Asya07 Asyacım, tekrar ediyorum, evde bakım aylığın çocugun bakıma muhtaç olarak kabul edildiğinde kesinlikle baglanır. gelir de rapor da uygun. bakıma muhtaç şeklinde olumlu kanaat bildireceğini düşünüyorum heyetin de.
zaten gelişmeleri yazarsın bana.
sorunumuz 2022 engelli yakını aylığında.
18 yaş altı çocugun için anne ve babasının sigortalı olmaması gerekiyor. bu şarta uyuyorsun. bu durumda kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığına başvur hemen. vakfa giderken yanında çocuğun raporunu da götür.
velayet sende olsa bile babasının çocuğuna bakım borcu var. ve nafaka ödemek zorunda. bu nafaka olayına vakıf takabilir. bana anlattıklarını vakfa da anlatırsın. mahkemenin nafaka tayin ettiğini ama sonra babası ödeyemediği için nafakanın iptal edildiğini söylersin. aslında vakfa giderken nafaka iptaliyle ilgili dava kararını da yanında götür.
çünkü 2022 aylıklarında nafaka alanlara aylık baglanmaz.
ama şurası da var, nakafa almıyorsan bile babanın nafaka ödeyecek durumu varsa senin tekrar dava açma ve babadan nafaka isteme hakkın var. 2022 engelli yakını aylığı rapor oranı isterse yüzde yüz olsun % 40-69 Engelli sağlık kurulu raporlu engelli aylıkları miktarı kadardır.
3 ayda bir eline 1059 TL geçer. 1 temmuzdan sonra bu miktar artacak, temmuzun ilk haftasında 2022 aylık miktarlarını hesaplayıp ilan edeceğim ama yine de nafaka miktarı yanında düşük kalır.
o yüzden sana tavsiyem, 2022 engelli yakını aylıgına başvur ama çocugun babasına nafaka davası aç tekrardan. bu işin peşini bırakma. ayda 500 TL'den düşük nafaka da talep etme.
özetle,
hemen pazartesi gidip vakfa (SYDV) 2022 engelli yakını aylığı için başvur.
yine aynı şekilde en kısa sürede aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylığı için başvur.
tüm süreçten de beni haberdar et. ben her konuda seni bilgilendirrim.
son bir soru: peki sen nasıl geçiniyorsun ablası? nafaka yok, aylık yok, nasıl geçiniyorsun?
sağlık güvencen ne durumda ayrıca? sağlık guvencen hangi kapsamda şu an?