Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnsanlara sabırla cevap verdiğiniz için Allah muhakkak mükafaatini verecektir bu insan sevgisinin.

Engellilere ve engelli yakınlarına maaş bağlanmasına,bordrolu çalışan biri olarak destek veriyorum.Ama vergi veren eşimin, çalıştığı için,bakım parası alan anneler varken,çocuğunun başında duramadığı gibi üstüne üstlük birde bakıcı parası veriyor olması beni üzmüyor değil.

Kalem Abla iyi günler ben tasindigim için engelli maasim kesilmişti ağustosta tekrar vakfa basvurduk 28agustosta onaylandı diye mesaj geldi eylül maaşı yatmamisti aralık maasimi alicam simdi ben toplu paramı alırım yoksa normal ekim kasım aralık maasini mi alırım sadece rapor oranim %94 bide ne kadar maaş alırım e devlet üzerinden dun baktığımda 1589tl görünüyor fakat ödeme çekildi yazıyor ben daha hiçbirşey cekmedim abla yardımcı olursan sevinirim

Serkoo

bendede çekmedığim halde yetım maaşım çekıldı yazyor ama yazmasına ragmen bankadan maaşımı çekıyok.galıba e devlette çekıldı dıye yazması hak sahıbı kişinin hesabına yatırıldı anlamı oluyor.

Merhaba bisey sormak istiyorm
Kalem hanm 2014 te yuzde 55 rapor verdiler süresiz ve agir engelli degil 3 ayda bi maasta aliyorum fakat raporda psikiyatr dan 30 fizikten 20-20 yazio yanlis hesaplanmis olabilirmi acaba aklim karistida tesekkurler simdiden

Kalem Benim engelli maaşına başvuruş tarihim 6 ekim bana aralık ayında alacaksın dediler ne kadar alırım acaba bilginiz varmı

4b gözüküyor um temmuz ayında 2022 başvurdum onaylandı bayramda maasimida aldım Aralık maasinda sorun olurmu 144 sorun yok diyor e devlet devam ediyor diyor

Serkoo e-devlette yazan 1589,47 TL haziran dönem maaşı. e-devlette en son çekilen maaş görünür. aralık'ta alacağın ödemeler şu an gözükmez. pazartesi de aralık'ta alacağın ödemeler görünür.

adres değişikliği sebebiyle maaşın kesilmiş. sonra yeni adresinin baglı olduğu vakfa agustos'ta başvurmuşsun ve maaşın onaylanmış.
bu durumda aylığın durdurulduğu tarih itibariyle açılacaktır. aralık'ta doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde, 2 aylık fark, eylül dönem aylığı ve aralık dönem aylığını toplu alacaksın. rapor oranın % 94 olduğuna göre toplam 3472,28 TL alacaksın ablası.

umutyksk
hesap yapabilmem için rapor oranını da yazmalısın ablası.

aydın_41
yazdıklarıdan bir şey anlayamadım. şu an mı 4b kapsamındasın? sigortalı mısın şu an?

umutyksk başvuru tarihin ekim. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Kasım olur (başvuru tarihini takip eden aybaşı aylık başlangıç tarihidir)
rapor oranın %42

buna göre aralık'ta kasım + aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat) olmak üzere 4 aylık toplam 1510,64 TL alacaksın ablası.

Prim borcum çıkıyor o yüzden hastaneden provizyon alamiyorum

aydın_41
4b sigortalı mısın sen? prim borcun 4b'den dolayı mı 60/g 'den dolayı mı çıkıyor?
2022 aylığı aldığından bahsetmişsin. 2022 aylığı baglandıktan sonra sigortalı mı oldun sen?

ya da şöyle yapalım dur.
e-devlet şifren varsa şuraya gir ve sağlık provizyon sorgulaması yap lütfen:https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama
tarih olarak da bugünkü tarihi gir. daha sonra ekranda görünenleri buraya (kimlik bilgilerini saklayarak) yaz ya da kopyala.

Dediğiniz yerde yakını yada kendisinden borçlu olduğu için provizyon verilmiyor 2008 senesinden tarım sigortam vardı onu kapattım daha sonrasında bı şirket olayı vardı onu kapattım ordan

direk bagkura dönüş olmuş bı alakam yok ama e devlette 4b gözüküyor um e devlette. 2022 maaşına baktığımda devam ediyor yazıyor

aydın_41 sorgulama yaptığın yerde şuralarda ne yazıyor bana yazar mısın?

tescil kapsamı:
GSS kapsamı:
Sigortalı türü:

Kalem hanm en düsük aylik maas nekadar peki tesekkurler simdiden

Tesekkurler kalem hanim bicok sey duyuyoruz her agizdan bi ses mesela benm raporumu gorup yanls hesaplanms dediler, aylik 573 lira aliyorum diyenler vs kafamiz bulamaya döndü

hiramm 2022 engelli aylığını ilk defa mı alacaksın ablası ya da alıyor musun?
aylığının doğru olup olmadığını sana söyleyebilmem için şu sorularımı cevapla ablası?
1. aylığı kendin için mi alıyorsun?
2. rapor oranın kaç?
3. 2022 aylığına hangi ayda başvurdun?

kalem hanım bu aykı mahasımız ne kadar ogrenebirmıyım

Soru dan önce engel oranını ne zaman başvuru yaptığını yazarsan. Yada sayfanın ilk girişine bakarsan rapor oranına göre sormana gerek kalmaz bulursun

Kalem abla ben 2 bucuk yildir 3 ayda bi maas aliyorum bi ara biri raporun yanls hesaplanmis dedi aklim karisti ve biri 573 lira ayliga baglandm dedi merak ettm ben hic duymadm bu meblagda maas oldugunu raporum yuzde 55 benm abla rapaorumda psikyatr 30 verms fizikte 20-20 yazio o kafami karstrmsti

hiramm kafan karışmasın ablası. rapor oranın doğru hesaplanmış.birden fazla oran olunca balthazard formülüne göre toplanıyor:https://www.engelliler.biz/forum/sa...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

rapor oranın % 55 olduğuna göre eylül'de 2 aylık farkla birlikte 1181,87 TL almış olmalısın.
bu ay ise 3 aylık olarak 1132,98 TL alacaksın.

ama rapor oranın % 70 ve üstü olsaydı alacağın miktar daha fazla olurdu.
rapor oranı % 70 ve üstü olanlar bu ay 3 aylık olarak 1699,47 TL alacak (eylül dönem aylığını alıp aylığı devam edenler için).

Kalem abla. Oturduğum ev bana ait. %52 raporum var .evliyim 5 aylık bebeğim var. 3 ay sonra miras olarak. Babam bahce kati daire verecek. Üstümde 2 daire olursa engelli maasi alma şansım varmı. Çalışamıyorum cünkü.

İbo2747

54)2022 aylığına başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dahil edilir mi?
54)Evet dahil edilir.Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.

Yani ne demek oluyo anlamadım.kira getirisi 600 falan getirir. Bu maasi almaya hak kazanirmiyim kazanmazmıyim başka gelirim yok
Kalem abla Bu konularda bilgilisiniz. Yardimci olurmusunuz?

İbo2747

Hanede yaşayan kişi sayısı ve toplam geliri de yazarsınız duruma hakim olan arkadaşlar size yardımcı olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt