Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı belli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abla daha öncede yazdım gözünde kaçmıştır heralde.. biz evde beş kişiyiz eşim evde bakım alıyo ben 2022 maaşı alıyorum bi sıkıntı olurmu maaşımız kesilirmi antepden iyi aksamlar.. sgk yok eşimde ev hanımı

Son düzenleme:
melek hn annem emekli anne annem emekli yanlız nınem azemir hastasi % 90 engelli raporu var benim sorum annem annesine bakım parası alabilirmi evleride kıra dalar tsk ler

verdiginiz cevap için çok teşekür ederim kalem apla onlarda öyle yapacak

selam verebilirsin Halil İbrahim:) ve Aleykum Selam:)
paranoya, rica ederim ablası...

Sendemi,
Ablası 2022 gelir hesabında 2022 aylığı gelire dahil edilmiyor. Onun haricinde ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınıyor. evde bakım aylıkları da dahildir bu yüzden. Eger evde bakım aylığından başka geliriniz yoksa (varsa belirt lütfen) 2022 aylığınız kesilmez.

özcan Kamil,
annenin ve anneannenin emekli olması evde bakım aylığı için sorun olmaz. Önemli olan gelir durumudur bu konularda. Eğer hanede kişi başına düşen aylık gelir 572, 64 TL'yi geçmiyorsa gelirleri uygundur demektir. Rapor oranı da (% 50 ve üstü olduğu için) uygunmuş. Lakin raporunda "ağır özürlü kısmı evet olarak işaretli mi? Eğer raporunda ağır özürlü kısmı da işaretliyse raporu da uygun demektir.hastalığından dolayı bakıma muhtaçlık kriterlerine de uygun çıkar. hemen il müdürlüğüne gidip evde bakım aylığı için başvurun. Evet, annen de bakıcı olabilir.

abla herhangi bir gelirimiz yok ben ne iş olursa ona gidiyorum bazen 1 hafta bile gitmedigim oluyo..

Selamın aleyküm kalemşör ablam. Benim eşim % 89 engelli raporu var ben asgari ücretle çalışıyorum 2013 bakım aylığı için baş vurdum ama vermediler evde 2 kişiyiz diye maaş bldükleri zaman kişi başına düşen miktar geçiyormuş bu yıl bebegimiz oldu evde 3 kişiyiz ve aylığım 930 tl bakım aylığı alabilirmiyiz. Nereye müracaat etmem gerekir

varmı sosyal incelemesi yapılan
neler sordular
bize gelmezler heralde öncedende gelmemişlerdi telefon açtımda sizin sosyal inelemeniz yapılmış görünüo dedi
bilgisayarda görülüodur heralde ne emekli var ne çalışan mal mülkte yok

babamda yakında 65 yaş maaşına başvurcak

sendemi,
tamam ablam, o halde aylığınız kesilmez.
tuğra24,
evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvuracaksın ablam. geliriniz uygun şu an. hemen gidip başvurunuzu yapın. eger raporunda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli ise ve bakıma muhtaçlık kriterlerine de uyuyorsa evde bakım aylığı baglanır.
bakıma muhtaçlık kriterlerini şuradan dikkatle incele:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
sorun olursa da ablam sorunu şu forumdan sor ki burada konu dağılmasın:Evde Bakım Hizmeti/Aylığı

Ben maaşı kestirmeye gittim dilekçe verdim hergün é devletten bakıyorum kesilmişmi diye 2 hafta oldu hala kesilmemiş marta kadar kesilmeyecek heralde. Şuan kesilse içerde biriken parayı alabiliyormuyuz

e devlet 2 3 hafta güncellenmio
ben maaşı bitirdim hala ödeme çekilmedi yazıodu

Cok tesekkur ederim abla ALLAH senden razi olsun

2-3 hafta güncellenmiyorsa başka nerden bakabiliriz maaşın kesildiğine mirhat

sgk dan baktım ordada kesilmemiş görünüyor marta kadar kesilmesse mart maaşını çekebilirmiyim ?

:) :) hahaha 291 lira iyi aslında emekli olunca bozdurup bozdurup harcariz artık

mirhat hergün bakıyorum hala kesilmemiş martı bulur kesilmesi :)

feragat dilekçesi mi verdin destny? eger feragat dilekçesi verdiysen mütevelli heyet kararıyla aylıgın kesileceği için hemen kesilmez.
feragat dilekçesi mi verdin sen?

%80 oranında zihinsel ve bedensel engelliyim. Mahkeme kararıyle vasim Babam..2022 almak için bakım parası ve 2022 berabermi toplanım gelir seviyesi kabul ediliyor. sadece bu iki maaşa göre gelir seviyesini aşıyormuyuz acaba. ben bu iki maaşıda alıyorum . evde 2 kişiyiz yanlız ablam bize yardımcı oluyor bakım parası ablamın üstüne yapıldı. onun evi ayrı ama evlerimiz birbirine çok yakın sık sık gelip ilgileniyor. bu iki maaşdan başka hiç bir gelirimiz yok.. bizim bu paraları almamızdaki durumumuz bu şekilde yeni düzenlenen kanunla bu iki maaşdan herhangi biri kesilirmi. ben bu iki maaşa dayanarak kira , doğalgaz vs.. eve aldığımız o kadar eşyaların taksidi boğaz. bunlardan herhangi biri kesilirse hayatımız felç olur. değerli fikirlerinizi bekliyorum Melek kardeşim.

ablacım evde bakım aylıgında gelir hesabı yapılırken sadece evde bakım aylıgı dahil edilmiyor. aldıgınız 2022 aylıkları dahil edilir. e boyle olunca evde bakım aylıgında sorun yok. aynen almaya devam.
ama 2022 aylığında da sadece 2022 aylıkları dahil edilmiyor gelire. evde bakım aylığı dahil ediliyor. Böyle olunca evde bakım aylıgını 2 kişiye böl 286,32 TL'yi geçiyor. bu şekilde de 2022 aylığı kesin kesilecektir.
ama haneye bir kişi daha alırsanız yani 3 kişi olursanız kesilmez. bunun çözümü bu sadece.

sydv ye gittim 2022 maaşını kestirmek istiyorum dedim bana dilekçe verdi galiba feragat dilekçesiydi ama istediğin zaman iptal ettirmem gerekmezmi ? BU YORUMU YAZARKEN E DEVLETE BAKTIM VE KESİLMİŞ MAAŞ
Engelli AylığıXXXXXXXXXXXX- 2XXXXXXXXXXXX11/07/201105/12/2014849,39 TLödeme çekildiReddedildi/Feshedildi (07/01/2015) (Feragat Nedeni İle)

2022 aylığı adres değişikliğinde kesilir mi bize karşı daireye geçsen kesilir dediler.teşekkür ederim

Merhaba Kalemşör (Melek) hanım ben seni ilgiyle takip ediyorum ve birşeyler de öğreniyorum, ablacım ben bir inşaat firmasında engelli kadrosunda çalışıyorum net maaşım 1.250 brüt 1.650 falan, bu durumda eşim 2022 maaşı alabilir mi.? Biz evde 4 kişiyiz çocuklardan biri 4 yaşında diğeri de 8 yaşında eşim de ev hanımı, maaşım dışında hiç bir gelirim yok eşimin %50 raporu var, eşim 2022 maaşı alabilir mi yoksa nasıl bir yol izlemeliyim, sağlıcakla kal...

merhaba kalemşör abla ben kas hastası engelliyim ve evliyim eşimde benim gibi kas hastası engelli ikimizde hem 2022 hemde bakım aylığı alıyoruz ve evde çalışan olarak sadece babam var sigortasız olarak askeri ücretle çalışıyor 800 tl maaş alıyor.Fakat yıl içinde sürekli çalışamıyor 2-3 ay çalışıyor 1-2 ay boş kalıyor yaşından dolayı çalıştırmıyorlar falan...evimiz kira ve 5 kişi yaşıyoruz.bizim aylığımızın kesilmesi söz konusu olabilir mi?

kolay gelsin verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. bana bir konuda yardımcı olursanız sevinirim abim %90 ağır özürlü babamla yaşıyor evde abim, baba, anne, ablam ve onun iki çocuğu toplam 6 kişi yaşıyor. toplam gelir 1230 tl kaymakamlık kişi başı gelir hesabına ablam ve onun çocuklarının hesaplama dışı olacağını söyledi ve bu nedenle abime aylık bağlamıyorlar. onlar doru olanımı yapıyorlar yoksa işgüzarlık mı yapıyorlar çok araştırdım ama sağlıklı bir bilgi bulamıyorum şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar. 2022 aylığını ara dönemde iptal ettirirsek, ara dönem parası alır mıyız? Mesela, en son.aralıkta aldım, martta alacağım. Şimdi iptal ettirirsem, aralık-ocak arası 1 aylık ödenir mi son kez? Teşekkürler.

evet 7 hafta kaldı maaşlara
varmı maaşı kesilen sosyal incelemesi yapılan

ödenir heralde goz kardeş
kalem hanım cevap verse aslında daa iyi olur

hakkımert,
yan daireye taşındın diye adres değişikliğinden dolayı 2022 aylığı kesilmez. Ancak başka ilçe ya da ile taşınırsan 2022 aylığı adres değişikliğiden dolayı kesilir. böyle bir durumda yeni adresinizin baglı oldugu vakfa başvurursunuz ve şartlarınız uygun bulunursa tekrar 2022 aylığı baglanır.

murat6677

siz sigortalı çalışan olduğunuz için maalesef eşinize 2022 aylıgı baglanmaz. hanede kişi başına düşen aylık gelire bakılmaz bu durumda.

ercan % 50,

ablam evde iki tane evde bakım aylıgı alan var. bu durumda biriniz 2 kişi sayılacagından hanede 6 kişi var kabul edilir. sadece evde bakım aylıkları olursa yani 2 evde bakım aylığı 2022 aylığı kurtuluyor. ama baban arada çalışıyormuş. babanın geliriyle sınırı geçiyorsunuz.

2 evde bakım aylığı toplam: 793,08 x 2= 1586, 16 TL
6 kişilik hanenin geliri aylık 1717, 92 Tl altında olmalı.
yani babanın eline aylık ortalama 131,75 tl üstünde para geçmemeli. ama baban 2-3 ayda bir sekiz yuz alıyorsa bu sınırı geçersiniz. bence madem yaşlı ve rahatsız çalışmasın. 2022 aylıkları devam etsin. hem de baban dinlensin ablası...

oakaykut,
iki çocuguyla sizde kalan ablan evli mi? ikametleri de sizde mi? senin konu çok önemli. rica etsem ayrı başlık açıp bu sorunu yazar mısın? ayrıca orada bu sorularımı da cevapla ordan devam ederiz.

GOZ;
öyle bir şey olamaz . dönem aylıkları 3 aylık peşin ödeniyor. Aralık'ta size Aralık, Ocak ve Şubat ücretleri peşin olarak ödendi zaten. tüm dönem aylıkları da bu şekilde 3 aylık peşin ödenir.
Şu şekilde 3 aylık peşin ödenir her ödeme döneminde:
mart dönem aylığı (Mart, nisan, mayıs)
Haziran dönem aylığı (Haziran, temmuz, agustoıs)
Eylül dönem aylığı (Eylül, ekim, kasım)
Aralık dönem aylığı (Aralık, ocak ve şubat)

Aynen kalem hanım
kavede adama dedim 850 tl alıom oo iyi bağkur kadar alıon dedi
3 ayda alıom 850 dedim şaşırdı bi baktı bana
sonradan kıvırdı iyi para dedi
zannedersem akp li adam

yaşlı aylığı 437 mi 445 mi abla onu anlamadım
yarın babam başvurcakta

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt