Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı belli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Provizyon Bilgileri
T.C Kimlik No ..................
Adı MEHMET
Soyadı
Cinsiyet Erkek
Doğum Tarihi 01.01.1955
Yakınlık Türü Kendisi
Tescil Kapsamı 4/b Yaşlılık Aylığı Alan Emekliler
Yararlandığı TC Kimlik No .....................
GSS Kapsamı 60/f kapsamında sigortalı olanlar
Sicil No 3037890686
Provizyon Tarihi 05.03.2015
Sigortalı Türü Emekli
Katılım Payı Muafiyet Hayır
Sorgu Sonucu 0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.

Kalemşör abla babam bugün 2022 aldı dediğin rakamın aynısını aldı.Teşekkür ederim .Bugün dediğin 170 i aradım ama meşguldü sonrada uyuyakaldım.Pazartesi tekrar arayacam.Benim burda sormak istediğim provizyon sorgulamasında 4/b yaşlılık aylığı ve 60/f yazıyor bunlar ne demek biz anlamadık.Bunu açıklayabilirsen memnun olurum.
Birde ssk evrak takipten bakınca maaş bilgisi şahsa gönderildi yazıyo ????

tamam ablam cumartesi arasam olurmu şu an kapalıdır tahminice

@Polat34

ablam dün de dedim bu provizyon sorgulamasına göre babanın bagkuru aktif olmuş. emekliliği açılmış yani. bu kadar kısa ummadıgım için kuşkulandım. yoksa provizyon bilgilerine bakarsak baban emekli olmuş:) bu anlama geliyor yani:)
o yuzden seni alo 170'e yönlendirdim. net bilgileri alo 170'ten alırsın.

2022 aylıklarını da çekmiş hade hayırlı olsun:)

@nextby01

olur tabi ablam.

Kalemşör;

@Kalemşör abla evrak takipte böyle yazıyo

Varide Numarası Varide Tarihi Konusu
85888 05.01.2015 EK-1 BANKA DİLEKÇESİ DOSYASIYLA BİRLİKTE
1602044 28.01.2015 EK-2 BELGESİ 7201 SAYILI KANUN GEREGİ GÖNDERİLDİ
3337059 26.02.2015 EK-4 BELGESİ ELDEN VERİLDİ.
3715862 05.03.2015 MAAŞ TEBLİGİ

ne kadar çabuk bağkur bağlanmış böyle

ben de ondan teredüt yaşadım. bu kadar çabuk ummadım:) ama provizyon sorgulamada babanın emeklilikten sağlık guvencesi açılmış. bu net. 60/f olmuş çünkü:)
emeklilikle ilgili detay pek bilmiorum ablam:) artık emeklilikle ilgili sorularını emeklilik formundan sor:)
provizyon sorgulamayı iyi bilirim. ama tam 2022 aylıgı alacakken aynı anda emeklilik de baglanınca dun baya tereddüt yaşadım. acaba sistemde mi hata var diye. ondan alo 170'i ara dedim:)

Kalemşör tamam abla teşekkürler
son bi soru en düşük bağkur emekli maaşı ne kadar en düşüğü
babam 6. basamakmış

ablacım inan bagkur vs emeklilik işlerine bakmıorum ve detaylarını bilmiyorum. Emeklilik formundan sor bunları.

Kalemşör;

peki ablacıgım 144 arasam hemen yatırma ıhtımalı varmı yoksa hazırana mı sarkar

alo 144 yatıramaz ablası. Bu Genel müdürlüğün hatası. alo 144 ilgili birimlere iletir sorununu. hazirana kalması haksızlık olur. zaten az bir para 3 ayda değeri mi kalır? ocak ve şubat ayının farkı o. hazirana bırakılır mı olmaz öyle şey.

merhaba benim annem engelli aylığı alıyor evde 3 kişiyiz babam işçi çalışıyor babam işe girdi ama maaş kesilmedi bende işe girince kesilicek oyuzden adresimi baska yere alıcam bizim adresede amcamı alıcaz onun sigortası felan yok gene hanede 3 kişi varmış gibi olsa olurmu sizce birde yeni aldığımız bir ev var ama biz kendimizde kirada oturduğumuz için onun kira gelir vergisi ödenmicek oda bir engel olurmu

Kalemşör

ablam bugun ben 144 aradım dedi ilgili yere iletildi eşim icin de söyledim yanımda olmadıgı icin bilgi vermedi akşam eve gelince 144 tekrar aradıgımda bu sefer bayan cıktı o da salladı yok bu kadar yatırlmış yapacak bişey yok sydv git dedi

ne iş buya çözebilen varmı kimninki tam kimininki eksik .

BİMER'e yazıp şikayetçi olun ablam.

Kalemşör abla şuan bakım parası gelirden sayılıyomu yoksa erteledilermi 2022 maaşı almak için ?

Bende 1312 tl aldım ayın 5'inde, ayrıca yanlışlık varmı diye e-devletten baktım ödenen 1312 tl yazıyordu.

ya inanın şu olanlara çok kızdım. verdikleri 2-3 kuruş para onu da eksik yatırmışlar çoğuna.

ustelik bunu da haziranda ödeyeceklermiş. ya boyle vicdansızlık olur mu? 20-30 lirayı aylarca sonra ödersen degeri kalır mı? böyle saçmalık olmaz.

birine tam ödeyip birine 20-30 TL eksik vermek hangi kafa işi yahu?
Thespian evde bakım aylıgı 2022 aylıklarında gelir olarak dikkate alınıyor ablam. erteleme diye bir şey yok.

çok gereksiz olmazsa birşey sormak istiyorum.yeni düzenleme 270 tl gelir diyor.benim annemin emekli maaşı olduğundan 270 tl yi geciyoruz.2022 mart parası ptt ye yatmış.gidip çekemiyorum yarın bir gün iş çıkartırlarmı diye.ablam ne yapmalıyım ???

Kalemşör abla selam.Biz 2022 hafif engelli maaşından faydalanıyorduk.En son aralık maaşını aldık sonra rapor bitimi nedeniyle kesildi.Sürekli raporumuz var.Bu rapor üzerinden 09.02.2015 de tekrar başvuru yaptık memur geleceğini söylediler.20 günü geçince bimer den yardım istedim.10 martta gelmişler biz evde yokmuşuz.Neyse kısa anlatayım.ben 4 kez gittim.Raporun hakkında birşey söylemediler.2.4.2015 de eve tekrar geldiler.bu kez not bırakmışlar.Bugün ben tekrar gittim.soru-cevap işlemi bitirip eve geldim.Bu arada bimerle yazışmalarımız son sürat sürmekte.Eve geldim vakıftan telefon geldi.Bu rapor eski yenilemen gerek dediler.Vakıfa tekrar gittim.Rapor sürekli dedim olsun dediler yenilenecek.Nedeni şu:üzerine başka rapor çıkarmışım onun için bu sürekli rapor sayılmadı.Mart aylığı gittiği gibi Haziran aylığıda gitti .Bunun içinden nasıl çıkarım yardımcı olabilir misiniz?Yardım istediğim konu şu:Haziran aylığını kaçırmamak için Ankara da en hızlı bu raporu nasıl ve hangi hastanede çıkartabilirim?Bu raporu devletin bütün kurum ve kuruluşları,özel sektörler kabul ediyor sadece SYDV kabul etmedi.Bu müdürü cumhurbaşkanıma şikayet ediyim mi?çok sinirlendim.Teşekkür ederim.

Kalem abla 2022 almak için başvurmak istiyorum üzerime araç var engelim acaba

Hodking Lenfoma hastalıgından dolayı devlet hastanesinden sürekli olarak %40 rapor aldım ve maaş bağlanması için sosyal hizmetlere başvurdum
ancak, hanedeki kişilerin geliri fazla olduğu için alınamayacağı söylendi.

Bu maaşı alabilmek için öğrenci olan kuzenimin ikametgahını bizim eve alsak, ev incelemesine gelen memur bu durumu anlar mı, prosedür nedir?

Şuan 1150 TL dedemin maaşı var kuzenimde dahil oldugu zaman evde 4 kişi oluyor ama, suanki sınırı 1 lira aşıyor ama haziranda sınır arttığı için maaş alabilir miyim? Kalemşör abla yardım edersen sevinirim

Evet
loris haziran maaşlarına sayfa
açmıyonmu
7 hafta kaldı

MERHABA.Yukarıdaki mesajımın devamı olarak; Çocuğuma yeniden rapor çıkardım.Bu kez %71 sürekli hafif engelli çıktı.Önceden %66 rapora 290 tl engelli yakını aylığı alıyorduk Acaba %71 rapora da mı 290 tl verecekler? Birde %71 rapordan 18 yaşından küçük engelli yakını olarak başka nelerden faydalana biliriz? Saygılar teşekkürler.

lütfen biri yardım Etsin Kardeşim %90 Engelli hem 3 aylık hemde aylık maaş almakta 800 Tl civarı ben hastanede çalışmaktayım sigortalı tek kişiyim ailede toplam 5 kişiyiz yıllardır tek çalışıyorum evlenecem diye elimi ayagımı ailemden çekmem lazım babam işe başlıcak 1400 Tl civarı alcak ben 1347 Tl kesilip Kesilmeyecegini maaşın nasıl hesaplıcagız biri yardım etsin lütden kardeşimin aldıgı ekleniyormu nasıl olcak ben nufustan ikametgahımı anneanemlere filan taşısam olurmu yada hiç bir şey yapmasak bile kesilirmi ?

[FONT=sans-serif]sayın @[/FONT]Kalemşör hanım,belki buradaki konu dışında olacak ama bir şey sormak istiyorum,bulunduğum şehirde engelli ve dar gelirlilere toki ev verecek kura ile bende kura'ya başvurmak istiyorum şu an üzerimde hiç bir mal varlığım yok,kriteller uyuyor diyelimki kura da ev çıktı o zaman 2022 maaşım kesilir mi? evet bir çelişki ama o zaman bir mal varlığım olacak ve duyuyorum ki evi arabası olan bir çok kişinin maaşı kesiliyormuş kime sorduysam sağlıklı bir cevap alamadım.eğer bana en kısa sürede cevep verirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt