Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

Life

Moderator
Konular
22
Reaksiyonlar
12
2018 Yılı EKPSS Kılavuzu yayımlandı arkadaşlar, detaylar aşağıdadır, hayırlı olsun, herkese başarılar dileriz... :)

5zRiSk.png

EKPSS SINAV ÜCRETİ: 30 TL
KURAYA KATILACAK ADAYLAR İÇİN BAŞVURU ÜCRETİ : 15 TL

ÜCRETİ YATIRABİLECEĞİNİZ BANKALAR AŞAĞIDA LİSTELENMİŞTİR

[FONT=Verdana]Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)[/FONT]
[FONT=Verdana]Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak[/FONT]
[FONT=Verdana]adaylar hariç)[/FONT]
[FONT=Verdana]Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)[/FONT]
[FONT=Verdana]Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak[/FONT]
[FONT=Verdana]adaylar hariç)[/FONT]
[FONT=Verdana]Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı[/FONT]
[FONT=Verdana]Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler[/FONT]
[FONT=Verdana]Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)[/FONT]
[FONT=Verdana]Sınav/Kura başvuru ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan ÖDEMELER alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.[/FONT]

GENEL BİLGİ

• Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 22 Nisan 2018 tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır.
  • Başvurular 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacaktır. ( Başvuru süresini kaçıran adaylar için geç başvuru 13-14 Mart 2018 tarihlerinde alınacaktır.)
  • Kuraya başvuracak adayların başvuruları 2-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacaktır. (Başvuru süresini kaçıran adaylar için geç başvuru 29-30 Mayıs 2018 tarihlerinde alınacaktır.)

• 2012 ÖMSS ile 2014 ve 2016 EKPSS'ye başvurup kaydı alınan adaylardan bilgilerinde düzeltme veya değişiklik olmayanlar için TEKRAR Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi DÜZENLENMEYECEKTİR, adaylar ÖSYM'nin internet sitesinden kayıtlarını YENİLEYECEKTİR.

• İlk defa sınava girecek adaylar ile 2012 ÖMSS, 2014 ve 2016 EKPSS'ye girip ENGEL DURUMU DEĞİŞEN adaylar için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi DÜZENLENECEKTIR.

• 2012 ÖMSS ile 2014 ve 2016 EKPSS'ye başvurup EĞİTİM DURUMU ile diğer bilgilerinde düzeltme ve değişiklik talep eden adaylar, EKPSS kılavuzundaki bilgiler doğrultusunda ÖSYM Başvuru Merkezlerinde kayıtlarını yenileyecektir. Ayrıca bir Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi almalarına GEREK YOKTUR.

• "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun alınmış %40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporu olan tüm başvurular kabul edilecektir.

• Raporlarda ÇALIŞABİLİR İBARESİARANMAYACAKTIR. "ÇALIŞAMAZ" [FONT=inherit]ibareli raporların atama sürecinde yenilenmesinin gerekli olabileceği adaya hatırlatılacaktır.[/FONT]

• Sınav başvuru sürecinde geçerli süreli raporlar kabul edilecektir.
  • 65 yaşını dolduran engelli adayların EKPSS/KURA 'ya başvurusu kabul edilmeyecektir.

• EKPSS'ye ortaöğretim kurumlarından (lise ve dengi), yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun veya EKPSS'nin geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir.

• EKPSS/Kuraya yurt dışında eğitimleri tamamlamış olan engelli adaylar ile yurt dışında bir eğitim kurumundan EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan adaylar da başvurabileceklerdir.

• Adaylara Ön Kabul ve Taahhüt Belgesini aldıktan sonra diğer gerekli olan belgelerle birlikte EICPSS kılavuzundaki bilgiler doğrultusunda ÖSYM Başvuru Merkezine başvurmaları ve sınav ücretini ödemeleri gerektiği hatırlatılacaktır.

• İnternet erişim şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden "Şifrerni Unuttum" alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmalan (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır) gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya pasaportları ile birlikte şahsen başvurmaları gerekmektedir.

• Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenlenmiş, ancak sınav başvuru süreci ile ilgili sıkıntı yaşayan adaylan ÖSYM çağrı merkezine (444 67 96) yönlendirilecektir.

• Bilindiği üzere, 2012 ÖMSS ile 2014 ve 2016 EKPSS'nin yapıldığı yıllarda ulaşım problemi yaşayan engelli adayların ulaşımı konusunda İl Müdürlüklerimiz koordinatörlüğünde çalışma yapılmıştı. 22 Nisan 2018 tarihinde yapılacak EKPSS için engelli adayların sınav merkezine ulaşımı konusunda planlama yapılması amacıyla; sınav merkezine ulaşım konusunda yardım talep eden adayların iletişim bilgilerinin kaydının alınması gerekmektedir.

Başvuru Sırasında Adayların Yanında Bulundurması Gereken Belgeler

• Özürlülük ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporlar' Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun, %40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilmiş olan Engelli Sağlık Kurulu Raporu,

• Öğrenim durumu, diploma veya mezuniyet durumunu gösterir resmi belge,

• Nüfus cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)

• Adayın engel grubunu veya durumlarını gösteren diğer belgeler (eğer var ise RAM raporları)

• EKPSS Aday Başvuru Formu

Ben 2012-2014-2016 sınavlarına girdim öğrenim bilgilerim ve engelim değişmedi sistemde başvuru adımı yok bu ne demek oluyor.

İyi başvuru yerim ankara benim lise:))

Aday başvuru formla engel bilgi formunu indirip teslimmi etcem yoksa okuldamı yapılcak:D

serkanmalkoc

AİS - ÖSYM İşlem Takvimi nden başvuruları seç. 2018 EKPSS var en başta onu seç. Sonrasında uyarı penceresi çıkacak ve işleme devam edebileceksin.

serkanmalkoc

Bilgileriniz görünmüyorsa ösym başvuru merkezlerinden başvurunuzu yaparak bilgilerinizi de güncelletebilirsiniz.

flora19

O belgeleri indireceksin yazdıracaksın ve dolduracaksın sonra da elden teslim edeceksin:)

sağol aradım ÖSYM yi resim sürem dolmuş işin yoksa uğraş halbuki başvuru belgesinde diyor ki 50 ay önce çekilmiş fotoğraf geçerlidir.

Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından
reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

Ben daha önce ekpss ye hiç girmedim. Ama eğitim ve engel bilgilerim ÖSYM de güncel.
İnternet üzerinden başvurabilir miyim?

mhmmd

*** İlk defa sınava girecek adaylar ile 2012 ÖMSS, 2014 ve 2016 EKPSS'ye girip ENGEL DURUMU DEĞİŞEN adaylar için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi DÜZENLENECEKTIR.

Life başvuracağım ösym yeri yapmazmı başvurumu indirmeden orda yapılsa

@mhmmd

Ekpss'ye daha önce başvurmadıysanız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne gitmeniz gerek orada Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi doldurularak imzalayacaksınız sonrasında başvurunuzu ösym başvuru merkezlerinden yapabileceksiniz.

@flora19

İndirmeden oradan yapamazlar indirip doldurulacak o form yinede dene istersen

Life tşkrler:)

Bide bişi daha yukarda adayın ram rapor falan diyor o nedir

Engel bilgi formumu o

Arkadaşlar merhaba ortaöğretim en geç başvuru tarihi ne zaman peki bilginiz varmı ben ilk defa çıkartıyorum da sanırım yetişmekmiş 21 şubata kadar başka tarih var mı başvuru yapabilerim şimdiden teşekkürler

@flora19

Ram raporu denilen rapor Rehberlik Araştırma Merkezi'nin hafif düzey zihinsel engellilere, otistik down sendromlu gibi çeşitli özel eğitim gerektiren engellilerin tespiti sonrasında verilen rapordur bu raporla özel durumları olan engelliler özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde eğitim görürler

Halenumutlu

EKPSS Geç Başvuru Tarihi

13.03.2018
14.03.2018 23:59

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23:59'a kadar artırımlı olarak; ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

ben 2016 ekpss kuraya başvurmuştum.o başvuru önce aile sosyal bakanlığından tahadütname falan gerekli işlemleri yapmıştm.şimdi ise aık liseden mezun olduğum ve sınav için başvuru yapacağım.aisösym sitesinde engel bilgilerim falanda var ama başvuru yapamıyorum. ''Sistemde kayıtlı EKPSS Engel bilginiz bulunmadığı için AİS'den başvuru yapamazsınız.'' yazıyor..oysa engel bilgilerim kısmında engel durumu bilgileri mevcut..neden böyle oldu? bir fikri olan varsa yazabilir mi.

işletme mezunuyum formasyon eğitimimi de tamamladım bu durumda öğretmen kadrosuna başvurabilir miyim?

Sağol Life soru yağmuruna tuttum senide kusra bakma:))

iyi günler arkadaşlar ilk başvuru yapacağım için aday başvuru formundaki alan adı ve dal adını kılavuzda bulamadım ben ticaret meslek lisesi mezunuyum bölüm olarak diplomamda muhasebe yazıyor kodları bilen varsa yardımcı olabilir mi.

@chaplin1905

Daha önce kuraya başvurmuşsunuz şimdi ise lise mezunu olmuşsunuz bu yüzden diplomanızı raporunuzu ve nüfus cüzdanınız ile birlikte ösym başvuru merkezlerine giderek başvuru yapmanız eğitim durumunuzu güncelletmeniz gerekli

ess23

Öncelikle ekpss sınavına girmelisiniz, ekpss öğretmen alımları açıklandığında başvurabilirsiniz.

flora19

Rica ederim

2016da 81 ile hizmetli olarak atandım bunda en az 90 alıp memurluğa geçiş yapmam lazım. yalnız şu war her 2 senede bir yapılacaksa sınavlar ve 4 sene alınan puanlar geçerli sayılacaksa.
atıyorum; 2018ekpss de 81 alıp 2000. oldunuz. 2 sene boyunca alımlarla önünüzdeki 1500 kişi gitti siz ilk 500 deseniz tam atanmayı bekliyorsunuz 2020 ekpss sınavı ile yeni bir sınav yapıldı ve önünüze yeni sınavdan 1600 kişi aldıkları puanla geçti sizi..
o zaman bekle ki atanasın :)) 2 senede bir sınav yapacaklarsa 4 sene alınan notun geçerliliği saçma oluyor

Benim 2016da kpssdeki başvuru formum mevcutmuş baktımda:)fotoda yeni sadece engel bilgim yok

flora19

Raporunu sisteme işletmen gerek bu yüzden de engel bilgi formunu doldurarak ösym başvuru merkezine gitmelisin

2016da 81 ile hizmetli olarak atandım bunda en az 90 alıp memurluğa geçiş yapmam lazım. yalnız şu war her 2 senede bir yapılacaksa sınavlar ve 4 sene alınan puanlar geçerli sayılacaksa.
atıyorum; 2018ekpss de 81 alıp 2000. oldunuz. 2 sene boyunca alımlarla önünüzdeki 1500 kişi gitti siz ilk 500 deseniz tam atanmayı bekliyorsunuz 2020 ekpss sınavı ile yeni bir sınav yapıldı ve önünüze yeni sınavdan 1600 kişi aldıkları puanla geçti sizi..
o zaman bekle ki atanasın :)) 2 senede bir sınav yapacaklarsa 4 sene alınan notun geçerliliği saçma oluyor

Yeni mezun olacaklar için 2 yılda bir yapılması şart. Yoksa onlar çok beklemiş olacaklar. Burada tek faydası olurda 2. girdiğiniz sınavda düşük puan alırsanız az da olsa şansınız olsun diye.

Hayırlı olsun arkadaşlar...
eklenen geçici maddeyle 2016 puanı 2020 yılına kadar uzatıldı...
2018 puanı ide 2022 yılına kadar geçerli olacak..
yani 2016 da yüksek alan arkadaşlarımız 2018e lütfen girmesinler..
kimseye karışamayız elbette.
bir diğer husus
geçen ki atamalarda bir çok kadro boş yere isşgal edildi..
lütfen gitmeyeceğiniz yerleri yazmayın...
madem gitmeyeceksiniz o zaman niye tercih yapıyorsunuz.
niye nice mazlumun ahını alıyorsunuz..
çok büyük günah..
başkasının rızkıyla oynamak büyük günah..

açık liseden geçen sene mezun oldum.hatta şimdide aöf ön lisans öğrencisiyim ama konunun bununla bir alakası yok sanırım.başvuru yapamamım nedeni engel bilgisi yazıyor..tam olarak şu çıkıyor karşıma: ''Sistemde kayıtlı EKPSS Engel bilginiz bulunmadığı için AİS'den başvuru yapamazsınız.'' .oysa aynı sayfada engel bilgilerim başlığına tıklayınca orada gerekli engel bilgilerim yazıyor.toplu salonda sınava girip giremeyeceğine kadar hemde..yarın bir ösym merkezine gidip bakayım artık.

chaplin1905

Açık liseden geçen sene mezun olduysanız eğitim bilgilerinizin güncellenmesi için ösym başvuru merkezine gitmeniz gerekli, raporunuz değiştiyse onu da güncellettirin değişmediyse gerek yok.

@chaplin kardeşim başvuru yaparken engel bilgilerin yuzdesi yazıyor ama kişisel Bilgiler kısmında soldaki yerde engel bilgilerin yok diye mi hata veriyor?oyleyse birtane liseye gidip bilgilerini guncellemek gerek yada osym Bürosu na

Ben baktım benimde başvuru ekranında tüm bilgilerim var güncel birşekilde engel adres foto vs. . Ama soldaki menudeki engel saglik yerindeki bilgilerim yok ne alakaysa ozaman bende basvuramam gidip ekletmem gerekecek

Arkadaşlar önce başvuruyu yapıp sonra mı parayı yatırıyoruz ?

Üst Alt