştırma sonucu Sizlerin Haksız yere almış olduğunuz Aylık/gelir %50 faizi ile ödersiniz. Inşaallah senin gibi haksız yere devletten para alanların ailelerinde misli misli geri çıkar. Almayın arkadaş ya bırakın almayın haksız yere, birakinda o paraya gerçek ihtiyaç sahibi olanlar alsın!!!!!!!!!!

enes75;

enes 75 itin duası kabul olsa gökten kemik yağardı. sen bu kişilerin ne durumda olduğunu biliyormusunda konuşuyorsun. 850 tl maaş alıyorlar bir kızı üniversitede okuyor ona para gönderiyor bir oğlu köyde lise olmadığı için yakın bir ilçede 2 gözlü ahır gibi bir ev tutmuşlar annesi ve engelli kardeşi ile o evde kalıyor iki tane ev masrafı oluyor. özürlü kız bebek gibi günlük bez kullanıyor sen bunları hangi parayla yapılıyo sanıyorsun sefalet içinde yaşıyorlar. babası tek başına köyde aç sefil bi sıcak yemek yapanı yok vb bir sürü sıkıntıları var sen kalkmış hak etmiyo diyorsun senin gibi kpklermi hak ediyo peki ne konuşuyorsun sen. milyon tane aile var bakım parasını akrabasına cıkartıp engelli maaşı alan bunun neresi suç. kanunen hiç bir sıkıntı yok

Merhabalar forum sakinleri;
Bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim: Annemin %48 raporu var 2 senedir maaş alıyor ancak geçenlerde eczaneye ilaç almaya gittiğimizde " SPAS hata : 1106 :60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Krumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır. Yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gerekmektedir. " ibaresi ile karşılaştım. Bunun sebebi ne olabilir. Bilgelendirmeleriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

ALLAH bereket versin .. dar zamanda o kadar iyi geliyor ki anlatamam

MERHABA ABLA benim eşim trafik kazası sonucu felclı suanda hastanedeyız..bizim nasıl haklarımız var bılmıyoruz.sızın bu işlerle cok ılgılı bılgılı oldugunuzu dusunuyorum sıze zahmet olmazsa bı kac sey sorıcam arastırıyorum kafam karısıyo.ben vergı mukellefıyımısyerım var.. esımın raporu %100 prım sayısı 495 gun esım nasıl ne zaman emeklı olabılır mukellef oldugum ıcın bakım aylıgı alabılırmıyız.sakatlık maası alabılırmıyız bızım ne tur haklarımız var bılmıyoruz ben ısyerımde esımı sıgortalı gosterıyorum prımını oduyorum %100 engellı kısının prımı odenırmı bana zararı olurmu yada esıme..bıze yol gosterırsen cok memnun oluruz abla bırde su vergı ındırımı olayı bız hangı yolları takıp edelımm ....bıze yol gosterırsen soyle basla sunu yap dıye cok dua ederız sıze sımdıden cok tesekkurler ablacım Allaha emanet ol...ÖZELDEN DE YAZDIM AMA MESAJ KUTUNUZ DOLUYMUS :)

kişi başına düşen geliri aşmazsanız evde bakım alabilirsiniz

kişi başı düşen gelir 500 600 liramı ne evde bakımda

Merhabalar benim 2022 maşım 10 ay önce adres teidi yüzünden kesildi 3 ay önce başvurdum tekrar ama 3 aydır bir gelişme yok mütevahiheyeti gelecekmiş 3 aydır gelmedi ve biz 2 kişiyiz ben çalışmıyorum annem emekli 860 tl alıyor ev kira tekrardan baglanma olasılıgı varmı yadımcı olurmusunuz.

860 tl yi ikiye bölünce muhtaçlık sınırını aşmış oluosunuz onda gelmiolardır eve
300 lira falan muhtaçlık sınırı
evde bi kişi daa olsa sigortasız emekli olmayan biri bağlnırdı

6 yıldır alıyordum zaten adres degişikligi yüzünden kesildi hem ev kira olunca gelirden düşmüyorlarmı

Kira düşülüo gelirden siteden duyduğum

VAKIFA GİT NİÇİN EVE GELİNMİO DİE SOR

380 tl kira ödüyoruz bu bakımda bize kalan para 480 tl 2 kişi oldugumuzdan kişi başı 240 tl yapıyor almam gerekmiyormu

Evet alman gerekir
tam bilmiom ama emin deilim kira düşülüomu
en iyisi git sor vakıfa

maaş bağlanırsa tekrar
yanlış bilmiosam başvuru tarihinden itibaren birikmiş para toplu alınıo

slm herkese bu aylığı hiç almayan var mı %40 üzeri kesin çıkıo mu

evet yüzde 41 alırsanaız ve gelir kriterleriniz uyarsa maaşınız baglanır hayata 2 bilet

01.07.2015 - 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları şu şekildedir:

Yaşlı Aylığı: 458, 26 TL (1 aylık miktar: 152, 75 TL )
Özürlü (% 40-69) Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: TL ) 305, 51 TL

Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1374, 79 TL (1 aylık miktar: 458, 26 TL )
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: TL ) 305, 51 TL

NOT: bu aylık miktarlarına 2 aylık fark eklenmemiştir.

944,27 ve 1416,40 hesap dogru çıktı mırhat.(2 ay eklı)

Arkadaşlar 2022 engelli aylığını almak için hesaplama yapılırken kira bedeli düşülüyor mu, kesin bir cevap verebilir misiniz..? Lütfen ama...

bisey sorarbiliryim babam sigortarlı ve asgeri ucret calısyor biz 3 karderiiz benim %45 raporum var ben bakım parası alabilirmiyim tesekkurler

Sayın Kalemşör hanım;

2022 engelli aylığını almak için hesaplama yapılırken kira bedeli düşülüyor mu, böyle birşey var mı, bu konuda kesin bir cevap verebilir misiniz..? Lütfen ama...

Murat,
2022 gelir hesaplaması yapılırken emsal kira bedeli hane toplam gelirinden düşülüyor. emsal kira bedelini nasıl hesaplarlar bilemiyorum.

yönetmelik geçici madde 1 şu şekilde diyor bu konuda:
d) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Harcamalar, hanenin gelir seviyesinin bir göstergesi olarak dikkate alınır. Emsal kira bedeli dışındaki harcamalar birinci fıkranın (a) bendine göre hesaplanacak gelir tutarından hiçbir şekilde çıkarılamaz.

Sayın Kalemşör hanım;

benim aylık net maaş'ım 1.300 TL aile geçim indirimiydi, engelli indirimiydi derken elime 1.480 TL geçiyor, brüt maaşımda 1.794 TL'dir. Ben evli 2 çocuk sahibi birisiyim, yani şu şekilde mi oluyor;

1.300 / 4 = 325 TL > Kişi başına düşen gelirim oluyor, bu durumda 25 TL fazla olduğu için 2022 engelli aylığı alınamıyor.

Ama ev kira olduğu için 550 TL kira giderim var senin yukarıda bahsetmiş olduğun yönetmeliğe göre;

1.300 - 550 = 750 TL elimde kalan,

750 / 4 = 187,5 TL > Kişi başına düşen gelir, bu durumda 2022 engelli aylığı almaya hak kazanılıyor.

Sayın Kalemşör hanım eğer senin anlattığın bu şekildeyse, sende bunu doğrular mısın yani bu durumda 2022 engelli aylığı alınabilir mi..?

Vereceğin cevabın için şimdiden teşekkür ederim...:)

yönetmelikten ilgili kısmı sana kopyaladım:)
fakat emsal kira bedeli dedim. bunu ne kadar belirlerler bilemiyorum. senin ödediğin kira bedeli değil de emsal kira bedeli hesaplanacak olan hane gelir tutarından düşürülebilir. Vakfa gidip yönetmeliğin ilgili hükmünü gösterip karara itiraz et. sonuçtan haberim olsun. mütevelli heyetin emsal kira bedelinin hane toplam gelirinden düşülüp düşülmediğini sor.

Sayın Kalemşör hanım;

Devletimiz sosyal adalet bakımından maalesef sınıfta kalmıştır, devletin gelişimi için yapılan milyarlarca dolar paranın hesabı kitabı yapılmaz ken, sosyal adaleti dengelemek için engellilere verilen kişi başına düşen 300 TL gelir çok komik bir rakam yani evde iki engelli varsa biri 2022 maaşı alıyor ama diğeri kişi başına düşen gelir 300 TL'yi geçtiği için 2022 maaşı alamıyor, inanın biz camilerin önlerinde dilencilik yapsak bu parayı bir günde kazanırız, demek ki devlet bizlere karşı yürüttüğü asosyal politikalar yüzünden dilenciden daha kötü duruma düşürülmekteyiz. 300 TL devlete göre hem ev kirası, hem elektrik, su, telefon, doğalgaz, pazar parası, mutfak parası, 1 aylık ekmek parası, hem de çocukların geleceği için eğitim masrafları için devletimize göre 300 TL yeter de artar bile. Ne kadar komik duruma düştük halimize bak yaa...

Ne deyim Allah görendir, işitendir, bilendir, verendir, alandır. Allah yardımcımız olsun...

Arkadaşlar devlet engellilerle ilgili bir yasa çıkarır onu da davul zurna eşliğinde kamuoyuna yutturarak bize verilen hakkın tamamını geri elimizden alıyor, mesela kişi başına düşen geliri 294 TL'ye çeker, raporların çoğunun oranlarını düşürür, ailede bulunan diğer bireylerin mal varlıklarını araştırır, başka kimse yardımda bulunuyor mu diye araştırma yapar, bankalarda hesapları araştırır yani anlayacağınız donumuza kadar bakarlar, ne kadar ayıp bir şey yaa, verecekleri 300 TL maaş için yapmadıkları işkence kalmıyor maalesef. Yaa arkadaş babam aldığı emekli maaşını bana mı veriyor, ağabeyim, ablam, kardeşim kazandıkları maaşlarından bana harçlık mı veriyorlar da devlet bu kadar donumuza kadar bakar ne kadar saçma sapan bir uygulama yaa, yarın engelli biriyle evlenenler 2022 maaşını biri alıyor diğeri alamıyor hangi akla mantığa sığar yaa

Allah devletimize akıl fikir versin, bize de yardım etsin...

arkadaşlar mirhat sayesinde bir haberin peşine düştüm. böylece bütçe kanununda bir kanunla değişiklik yapıldığını gördüm. 65 yaşlı aylığı için düzenlenmiş gösterge sayısı değiştirilmiş ve 1751'den 2332'ye çıkartılmış. bu durumda yaşlı aylığını yeniden hesapladım. diğerlerinde değişiklik yok. bilginize.

01.07.2015 - 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları şu şekildedir:

Yaşlı Aylığı: 610, 32 TL (1 aylık miktar: 203,44 TL )
Özürlü (% 40-69) Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: 305, 51 TL )

Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1374, 79 TL (1 aylık miktar: 458, 26 TL )
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: TL ) 305, 51 TL

NOT: bu aylık miktarlarına 2 aylık fark eklenmemiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt