Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"... aylık bağlanıyor"derken "... maaş baglanıyor" demek istiyor ablası. yeni bir aylık değil bu. 2022 aylıklarını kastediyor yani. 2022 aylıkları da 3 ayda bir ödeniyor.

bende 1800 günden malülen emekli oldum bizim içinde bir fark söz konusu mu.
bu arada 2016 11. ayda emekliliğim onaylandı bağlanan miktar 798.66 idi 2017 için bir zam alacakmıyım bilğiniz varsa cevap veririseniz sevinirim. saygılarımla.

YAV YAZMİYİM DİYORUM DAYANAMİYORUM BOYLE HABERLER SECİM ZAMANLARİ OZELLİKLE VERİLİRKİ OYLAR ARTSİN BUDA OYLE BİR HABER BİLİNCLİ OLARAK"Aylik"yazilmis ki okuyan hakkaten oyle bir miktar veriyorlar zannetsin ..yemeyin artik bunlari …gecen gun kardesim gosterdi bu haberi git isine dedim bir baktimki verilen 3aylik miktar mart ayligi ile ayni miktar .

Kalem
Hanımefendi bu maaşı geriye dönük alabilirmiyim? Ben işten çıkalı 3 ay oldu ve bugün başvursam geçmişe dönük 3 aydır işsiz olduğum dönemden başlatırlarmı ?

Kalem abla 300tl bir geleceğine verilecekmiş maaşların üzerine böyle bir şey varmı acaba

hayal_prensi_ank hayır öyle bir şey olmaz.
Önce 2022 aylığı için kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvuracaksın. aylığın onaylanırsa eger başvuru tarihini takip eden ilk ay başından itibaren ödemelerin başlar.
örneğin bu ay başvurdun diyelim. daha sonra da maaşın onaylandı. bu durumda ödemelerin 1 Şubat'tan itibaren başlar. şubatta başvurursan 1 Mart'ta başlar.

OKTAYPASA yok öyle bir şey. alabileceğiniz aylık tutarları ilk sayfada yazdım. mart'ta alabileceğiniz 2 aylık farklar da yine ilk sayfada yazılı. başka ödeme yok. her habere inanıp durmayın Allah aşkına!

Kalem

Melek hanım saygılar engellı olan abım ıcın sızı rahatsız edıyırom uzun sure forumu dısardan takıp ettım ve sızın bu konudakı bılgı ve deneyımızı gorunce sıze mesaj atmak ıstedım konu engellı aylıgı ve ev de bakım .

1. Elımızde 2008 tarıhıne aıt saglık kurulu raporunda abımın engel derecesı %73 ıken 2014 tarıhındekı rapor ds engel oranı % 60 a düşürüldü .
abımın herseyı ıle artık ben ılgılenıyorum o yuzden bu raporlar la ne gıbı aylık hakkımız var ne yapabılırız sız den onu ogrenmek ona gore hareket etmek ıstıyorum.
abıme ablam bakıyor du fakat odenen maası kesıldı hem adres degısıklıgı hem de hane ıcı gelır sebebıyle sanırım .sımdı ben herseye yenıden badvurmak ıstıyorum ve abımın hakkını aramak ıstıyorum. bu raporlarla ne yapabılırım .hareket tarzım ne olmalı ve yenı rapor cıkarmalımıyım .

bır tek sızın dedıklerınızı yapıcam cunku .tesekkur

Eksik ve hatalı yazımdan dolayı özür diliyorum cep telefonun dan yazdım çünkü

Şimdi mart da ne kadar maaş çekecez allah izin verirse ölmez sagkalirsak ona göre hesap yapalım

kaldı 10 gün hadi hayırlısı martta girer girmez kontroller başlasın bakalım inşallah kimsenin aylığı kesilmez kesilecek şüphesiyle yaşamaktan bıktık valla hep olumsuzluklar başımıza geldiyinden hep şüpheci olduk cıktık #ekpss15000alımolsun

Melek hn.merhaba benim 5864 günüm var 06/04/2017 tr.18 yılı dolduruyorum %56 özürlüyüm benim alacağım maaş 1059,64 tl. Olarak 3 aylıkmı olacak bu konuda cevap yazarmısınız ? Yani 1 aylık maaşım 353,21 tl.midir?

senin emeklilik aylığı bizim aldığımız 2022 malül aylığı sen emekli olursan aylık 1000 liranın üstünde alırsın günün fazla 3600 günden emekli olan arkadaşlar var onlar aylık 1000 lira alıyor senin 1200 ü bulur herhalde bizim aldığımız muhtaçlık aylığı emeklilikle alakası yok

Sayın Kalem sgk tespiti nedeniyle kesilen 2022 maaşının son aylığı yatar mı ?

ufkum mart öncesinde aylığınız sgk tespitiyle kesildiyse mart dönem aylıgı yatmaz.

Abla bi kaç sorum olacaktı bu 2022 engelli maaşı için muhtaçlık sınırı nasıl hesaplanmaktadır. Engelli maaşı bu hesaplamaya dahilmidir. dul ve yetim aylıgı almaktayız annem küçük ablam ve ben. Büyük ablam yüzde 96 engelli annem bakım parası almakta ve 3 aylık maaşı almakta. KİŞİ BAŞI DÜŞEN AYLIK GELİR 847.16TL hesaplanırken alınan dul ve yetim aylıkları dışında bakım parası ve 3 aylık engelli parası eklenmektemidir. MELEK ABLA KAFAM KARIŞTI BİRAZ CEVAPLARSAN ÇOK SEVİNİRİM 2016 MART AYINDA BABAM VEFAT ETTİ MAYIS AYINDA DUL VE YETİM AYLIGI BAGLANDI ortalama annem 1180tl küçük ablam 590tl ben 590tl para almaktayız. Sizi yorduysam kusura bakmayın hakkınızı helal edin.

Yasir0138
annen ablan için evde bakım aylıgı alıyormuş bir de 2022 aylıgı alıyormuş. doğru mu anladım? annene dul aylığı baglandıysa annenin aldığı 2022 aylıgı kesilmiştir. dul aylıgı alanlar 2022 aylıgı alamaz.
annenin 3 ayda bir aldığı aylık 2022 aylıgı değilse buraya yaz lütfen.
2022 aylığı gelir hesabı yapılırken alınan 2022 aylıkları gelire dahil edilmez. alınan 2022 aylıkları hariç hanede her ne ad altında olursa olsun her gelir dahil edilir. dolayısıyla evde bakım aylıgı da dul ve yetim aylıgı da gelire dahil edilir.
şimdi sen şu sorularımı cevapla, hesabı ben yapayım:
1. hanede toplam kaç kişisiniz?
2. annen en son aylık olarak ne kadar dul aylıgı aldı?
3. yetim aylıgını sadece iki kişi mi alıyor? alıyorsa her ikisi de en son aylık olarak ne kadar yetim aylığı aldı?
4. alınan dul ve yetim aylıklarını evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirdiniz mi?

Cevaplar için teşekkür ederim abla. 1 Hanede toplam 4 kişi var. Ben annem küçük ablam büyük ablam (engelli). 2.annem en son 1180 tl dul maaşı aldı. 3.yetim aylıgını ben ve küçük ablam 2 kişi alıyoruz 590 tl küçük ablam,590tl ben yetim aylıgı alıyoruz. 4.2016 nisan ayında gerekli belgeleri teslim ettik babamın vefat ettigini ve 1 ablamında evlendigini. Abla bu 3 ayda 1 aldıgımız maaş engelli yani büyük ablamın adına yatmaktaymış kurum bize bu 3 aylık maaşın kesilmiyecegini engelliye ait oldugunu söyledi.

Yasir0138 ha şimdi anladım. 2022 aylıgını annen değil ablan alıyormuş.
bu durumda hesabı yapayım ablası.
hanede 4 kişisiniz. annen 1180 TL, iki kardeş de 590 +590 TL alıyor. ayrıca 960,58 TL de evde bakım aylığı alınıyor.
bu durumda hanede 1180 + 590 + 590 + 960,58 = 3320,58 TL toplam aylık gelir var.
hanede kişi başına düşen aylık gelir ise 3320,58 / 4 = 830,14 TL ediyor.

hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçiyor. bu durumda ablanın aldığı 2022 aylığı yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilecektir maalesef.

2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı 423,58 TL'dir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçtiği takdirde 2022 aylığı baglanmaz/kesilir.

Kalem Abla bize bi sıkıntı çıkartırmı acaba bu kesilecek para faizi ile isteme gibi filan bi durum çıkarmı karşımıza.Bu aldıgımız 3 aylık para yeni deyil bi kaç yıldır alınıyor.Çok saol meltem abla anladım ilk fırsatta kuruma giderek durumu anlatıcam biz size başvurmamıza gerekli bilgileri vermemize ragmen 3 aylık para yatıyor diye.Meltem abla yordum seni hakkını helal et allah razı olsun senden.O kadar çok bilgi kirliligi varki.

Yasir0138 vakfa gidip söyleme ablası. ne kadar alsanız kardır. muhtaçlıktan çıktınız diye yersiz ödeme konusu olmaz. bırak vakıf sosyal inceleme yaptıgında tespit etsin:) ben durumu bil diye soyledim sana. bu şartlarda ablanın aldıgı 2022 aylıgı ilk sosyal incelemeden sonra kesilecek bil istedim. ceza olsa onu da yazardım. öyle bir şey yok asla kimseye bir şey deme.
vakıf buyuk bir ihtimalle bu sene sonuna kadar sosyal inceleme yapar. sosyal inceleme sonuçlarına göre de vakıf mütevelli heyeti tekrar muhtaçlığınızı gözden geçirir ve muhtaç olmadıgınız yönünde karar verir. heyetin bu kararı doğrultusunda da ablanın 2022 aylıgı muhtaçlıktan çıktıgı gerekçesiyle kesilir. ama asla yersiz ödeme konusu olmaz ve borç istenmez.
ablan sigortalı çalışan vs olsaydı ve aylık almaya devam etseydi yersiz ödeme konusu olurdu ki sistem buna izin vermiyor zaten.

Cahilliğimi maruz görün ama %40 engelli raporu ile 18 yıl hizmeti dolduktan sonra emekli olan engelli birisi (veya bir memur) ayda sadece 353 TL mi alacak yani???

abbasyolcu yok estagfirullah. sen emekli aylığından bahsediyorsun.
buradaki aylıklar 2022 engelli aylıklarıdır ve sgk tarafından baglanan emekli aylıklarıyla alakası yoktur. 2022 aylıkları sigortalı olanlara baglanmaz. hanede kişi başına düşen aylık geliri muhtaçlık sınırı altında olanlara baglanan bir sosyal yardımdır.

senin bahsettiğin aylık ise SGK tarafından 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre baglanan emekli aylığı yani yaşlılık aylığıdır. ama genelde engelli emekli aylığı diyorsunuz.

Hmm.. Çok teşekkür ederim Kalem (Melek) Hanım :), birazcık olsun rahatladım.

Peki nasıl hesaplanıyor bu karıştırılan "yaşlılık aylığı" veya "engelli emekli aylığı", yaklaşık ne kadar alıyor 18 yıl tamamlayıp %40 engelli raporuyla emekli olan birisi?

Bu kişi basina düşen 423 tl hesaplanırken evde ki okuyan çocuklar ve ev kredisi gibi konuları ,etkiler mi yani ille 423 tl mi

cuxhaven 01.01.2017- 31.12.2017 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıklarında muhtaçlık sınırı 423,58 TL'dir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçtiği takdirde 2022 aylığı baglanmaz. hane geliri hesaplanırken gelirlerden giderler düşülmez. sadece emsal kira bedeli düşülür. emsal kira bedeli haricinde hiçbir harcama gelirden düşülmez maalesef.

2022 maaşı ilerki aylar içinmi ödenir yoksa maaşın gecerli oldugu ay dan itibarenmi benim 1 ay önce başladı maaş edevlet baktıgımda 1584 tl görünüyor maaş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt