Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar. .
Annem 61 yaşında şekeri migreni falan var..gezebiliyor ihtiyaçlarını şimdilik görüyor ama .evde bakıma başvurmak istesek nolur..bu konuda bilgisi olan arkadaşlar dan yardım bekliyorum. .şimdiden teşekkürler

erckrgzl araç alımından dolayı 2022 aylığı kesilmiş. iki kişilik hanede vergi indirimli 26 binlik araç alındığını duyunca kesmişler. ama şu an olmuş bitmiş her şey. aradan 2 sene geçmiş. artık aracın sadece vergiden düşülmüş tutarın 120'de birini hesaplayıp gelire dahil edebilirler. oturulan ev gelire dahil edilmez. ama annen üstüne ayrı bir arsa varmış. o arsanın rayic degeri (ve varsa aylık geliri) hane gelirine eklenir. bu arsanın rayic degerini öğren (tarla vs ise aylık geliir de öğren). eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçmiyorsa 2022 aylığı baglanacaktır. annenlerin başka yere taşınmasına gerek yok.
vakfa giidp başvuru yapın. başvuruyu almak zorundalar. muhtaç olup olunmadığını vakıf mütevelli heyeti değerlendirecek, onlar değil! onların işi başvuruyu almak. hemen gidip başvurun ablası. gelşmelerden de haberdar edersin.

serdarkaradayi agır özürlü raporu yoksa ve başkasının bakımına ihtiyaç duymuyorsa evde bakım aylığı baglanmaz.

Ablacığım iç rahatlatıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim.
Dün babamı araç park yeri için kendi evime kayıt ettirdim, artık 1 ay sonra şansımızı deneyeceğiz.
Sakarya'daki ev iskansız 3 katlı aile binası yaptık herhangi bir getirisi yok, şuanda boşta.
Önümüzdeki ay şansımızı deneyeceğiz, yada babamı 4 çocuğu olan engelli abimin yanına kayıt ettireceğiz, belki böyle bağlanma oranı daha yüksek olur.
Teşekkür ederim.

Kalem abla babamın sadece rapor icin noroloji doktoru kalmış ondan sonra kurula girecek eylülde yetişmesse 12 aydamı alıcak

afyonlu_03 ne yarım yarım iki yere de yazıyon be ablası:) demin başka yerde cevap verdim sana. burayı okumuş olsaydın gereksiz soru sormazdım orada:)
daha raporu almamışsın. bu durumda aylığın eylül'den önce onaylansa bile eylül'de maaş alamazsın. eylül'e işlemlerin yetişmezse tabi ki birikmiş ödemenle birlikte aralık dönem aylığını aralık ayında alırsın ablası.

kusura bakma yın abla bu siteden ayrılıyorum milletin sinirine nazına gelemem ben dua20 a.e.o üc kişi haric vebali boynunuza saygılar adam gibi soru sorduk

afyonlu_03 yahu ablası bana mı alındın sen? bana da alındıysan yuh yani! beni tanımıyon mu sen ya yıllardır? alınacak bir şey yok ablası ortada.

kusura bakma yın abla bu siteden ayrılıyorum milletin sinirine nazına gelemem ben dua20 a.e.o üc kişi haric vebali boynunuza saygılar adam gibi soru sorduk

ortada hiç bir sorun yok gayet net cevaplar verilmiş sinirsiz :)
lakin merak ettim kimmiş bu üç kişi bunları ayırdın kenara koydun diğerlerine vebali yükledin

insan hali iş hayatı stresli gerçekten karşındaki sinirli gergin olsa bile bunuda hoş karşılamak lazım belki o an gerilmiştir belki morali bozuktur,
Kalem bu kadar değerli bilgileri veriyor,teşekkür etmek lazım
birileri soruları sorarken cevap verirken o cevaplardan bile kişiler bir şeyleri alıyor
afyonlu_03 döz siteye afyonlu sende şimdi naz yapıyorsun bak oluyormuş insanda bazen nazlı haller :)

@afyonlu_03 ve @trky için açıklama yapacağım.arkadaşlar, iki soruyu da okuyunca parçalar tamamlanıyor.
afyonlu'nun başka yerde yazdığı soru şu:

"[SIZE=1]kalem abla babamın 25.07.2017 rapor tekrar başvuru yaptı eylüle yetişirmi yoksa 12 aydamı"[/SIZE]
ben de orada ona şöyle cevap vermişim:

"[SIZE=1] @afyonlu_03 25 Temmuz'da rapor için hastaneye mi başvurdun yoksa raporu alıp kaymakamlıkta bulunan vakfa 2022 aylığı için mi başvurdun? yazdığından pek bir şey anlayamadım."[/SIZE]

bu iki mesaj için bkz: https://www.engelliler.biz/forum/20...an-bayrami-vesilesiyle-erken-mi-odenir-3.html

burada da yukarıda şu soruyu sormuş Afyonlu:
"[SIZE=1]Kalem abla babamın sadece rapor icin noroloji doktoru kalmış ondan sonra kurula girecek eylülde yetişmesse 12 aydamı alıcak"[/SIZE]

ben de yukarıda şöyle cevap vermişim:
[SIZE=1] @afyonlu_03 ne yarım yarım iki yere de yazıyon be ablası demin başka yerde cevap verdim sana. burayı okumuş olsaydın gereksiz soru sormazdım orada
daha raporu almamışsın. bu durumda aylığın eylül'den önce onaylansa bile eylül'de maaş alamazsın. eylül'e işlemlerin yetişmezse tabi ki birikmiş ödemenle birlikte aralık dönem aylığını aralık ayında alırsın ablası.[/SIZE]

Afyonlu'nun ilk sorusunu önce cevapladım. tabi anlayamadığım için ona konuyu anlama adına soru sordum.

yukarıdaki cevabımda ise rapor için başvurduğnu soylemiş. bu durumda ben de gülerek ne yarım yarım yazıyosun, burayı okumuş olsaydım gereksiz soru sormazdım orada demişim. ama şimdi fark ettim ki yukarıdaki cevabımda burayı okumuş olsaydım yazacagıma okumuş olsaydın yazmışım. ama bir harfi yanlış yazsam da ne demek istediğim anlaşılıyor.

işin açıkçası yukarıdaki mesajımda alınacak hiçbir şey yok. işin açıkçası şurada gereksiz soru sormuşum:https://www.engelliler.biz/forum/20...esilesiyle-erken-mi-odenir-3.html#post1845153

ama buaradaki mesajını okusaydım o gereksiz soruyu sormazdım:) çünkü buradaki yazdıklarından daha rapor almadığın çok belirgin:) @afyonlu_03kısacası ablası alınacak hiçbir şey yok ortada:)

Bu sitenin bizim için ne kadar önemli olduğunu anlamamışlar burda bize cevap verenler bizden bisi mi istiyor yada şunu isterim mi diyor
devlet bu kadar yardımcı olmuyor bu neyin alınganlığı

engelliler sitesi adı üstünde darılanda olur gücenende hem kalemde özür diledi. yapılması gerekeni yaptı.

Melek hanım ben 31.03.2017 tarihinde %44 aldım 10.04.2017 tarihinde maaş bağlandı 10.09.2017 tarihinde maaş pttye yatacakmış toplam 1.059tl mi alacağım.

Morbid34 2022 engelli aylığı için kaymakamlıkta bulunan vakfa engelli sağlık kurulu raporunla birlikte nisan da mı başvurdun? haziran dönem aylığını almadın mı ?
sorularımı cevaplarsan eylül'de ne kadar alacağını yazarım...

inş ödenecek diye bekliyorum ablası:)

Mayıs 1 maaş baslar, Haziran dönemi almadıysan. Mayıs +Haziran dönemi +Eylül dönemi alırsın

2018 ocak ayı maaşı ne kadar olur sizce az çok bir tahmininiz varmı

Bakan dan açıklama" 28 ve 29 ağustos da engelli maaşları yaticak'

@241 2018 ocak 2022 aylık miktarları hakkında hiçbir tahminim yok. tahmini sevmem çünkü.

inşallah 2018 senesi için gösterge sayısı da değişir. kaç senedir gösterge sayısı hep aynı. 2018 maaşlarla ilgili veriler kesinleşince en geç ocak ayının ilk haftasında 2018 yılının ilk altı ayının 2022 aylık miktarlarını ilan ederim buradan. daha baya vakit var:)

Ya abla kusura bakma rahatsız ettigim icin özür dilerim bir maruzatim olacak

Ben engelli maasımı çektim ptt kart talebinde bulundum ptt dekiler bana 444 17 88 ara dediler aradım onlarda beni 170 yönlendirdiler sgk ys yani sgk da beni 444 yada ptt ye yönlendirdiler

Anlayacagın abla döndüm dolaştım aynı yere geldim yani ptt ye bu ptt kart için nereye baş vur mam gerekiyo bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen

Kendal0772 valla ablacım konu hakkında bilgim yok. PTT 2022 aylığı alanların adresine PTT kart'ı gönderdiğini ve daha sonra da yapması gerekenleri şurada yazmış: PTT

istersen bayramdan sonra PTT'ye tekrar git ve 2022 aylığı aldığını ve PTT kart istediğini söyle.

PTT kart alan arkadaşlar,
bi zahmet PTT kartı nasıl aldığınızı arkadaşımıza anlatın:)

Kendal0772 küçük ptt şubeleri kart başvurusu almıyor yakınında merkez postane varsa baş vuru formu dolduruyosun 15 gün iş günü içersinde kartın geliyor ben böyle almıştım.

2018 ocak ayı maaşı ne kadar olur sizce az çok bir tahmininiz varmı
kesin tahmin %4 temmuz zammi 3,5 .tabi ustune enflasyon farkida var.tuik ismarlama enflasyon cikariyor.%4+3,5 zam var 2018 de. İstersen 2019 bile soylerim.;)

@musty35 e tabi nasılsa toplu sözleşme de resmi gazete'de yayınlandı:) 2018 ve 2019 yılı memur katsayıları da belirlendi di mi:)

enflasyon farkı da nasılsa çok fazla tutmuyor. tahminden kolay ne var di mi ablacım:)

2022 aylık miktarlarını belirleyen tek şey memur kat sayısı değildir. asıl Bütçe Kanunu'ndaki gösterge sayısı belirleyicidir. 2018 Bütçe Kanunu yayınlanmadığına göre (Aralık sonlarında yayınlanır) tahmin etmek kolay değil zannımca:)

dua et de 2018 Bütçe Kanunu ile 2022 aylıklarının hesaplanmasında kullanılan gösterge sayısı değişsin /artış olsun:)

EK bilgi: 2022 aylık miktarları Bütçe Kanunu'nda belirlenen gösterge sayısı ile memur kat sayısının çarpımıyla belirlenir.

Kendal0772

Ben maasin eve gonderilmesi icin dilekce yazmistim kabul etmemislerdi.kart uygulamsi baslayinca istemedem gonderdiler. Merkez subeye git.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt