Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı belli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu mart maaşını alayım zaten iptal edecem 2022 maaşını abla,ssk girişimi yaptıracam.
abla 2022 maaşı iptal için dilekçemi vermem gerek. yoksa ssk girişi olursa kendiliğinde iptal edilirmi.
sonra kabak patlamasın başıma:) bide hak olmasın abla yasa neyse onu yapalım

valla sistem nasılsa sgk'lıları tespit ediyor diye vakıflar bildirim almıor ablası:)

her ödeme dönemi öncesi sistem aracılıgıyla sorgulama yapılır. SGK kaydı oldugu tespit edilenlerin 2022 aylıkları feshedilir.
sonraki ödeme dönemi haziran. dolayısıyla haziran öncesi sgk kaydın tespit edilir sistem tarafından ve aylıgın feshedilir.

zaten bildirim yukumlulugu bir ödeme dönemidir. yani 90 gün. diyelim ki sorun çıktı. sorun çıkarsa haziran maaşını çekmezsin ve çalışmaya başladıktan sonra 90 gunu geçmemek kaydıyla vakfa bildirirsin
ama sorun çıkacagını sanmıorum. her ödeme dönemi öncesi sistem aracılıgıyla sgk kaydı olanların aylıgı feshedilior zaten.

evet abla geçen sene bağkur kaydım vardı diye kendiliğinde iptal edilmişti,sadece işi şansa bırakmak istemiyorum,ben yine 10 gün sonra dilekçe vereyimde işim sağlam olsun dimi ablam:)

ablam çok sağol teşekkür ederim ALLAH razı olsun.

rica ederim:)

yalnız vakıfların aylık kesme yetkisi yok:) o yuzden vakfa sen "aylığımı kesin/durdurun/iptal edin" tarzında iptal dilekçesi veremezsin.
bildirim yapacaksın. yani dilekçende işe başladıgını/sgk kaydının oldugunu bildireceksin.
ya da en garantilisi feragat dilekçesi vereceksin. feragat dilekçesini işleme alırlar.

sgk nın kesme yetkisi varmı 2022 aylıklarını nasıl bilicez kesilip kesilmediğini son gün maaş almaya giderken yatmassamı ögrenicez bi kac gün öncedenmi kesildi diye yazarmı türkiye gov da

SGK'nın hiç ilgisi yok 2022 aylıklarıyla ki yetkisi olsun.

2022 aylıklarını feshetme/kesme/durdurma yetkisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yetkisindedir.

Ödeme dönemi öncesinde SGK kaydı olduğpu tespit edilenelrin aylıkları feshedilir ve e-devlette bu durum görünür aylık alamazlar da zaten.

Kalemşör Merhaba abla. Bu 2022 aylıkları ne zaman görünüyor e devlette.Babam 1955 doğumlu normalde yarın maaş alması gerek ama hala görünürde bişey yok ne zaman yatar acaba

Loris Babam yarın gitse çekebilir mi postaneden veya cuma günü gitse cuma günü çekecek olanlar var sonuçta sorun olur mu acaba
1955 doğumlu babam

nihayet beklenen gün geldi yarın başlıo
babam ilk maaşını alcak yarın

65 yaş

yok ya polat zaten maaş alan çok az kişi var
izdiham falan olur diolar herkes aynı gün olsa yalan

bende büyük ihtimal cuma alcam 1977

Polat34
yarın ödemesini herhangi bir PTT şubesinden alabilir baban.

arkadaşlar doğum tarihi son RAKAMI 7 olanlar (***7) ayın 7 si cumartesi den geliyor.
cuma günü mü ,pazartesi mi maaşlar çekilecek?

büyük ihtimal cuma
enes 75
ben 2 kere aldım cuma 1977 lim

E devlette sorun mu var hala 2022 maaşları görünmüyor

2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı MEHMET - MEHMET - 21/11/2014 - - - Devam Ediyor - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Hükümet Konağı

Böyle yazıyor ne kadar maaş alacağımız ne zaman görünür acaba?

Kalemşör abla gece 00:00 a kadar babam 2022 de görünüyordu 00:01 den sonra durum böyle oldu.Şimdi babam 2022 alamayacak mı?
Bağkur dilekçesini vereli 5-6 gün oldu emekli yazmaya başladı azönce

Provizyon Bilgileri
T.C Kimlik No ..................
Adı MEHMET
Soyadı
Cinsiyet Erkek
Doğum Tarihi 01.01.1955
Yakınlık Türü Kendisi
Tescil Kapsamı 4/b Yaşlılık Aylığı Alan Emekliler
Yararlandığı TC Kimlik No .....................
GSS Kapsamı 60/f kapsamında sigortalı olanlar
Sicil No 3037890686
Provizyon Tarihi 05.03.2015
Sigortalı Türü Emekli
Katılım Payı Muafiyet Hayır
Sorgu Sonucu 0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.

Maaş bilgisi e devlette veya ssk sitesinde görünen var mı?

Maaşı almaya başlayan arkadaşlar buradan ne kadar aldıklarını belirtirlerse zamlı alıp almadığını öğrenmiş oluruz

Kalemşör[FONT=sans-serif]
Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: [/FONT]
1312,30 TL (1 aylık miktar: 437, 43 TL )

bu yukarda yazan bakım aylığımı oluo ben bunu her ay asgari ücret düzeyinde biliodum amma azmış bu ya

%70 üstü e devlet
ödeme henüz çekilmedi1.337,82 TLödemeniz hazırdırDevam Ediyor

Kalemşör evet abla

dediğim gibi bağkur emekliliği için dilekçeyi vereli 5-6 gün oldu,dün geceden itibaren böyle yazıyor.Ne anlama geliyor anlamadım,babam şimdi bağkurdan emekli oldu mu yani

Provizyon Bilgileri
T.C Kimlik No ..................
Adı MEHMET
Soyadı
Cinsiyet Erkek
Doğum Tarihi 01.01.1955
Yakınlık Türü Kendisi
Tescil Kapsamı 4/b Yaşlılık Aylığı Alan Emekliler
Yararlandığı TC Kimlik No .....................
GSS Kapsamı 60/f kapsamında sigortalı olanlar
Sicil No 3037890686
Provizyon Tarihi 05.03.2015
Sigortalı Türü Emekli
Katılım Payı Muafiyet Hayır
Sorgu Sonucu 0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.

bu provizyon sorgulama sonuçlarına bakılınca babanın bagkur kaydı açılmış oldugu belli. 2022 aylıgı da feshedilmiş anlamına geliyor bu. ama e-devlette ne yazıyor bir bakar mısın? buraya kopyala orada yazanları.
e-devlette sosyal yardımlar kısmından bak bi ne yazıyor?

Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı MEHMET MEHMET 21/11/2014 Devam Ediyor - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Hükümet Konağı
Kalemşör Böyle yazıyor abla dünkü ile aynı devam ediyor diyo

provizyon sorgulama sonucuna bakınca yazdıklarımdan eminim. e-devlette hemen çıkmaz zaten. ama yine de içim rahat değil kuşkularım var. yarın alo 170'i arayıp SGK'dan bilgi al lütfen.
alo 170 mesai saatlerinde açıktır çünkü. onlardan bir teyit alalım. bakalım bagkur kaydı açılmış mı ögren bir. bugünkü e-devletteki teknik arızalarını görünce kuşkulu yaklaşıorum yine de. emin olalım iyice.
tabi bu dediklerim kesinleşse bile birikmiş ödemelerini alacaktır baban. ama emekliliği açılmışsa emeklilikle ilgili aylık başlangıç tarihini de sor lütfen. buna göre yeniden hesap yapacagım çünkü.

tamam abla teşekkür ederim yarın konuşunca yazarım yine

Bu kadar haksızlık bu kadar adaletsizlik, hesapta müslümanız bu nasıl bir müslümanlık. Kendileri milyon eurolarla hayat yaşarlar insanlara bu eziyet neden hiçmi Allah korkusu yok. Ama bir yerde bu millete müstehak, yaklaşık 2.5 ay sonra genel seçim var bu kadar eziyete bu kadar haksızlığıa rağmen bu toplum kalkar yine bunları %53 ile iktidar yapar.Bir direm hakkım varsa şu andaki mevcutta bulunan insanların hiç birine hakkımı helal etmiyorum.
Not: Bu arada ben normal 26. yıl üzerinde ssk dan emekliyim,diyaliz hastasıyım. Ama bu gün benim toplumumda mağdur mağrur olmuş çaresiz insanlara kim bu eziyeti yapıyorsa kendimede yapılmış kabul ediyorum. Tek dileğim Rabbim tez zamanda cezalarını versin, Amin.

Engelli aylığından sigortalı bir işte çalışan kişi faydalabiliyor mu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt