Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2017 yılı 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı belli oldu
Haziran dönem aylığını alanlar, Eylül Dönem aylığını 2 aylık farkla şu miktarda alacaklar:
65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 787,01 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 1181,87 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 1772,80 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 1181,87 TL
NOT 1: musty35 'nin hesapları doğruydu ben de şimdi kesin miktarları yazdım arkadaşlar.
NOT2: ama ilk defa aylık alanlar, aylık başlangıç tarihinden 1 eylül'e kadar birikmiş ödeme ve eylül dönem maaşlarını eylül'de toplu alacaklardır. ilk defa eylül'de 2022 aylığı alacak olanların eylül'de ne kadar alacaklarını -istedikleri takdirde-ayrıca hesaplarım. bu hesabı yapmam için aylık başvuru tarihini ve rapor oranlarını yazmaları kafi.
NOT3: Eylül ödeme günleri hemen bayram sonrasına geliyor. 2022 aylık ödemelerinin bayram öncesine alınacağını düşünüyorum. bayramdan önce bu konuda açıklama yapılmasını bekleyeceğiz artık ödeme günlerinin kesinleşmesi için.
Kalem abla ben öğretmenim annem 65 yaşın üstünde hiçbir geliri yok babam vefat etti ayrıca annem bakıma muhtaç felçli hanede 4 kişiyiz yaşlılık maaşı için başvurmaya gittim bana senin maaşın var alamazsınız dediler bakanlık hane geliri hesabı yapıyor dediler öğrendiğim kadarıyla yaşlılık maaşına kişinin kendi geliri varsa eşinin geliri dikkate alınır diye yasa çıkmış yanlış mı biliyorum beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim
hsnky evet doğru biliyorsun ablası. 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığında sadece 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin geliri dikkate alınır. isterse fabrikatör çocukları olsun, çocukların ve hanede yaşayanların gelirleri dikkate alınmaz.
baban vefat etmiş. bu durumda sadece annenin gelirine bakılacak. annenin her ne ad altında olursa olsun hiçbir geliri yoksa ya da geliri olsa bile 423,58 Tl altındaysa 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.
annenin babandan dolayı aldığı bir aylık vs var mı? ya da annene kayıtlı tarla,ev,araç gibi mal mülk var mı?
Kalem annemin üzerine hiç bir şey yok bana senin maaşın yüksek muhtaçlık sınırını geçer dediler o yüzden boşuna başvurma dediler ver bugün tekrar gidecem başvurumu yapacam bana yazılı cevap vermelerini isteyeceğim verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim abla
Bu maaşı alabilmek için ne yapmamız gerekiyor? Baba-oğul birlikte yaşıyoruz, babam kamu emeklisi 65 yaşının üstünde ben ise özel bir şirkette asgari ücretle çalışıyorum. Babam 1700-1800 civarı emekli maaşı alıyor, engel oranım %80 yardımcı olursanız sevinirim çok uzağım bu konulara.
hsnky tamam ablası. kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığına başvurun. 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı için engelli sağlık kurulu raporu gerekmiyor. annenin T.C. kimliği olsun kafi.
ha vakfa giderken de sırtını Kanun'a dayayarak git
Sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar, nafaka bağlanmış veya nafaka bağlanması mümkün olanlar veya 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık ödenenler hariç olmak kaydıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hâli devam ettiği müddetçe (2.332) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda aylık bağlanır.
Birinci fıkra kapsamına girenlerden, her ne nam altında olursa olsun kendisine ve eşine ait her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden fazla olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olan kimseler muhtaç kabul edilemez ve kendilerine aylık bağlanamaz."
[/SIZE] BulutBaydar sigortalı olarak çalıştığınız için 2022 engelli aylığı almanız mümkün değil. 2022 engelli aylığı sigortalı olmayan ve hanede kişi başına düşen aylık geliri 423,58 Tl altında olan muhtaç engellilere ödenen bir sosyal yardımdır.
babanız da kamu emeklisi olduğu için 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı alamaz.
Ben sadece 2022 ismine yabancıymışım, emekli maaşlarına 2017 yılı başı itibariyle zam gelmeden önce ben de çalışmıyordum. Hanede 2 birey olarak yaşıyorduk ve babamın maaşı 2'ye bölününce aylık 800 tl ye yakın o civarda bir maaş bağlanmıştı, babam bakım ücreti olarak bahsetmişti. Temmuzdan aralık ayına kadar aldık fakat 2017 başında emekli aylığına zam gelmesiyle birlikte tutar kişi başının üzerine çıktı ve aylığımız kesildi. Çok teşekkür ederim zahmet verdim Kalem