Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben eşim. Bide 5 aylık bebeğimiz var başka yaşayan yok. Hiç bir gelirim yok. Oturduğum ev benim adıma. Bide 3 ay sonra. Adıma 1 tane daha ev yapılacak. Onunda kira getirisi 600 olur.

Kalem abla 2022 maaşı için başvuru yaptım 30.11.2017 tarihinde g 0 çıktı yüzde 42 süresiz raporum var daha önce 2006 yılından belli maaşımı alıyordum 2014 de evlendim sigortalı oldum işten çıktım 2 defadır red edildi fesh edildi muhtaç olmama denildi gelirim yok eşim arada sırada iş olursa sigortasız calısıyor çocuklarımızda gelir testine tabi oluyormu eşim ve 2 çocuğum var toplamda 4 kişiyiz herhangibi bir sorun olurmu ev araba hiç bir mal varlıgı yok

İbo2747 ablacım üstüne bir ev var. o evde de oturuyorsun. bu ev gelire dahil edilmez.
baban sana bir ev daha alacakmış. bu alınacak ev gelire dahil edilir.
alacağın evden kira alırsan evin rayiç bedelinin 240/da biri + kira tutarı hane gelirine dahil edilir.

ama o evden kira almazsan ya da kira geliri beyan etmezsen bunda da o evin 120'de biri gelire dahil edilir. zaten başka da gelirin yokmuş.

dur sana örnekle anlatayım bunu.

baban sana bir ev daha aldı. sen de bu evi 600 TL'ye kiraya verdin. 2022 aylığına başvurdun. mütevelli heyeti de bu evin rayiç degerini 140 bin olarak belirledi. sen bu evden de 600 TL kira alıyorsun.
kira aldığın için bu evin rayiç degerinin 240'da biri hesaplanır: 140 000 /240 = 583,33 TL
600 tl kira + 583,33 = 1183,33 TL senin gelirin olarak tespit edilir.
hanede 3 kişisiniz. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir: 1183,33 / 3 = 394,44 TL eder.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçmediğinden sana 2022 aylığı baglanır.

diyelim ki kira almadığını söyledin, ya da kira hakikaten almıyorsun.
bu durumda o evin rayiç degerinin 120'de biri hesaplanır: 140 000 / 120 = 1166,66 TL
yine sınırı geçmezsin.

babanın sana alacağı evin rayiç degerini bilmeden hesap yapamayız gördüğün gibi:)

sen raporunla birlikte git kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvur. başvuru alındı belgesini almayı da unutma. daha sonra sosyal inceleme için hanene geleceklerdir. sonra da mütevelli heyeti muhtaçlığını karara baglayacaktır. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında çıkarsa 2022 aylığı baglanır, aksi durumda baglanmaz.
gelişmelerden de haberdar et beni.

Emir3527
çocuklarım da gelir testine tabi oluyor mu derken ne anlatmak istedin? 2022 aylığı gelir hesabına dahil olur mu diye soruyorsun yoksa?
eger anlatmak istediğin buysa, evet. hanede 4 kişi oldugunuz için hanenin toplam aylık geliri dörde bölünür. çocukların da gelir hesabına dahil edilir. gelirleri varsa gelirleri de tabi.

Abla gelir testi yaptırdım g0 cıktı 2022 aylıgı için başvuru yaptım heyet incelemeye gelcek daha önce hanede 3 kişiydikred ediyolardı şuan 4 kişi olduk maaş baglanırmı gelirim yok

Emir3527 baglanır tabi ablası. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmeyecektir. zaten geliriniz yokmuş. olsa bile sınırı geçmezsiniz. aylığın baglandıktan sonra da 1 aralık'tan 1 mart'a kadar birikmişinle birlikte mart dönem aylığını, mart'ta alırsın.

Daha önce geldiler evim kira güzelmiş esyalarım lüxs diye red edip duruyolardı şimdi farklı eve taşımdım bu sefer nedicekler bilmiyorum

2yıldır ugrastıyolar

yok,bunda sorun çıkmayacaktır. elbette geliriniz vardır. ama önemli olan sınırı geçmemesi. hanede 4 kişiyseniz 1694,32 TL'ye eşit ya da üstü geliriniz tespit edilirse aylık baglanmaz. toplam hane gelirinden emsal kira bedeli düşülüp ona göre gelir hesabı yapılır.

aynı şekilde bu 4 kişilik hanenin aylık harcamaları da bu sınırı geçmemeli. harcamalara emsal kira bedeli dahil edilmez.

Kalem abla başvuru yaptım. Başvuru alındı belgesi vermiyorlar yok öyle bişey diyolar. 1 ay içerisinde eve geleceklermis

Arkadaşlar 2022 maasi için haneye gelmeden önce ariyorlarmi yoksa ansızınmi. Geliyorlar. Ya geldikleri zaman evde yoksak ne tür problemlem ler olur?

Kalem abla çok tesekkur ederim allah razi olsun bilgin için bide abla ben önceden aldığım ptt kartimla maasimi cekebilirmiyim önceki maaslarimi hep onunla cekiyodukta yine kullanabilir miyim yoksa gidip pttden mi eldenmi almam gerekiyo maasimi abla

her yuzde 40 ve üzeri engelli raporu olanlara şartsız 3 ayda bır maaş :cool:verseler guzel olmaz mı

@İbo2747
ilgili Yönetmelik'in 5. maddesinin 7. fıkrasına göre başvuru alındı belgesi verilir. ( bkz: (7) Başvuruda bulunan kişilere EK-1'de yer alan Başvuru Alındı Belgesi verilir."

bilip bilmeden atmasın vakıf. Yönetmeliğe uygun olarak raporuyla birlikte başvuranlara başvuru alındı belgesini vermek zorunda.

3 aylık maaşım hakkında

eylülde 1790 aldım bu ay 1700 aldım sürekli böyle oluyor martta 1790 alırım kesin bilgi verilmisiniz normal mi bu durum

Kalem Ben umut aralıkta ilk 2022 maaşımı aldım 1.510 lira almıştım rapor oranım yüzde 42 martta ne kadar alırım acaba ?

@Ahmet T verdiğin rakamlardan anlaşılıyor ki rapor oranın % 70 ve üstü.
ama aldığını söylediğin 2022 aylık miktarları yanlış. önce yanlışlarını düzelteyim:

eylül 2017'de 1772,80 TL
aralık 2017'de 1699,47 TL
almışsındır:)
mart 2018'de ise 2 aylık farkla birlikte 1860,63 TL alacaksın.
haziran 2018'de ise 1796,17 TL alacaksın.
...
1 Temmuz 2017 den itibaren aylıklar zamlanmıştı. ama haziran'da (haziran, temmuz ve agustos) peşin ödenmişti. dolayısıyla temuz ve agustos aylarının farkı eylül'de ödendi size (2 aylık fark).
aralık'ta zaten zamlı aldığınız için fark ödeme yapılmadı.

aynı şey aralık için de geçerli. 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle 2022 aylıkları zamlandı. ama aralık'ta aralık,ocak ve şubat size peşin ödenmişti. dolayısıyla mart'ta ocak ve şubat'ın farkıyla birlikte toplam 1860,63 TL alacaksınız. ama aralık'ta sadece maaşınızı (1796,17 TL) alacaksınız.

görüldüğü gibi eylül ve mart'ta 2 aylık fark ödemesi yüzünden ödemeler daha fazla oluyor. ama haziran ve aralık'ta tam maaş alıyorsunuz.
her şey normal yani. sadece verdiğiniz rakamlar yanlıştı ben en başta düzeltme yaptım zaten:)

2018 yılının ilk altı aylık 2022 aylık miktarları için bkz: https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt