Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Melek hanım çok açıklayıcı olmuş teşekkür ediyorum. Kızım 6yaşında nafaka 500 TL bağlanmıştı. İptal davası açtı. Ödeyemediği için anlaştık diye evrakları imzaladık dava düştü bende eski kaynanamın evinde oturuyordum bir yıldır kira olarak almış oldum. Ama resmiyete bana nafaka vermiyor. Ev icradan satılınca kiraya çıktım şimdi dava açarım diye sigortasız çalışmaya başladı yani nafaka zor artık.

Asya07 Asyacım, tekrar ediyorum, evde bakım aylığın çocugun bakıma muhtaç olarak kabul edildiğinde kesinlikle baglanır. gelir de rapor da uygun. bakıma muhtaç şeklinde olumlu kanaat bildireceğini düşünüyorum heyetin de.
zaten gelişmeleri yazarsın bana.

sorunumuz 2022 engelli yakını aylığında.
18 yaş altı çocugun için anne ve babasının sigortalı olmaması gerekiyor. bu şarta uyuyorsun. bu durumda kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığına başvur hemen. vakfa giderken yanında çocuğun raporunu da götür.
velayet sende olsa bile babasının çocuğuna bakım borcu var. ve nafaka ödemek zorunda. bu nafaka olayına vakıf takabilir. bana anlattıklarını vakfa da anlatırsın. mahkemenin nafaka tayin ettiğini ama sonra babası ödeyemediği için nafakanın iptal edildiğini söylersin. aslında vakfa giderken nafaka iptaliyle ilgili dava kararını da yanında götür.
çünkü 2022 aylıklarında nafaka alanlara aylık baglanmaz.
ama şurası da var, nakafa almıyorsan bile babanın nafaka ödeyecek durumu varsa senin tekrar dava açma ve babadan nafaka isteme hakkın var. 2022 engelli yakını aylığı rapor oranı isterse yüzde yüz olsun % 40-69 Engelli sağlık kurulu raporlu engelli aylıkları miktarı kadardır.
3 ayda bir eline 1059 TL geçer. 1 temmuzdan sonra bu miktar artacak, temmuzun ilk haftasında 2022 aylık miktarlarını hesaplayıp ilan edeceğim ama yine de nafaka miktarı yanında düşük kalır.
o yüzden sana tavsiyem, 2022 engelli yakını aylıgına başvur ama çocugun babasına nafaka davası aç tekrardan. bu işin peşini bırakma. ayda 500 TL'den düşük nafaka da talep etme.

özetle,
hemen pazartesi gidip vakfa (SYDV) 2022 engelli yakını aylığı için başvur.
yine aynı şekilde en kısa sürede aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylığı için başvur.

tüm süreçten de beni haberdar et. ben her konuda seni bilgilendirrim.
son bir soru: peki sen nasıl geçiniyorsun ablası? nafaka yok, aylık yok, nasıl geçiniyorsun?

sağlık güvencen ne durumda ayrıca? sağlık guvencen hangi kapsamda şu an?

Melek ablam bana kaymakamlık 3ayda 200tl veriyor bi dernek gıda tüp kıyafet yardımı yapıyor öğretmen kardeşim var o kira fatura ödüyor maaşlar bağlanınca hepsi otomatik kesiliyor. Yani biran önce maaşları bağlatıp bu muhtaçlıktan kurtulmam lazım. Nafakayıda unutsam daha iyi galiba adam babalık hissetmiyormuş nafaka davası açacağım diye arkadaşının iş yerinde sigortasız çalışıyor kanıtlama şansım çok düşük yani. Nafaka iptal davasında da bankaya 50bin TL borcu olduğunu ifade etti

Asya07 tamam ablası. canını sıkma bunlara şimdi. sen dediğim gibi hafta içi her iki aylığa da başvur. şu aylıkları baglatalım önce sana. her iki aylık da seni çok rahatlatacaktır.
18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı baglandığında kızından dolayı saglık guvencen de olur hem. bu eski yeşil kart gibidir primini devlet öder.
saglık guvencenle ilgili soru sormuştum? şu an sağlık guvencen hangi kapsamda? 60/c 1 GSS'lı mısın? bu da eski yeşil kart gibidir, primini devlet öder.

Yeşil Kart çıkarmıştım haftaya başvuru yaparım inlallah

günaydın arkadaşlar. kafam biraz karıştı. 2017 mart döneminde % 40 ve 60 arası raporu olan rahatsız olan bireyler. 1059 tl mi maaş aldılar bende aldım mart ayında fakat. emin değilim miktardan. e devletden baktım son ödeme miktarı 1080 tl ve çekildi yazıyor. ben işe girdiğim için 2022 maaş ım kesilmişti. ve halen kesik burda bir yanlışlıkmı? var bilgivere bilirmisiniz teşekkürler.

fkrtce yanlışlık yok rahat ol:)
dur ben olan biteni sana özet geçeyim:)
mart'Ta, 1080 TL çektin (e-devlette öyle yazıyor çünkü). daha sonra da işe girdin. sistem aracılığıyla yapılan sorgulama neticesinde sigortalı olduğun tespit edildi ve 2022 aylığın fesh edildi. aylığın kesildiği için haliyle haziran dönem aylığı da yatırılmadı.
evet % 40-69 özür oranı olan engellilere 1059,64 TL ödeniyor. lakin aralık dönemindeki ocak ve şubatın zam farkıyla birlikte sana mart'ta 1080 TL ödendi. 2 aylıkla farkla birlikte mart'a alabileceğiniz miktarları şuradan yazmıştım hatta: https://www.engelliler.biz/forum/20...-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html#post1757698

ayaz78 evet var ablası. bu gelen yazıya bir cevap hazırlayacağım. rahat bir zamanda hazırladığım dilekçeyi ilgili kurumlara yollarsıns BİMER aracılığıyla.
gelen cevapta ciddi bir haksızlık ve ciddi bir hata var. sanırım bu cevabı vakıf hazırlamış.
aylık başlangıç tarihi 28 şubat asla olamaz.aylık başlangıç tarihi daima aybaşıdır (aylık başvuru tarihini takip eden aybaşıdır). aylık başvuru tarihin gerek bize. onu nasıl tespit ettiklerini yazmaya çalışmışlar. OHAL ve yogunluktan işlemlerin uzamışmış da, hane ziyaretin gecikmiş de, bu gecikmelerden dolayı geriye dönük 30 gun gidilebiliyormuş da vs saçma sapan gerekçelerle kafadan başvuru tarihini şubat olarak hesaplamışlar . cevapta hem bilgi hatası ( (başvuru tarihi yerine aylık başlangıç tarihi yazarak saçmalamışlar. aylık başlangıç tarihini hesaplama konusunda mevzuata uymayan yanlış bilgi vermişler)hem de sistemden kaynaklı hak kayıplarına yol açacak mevzuata aykırı yanlış uygulama var.
ben gereken cevabı hazırlarım sen merak etme. bunda mevzuattan alıntı yaparak cevap vereceğim ve BİMER aracılıgıyla direkt sosyal yardımlar genel müdürlüğüne yazarsın.
gelen yazının fotografını çekip bir ara bana özel mesajla at ablası.

Kalem teşekkür ederim kalem abla hanım işi bıraktım :) ama haklıyım bırakmakta ben kendimi ezdirmem kim olursa olsun. ayaz78 arkadaşım merhaba göz ucuyla okudum konuya dahil olmak istememde maaş ın bağlandı ama alamıyosun galiba bende yaşadım 2008 de sabrın varsa bekle bana o dönem 2900 küsür ödeme yapmışlardı iyi para idi alırsın saygılar..

ayaz78 ablası bayadır yoktum. gecikme için özür. aşağıdaki yazdıklarımı BİMER aracılığıyla aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğü'ne gönder. ilgili kurum olarak kesinlikle aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğü!nü yaz. vakıflarla işin yok senin artık.
................................

"BİMER aracılığıyla tarafıma verilen cevapta dosya yoğunluğu ve OHAL sürecinden dolayı; hane ziyaretinin, GSS aktivasyon işlemlerinin, Vakıf mütevelli heyetinin muhtaçlıkla ilgili kararının ve aylık onay tarihinin gecikmesinden bahsedilmiştir. bu gecikme sonucunda sisteme ancak bir ay geriye giderek aylık başlangıç tarihinin işlendiği tarafıma bildirilmiştir. fakat belirlenen aylık başlangıç tarihi, " 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Engelli ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik"in şu hükmüne aykırıdır: "MADDE 9- (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır."

İlgili Yönetmelik'in 9. maddesinin 1. fıkrasına göre 2022 aylık başlangıç tarihinin nasıl hesaplanacağı açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.
ayrıca e-devlette aylık başvuru tarihim 20 ocak olarak yazmaktadır. kendim de tüm evraklarımı 20 Ocak'ta teslim ettim ve aynı gün aylık başvuru belgesi verildi. bu durumda aylık başlangıç tarihim, başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı olan 1 Şubat'tır. 1 Şubat'tan itibaren bana ödeme yapılması gerekirken 1 Mart'tan itibaren ödeme yapılmıştır. Haziran ödeme döneminde, 1 şubat'tan 1 Mart'a kadar olan ödeme yapılmamıştır.
OHAL süreci ve dosya yoğunluğundan kaynaklı gecikmelerin bedelinin benden çıkarılması hakkaniyetle de mevzuatla da bagdaşmaz. Dosya yoğunluğu ve OHAL sürecinden kaynaklı gecikmeler sebebiyle işlemlerin sisteme doğru şekilde işlenememesi yönetmeliğe aykırı hareket edilmesi anlamına gelmez. gecikmelerden dolayı aylık başlangıç tarihimin yönetmelik hükümlerine aykırı şekilde düzenlenmesi yasal değildir.
sonuç olarak, benim BİMER'e gönderdiğim dilekçemin ve BİMER aracılığıyla bana gönderilen cevabın aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğü tarafından incelenmesini, aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğü tarafından ilgili Yönetmelik hükümlerine göre aylık başlangıç tarihimin belirlenip hatanın düzeltilmesini ve ödenmeyen 1 aylık ödemenin tarafıma ödenmesini bilgilerinize arz ederim".

OKTAYPASA hafta içinde hesaplar ve yayınlarım ablası. çok az kaldı, az sabır:) memur katsayısının yeniden düzenlenmesini bekliyorum. pazartesi açıklanır büyük ihtimalle. memur katsayısı da belirlenince hesabı yapar buradan yayınlarım.

2.89 .+4 : 6.89 zam var memura ve bizim maaslara

Bu durumda 960,58*%6,98=1026 tl
%40-69 arası 1132tl,%70 ve üzeri 1689tl iki ay farkıda olur

1181.31 ve1771.96 2aylik fark eklenmiştir

01.07.2017-31.12.2017 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylık miktarları şu şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 754, 45 TL (1 aylık miktar 251, 48 TL)

%40-69 engelli aylığı: 1132, 98 TL (1 aylık miktar 377, 66 TL)

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1699,47 TL (1 aylık miktar 566, 49 TL)

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1132, 98 TL (1 aylık miktar 377, 66 TL)

NOT: Haziran dönemindeki 2 aylık fark bu miktarlara dahil değildir. 2 aylık farkı ayrıca hesaplayıp yayınlayacağım. burası karışmasın.
.................................

[SIZE=1]01.07.2017-31.12.2017 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylıklarının tam miktarları şu şekildedir:
65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 754, 4577348 TL ( 1 ayık miktar 251, 4859116 TL)
%40-69 engelli aylığı:1132, 9806978 TL ( 1 aylık miktar 377, 6602326 TL)
%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı:1699,4710467 TL ( 1 aylık miktar 566, 4903489 TL )

[/SIZE]

2 aylık farkları eklemedim ablası. 2 aylık farkları sonra yayınlayacağım. kafalar karışmasın.

S.a.abla %68 psikoljik engelim var.2cocugum var evde sadece esim calisiyor1600 tl maas ile 2022 den ayri bir hakkim varmi?saygilar.

bu sayfada yazan miktar eksi ilk sayfada yazan miktar bölü 3 çarpı 5 artı ilk sayfadaki miktar eşittir.
sonuç eylül farklı maaş.
bilmem anlatabildimmi?

2022 maaşı tam kurban bayramına denk geliyor bayramdan öncemi yoksa sonradanmı alacağız bilgisi olan varmı acaba

Kurban Bayramı 2017 (Türkiye). Başladığı akşam:
31 Ağustos, Perşembe
Bittiği akşam:
4 Eylül, Pazartesi
bayram bitince maaş başlıyo önceden verirler heralde

4 eylül pazartesi bayramın 4. günü dolayısıyla resmi tatil ya bir hafta önceden verilecek yada bir hafta sonra 11inde

Arif, evde bakım maaşı için raporda agır engelli (evet) yazarsa kuruma basvur tabi şartlar uygunsa

agir engel;EVET ibaresi yoksa sadece 2022mi onunda sartlari varmi.saygilar

Kişi bası 423,58 TL sınırı var
3*423,58 =, 1270, 74 geçmeyecek eşi 1600 alıyor ve sağlık güvencesi sorgulama sonucu 60g olmasın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt