Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haliloz 2022 aylığı için başvurduğun raporunda oranın kaç?

Melek hanim lütfen benim sorumu cevaplayın kardeşimin 2022 ayligi kesildi yüzde 90 özürlü . Evde üç kişi kalıyor annem kardeşim babam . Babam emekli maaşı alıyor 1100 tl annem evde bakin parasi alıyor 920 . Bjrde kardeşimin üstüne özürlü aracı var annemin üzerine tarla var iki dönüm. 660 tl çıkmış kesilmiş aylık. Tamam kabul burayı anladım. Kardeşimin yeşil kartı vardı oda kesilmiş acil muayene olmasi lazim. Tarla araba Yıda gelire sikmisler ama onlar gelir degilki nasıl sigortaya iptal ederler . Nasıl itiraz ederim ne yaparım acil bir cvp yazarmisiniz Haklı miyim Haksız mi Kalem

bukowski001 kardeşin anne ve babasıyla yaşıyor. hanede 3 kişiler. sadece emekli aylığı ve evde bakım aylığı ile birlikte sınırı geçiyorlar. emekli maaşı 1100 TL + evde bakım aylığı 960 TL = 2060 Tl ediyor

2060/3 = 686,66 TL
araç ve tarla da varmış. onları gelir hesabına dahil etmeden bile 2022 aylıgı kesilmek zorunda. 2022 aylığı hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçince kesilir. ayrıca tarla ve araç da hesaba dahil edilir. ki bunlara gerek kalmadan sırf emekli aylığı ve evde bakım aylıgı ile birlikte kesiliyor zaten.

2022 aylığı kesilince bu aylıktan dolayı edindiği 60/c 3 GSS sağlık güvencesi de iptal olur. bu da eski yeşil kart gibidir primini devlet ödüyordu.

tekrar saglık güvencesinin olması için GSS gelir testi yaptıracaksınız vakfa gidip. ailede kişi başına düşen aylık gelir 592,50 TL'yi geçtiği için sonucu g1 çıkacak ve 60/g GSS kapsamında saglık guvencesi olacak. bu sağlık guvencesi için ayda prim ödeyecek.

ama maluliyet derecesinde engeli varsa sgk'ya babasının sağlık güvencesinden yararlandırmak için başvurun. maluliyet cetveli'ne göre malul sayılırsa babasının sağlık guvencesinden yararlandırılacaktır. hemen sgk'ya başvurunuzu yapın.

haliloz rapor oranın kaç diye sordum sana. maaş miktarında sorun var çünkü. % 70 ve üstü için 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı miktarı 1589,47 TL'dir.
% 40-69 üzerinden ise aylık miktarı hiç uyuşmuyor. ya e-devlette görünen miktarı yanlış yazdın bana ya da bahsettiğin aylık 2022 aylığı değil. e-devlette 2022 aylıkları modülünden mi baktın ödeme miktarına sen? bahsettiğin aylık 2022 aylıgı mı emin misin?

%85 rapor var sürekli bu güne kadar alamıyor dum ama durumum degişmiş benden habersiz sy memuru işlemleri yapmış bende edevlet den ögrendim maaş olayını

haliloz % 70 ve üzeri rapor için 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı 1589,47 TL'dir. senin soylediğin miktar yanlış. e-devletteki bilgileri buraya kopyalar mısın lütfen? kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma lütfen?
eger orada 1584 TL yazıyorsa bahsettiğin aylık 2022 aylıgı değildir.

Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı
Engelli Aylığı HALİL - HALİL - 01/02/2017 1.589,46 TL ödemeniz hazırdır Devam Ediyor - rakamı yanlış yazmışım birde eve ödeme geliyormu ben gidemessem

haliloz hah şimdi oldu. kusura bakma bu işlerde titiz olmak zorundayım. 2022 aylıgını emekli aylığıyla karıştıranlar bile var. sen 1584 Tl diyince hiçbir hesaba da uymayınca ya yanlış yazıldı ya da başka aylıktır diye terreddüt ettim ve işi kesinleştirmek için e-devlet bilgilerini istedim.

sen 1 şubat'ta vakfa başvurmuşsun (başburu tarihin 1 şubat). başvurun da onaylanmış. 2022 aylıgında başvuru tarihini takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihidir. senin aylık başlangıç tarihin de 1 mart. bu durumda sana sadece mart dönem aylıgı (mart,nisan,mayıs) ödendi.
2022 aylıkları üçer aylık dönemler halinde peşin ödenir. mart dönem aylığı da (mart,nisan,mayıs) sana mart'ta doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde peşin ödenecek.
ödemeni -daha önceden evde ödeme dilekçesi vermediğin için- herhangi bir PTT şubesinden çekeceksin. yanında T.C. kimliğini götürmen kafi.
daha sonraki ödeme dönemi haziran ödeme dönemidir (haziran,temmuz,agustos).
bundan sonraki ödemelerinin eve gönderilmesini istiyorsan vakfa evde ödeme yapılması için dilekçe vermen gerekir. bu konunun prosedürlerini tam bilmiyorum. alo 144'ü arayıp "2022 aylık ödemelerimin ev adresime gönderilmesi için ne yapabilirim" diyerek bilgi al. vakfa gitmeden başka pratik bir yolu var mı öğrenmeye çalış.

Şubat ayının 1 de onaylandıgına göre ileri dönük ödeme yapılıyorsa gecen şubat ayı ile birlikte 2118 tl alacagım yanlış anlamadıysam . Birde malulen emeklilik konusunda bir sıkıntı var bilginiz varsa onuda yazmak isterim

haliloz yukarıda anlattım size ama anlamadınız. tekrar anlatayım o halde.
2022 aylıklarında aylık başlangıç tarihi başvuru tarihini takip eden aybaşıdır. ödemeler de aylık başlangıç tarihinden itibaren yapılır.
başvuru tarihiniz 1 şubat.
bu tarihi takip eden aybaşı da 1 mart'tır.
size de 1 mart'tan itibaren ödeme yapılacak. bu da toplam 1589,46 TL'dir. mart ödeme dönemi (mart,nisan,mayıs) ödemeniz (1589,46 Tl) e-devlette yazıyor. bu ödemenizi doğum yılının son rakamına göre belirlenen gunde T.C. kimliğinizle birlikte herhangi bir PTT şubesinden çekeceksiniz.
aylıgınızın onaylandığı tarihten ya da aylıga başvurdugunuz tarihten itibaren ödeme yok. yönetmelik bu konuda çok açıktır.
bu hafta alacagınız tüm ödeme 1589,46 TL'dir.

NOT:ben bu miktarı yani ondalik kesir kısmını yuvarladığım için 1589,47 dedim. ama devlet ödeme yaparken yuvarlama yapmamış.
aylığınızın tam miktarı: %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı:1589,4669231 TL (1 aylık miktar 529,8223077 TL ) bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
ben bu rakamı yuvarladım= 1589,47 Tl olarak.

sonuç olarak e-devlette yazan miktar doğru. alacagınız tüm ödeme de o kadardır.

Life özürdilerim mesaj diyeceğime başlık demişim. sadece yukarıdaki mesaj evde bakım aylıkları forumuna taşınacak başlık değil. başlığı yanlışlıkla yazmışım.
sadece yukarıdaki mesaj taşınacak. bu başlığı tekrar 2022 aylıkları forumuna taşı lütfen.

Life teşekkür ederim emeğine sağlık ablası. bildirmek zorunda değilsin. zaten ben taşınmış mı taşınmamış mı kontrol ediyor ve takip ediyorum. dikkatinizi çekmek için yazdığım mesajları silebilirsiniz. gözden kaçmasın diye arada uyarılar yazıyorum. gördükten sonra o uyarı mesajlarımı imha edebilirsiniz:)

Melek hanım merhaba. Bir konu hakkında sizden fikir almak itiyorum. Konu şu; 24.02.2017 tarihi itibari ile engelli maaşım kesildi. Sigortalı bir işe girdiğim için tabi.ama işe 07.11.2016 da girdim, İşe girdiğimde bildirim yapmam gerekiyor mu diye kaymakamlığa sormuştum o kendiliğinden kesilir dediler. Velhasıl aralık aralık 2016 da maaş yattı. Parayı çekebilirmiyim diye birkaç kuruma danıştım kimse net bilgi vermedi. Maaş aralık 2016 da yattı maaş 24.02.2017 de kesildi ben ise işe 7 kasım 2016 da girdim. Para hesapta duruyor acaba çeksem ne olur. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

%69 üzeri ve bakıma muhtaç olanlar 1500 küsür tl alır yazmışsınız başlıkta benim rapor %76 ama iç hastalıklarından yani kendi işlerimi kendim görebiliyorum bu durumda ben 1500 küsür tl mi alıcam yoksa bir alt kademe olan 1000 küsür tl den mi? sorumu yanıtlarmısınız teşk.

@Kalem abla ben size yazmıştım cevabını aldım çok teşekkür ederim

abla ben bir soru daha soracam eşim yüzde 90 özür raporu var demiştim en kısa zamanda paramızı çekeceğiz onuda biliyorum yanlız 1500 küsür diye biliyoruz ama e devletten bakınca 2119 TL paranız hazır diyor hangisini alacağız sizce lütfen acil cevap bekliyorum

eşref ergün

ben cevap veriyim ilk maaş olduğu için biraz daha fazla oluyormuş. 3 ay sonra aldığınız düşücek. bana postaneden öyle dediler.

eşref ergün ilk sayfada "%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1589,47 TL (1 aylık miktar 529,82 TL) " yazıyor ama e-devlette 2119 TL ödeme yazıyor, bu 2119 TL nereden çıktı diyorsun?:)

ablacım 2017 yılının ilk altı ayı için % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı yukarıda yazdığım gibi 1589,47 TL'dir. 1 aylık miktarı da 529,82 TL bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

sen e-devlette yazdığı gibi toplam 2119 TL alacaksın.

rapor oranın % 70 ve üstü
sen Ocak'ta başvurmuşsun vakfa. dolayısıyla aylık başlangıç tarihin 1 Şubat.
1 Şubat'tan 1 Mart'a kadar olan birikmiş ödemen de 529,82 TL
mart dönem aylığın (mart,nisan,mayıs) ise 1589,47 TL (kesir kısmının yuvarlamazsak 1589,46 TL (devlet yuvarlamıyor çünkü)

toplayalım:
1589,46 + 529,82 =2119,28 TL eder. (e-devlette de bu miktar yazıyordur)
işte 2119 TL'nin hikayesi budur:)

haziran dönemi(haziran,temmuz,agustos) ödemesini tam olarak 1589,46 TL alacaksın.

Kalem hanım merhaba. Bir konu hakkında sizden fikir almak itiyorum. Konu şu; 24.02.2017 tarihi itibari ile engelli maaşım kesildi. Sigortalı bir işe girdiğim için tabi.ama işe 07.11.2016 da girdim, İşe girdiğimde bildirim yapmam gerekiyor mu diye kaymakamlığa sormuştum o kendiliğinden kesilir dediler. Velhasıl aralık 2016 da maaş yattı. Parayı çekebilirmiyim diye birkaç kuruma danıştım kimse net bilgi vermedi. Maaş aralık 2016 da yattı maaş 24.02.2017 de kesildi ben ise işe 7 kasım 2016 da girdim. Para hesapta duruyor acaba çeksem ne olur. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

babamın %94 ağır özürlü raporu bulunmaktadır babamın üzerine ötv siz araç almak istiyoruz fakat 2022 engelli maaşı kesilir mi bilmiyoruz kimi kesilir diyor kimide kesilmez. bu konuda net bir bilgi verebilecek var mı acaba. Anne babam ve kardeşimle birlikte 4 kişi yaşıyoruz başka bir gelirimiz yok şuan çalışmıyoruz annem %67 engelli maaşı alıyor babamda %94 engelli maaşı alıyor. ayrıca annem bakım maaşıda alıyor. biraz araştırdım arac bedelinin 120/1 alınır diyor fakat bir yerdede bu rakamı vergiler düşüldükten sonraki rakam diyor. alacağımız araç ötv li 92 bin tl bu aracı almış olsak babamın maaşı kesilirmi annemin maaşını etkilermi. ayrıca benim adıma kayıtlı 2008 model fiorino araç vardır. kasko değeri 19 bin ama bunu devredebilirim araç normalde abimin ve ayrı bir evde kalıyor. bu konuda bize bilgi verebilir misiniz. şimdiden teşekkür ederim.

Kalem Ablacım Merhaba benim bir sorum var. Şimdi biz 3 kardeşiz. Abim ve benim musküler distrofi hastalıgımız var. Evde 6 kişiyiz ve ben evliyim. Bakım maaşı alıyoruz abim ve ben. Babamın emekli maaşı var ve eşimin maaşı var. Şimdi sorum şu; Evde iki engelli birey varken 1 kişi fazladan sayılıyor diye biliyorum. Bu 2022 aylığını hesaplarken de kişi sayısını 6 değilde 7 olarak mı hesaplıyoruz? Bilgilendirirsen sevinirim. Teyit etmek amaçlı bir sorum daha var evde bakım aylıkları 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilmiyor değil mi ?

ben cevap vereyim evet 7 kişi olarak hesaplanıyor. bakım aylıkları 2022 için gelir hesabına giriyor.

ben cevap vereyim evet 7 kişi olarak hesaplanıyor. bakım aylıkları 2022 için gelir hesabına giriyor.

@Kalem ablamın Mesaj Gönderim Zamanı: 24.01-2013, 20:15 tarihinde yazdığı forumdaki bir cevapda şöyle diyor.

"2022 sayılı kanunla ilgili Yönetmelik 5. madde 4. fıkrası şöyle der:

"(4) Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ödenen bakım ücreti muhtaçlığın tespitinde bir gelir olarak dikkate alınmaz."

Yanlış bilgi vermeyin lütfen.

yanlış bilgi vermiyorum vede biliyorsan neden soruyorsun kalem hanımı meşğul ediyorsun ozaman.. onun üzerinden 4 sene geçti 2013 yazdığını kendin söylüyorsun....

artı bişey daha söyleyecem bu konu hakkında bu sitede o kadar mesaj yorum yazı var ki sen 2013 tekine takılmışsın aynı KUR-AN'I KERİM yorumcuları gibi işine geleni gördün

Olurmu calloww,
evde bakım aylıkları 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilmezmi.
Forumlari hic okumadinmi kac kisinin engelli maasi,e. Bakim maasi* gelir olarak sayildigi icin kesilir.

Ayrica,2.engelli 2 kisi sayildigindanda emin degilim.
(Ankarada bir akraba,2.engelli icin basvurdu islem devam eder.* Kurumdan gelen heyet,dosyanizdA 4 kisi gözukur dedi.halbuki zaten hAnede 4 kisi var.anne,baba,oglu ve torun.)
1.engelli bakim maasi alir.

hsnlkn eger sen kasım 2016'da sigortalı olarak işe girdiysen ve sigortan başlatıldıysa aralık 2016 Dönem maaşını çekme hakkın yok. zaten aylıgın da Şubat 2017 itibariyle kesilmiş. ama geç kesilmiş. bu gunlerde sistemin bu hatasıyla çok karşılaşır oldum. aralık dönem öncesinde ödeme yapmadan önce aylıgını kesmesi gerekiyordu. aralık 2016 maaşı yanlışlıkla ödenmiş size. çektiğiniz takdirde ve daha sonra durum fark edildiğinde o parayı geri ister kurum sizden. o yuzden çekip çekmemek size kalmış. "aman şimdi çekeyim, sonra isterlerse öderim" derseniz çekebilirsiniz. daha sonra bu paranın sizden geri isteneceğini bilerek çekin ama. borcu göze almak istemezseniz eger, tabi ki asla dokunmayın.

Zekibeyy valla ablası 92 binlik araç aldığınız takdirde evde alınan tüm 2022 engelli aylıkları kesilir. babanın aldıgı 2022 engelli aylıgı da annenin aldığı 2022 engelli aylıgı da.
4 kişilik hanede 2 adet 2022 aylıgı ve 1 adet evde bakım aylıgından başka gelir yok diyorsun. ama 92 bin liralık araç almaktan bahsediyorsun. haneye 92 bin gelir giriyor. 2022 aylıgı gittiği gibi evde bakım aylıgını da riske atarsınız. araç aldıgınız takdirde 2022 aylıkları kesin kesilir. ayrıca aldıgınız aracı evde bakım aylıgı aldıgınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne de bildirmeniz gerekir. onlar da haliyle bu 92 bin liranın haneye nerden geldiğini sorgulayacaktır. bu 92 bin TL'yi gelir olarak kabul edip aylığı kesecektir. 2 adet 2022 aylıgı bir adet evde bakım aylıgı gelirlerinden başka bir geliri olmayan hane 92 bin liralık araç alabiliyorsa hanede beyan edilmeyen bir gelir söz konusu demektir. yeniden hesap yaparlar. ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL yi aştıgında evde bakım aylıgı da kesilir.

calloww 2022 aylıgı gelir hesabında hanede kaç kişi yaşıyorsa sadece o sayı dikkate alınır. "evde 2 bakıma muhtaç engelli yaşıyorsa, ikinci bakıma muhtaç engelli iki kişi sayılır" hesabı sadece evde bakım aylıgı için geçerlidir.

hanede 6 kişi kalıyormuşsunuz. evde 2 tane evde bakım aylıgı alan bakıma muhtaç engelli varmış.
2022 aylığı gelir hesabı yapılırken hane kişi sayısı 6 olarak dikkate alınır.
evde bakım aylıgı gelir hesabı yapılırken ise hane kişi sayısı 7 olarak dikkate alınır.

2022 aylıgı gelir hesabına aiınan evde bakım aylıkları da dahildir. hanenizde 2 adet evde bakım aylıgı alınıyormuş. bu durumda sırf 2 adet evde bakım aylıgı toplamı 1921,16 TL eder. baban da emekli aylıgı alıyormuş.
bu durumda hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 423,58 TL'yi geçtiğinden dolayı 2022 aylıgı alamzsınız. alıyorsanız da yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilir.

ümüt sana evde bakım aylıkları 2022 aylıgı gelir hesabına dahil ediliyor demiş. ümüt 'ün verdiği cevap doğrudur. kopyaladığın mesajım 2013 tarihlidir. o tarihlerde 2022 aylığı gelir hesabına alınan evde bakım aylıkları dahil edilmiyordu. fakat daha sonra (25.03.2014) yönetmelik değişikliği oldu ve evde bakım aylıkları 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilmeye başladı. yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete'de yayınlandığı gün (25 Mart 2014) gün başlık açıp duyuru yaptım: https://www.engelliler.biz/forum/20...sabina-dahil-edilecek-onemli.html#post1406636

120 de 1 gibi bir oran söz konusu değilmi. Maaş kesilmemesi için maksimum ne kadar lık araç alınabilir.

Asaltenin forumu okudunmu mahkemelil olan.
Kurumdan resmi kagidi yayinlamis.60bin tl ye arac almis.12 ye bolunce 5bin tl gelir sayarlarmis.
120 de 1 ne orani? Zeki.
Kurumlara yine sorda gelismeleri buraya yaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt