Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı belli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
annemle gitmişler 20 sinde gel demişler

bide şubat ayı farkı alcak demiştin abla

benim 2022 maaşı 65 yaş maaşını engellemez demi gelir olarak

Öyle bir şey yazmadım ablam. bir yerde evde bakım aylıklarını zamnlı bu ay mı alacagız diye sormuşlarona cevaben şubatta zamlı alacaksınız dedim. ama bunu evde bakım aylıkları için dedim.
2022 aylıklarında şubat'ta ödeme yok zaten. mart'ta var. Daha önceden aylık alanlar tabi ki ocak ve şubat ayının farkıyla birlikte alacaklar mart'ta. ama baban ilk kez başvuracak ve bu miktarda alır.
yaşlı aylığı da 2022 aylığı zaten. o yuzden hanede alınan diğer 2022 aylıkları gelire dahil edilmez.
demek ki baban 65 yaşını doldurmamış tam. 65 yaşını doldurduktan sonra başvurusu alınabilir.

kelime hatası

şu an için hiçkimsenin sosyal incelemesi yapılmamış? mart ayı 2022 maaşımızı alabilecekmiyiz. bilgisi olan varmı.

Abla doğum tarihi 20.01 1950

Bu ayın 20 sinde gel demişler

azad21,
ablam bir akrabam kaymakamdır. kaymakamlıktaki vakıf müdürüyle de konuşacağım. kendi ilçelerinde ne yapmışlar öğrenmeye çalışıp bir bilgiye ulaşırsam paylaşırım buradan.

mirhat,
baban yarından itibaren 65 yaş üstü yaşlılık aylığına başvurabilir artık.

şey kalem hanım dün başvurmuş eve bi kağıt gelcek demişler
bide bişey sorcam 65 yaş maaşında biriken para oluomu

ne kağıdı o eve gelcek kağıt

65 yaş aylığı denilen yaşlı aylığı da 2022 sayılı kanun kapsamında baglanır. yani 2022 aylıgıdır. bu ayda başvurduysa aylığı onaylanırsa aylık başlangıç tarihi 1 Şubat olur ve 1 şubat itibariyle ilk ödeme döneminde dönem aylıgıyla birlikte birikmiş parasını da alır.
vakfın göndereceği kagıt nedir bilemiyorum. vakfa sor ablası.

tamam abla

merak ettim kağıdı şimdi
abla şifre alsak e devlette görünürmü
bişeyde sorcam babam maaş bağlanırsa gss yemi geçcek abla

melek abla öğrenebildinizmi? şu an için 2022 maaşı alanlar mart maaşını alabileceklermi?

hayır, henüz görüşemedim ablam. yarın inşallah ararım.

Melek abla bayanda erkekte 65 yaşını doldurduktan sonramı maaş alıyolar yoksa bayan dahamı erken alıyor ?

65 yaş üstü yaşlılık aylığını soruyorsun sen. erkek ya da kadın fark etmez 65 yaşını doldurduktan sonra başvurabilirler ancak.

azad21,
vakıf müdüryle görüştüm demin. sosyal incelemeler başlamış fakat aşırı yogunluk varmış. ancak yıl sonuna kadar sosyal incelemeleri tamamlayabilirlermiş. o yuzden hepsi mart'a yetişmezmiş. yıl sonuna kadar zaten yönetmelik gereği sosyal incelemelerin tamamlanması gerekiyor.
o yuzden sosyal incelemelerin tamamlanması yıl sonunu bulurmuş. sıraya alınırlar ve sırayla incelemesi yapılır.

ya konuyu anlayamadım bu özürlü 1 aylığı yüzde 40 ve69 üzeri 740 alacaz yada aylımız 291 liramı bunu anlayamadım

Kalemşör; Cevap için teşekkür ederim. Memur olarak atandım, iptal ettirmem gerekiyor. Haftaiçi zaman olmuyor maalesef. Dilekçe fakslasam iptal isteği işleme konur mu? Teşekkür ederim...

GOZ ; sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gidip feragat dilekçesi vereceksiniz ve maaşın kesilmesi 15-20 günü buluyor teknolojinin bu kadar geliştiği zamanlarda 15 günü bulması saçma değilmi ?

Muhammed Garip Arpas,

% 40- 69 özür oranı olanların 2022 aylığı 3 ayda bir 874,87 TL'dir. Mart döneminde bunun yanında 2 aylık fark alacaksınız. 291,62 TL aylık ortalamasıdır sadece. Sizin alacaşınız tutar değil. http://www.engelliler.biz/forum/202...-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html#post1534530

GOZ,
o şekilde olmaz maalesef. Destiny'nin dediği gibi yapın.
Zaten feragat dilekçesi vermeseniz de aylıgınız ödeme dönemi başında feshedilecektir.
her ödeme dönemi başında sistem üzerinden sgk kaydı olanların sorgulaması yapılır. SGK kaydı olduğu tespit edilenlerin ise maaşı feshedilir. Dolayısıyla zaten Mart başında sistem aracılıgıyla maaşınız feshedilecektir sgk kaydınız varsa.

selam merhaba ben bişey soracagım bana tek bakıcı maaşı bağlandı dedem baktıgı için evde 4 kısı olacakmıs bana da baglanması ıcın dedemın maası yetıyomus emeklı oldugundan ben istanbula gitsem annemin yanına her ikini baglarlarmı nakil işlemi olunca lütfen yardım

iyi akşamlar melek abla benimde bi sorum olacak eşim yüzde 40 engelli 2022 maaşı alıyor 3 kişilik bi aileyiz ben asgari ücretli çalışıyorum evim kira başka hiçbir gelirimiz yok bu durumda eşimin maaşı kesilirmi

09özgür09,
ablam soruna net cevap verebilmem için şu soruyu cevapla lütfen: annenin hanesinde kaç kişi var peki? ve annenin hanesindekilerin toplam geliri ne kadar?

dyercan,

sigortalı çalışan olduğun için eşinin 2022 aylıgının kesilmesi gerekir. ne zamandan beri çalışmaya başladın?
Lütfen çalıştıgını vakfa gidip bildir.

slm arkadaşlar banada bir yardımcı olusanız sevinirim bende trafik kazasından engelli kaldım benim %47 kati rapor aldım bende maaş alabiliyormuyum alırsam nekadar alabiliyorum eşim calışıyor askeri ücret alıyor nüfusumuz 3 kişiyiz ve alırsam almak için nasılve nereye müracat edecem ve eşimin skortasından bende yararlanıyorum

ne azı asgari ücetelide aynıalıyosunzzzz allaha şükred
iinnnnnnn

petek05,

eşiniz sigortalı çalışan olduğu için maalesef 2022 aylığı alamazsınız.

İyi akşamlar..kardeşim 3-4 yıldır 2022 engelli maası alıyor..ancak 2022 şartlarına göre muhtaçlık sınırı asgari ucretın 1/3 den az olmalıymış.bızımkisi bu orandan biraz fazla.bılmıyorduk böyle bırsey oldugunu.iptal ettirmek istesek bugune kadar aldıklarını faiziyle birlikte tekrar ödemek Orundamı kalırız..ne yapmamız gerekiyor..

hayırlısı

3 aylık aldığım engelli maaşını nasıl aylık alabilirim?

barışş zaten kesıcekler bırak onlar bulsun senı ona bakarsan burda senın gıbı yuzbınlerce adam var yanı bışey yapmana gerek onlar senı zamanı gelınce bulur rahat ol.

tolga aylık alamazsın oyle bı durum yok.

teşekkür ederim musty35..yalnız onlar buldukları zaman geriye dönük talepte bulunmazlar mı?faiz uygulanıyormuş sanırım

tolga1116,
2022 aylıkları 3 ayda bir ödenir. aylık ödenmesi mevcut mevzuata göre mümkün değil.

Barışşşş,
endişe etme ablası borç çıkartamazlar sana rahat ol. yersiz ödeme konusu olacak bir sorunun yok. hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi aşıyorsa bunu tespit ettiklerinde muhtaçlıgın yeniden değerlendiririlir ve mütevelli heyetinin muhtaç olmadıgın yönündeki kararı esas alınarak aylıgın kesilir. böyle durumlarda yersiz ödeme iddiasında bulunulamaz rahat ol:)
aylıgı kestirme sakın. bırak sosyal incelemede onlar tespit etsin ve kesssin. ne kadar alırsan o kadar kardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt