Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
erdal 12ye bölme değil, kasko değerinin 120de biri hane gelirine ekleniyor.

Kurum biri kesilir diyo biride kasko bedelinin 120 birini gelire ekle hane halkına böl diyo

Aseltenin forumunun linkini verirmisin

Abla ben 21 yaşındayim ve %93 kifoskolyozum var şuana kadar devletten hiç bir ödeme almadım nisan ayında 23 aylıl ödemelerini almaya başlıyacam ama ne kadar alacağımi merak ediyorum ☺bu knu hakkında bilgin var mı ☺

Raporun %100 agir engellimi?
E. Bakim icin basvursan.

engel oranım yüzde 50,erken yaşlılık emekliliği için prim gün sayım eksik, 2022 ye başvurum engelli maaşı alsam, sonra prim gün sayım dolunca diğerini iptal etsem erken emeklilik için başvurabilirmiyim, bu konuyu bir türlü bilen yok, sgk ya sordum net cevap veremediler,evde kızkardeşimle beraber onunda raporu 53, onun için başvurdum olumlu sonuclandı,engelli kartı için de başvurdum başka haklarımız var mı

Bu bilgiler için teşekkür ederim Kalem hanım. Emeğinize sağlık.

cemay36 sigortalı değilken elbette 2022 aylıgına başvurabilirsiniz. kız kardeşinize 2022 engelli aylıgı baglandığına göre demek ki hane geliri de uygun. kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) rapor ve T.C. kimliğinizle gidip 2022 engelli aylıgına başvurunuzu yapınız. emekli olunca da bildirmenize ve 2022 aylığını kestirmenize gerek yok.
zaten sistem aracılıgıyla emekli olduğunuz tespit edilir ve 2022 aylığınız fesh edilir.
siz gidip 2022 engelli aylığına başvurun en kısa zamanda.
diğer haklarınız için bkz: https://www.engelliler.biz/forum/di...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

UzTanhu 'nun şu mesajı buradan taşınsın ve ayrı başlık halinde açılsın lütfen https://www.engelliler.biz/forum/20...uhtaclik-siniri-belli-oldu-7.html#post1781855
OturanBoğa mac72 Life

Zekibeyy ben sana bir önceki sayfada şu cevabı vermiştim. aynen kopyalıyorum.
"[SIZE=1]valla ablası 92 binlik araç aldığınız takdirde evde alınan tüm 2022 engelli aylıkları kesilir. babanın aldıgı 2022 engelli aylıgı da annenin aldığı 2022 engelli aylıgı da.
4 kişilik hanede 2 adet 2022 aylıgı ve 1 adet evde bakım aylıgından başka gelir yok diyorsun. ama 92 bin liralık araç almaktan bahsediyorsun. haneye 92 bin gelir giriyor. 2022 aylıgı gittiği gibi evde bakım aylıgını da riske atarsınız. araç aldıgınız takdirde 2022 aylıkları kesin kesilir. ayrıca aldıgınız aracı evde bakım aylıgı aldıgınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne de bildirmeniz gerekir. onlar da haliyle bu 92 bin liranın haneye nerden geldiğini sorgulayacaktır. bu 92 bin TL'yi gelir olarak kabul edip aylığı kesecektir. 2 adet 2022 aylıgı bir adet evde bakım aylıgı gelirlerinden başka bir geliri olmayan hane 92 bin liralık araç alabiliyorsa hanede beyan edilmeyen bir gelir söz konusu demektir. yeniden hesap yaparlar. ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL yi aştıgında evde bakım aylıgı da kesilir."[/SIZE]

Zekibeyy 2022 engelli aylıklarında gelir hesaplaması ilgili yönetmeliğe göre yapılır. Babanın üzerine ÖTV'siz araç alacaksınız. araca ödediğiniz para da aylık harcamalara dahil edilir. eger aylık harcamalar aylık gelirden fazla olursa aradaki fark gelire eklenir yönetmelik gereği.
ayrıca aracın vergiden düşülmüş tutarının 120'de biri de gelire eklenecektir. siz en iyisi yönetmeliğin muhtaçlık hesaplaması ile ilgili maddelerini kendiniz okuyun.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçtiği takdirde (alınan 2022 engelli aylıkları hariç) yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra anne ve babanızın 2022 aylığı kesilecektir. aracı aldıktan sonra anne ve babanızın aldığı 2022 aylıklarının kesileceğini bilin lütfen.

Yönetmelik'in geçici 1. maddesi şöyle der:
Muhtaçlık hesaplaması
GEÇİCİ MADDE 1- (1) 7 nci maddenin yedinci fıkrasında belirtilen Puanlama Formülü uygulamaya geçinceye kadar muhtaçlık; gelir, servet ve harcamalar esas alınarak aşağıdaki şekilde belirlenir.
a) Hanenin gelir durumu;
1) Tespit/beyan edilen aylık net maaş, ücret, nafaka, yevmiye ve diğer gelirlerin yıllık tutarının aylık ortalaması,
2) (Mülga:RG-25/3/2014-28952)
3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240' ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120' de biri,
5) Dükkânlar için rayiç bedelin 240'ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
6) Dükkân için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa dükkânın rayiç bedelinin 120' de biri,
7) Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240'ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
8) Hanenin binek aracı için aracın kasko/rayiç bedelinin 120'de biri,
9) Hanenin ticari/ zirai amaçlı aracı için aracın kasko bedelinin 120'de biri, kasko bedelinin belirlenememesi halinde ise rayiç bedelinin 120'de biri ile bu araçların (takdir/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
10) Hanenin büyük ve küçükbaş hayvanları için il/ ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden temin edilen yıllık getiri miktarının aylık tutarı,
11) Hanenin tespit/beyan edilen banka mevduatları için aylık faiz getirisinin iki katı tutar,
12) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) 2022 sayılı Kanun gereğince bağlanan aylıklar hariç olmak kaydıyla, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 7 nci maddesi gereğince yapılan evde bakım ödemeleri dahil, sürekli ve düzenli olarak alınan şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, burs, harçlık gibi nakdî olarak verilmekte olan sosyal yardımların aylık ortalaması,
13) Aynı hanede ikamet etmemesine rağmen nafaka yükümlüleri tarafından sağlanan destek tutarı,
14) Tarımsal destek geliri tutarı,
15) Uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışanların gelirleri,
16) Diğer gelirlerin toplamının aylık ortalaması,
dahil edilerek yapılan hesaplama ile belirlenir.
b) (Ek:RG-25/3/2014-28952)(3) Vergi indirimlerinden faydalanılarak alınan ve engelli adına kayıtlı olan araçlar için vergiler indirilmiş tutarın 120'de biri dikkate alınarak hanenin geliri hesaplanır.
c) Birinci fıkranın (a) bendinin alt bentlerinde yer alan taşınır ve taşınmazların tespit edilen rayiç bedellerine ilişkin değerlendirmeyi Mütevelli Heyeti yapar.
ç) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Hanenin harcama durumu; emsal kira bedeli hariç gıda, giyim, ısınma, eğitim, sağlık, ulaşım, eğlence ve benzerlerine yapılan yıllık ödemelerin aylık ortalaması dâhil edilerek yapılan hesaplama ile belirlenir.
d) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Harcamalar, hanenin gelir seviyesinin bir göstergesi olarak dikkate alınır. Emsal kira bedeli dışındaki harcamalar birinci fıkranın (a) bendine göre hesaplanacak gelir tutarından hiçbir şekilde çıkarılamaz.
e) Hanenin tespit/beyan edilen harcamalarının birinci fıkranın (a) bendine göre tespit edilen gelir tutarından fazla olması durumunda harcama ve gelir arasındaki fark gelire eklenir. (Kalem not: harcamalar gelirden fazla olursa, aradaki fark gelire eklenir diyor kısacası.)
f) Birinci fıkranın (a) bendine göre tespit edilen gelir tutarının beyan/tespit edilen harcama düzeyinin üzerinde olması durumunda harcamalar gelire eklenmez.
...................................................................................
NOT: evde bakım aylığı için de şuradaki 4 örneği okuyunuz:https://www.engelliler.biz/forum/ev...olan-bakim-ayligi-kesilir-mi.html#post1780382

merhaba kalem hanım bilgilendirme için teşekkür ederim. peki aracın ödemesini 3. dereceye kadar olan yakın akrabalr yapmış olsa durum değişirmi.

Zekibeyy hayır değişmez. sonuçta araç engellinin üstüne olacak. engelli birey kendine bir araç almış olacak yani. araca ödediği para da harcamalara dahil edilecektir elbette.

ablacım yüzde 40 engelli raporla çalışınca kaç senede emekli olunuyor

ablacım engelli olarak iş kur tarafından yeni işe girdim biraz borcum var askari ücret alacam ne kadar aylıgımdan kesilir borçlara

Bnm babam emekli 1350 aliyor %70 raporu var ben sigortali ise girsem kesilirmi maas cnku siniri geciyoruz

Kimin ve nemaaşı?
Galiba siz 2022 3 aylik engelli maas alirdiniz.
Sigortali ise girmenizide tercih ederim.

ulan bu 2022 maaşını acından ölen, çadırda yaşayan, 5 kuruş geliri olmayan insanlara veriyorlar ha. verdikleri de aylık bir 350 lira para. yazıklar olsun bu hükümete

askere gittim 15 gün sonra gönderdiler beyin ameliyatı oldum diye mehmetçik vakfından tek seferlik veya 15 günlük yıpranma maaşı alabilirmiyim bilgisi olan varsa yazabilir mi ve şu anda da engelli raporu için 10 gün sonra da heyete girecem doktorlar %73 verdi hastalıklarıma epilepsi yaygın anksiyete bozukluğu , depresyon miğren vs.

kafamda çizik var diye gönderdiler

mehmetçik vakfına dilekçe yazılıyormuş nasıl oluyo acaba bilen var mı

osman41 sana katılıyorum ,
her şeye zam gelmiş engellimaaşı yerinde sayıyor, bilhassa % 45 engellilerin maaşı

evet arkadaşlar son 41. güne girdik maaşlarda ya sabır

haftaya deil haftaya deil haftaya deil haftaya deil haftaya deil haftaya

bi lira param yok kaveye giderken çay parasını annemden alıom

S.A Babam iki gözünden görme engelli ve 3 ayda 1500 küsur enegelli maaşı alıyor.Ben de babama baktığım için 900 küsür bakıcı maaşı alıyorum.Kardeşim üniversite okuduğu için ona da para gönderiyoruz.Bizimle yaşayan başka kimse yok ve başka hiç bir gelir kaynağımız yok.Babamın üzerine ötv'siz araba alırsak engelli maşı kesilir mi.Eğer kesilmiyorsa en fazla ne kadarlık bir araba alabilirz? Eğer kesiliyorsa da engelliye ucuz araba yasası ne işe yarıyor ?

memoserif dostum bunu detaylı öğrenebilmek için bence aile ve sosyal politikalar bakanlığını aramalısın veya melek abla ile görüşmelisin. detaylı bilgiye ancak böyle erişebilirsin... ama bildiğim kadarıyla engelli bir vatandaşın üzerine ev, arsa, tarla, bağ, bahçe, araba ve sigorta gibi şeyler olduğunda maaş kesiliyor. yinede bunu detaylıca sorgulamakta fayda var.

Merhaba bir sorum olucak kusura bakmayin.
Ben engelliyim ve 2 sene once vergi indirimden emekli oldum 1340 tl maasim var su an calisamiyorum.Esimin saglik sorunlari var rapor cikarmak istiyoruz dogustan belde kisalik var ve gozleri yakini gormuyor.sag kulagida isitme kaybi var.bagirsakta yara Ülseratif var sanirim % 40 rapor alir alirsa engelli maasi alabilirmi?evde ben dahil 5 kisiyiz.3 cocuk var esim ve ben 5 kisi.engelli maasi baglarlarmi? Tsk ederim cvp icin

@memoserif
Galiba o maaslari kesmek icin bir plan.

Mali mulku geliri yoksa baglanir

memoserif hanede 3 kişisiniz. baban 2022 aylığı alıyor. %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1589,47 TL (1 aylık miktar 529,82 TL)
yani 2022 aylığını aylık olarak hesaplarsak 529,82 TL
sen de evde bakım aylıgı alıyorsun= 960,58 TL
haneye giren toplam para= 1490,40 TL
bir de ünide okuyan kardeşiniz varmış ve ona para gönderiyormuşsunuz.
aslında geçiminiz bile zor bu gelirle. araç almanız imkansız. araç aldığınız takdirde (büyük ihtimalle bu hanedeki gelirden başla geliriniz olmalı) araca verdiğiniz para gelir sayılır. sonuçta haneye bir yerden para giriyor demektir. ister yabancıdan alın ister gizlediğiniz bir gelir olsun bu, kesinlikle araç aldıktan sonra ortaya çıkar. 2022 aylıgı yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra araç aldığınız takdirde kesilir.
zaten 3 kişisiniz. evde bakım aylıgı da 2022 aylıgı gelir hesabına dahil ediliyor. alacağınız aracın 120'de biri de hane gelirine dahil edilir. ayrıca araç için ödediğiiz aylık taksit tutarı da harcamalara dahil edilir. hanenin aylık harcamaları hane gelirini geçerse aradaki fark gelire eklenir. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçerse 2022 ayıgı kesilir.
evde bakım aylığı için en önemli durum araç aldığınızda aracı evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmeniz. siz aracı bildirince onlar hesap yapar. beyan edilmeyen bir gelir var mı diye geliriniz didik didik edilir. dışarıdan bir gelir girişi varsa o da hane gelirine eklenir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa sorun olmaz. aksi durumda evde bakım aylıgı da kesilir.

vagaslı başka gelir yoksa (mal,mülk vs) geliriniz uygun. eşiniz % 40 ve üstü rapor aldığı takdirde kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 2022 engelli aylığı için başvursun. gelir şartı uygun olduğu takdirde 2022 engelli aylığı baglanacaktır.

ümüt tabi ki ablası özelden yazabilirsin bana. bildiğim bir konuysa seve seve yardımcı olurum sana.

evet 30 uncu günü bozucaz yarın şafak 29
kalem hanım eylül maaşı erken verilirmi acaba eylül ün 1 i bayramın ilk günü

29 gün kaldı inş

2022 maaşları haziran aylıkları böylemi

kurban bayramı erken verilir mi acep

loris açmamışsın haziran ödeme sayfasını
bu arada son 27 güne girdik
haftaya deil haftaya deil haftaya deil haftaya
büyük ihtimal arefe günü verebilirler eylül maaşını terlikçidede

2022 ve evde bakm

Merhaba kalem hanim,kaynim%82agir engelli ve biz kaynimla beraber 6 kisiyiz,esim 3700 maas aliyo,calisirsa mesaisi ile4300 ama maas bordrosu 3700.evde bakima basvurduk eve geldiler. Cagirdilar,evdeki herkesin sgk dokumunu istediler..Birkacgun sonra gorusmeye gidicem ,ziraat bankasina hesap acmami soylediler........temmuzdan oncede verilmez maas dedi.........kaynimin daha once memlekette iken aldigi2022 ozurlu maasi icin basvurya gittik,adresi degistigi icin kesildi....gelirinizden dolayi baglanmaz demisler. Kaymakamlikta biri ikametini baska yere alsan belki olur demis,esimde aldi,kaymakamliktan heyet gelicekmis,sorum su,ikamet degisince esimin acaba baglanirmi ?maas,evde bakim ayligi baglarken esimin bizimle oturmuyo gorunmesinden dolayi maas verilirmi ?sonucta esimin abisi....evde bakim maasi baglamaya gelen bayana acik acik soyledim,bu yuzden esimin ikametini degistik diye, baglarken sorun olabilir dedi..yinede gorusmeye cagirdi...acaba ne cikar,

Kaymakamliktan gelen2022 maasi heyeti nelere bakar.onlarada acikca soyliycem durumu esimin ikamet degismesini filan verirse verir .sonucta biz kaynim icin istiyoruz.surekli hastaneye doktora gidiyo ilaci bezi masrafi. Ben ev borcumla uc ogrenci ile anca basa cikiyorum.,vermezse ne diyim?ayrica lise3 te oglum var yaz tatilinde 2ay calisicam diyo sonra yine okula gidicek ,bundan dolayi verecekleri maasi icin sikinti yaratirlarmi?

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt