Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları ve Muhtaçlık Sınırı belli oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kalemşör;

selam Kalemşör hanım petek 05 isimli arkadaşlar eşi sigortalı olduğu içinmi yoksa mutaçlık sınırı 286 lira olduğu içinmi alamazlar yani 950/3=316 lira asıl sebep sigortalı oluşumu yoksa gelir 3 e bölündüğünde sınır aşıldığı içinmi asıl sebep hangisi.?

Aleykum selam Barda.

Petek arkadaşımıza eşi sigortalı oldugundan dolayı 2022 aylıgı baglanmaz dedim. hanede kişi başına düşen aylık gelirin sınırın altında bile olsa 2022 aylıgı baglanmaz.

ama sen sorunca benim de kafama takıldı uygulamalar farklı da olabiliyor çünkü ve ortalık ne durumda diye bakınayım dedim ve tanıdıgım bir vakıf müdürünü aradım:)
meger onlar eşlerin sigorta durumunda hanedeki kişi başına düşen aylık gelir sınırına bakıyormuş:) bu durum değişti biz böyle uyguluyoruz dedi.
önceden eşlerden biri bile sigortalı olsun 2022 aylıgı alanlara borç bile çıkartılıyordu. o yuzden bu konuda titiz davranıyordum. lakin vakıflar boyle uyguluyorsa uygulayan varsa sorun yok tabe:)

o yüzden bir uyarı geçeyim arkadaşlar,

UYARI!
eşi sigortalı olanlar varsa ve hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı (286,32 TL'yi) geçmiyorsa vakfa gidip 2022 aylıgına başvursun lütfen. sonuçtan da beni haberdar edin. bakalım tüm vakıflar mı böyle uyguluyor bilmek isterim:)
eger tüm vakıflar da böyle uyguluyorsa harika. uygulmayanlara da başka vakıflar boyle uyguluyor deyin:)

eşimle 2013 yılında evlendik ve manisaya taşındık vakıf değiştiği için maaşı kesildi dediler manisada tekrar başvurduk kabul edildi 2 maaş aldı ve tekrar kesildi bu sefer benim sigortamı bahane ettiler bizde itiraz ettik bunun üzerine inceleme yapacağız dediler aradan 3 ay olde ne gelen var ne giden bizde bunun üzerine bimere şikayet dilekçesi yazıp gönderdik 1hafta sonra incelemeye geldiler durumumuz gerçekten çok kötü onlarda gördü halimizi sonra gittiler aradan 1 hafta geçti bimerden cevap geldi maaşınız durumunuz mütevelli heyetinde görüşülüp maaşınızın bağlanması uygun görülmüştür diye şimdi yine korku içindeyiz acaba maaşı tekrardan kesilirmi diye

ee uygun görülmüş demişlerniye kesilsin

dyercan,
hanede kaç kişisiniz? toplam geliriniz ne kadar?
sigortalı mı çalışıyorsun sen?

Dun hastaneden bir yaşlı teyze var onun kızıyla konustum
kızı 42 yasında ve 3 tane cocugu var
kocasından ayrılmış ve 3 cocuguda sigortalı calışıyor ve kendi ustlerine evleri var
bu yaşlı teyzeye 42 yaşında ve 3 cocuklu kızı bakıyor dogal olarak
burdaki garip olay şu bu teyzete 2022 maaşı baglatmışlar
bu nasıl oluyor hani arastırıyolardı hani 287TL handeki kişina duşen gelir altındaysa baglıyolardı
bu yaşlı teyze nin 3 tane sigortalı calışan torunu ve kızının ustune bir ev var
ben bunu aynı bu şekilde kızına sordum nasıl baglattınız dedim
bana dedigi şu oldu burası istanbul adamını bulursan yapılmıycak şey yok dedi
Not: yaşlı teyze kızının hikamet ettigi eve kayıtlı ve o evde 4 kişi kayıtlı gorunuyor
3 kişi sigortalı calışıyor ve birde ustlerine kayıtlı ev var...

böyle kişiler yuzunden gercek madur olan bizlerde madur oluyoruz
ne diyelim burası TURKIYE

dyercan

ne kadar aylık alıyorsun peki? aldıgın aylıgı üçe böl. eger sonuç 286,32 altında çıkarsa kesilmez. lakin bu miktarı aşarsa kesilir.

Kalemşör Merhaba
Daha önce 2022 konusunda yardımcı olmuştun abla,o dönemde babama 2022 aylığı bağlandı ama daha maaş alamadı.Bu arada bağkur yapılandırma olayı gündeme geldi uzun uğraşlardan sonra babamı bağkurdan emeklilik konusunda ikna ettim.Nede olsa yaş ilerliyor birçok hastalığı var annemden başka bakan yok başka gelirleride yok zaten çok şükür sadece yataklı hasta değil.

Dediğim gibi babamı ikna ettim kardeşimle bağkura yapılandırma başvurusu yaptı emekli olabileceğini ama şu an için 22-23 bin tl para yatırması gerektiğini söylemişler.Babam emekli olsa ne kadar maaş alacağınıda söylememişler bizde bu konuda tereddütte kaldık.Fakat buradaki yorumları okuyunca ben tamamen karar verdim çünkü devletin 2022 maaşını ne zaman ne bahaneyle keseceği belli olmuyor.Diğer yandan bağkurdan emekli olsa maaşına hiç bir şekilde dokunamıyorlar.İş buraya kadar güzel ilerledi ama bundan sonra yine tıkandı.22-23 bin tl paramız yok ve bankadaki memur babanın üzerine vergi borcu varsa kredi çıkmaz demiş bende sordum banada aynısını söylediler.Vergi borcu aracımız vardı babam hurdaya ayırmıştı ama evraklarını almamıştı trafikten evraklarını istetdik vergi dairesine verdik kredi için sorun olmaz demişler.Tekrar bankaya gitti babam kredi verdiler bu kez ama 36 ay değil 60 ay ve maaşının tamamına yakınını banka kesecekmiş.Bankayla konuştum yine en fazla 100 tl maaş alır 5 sene boyunca birde verilen zamları alır dedi.Evrakları sgk ya teslim etti dilekçe yazdı 1-2 ay sonra belli olur sonucu denmiş.

Şimdi soracağım şu;Babam kısmetse 5 gün sonra 2022 alacak bağkur henüz bağlanmadı 2022 yi iptal etirmelimiyiz.Bağkur 1-2 ay sonra belli olacakmış şu an yeni dilekçe verdi bağkura.
diğer sorum ;babam 5 yıl boyunca sadece 100 tl gibi bir para alacak bağkurdan diğer parayı banka kesecek.Bu durumda 2022 kestirmelimiyiz.
Babamın durumu gerçekten çok kötü biz yardım ediyoruzda bazen bizimde tıkandığımız zamanlar oluyor.

e ablam emekli olursa baban 2022 aylıgı alamaz ki. üstelik kesintiler de dikkate alınmaz. maaş net hesaplanır. bu ay alabilir 2022 aylığını. SGK kaydı varsa zaten sistem keserdi. ama haziran öncesi SGK kaydı tespit edildiğinde 2022 maaşı feshedilir.

başka 2022 aylıgı alan var mı peki?

Kalemşör yok abla başka alan yok zaten evde annemle babam var sadece
senin söylediklerin gibi yapmıştık kasımda 2022 öyle bağlanmıştı

tamam ablam. bu dönem aylıgını alırsınız. ama baban emekli olursa Haziran öncesi 2022 aylıgı kesilecektir. bilin bunu.

2 ay sonra belli olur abla bağlanıp bağlanmayacağı artık bekleyip görecez.Hayırlısı olsun ne yapalım

tamam ablam. hayırlısı olsun. gelişmelerden haberdar edersin zaten.

Abla son bir soru daha Kalemşör

Bizim 2022 de edevlette başvuru tarihi 21.11.2014 yazıyor.Babam ne kadar alacak şimdi ve babam 1955 doğumlu hala e devlette bişey görünmüyor perşembe günü alacak herhalde ama ne zaman yattığı görünür internette çünkü 4 gün kaldı hala bir hareket yok

Polat34

babanın raporu % 58'miş. Kasım'da başvurmuş. Bu durumda Aralık dönem aylığı + 2 aylık farkla birlikte Mart dönem aylığı, toplam 1741,24 Tl alacak ablası.
kadirtasgun

sanırım emeklilikle ilgili sorun var. mesajlarınıza göz attım. lakin emeklilik konusunda pek bilgim yok. siz sordugunuz başlığı güncelleyin bilenler cevaplayacaktır. eger konu bu forumla ilgiliyse buyrun sorun.

KALEM ABLA;
abla ben 2014 kasım ayında engelli maaşı başvurusu yapmıştım 1 defa red gelmişti aralık ayında yine başvurdum aralık ayı sonunda onaylandı ve ben aralık ayı 2022 maaşını almadım,şimdi bu mart ayında ne kadar toplu para alırım başvurduğum kasım ayında itibaren mi alırım rapor oranım %80

Ben 1-10-2014 tarihinde başvurmuştur 5 aralik tarihinde ilk maasimi alirim diye dusunuyodum fakat alamadim ve 5 aralikta e-devletten baktigimda 1-10-2014 diye görünüyordu başvuru tarihi bugün baktim ve başvuru tarihini değiştirmişler nazil oluyor bu suanki e-devletten baktigimda basvuru tarihi 24-11-2014 diye görünüyor bu neden boyle oluyor kalem abla sonuçta arada iki aylik maaş yok oluyo

Ben 1-10-2014 tarihinde başvurmuştur 5 aralik tarihinde ilk maasimi alirim diye dusunuyodum fakat alamadim ve 5 aralikta e-devletten baktigimda 1-10-2014 diye görünüyordu başvuru tarihi bugün baktim ve başvuru tarihini değiştirmişler nazil oluyor bu suanki e-devletten baktigimda basvuru tarihi 24-11-2014 diye görünüyor bu neden boyle oluyor kalem abla sonuçta arada iki aylik maaş yok oluyo

enes75

2022 aylığın aktif mi şu an? onaylandıgını nereden ögrendin?

ergunhulya

ablam vakfa başvuru tarihin esas alınır. sen vakfa raporunla gidip başvurdugunda sana başvuru formu imzalatmışlardır. bu durumda kasım ayından itibaren ödemen yapılır.

evet abla e devletten baktım aktif görünüyor.durum devam ediyor
01-01-2015 tarihinde başlangıç yazıyor ama ben kasım ayında başvurmuştum
ne kadar alırım acaba mart ayında

enes75,
sen Kasım'da başvurmuşsun ama bu başvurun reddedilmiş. dolayısıyla Aralık'ta başvurdugun esas alınır. aralık ayında abaşvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 Ocak'tır.
hesap yapabilmem için rapor oranını yazar mısın lütfen?

bir de sen hanede 4 kişiyiz demiştin. evde bakım aylıgı ve sgk çalışanı varmış. hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 Tl altında mı? sonra durum değişti mi?

evde 5 kişi olduk abla çalışan yok.
rapor %80

tamam ablam o halde rahatladım şimdi:)

aylık başlangıç tarihin 1 Ocak olduğuna göre,
Ocak+ şubat ve mart dönem aylığıyla birlikte toplam 2187, 15 TL alacaksın ablası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt