Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ayaz rapor oranı %79 ve üstü olanlar bahsetmiş olduğun 1589 lirayı alabiliyor,o oranın altındakiler 2.derece maaşı,%59 un altındakilerde 3.derece maaşı alabiliyor,senin oranın %73 olduğundan malesef 2.derece maaştan faydalana biliyorsun.

Ayaz kalem hanımın yazdıklarıda doğru fakat bakanlık şuanki ödemeleri bu şekilde yapıyor,sen %73 ile 1059 lira 3 aylık alacaksin.

Elif hanım %70 oran ile hiç 1589 lira aldınızmı,yoksa daha yenimi alacaksınız,ayrıca raporunuzda ağır enğelli ibaresi varmı.

E devlet şifren varsa bakabilirsin. Bence mart ayında başvuru yaptın, Nisan - Mayıs ayı bu alacağın..
Eylül. Maaş tam olur.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ayaz konu ile ilgili e devlet'te ayın 3 ünden sonra çıkar,benim söylediklerime itimatın yoksa bakanlığı arayıp 1589 lirayı hangi oranların aldığinı sorabilirsin,zira ben daha önce 2.derece 1059 lira alıyordum ve şuan hastaliklarım arttı diye %85 ile,1589 lira alıyorum.diğer taraftan malulen emeklilik sonucunu bekliyorum.

Elif hanım,ağır engelli raporunuz varsa %70 üstü alabilir,az önce ağır engel durumunuzu sordum yazmadınız,ağır engelli yazıyormu raporda.

Ayaz,kalem hanımın yukardaki yazısını dikkatli okursan,%70 üstü bakıma muhtaçlar için o rakamı dediğini görürsün ayrıca sydv çalışanıda sana söylemiş,burda bende söylüyorum ama nafilee,anlaşamıyoruz.Olayı yakından yaşayan biriyim.Gönül isterki 1589 lira değil 5589 lira al.Ama malesefki ortada bi gerçek var.

ayaz78 vakfa teslim ettiğin raporda özür oranın % 70 ve üstü ise haziran dönem aylıgın 1589,47 TL'dir. bu sadece haziran dönemi miktardıır. birikmiş paran varsa hesaba dahil değildir.
ablası e-devlet'teki 2022 aylıgıyla ilgii bilgileri kimlik bilgilerini saklayarak buraya kopyalar mısın? senin ne kadar alacagını ben hesaplayım.
....................
Mehmet005 burada bahsedilen 2022 engelli aylıkları 2022 sayıı kanun kapsamında SGK'lı olmayan muhtaç vatandaşlara yapılan sosyal yardımlardır. bu aylıkların 5510 sayılı yasa ile alakası yoktur:) 1. dereceden, 2. dereceden gibi derecelendirme 5510 sayılı kanun kapsamında yapılır. 2022 sayılı kanun kapsamında ödenen bu aylıklarda böyle bir şey yoktur.

2022 engelli aylık miktarları da rapor oranlarına göre şu şekildedir:

"01.01.2017-30.06.2017 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylık miktarları şu şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 705,62 TL (1 aylık miktar 235,21 TL)

%40-69 engelli aylığı: 1059,64 TL (1 aylık miktar 353,21 TL)

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1589,47 TL (1 aylık miktar 529,82 TL)

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1059,64 TL (1 aylık miktar 353,21 TL) "

NOT: 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylıgında rapor oranına bakılmaz. miktarları yukarıdaki gibidir.
18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığında ise % 40-69 rapor oranı üzerinden ödeme yapılır.

ayaz78 kimlik bilgilerini saklayarak e-devletteki 2022 aylığı bilgilerini buraya kopyalar mısın?
NOT: benim verdiğim bilgiler doğrudur. inanmayan alo 144'ü arasın:)

Melek hanım,benim aldığimda sydv den 2022 1. derece engelli maaşı. ve 1610 lira martta 3aylik olarak aldim.Sizin yazdıklarınıza katılıyorum fakat,burda bir konu varki o da,%70 üstü bakıma muhtaç olanlar dediginiz rakamı alıyor,ağır engelli ibaresi olmayanların ise %79 dan sonrası o rakamı yani 1589 lirayı alıyor.

Mehmet005 5510 sayılı yasayla karıştırmadıysan o halde yanlış biliyorsun.

2022 aylıklarında ödeme rapor oranlarına göre yapılır.

yukarıda yazdım.
%40-69 engelli aylığı: 1059,64 TL (1 aylık miktar 353,21 TL)

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1589,47 TL (1 aylık miktar 529,82 TL)

doğrusu bu şekildedir. raporrda agır özürlü yazsın yazmasın fark etmez. rapor oranın hangisine uyuyorsa o rapor oranına göre ödeme yapılır.

eger innamıyorsanız;
alo 144'ü arayabilirsiniz.
alo 150 BİMER hattını arayabilirsiniz.
vakfa sorabilirsiniz.
aile ve sosyal politikalar bakanlığını arayabilirsiniz.

cevabımdan eminim ben:)

ayaz78 rapor oranın ne yazıyor e-devlette? o kısmı da lazım bana. ya da sen cevapla. 2022 aylıgı başvurusu sırasında vakfa teslim ettiğin raporda özür oranı kaç yazıyordu? e-devlette yazıyorsa oranın o oranı yaz bana.

merhaba arkadaşlar şimdi benim kafam iyice karıştı.:) %44 raporum var.bugün muhasebe bana engelli durumundan emekli olursam (bu arada işe giriş 1997) 832 tl maaş alırsın dedi. ancak %60 rapor alırsan malülen emekli olur ve 1800 tl maaş alırsın dedi sigorta pirimlerim 2300 tl den gösteriliyor.raporumu yukseltme imkanım var.hangisi mantıklı.birde engelli emekliliğinde çalışma hakkı var malülen emeklilikte çalışma hakkı yok bildiğim kadar. birde bu üç aylık nedemek biz bu aylığı üç aydamı alacaz yoksa her ay hak edip üç ayda birmi alacaz bankadan.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ayaz78 vakfa % 73 oranlı raporunu mu verdin yani?
e-devletteki bilgileri aynen buraya kopyala ablası. sadece kimlik bilgilerini sakla. tamam dediğine inanıyorum. ama sistemdeki yazılanları görmem lazım ki kesin hesap yapayım.

ayaz78 özel mesaj gelmedi ablası. tekrar özelden göndersene?

aynen kardeşimde yanlış birşey yapmaktan korkuyorum. sağlam bilgiye ihtiyacım var yada tavsiyelerinize ama çok karıştı :)

kalem abla sen bu konularda tecrübelisin sence ne yapmam gerek eğer malülen emekli olurda 1800 tl alabilirsem bunu tercih ederim.primleri 2300tl den yatan biri bu parayı alabilirmi?

Ayaz kardeşim,inşallah benim dediklerim yanliş olur,ve sen bekledigin rakamı alırsın.maaşı alıncada maas tutarıni burdan paylaşırsan sevinirim.

ayaz78 tamam ablası e-devlette yazanları gördüm. kafam bir şeye takıldı ona bakayım dedim. sana dönüş yapacağım.

bu arada sen de alo 144'ü arayıp şu soruyu sorar mısın?

"2022 aylığı baglandı bana. elimdeki rapor oranı % 73.
sizin sistemde rapor oranım kaç görünüyor?"

bu arada ben de haziran'da alacağın ödemeleri hesaplayım:)

ocak ayında başvurmuşsun. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Şubat.
rapor oranın da % 73

bu durumda 1 şubat 2017'den 1 Haziran'a kadar alacağın birikmiş ödeme = 2119,28 TL
haziran dönem maaşın ise 1589,47 TL
haziran'da eline toplam olarak 2119,28 + 1589,47 = 3708, 75 TL geçecek:)

ama sistemde kayıtlı rapor oranın % 70 altındaysa bu miktar düşer. ama senin dediğin gibi sistemde kayıtlı raporun % 73 ise yaptığım hesap doğrudur:)

NOT: 2022 aylığı için sistemde rapor oranın % 70 ve üstü ise yukarıdaki hesabı doğrudur ablası:) raporunda agır özürlü yazması gerekmiyor. sadece özür oranının % 70 ve ustu olması kafi.
lakin sistemde rapor oranın yuzde yetmiş altında kayıtlıysa hesap değişir. ben de bunu teyit etmeni istiyorum. rapor oranın yoksa sistemde yuzde yetmiş altında mı gözüküyor? memur ya sana yanlış cevap verdi. ya da sistemde rapor oranın % 70 altı gorunuyor. alo 144'ü kesinlikle ara ve sistemde kayıtlı rapor oranını öğrenip beni haberdar et.

sistemde kayıtlı rapor oranın yuzde yetmiş üstü ise hesabım doğru:) zaten e-devlet bilgilerinde aylık başvuru tarihin yazıyor. ocakta başvurmuşsun:) % 70 ve üstü rapor oranın da sistemde kayıtlıysa, hata payım yok. hesap doğru:)

rapor oranından eminsin bunda sorun yok. önemli olan elindeki raporun sistemde kayıtlı olması.
sistemde kayıtlı rapor oranın % 70 ve üstü ise sorun yok.
alo 144'den sisteme kayıtlı rapor oranını öğrenince bana yaz.

ayaz78 tamam her şey ortada gördüğün gibi:)
mart dönem maaşını almadın varsayarak hesap yapmıştım yukarda. mart dönem maaşını almadın di mi? bir de bunu kesinleştirelim.

tamam, almamışsın. kopyaladığın e-devlet bilgilerine baktım.

o halde yukarıda yaptığım hesap doğru ablası. haziran'da eline toplam 3708, 75 TL geçecek. şimdiden hayırlı olsun.

ablacım ne beş aylığı?: yukarıda sana hesap yaptım ya.

bu durumda 1 şubat 2017'den 1 Haziran'a kadar alacağın birikmiş ödeme = 2119,28 TL
haziran dönem maaşın ise 1589,47 TL
haziran'da eline toplam olarak 2119,28 + 1589,47 = 3708, 75 TL geçecek

bir d eşöyle anlatayım:)
şubat, mart,nisan ve mayıs toplamı = 2119, 28 TL
haziran dönemi de (haziran,temmuz ve agustos)= 1589,47 TL
toplam= 3708,28 TL

ek bilgi: 2022 dönem aylıkları dört ödeme döneminde peşin olarak ödenir.
ödeme dönemleri = haziran, eylül, aralık ve mart.

haziran ödeme dönemi= haziran, temmuz ve agustos
eylül ödeme dönemi= eylül, ekim ve kasım
aralık ödeme dönemi= aralık,ocak ve şubat
mart ödeme dönemi= mart,nisan ve mayıs

2022 aylıkları bu ödeme dönemlerinde 3 aylık şeklinde peşin ödenir.

sana ilk kez maaş baglandığı için ödeme dönemi maaşıyla birlikte birikmiş ödeme de haziran'da yapılacak tabi.
eylül'de ise sadece dönem maaşın ile 2 aylık fark alacaksın.

NOT: hesap konusunda bana guven:) hesabım doğru.

teşekkür ederim ablası:) benim yerime çayı kendine ısmarla:) sen içtiğinde ben içmiş gibi olacağım:)

ablası 2022 aylıklarında tüm ödemeler ödeme dönemlerinde (mart,haziran,eylül,aralık) yapılır. sen maaşa başvurduktan sonra işlemler mart ödeme dönemine yetişmemiş. dolayısıyla mart'tan sonraki ödeme dönemi olan haziran ödeme dönemine kalmiş işin.
o yuzden de aylık başlangıç tarihinden (1 şubat) bir hazirana kadar olan birikmiş ödemenle birlikte haziran ödemeni toplam 3708,75 TL'yi haziran'da doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş gunde alacaksın.
yanlışlık yok merak etme.
eger mart'ta yetişseydi işlemlerin mart'ta, şubat ayının ödemesi + mart dönem maaşı (mart,nisan ve mayıs) toplam 2119,75 TL alacaktın.

mart'ta işlemler yetişmeyince 1 şubat'tan bir haziran'a kadar olan birikmiş paran ve haziran ödemesi toplam 3708,75 TL haziran'da ödenecek sana.

[FONT=sans-serif]Metin Saraç [/FONT]
[FONT=sans-serif]arkadaşınızın dediği %60 rapor tek bir hastalıktan alınması lazım çalışma gücü kaybı onun kitapçığı farklı yani normal rapor gibi değil onla 1800 günle emekli olabiliyorsunuz ama diğer rapor oranlarında 3600 vs gibi bir tablo var malulen emeklilik için. gün sayınızı falan yazmanız lazım ama normal %44 raporunuzun çalışma gücü iş kaybına göre %60 olması mümkün görünmüyor.[/FONT]

haziranda fark tamı eklenecek söylediğiniz tutarlara.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt