Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yusuf.hami konuyu BİMER'e yazmışsın. BİMER'deki başvuru takipten mi evrağının vakfa yönlendirildiğini gördün? nasıl öğrendin? BİMER'Den cevap mı geldi?

gerekçeye gerek yok ki ablam. ninen T.C. kimliğiyle kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidecek ve 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığına başvuracak. sen de yanında gidersin. artık sizin hanede kaldığını diğer çocukların ilgilenmediğini söyleyip aylığa başvurursunuz. ninenin eşi olmadığından sadece ninenin gelirine bakılacak. ninenin 423,58 TL ve ustu geliri olursa baglanmaz.ama bu sınırın altında geliri olursa baglanır. zaten daha önce sana detaylıca anlattım. ninenin yaşlı aylığı 2022 sayılı Kanun'un 1 maddesinin 2. fıkrasına göre belirlenecek. şurada yazdıklarımı tekrar okursun:https://www.engelliler.biz/forum/20...htaclik-siniri-belli-oldu-23.html#post1863692

Bimer de başvuru takipten gördüm abla ama o maddede nafaka alabilir durumdaki maddesini bize koşul olarak sunuyorlar bundan ötürü çıkmadıgını söylemişlerdi.O zaman çocuklarına dava açsın mahkeme de o şekilde tekrar başvursun onu savunuyorlar

yusuf.hami BİMER'den cevap gelmedi daha yani. vakıf bimerden gelen yazına cevap verecek gelen cevabı bana göndermeyi unutma tamam mı? buradan gelen yazıyı paylaşırsın. nafaka olayını biliyorum ablası. ama nafaka o kadar tutmaz. mütevelli heyeti baya fazla belirlemiş. mahkeme bile o kadar nafaka belirlemez:)

@Kalem Ablacım merhaba,

Vakıf geri dönüş yaptı.

Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir.Vakıf Mütevelli Heyeti 2022 sayılı kanunun 1. maddesinde belirtilen nafaka bağlanmış veya nafaka bağlanması mümkün olanlar ibaresi nedeni ile bazı başvuruları uygun bulmamaktadır. Ayrıca dosya üzerinde başvuru yapmaya ve bilgi almaya özel bilgi olması nedeniyle ya kişinin kendisi veya kanuni vasisi yetkilidir. gibi bir geri dönüş yaptılar. Ne yapmalıyım.

yusuf.hami ablan sabah 08.45'ten 16.40'a kadar okuldaydı ve perişan durumda şimdi:)

ablacım, ninen aylarca çocuklarında kalarak yer değiştirmiş hep. o yüzden öncelikle gidip tekrar baş vurun. ninenin sürekli sizde kalacağını ve diğer çocuklarına artık gidemeyeceğini onların bakmadığını söyleyin.
bu başvuru da olumsuz sonuçlanırsa bir dilekçe yazarım artık. tabi bu bir iki haftanın yoğunluğu geçtikten sonra. bu halde hazırlayacağım dilekçeden de hayır gelmez hem:)

rahat bir zamanda ninenle birlikte vakfa gidip aylık için başvurunuzu yapın ve gelişmelerden de beni haberdar edin. hazır ninen gitmişken dosyasındaki muhtaçlık hesaplarının detaylarını da istesin.

Kalem abla anneannem çok yaşlı kabul olmazsa bir daha onu oraya getiremem dilekçeyi ne zaman yazabiliriz?

@yusuf.hami ablacım gidip tekrar başvuru yapın. şu günlerde dilekçe hazırlayamam zaten.

ninen için noterden vekaletname çıkartırsan vekaletname ile başvuru işlerini yapabilirsin.

başvurudan bir şey çıkmaz diyorsan alo 150 BİMER'i ara, telefonda her şeyi anlat. ninene 65 yaş üstü yaşlı aylığı baglatmak istediğinizi, mahkeme tarafından bir nafaka baglanmadığını, vakıf mütevelli heyetinin kendince nafaka takdir ettiğini ve gelir sınırını geçtiğinden dolayı 65 yaş üstü 2022 aylığını baglamadıklarını söyle ve şikayetçi ol. ninenin çocuklarının maddi duurmunun çok da iyi olmadıgını, bu durumda olan çoğu yaşlıya başka ilçelerde 65 yaş üstü yaşlı aylığının baglandıgını ama bu SYDV'nin sorun çıkardıgını soyle. ninenin çok yaşlı olduğunu bu konuları takip edemediğini, o yüzden dosyasının yeniden incelenmesini ve 2022 yaşlı aylığının baglanmasını talep et.

(ha bu arada ninenin 2-3 ay bir çocuğunda 2-3 ay da birinde kaldığını nasıl izah edeceksin bilemem. bu konuda daha önceki yazdıklarımı tekrar oku)

bu şekilde kendin idare etmeye çalış ve gelişmelerden haberdar et.

Son düzenleme:
Abla banada yardim edermisin yuzde 45 raporum var göz ve okb psikiyatri evde 6 kisi var sadece abim calisiyo 1800 maas aliyo ben okuyorum babam ameliyat oldu hasta calismiyor.ben basvursam verirler mi?@kalem

merhaba engellı 3 aylıgı aılenın gelırı yuksekse kesılırmı yada vermezlermı basvurmayı dusunuorumda

iyi günler bizim aile gelirimiz 3.800 tl ev kirası 500 tl veriyoruz 2022 engelli maaşı üzerindemi nasıl hesaplanıyor raporum var % 45 2022 yazıyor.6 aylık izne çıkacamda olurmu yardımcı olurmusunuz aralık ayı miktarı nedir

@alu
[FONT=comic sans ms]Ailenin geliri yüksekse kesilir mi demişsiniz demek ki bu maaşı alıyorsunuz ve geliriniz yüksek, geliriniz 423,58 lirayı geçiyorsa kesilir. 2022 maaşının bağlanması için hanede kişi başına düşen gelirin 423,58 lirayı geçmemesi gerekiyor.[/FONT]

@enginbey8108
[FONT='inherit']2022 maa[/FONT][FONT='inherit']ş[/FONT][FONT='inherit']ı[/FONT][FONT='inherit']na ba[/FONT][FONT='inherit']ğ[/FONT][FONT='inherit']lanman[/FONT][FONT='inherit']ı[/FONT][FONT='inherit']z i[/FONT][FONT='inherit']ç[/FONT][FONT='inherit']in hanede ki[/FONT][FONT='inherit']ş[/FONT][FONT='inherit']i ba[/FONT][FONT='inherit']ş[/FONT][FONT='inherit']ı[/FONT][FONT='inherit']na dü[/FONT][FONT='inherit']ş[/FONT][FONT='inherit']en gelirin 423,58 lirayı ge[/FONT][FONT='inherit']ç[/FONT][FONT='inherit']memesi gerekiyor.[/FONT][FONT=Alexandria]

([/FONT]01.07.2017-31.12.2017 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylıklarının tam miktarları şu şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 754, 4577348 TL ( 1 ayık miktar 251, 4859116 TL)

%40-69 engelli aylığı:1132, 9806978 TL ( 1 aylık miktar 377, 6602326 TL
)

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı:1699,4710467 TL ( 1 aylık miktar 566, 4903489 TL )

not: parantez içi bilgi hemşomun -

@Kalem -mesajından alıntıdır kendisine teşekkür ederim

İyi günler. Annemin rapor Oranı %100. Raporda 24.08.2017 müracaat tarihi yazıyor. 18.09.2017 rapor tarihi yazıyor. Aralıkdamı alacaz acaba. Ne kadar alırız?

Evde bakım aylık biliyorum engelli maaşları aralık ayında

Rapor oranına göre açıklamalı yazıyor 2022 maaş ları yazan forumda

Aralikla alcaz

47 gun var

65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 824 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 1247 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 1845 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 1215 TL abla bi sitede buldum.dogeumu bu

Kalem Abla ben 2022 aylığına başvuru yapmak istiyorum tasinali 3ay oldu Sakarya ya engelli işi bulamıyorum iki aydir bulucagimida sanmıyorum o yuzden aylığa başvuru yapacam öğrenmek istediğim burda oturduğumuz ev kira dedem babam annem 3kardeste biziz yani hanede 6kisi yaşıyor dedem emekli annanem vefat ettiği için iki maaş alıyor 2700gibi babam da 1000tl alıyor çalışan kimse yok başka ben başvuru yapsam alabilir miyim acaba raporum %100 aslında iş bulabilsem calismam daha iyi 1800gunden emekli olmama 3yil falan var iş bulamıyorum en azından aylığa başvuru yapıp bankalara borcum var onları odemek için başvuru yapmak istiyorum

Son düzenleme:
Afyonlu yazdığın rakamların aslı nedir? Zam falan gelmedi daha.

O degil 2018 galiba sitenin birinden aldim 2022 maaslari dogrumu bilmiyorum bilgi amacli yazdim

Posta gazetesi nin haberine göre yaşlılık aylığına%4.6 zam var %70 üzeri engelli aylığı alanların 78tl gibi bir zam olabilir bunuda yaşlılık aylığına yapılan zam ile hesapladım kesin bisi yok gazetenin haberi

@afyonlu_03 her nereden aldıysan paylaştığın 2018 yılının ilk altı ayı için 2022 aylık miktarları yanlış. bir kere % 40-60 2022 aylık miktarları ile 18 yaş altı 2022 engelli aylık miktarları aynıdır. senin paylaştıgın bilgilerde her ikisinin de miktarları farklı.

2018 yılının bütçe tasarısına baktım. 2022 aylık miktarları için belirlenen gösterge sayıları yine değişmemiş. gerçi halen tasarı halinde. butçe kanunu çıktıgında kesinleşir. tasarıdaki gösterge sayısı ile sözleşmedeki memur katsayısına göre 2018 yılının ilk altı ayında % 40-69 2022 aylıkları ve engelli yakını aylıkları 1178 TL ediyor yaklaşık. memur katsayısı enflasyon artışına göre yeniden belirlenirse bu miktar çok az bir şekilde artacaktır (yaklaşık 10-15 TL arası değişir tabi bu da) bunlar kesin hesap değil tabi.
özetle 2018 yılının 2022 aylık miktarları kesin olarak öğrenmek istiyorsanız ocak ayının ilk haftasını bekleyeceksiniz.

@Burak.tekinay 2022 aylığı için aylık başlangıç tarihi başvuru tarihini takip eden ay başıdır. ödemeler de aylık başlangıç tarihine göre yapılır.

@OKTAYPASA eylül dönem aylığını alanlar aralık döneminde şu miktarlarda ödeme alacaklardır:
65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 754, 45 TL (1 aylık miktar 251, 48 TL)

%40-69 engelli aylığı: 1132, 98 TL (1 aylık miktar 377, 66 TL)

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1699,47 TL (1 aylık miktar 566, 49 TL)

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1132, 98 TL (1 aylık miktar 377, 66 TL)

NOT: ilk kez aylık alacak olanlar ya da aylığı kesildikten sonra yeniden başvurup yeniden aylık alacak olanlar başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren aralık dönem aylığı ile birlikte toplu ödeme alacaklardır.

@salih2934 evde 6 kişisiniz. hanenin toplam aylık geliri 3700 TL dediğine göre. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçtiğinden dolayısı sana 2022 aylığı baglanmaz.

Calisamiyorum aylık bağlanamiyor dedem babam bakmakla yükümlü ben anlamadım bu işten bir şey 26yasindayim evlenmeye kalksam aç kaldım :)

12 11 2015 gorunuyor e devlette basvuru tarihi yardim devam ediyor diye yaziyor valla abla ben birsey anlamadim

samet22
sen şuradan sormuştun ve ben de sana cevap vermiştim: https://www.engelliler.biz/forum/20...aas-tutarlari-ve-tarihleri-3.html#post1898152
e-devlette daima ilk başvuru tarihi yazar ablası. demek ki 2015 senesinde 2022 aylığına başvurmuşsun daha sonra da aylığın kesilmiş ve sen yeniden başvuruda bulunmuşsun.

eger agustos'ta başvurduysan yani vakfa agustos'ta gittiysen ve başvuru formu doldurduysan yaptıgım hesap doğrudur.

vakfı arayıp bilgi al istersen. agustosta vakfa başvurdugunu, başvuru tarihinin agustos olarak girilip girilmediğini sor. başvuru tarihini takip eden ay başından itibaren ödeme alacağından bu tarih önemli. bu arada vakfa aylık ödemelerini hangi tarihten itibaren başlatacaklarını da sor. aylık başlangıç tarihini kafalarına göre yazmaya başladı vakıflar. aylık başlangıç tarihini yanlış hesapladıklarından dolayı eksik ödeme yapıyorlar. mevzuata aykırı işlem yapan vakıf baya çoğaldı.

İhtiyaclik sıniri artıyor demii ocak ayinda her sene ? Asgari ücrete bagli galiba nasil hesapliyoruz

Elif demirts
2018 yılı için asgari ücret yeniden belirlenecektir. 2022 aylığı ve evde bakım aylığında hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı da asgari ücrete göre belirlenir. asgari ücretin artmasıyla hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 2018 yılında artacak. ocak ayının ilk haftasında yeni miktarları bu forumlardan yayınlarım.

Biz karı koca çalışıyoruz ve maaşımızda epey yüksek Tr şartlarına göre ama 18 yaş altı oğlum adına bir maaş olsa biriktirmek isterdim geleceği için.Raporu %90..Eve giren para kişi başına düşen miktar kriterlerini karşılayamadığımızdan,bakım parası alamayacığımı anladım forumda gezdiğimde.Peki Oğlumun kendisi bir maaş alabilirmi? Bakıcıya cebimizden para veriyoruz en azından onu karşılardık.

kenfat10 18 yaş altı çocuk kendi adına başvuru yapamaz ki ona maaş baglansın.

çocuğunuz 18 yaş altı olduğundan 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığına 18 yaş altı engelli çocuğu olan muhtaç durumdaki aileler başvurabilir. lakin ebeveynin her ikisinin de sigortalı çalışan olmaması şarttır. bu yüzden size 2022 engelli yakını aylığı baglanmaz.

evde bakım aylığında da hanede kişi başına düşen aylık gelire bakılır (raporun uygun olması ve bakıma muhtaç durumda olması şartlarına girmiyorum bile). hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL üstünde ise evde bakım aylığı da baglanmaz.

hane geliriniz yüksekse devletten yardım alma imkanınız yok maalesef.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt