Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

Yok önce parayı yatırcanız sonra başvurcanız

Taahhüt belgesini aldıktan sonra yatırıyormuşuz. İlk sayfada varmış ama hızlı okuyunca es geçmişim

• [FONT=sans-serif]Adaylara Ön Kabul ve Taahhüt Belgesini aldıktan sonra diğer gerekli olan belgelerle birlikte EICPSS kılavuzundaki bilgiler doğrultusunda ÖSYM Başvuru Merkezine başvurmaları ve sınav ücretini ödemeleri gerektiği hatırlatılacaktır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]
[/FONT]

Matrix31 yok kardeşim bende başvuru sayfası hiç açılmıyor.başvuruya tıkladığımda şu uyarı çıkıyor: Sistemde kayıtlı EKPSS Engel bilginiz bulunmadığı için AİS'den başvuru yapamazsınız.

ama aisösym sitesinde sağlıkdurumu-engel bilgileri kısmında engel oranlarım ve sınavda engel durumuna göre kat çıkabilir,cevap kagıdı işaretleyebilir gibi bilgilerin hepsi mevcut..neden başvuru ekranı bile aılmıyor bilmiyorum.bu gün başka işim var.yarın gidip ösym merkezine sorayım artık.bakalım ne olacak.
Life ais ösym sitesinde eğitim bilgilerim güncel görünüyor.liseden mezun ve ön lisans okuduğum bilgilerim not ortalamasına kadar yazıyor

Merhabalar arkadaşlar, benim rapor oranım %40, sadece görme üzerine. Bu durumda görme engelli grubundan gireceğim fakat görme engelli grubu da kendi arasında 3 grubu ayrılmış .Soruları kendim okuyabiliyorum bu durumda b mi yoksa c grubundan mı gireceğim, süre benim için çok önemli b için toplam 60, c için toplam 90 dk veriliyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
BasvuruKilavuzu06022018.pdf

Merhabalar lisans son sınıfta okuyorum.Bu sınava ilk kez gireceğim.Ösym sistemine girdiğimde fotoğrafımın geçersiz olduğu ve engel bilgim bulunmadığı konusunda uyarı veriyor.Takıldığım bazı yerler var örneğin ;

Önce başvuru formlarını doldurup sonra yanıma kimliğimi,1 adet vesikalık fotoğrafımı(çünkü sistemde fotoğrafım geçersiz görünüyor) ve Engelli sağlık kurulu raporu belgemi mi alıp mı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gitmeliyim ?
Yoksa önce parayı mı yatırmalıyım? Birde sistemde eğitim durumum lisans olarak gözüküyor, ilerde mezun olacağıma dair(ya da öğrenim gördüğüme dair) üniversiteden tekrar bir belge almama gerek var mı ?

Bakenga1

[FONT=sans-serif]Ekpss'ye daha önce başvurmadıysanız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne gitmeniz gerek orada [/FONT]Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi doldurularak imzalayacaksınız sonrasında başvurunuzu ösym başvuru merkezlerinden yapabileceksiniz.

Yanınıza diplomanızı, raporunuzu ve nüfus cüzdanınızı alın, fotoğrafa gerek yok orada kamera ile çekerler, üniversiteden öğrenci belgesi ve transkript alın

@vieuxpoesie

E-devletten alınan sgk dökümü, adli sicil kaydı gibi resmi evraklar geçerli oluyor, mezuniyet belgesinde de bir sorun olmayacaktır geçerli olacaktır.

[FONT=arial]"Aday İşlemleri Sistemi üzerinden Sağlık Durumu / Engel Bilgileri değişikliği yapılamaz" [/FONT] hatası veriyor oysaki sistemde var çıkıyor fakat değiştirme yapmadığım halde bu hatayı veriyor neden acaba

Bakenga1

son sınıf öğrencileri de girebiliyor zaten ayrıyeten almana gerek yok. sistemdeki fotoğrafıını da ösym bürosuna gidip güncellemen gerekiyor, onlar orda fotoğrafını çekip sisteme yüklüyorlar. Para yatırma işi en son iş, yani tüm başvuru işlemlerinden sonra yapılıyor.Engel bilgiminin sistemem eklenmesi için de engelli raporunu kimlik vs. işte klavuzdaki bilgilere göre ne isteniyorsa aile bakanlığını gidip başvuruyorsun.

"(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait kura kaydıyla başvuru yapamaz"

Yönetmelikte

ESKİ MADDE

(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, herhangi bir kadroya yerleştirilen ancak atanamayan adaylar, aynı dönem içerisinde yapılacak yerleştirmelere başvuramaz.

YENİ MADDE

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz."

AYNI EĞİTİM DÜZEYİNDE KASIT NE?

Ekpss 2018 başvuru sorunu

Selam arkadaşlar ilk defa ekpss ye gireceğim diploma kimlik fotokopisi ve raporun fotokopisi ile aile sosyal politikalara gittim ve onaylattim yüzde 40 bipolarin görevli duygusal ruhsal bozukluk olarak gireceksin dedi. Daha sonra ösym kayıt merkezine gittim. Öyle bir seçenek bulamadı yapan kişi zihinsel yüzde 40 seçeneğini işaretledi ve kaydetti ben bankaya parasıda yatırdım doğru oldumu acaba.

Ekpss ücretlerini hangi bankalara yatırmamız gerekiyor.

Arkadaşlar ekpss sınav ücretlerini hangi bankalara yatırmamız lazım

daha önceden sınava girenler ösym sayfasından başvularını yapabiliyorlar bilginize teşekürler.

Siz zihinsel engelli değilsiniz ki ama. Bakın size suç bulmuyorum ama düzeltmezseniz binlerce kişinin hakkına giriceksiniz.. sebebide şudur; genelden girmeniz lazım ama zihinselden giriceksiniz, çok daha kolay sorularla 90 üstü puan alacaksınız ve bu ösym görevlisinin hatası yüzünden olmuş olucak.

bütün sorumluluk adaya ait olacak sahtekarlıgınızı çakarlarsa başınıza iş alırsınız suç sizin nasıl bulamıyorlar başka okula gidin çünkü bütün sorumlululuk adaya aittir memurun suçu yok bunu bilin

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak
adaylar hariç)

Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak
adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

Sınav/Kura başvuru ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan ÖDEMELER alanından kredi kartı/banka kartıyla da yatırılabilecektir.

siz genelden gireceksiniz kulavuz apaçık ortada sınıflayanamayanı işaretliyecek ösym bürosu
resmen suç işliyorsunuz

3 tane okul değiştirdim adama genel engelli ruhsal duygusal dedim monitörü bana çevirdi öyle bir seçenek yoktu yani işini yapmayı bilmiyorsa ben nerden bileyim peki nasil duzeltecez bu durumu

Kimbilir zihinsel engelli olmadan atanan ve hakkımızı yiyen kaç kişi vardır... kim bilir...

Huano

Genel engelli grubuna işaretleyecek aşağıdaki kategoriye girmiyorsanız

EwzKiG.png

Op0AYK.png

Bakenga1

[FONT=sans-serif]Ekpss'ye daha önce başvurmadıysanız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne gitmeniz gerek orada [/FONT]Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi doldurularak imzalayacaksınız sonrasında başvurunuzu ösym başvuru merkezlerinden yapabileceksiniz.

Yanınıza diplomanızı, raporunuzu ve nüfus cüzdanınızı alın, fotoğrafa gerek yok orada kamera ile çekerler, üniversiteden öğrenci belgesi ve transkript alın

Bakenga1

son sınıf öğrencileri de girebiliyor zaten ayrıyeten almana gerek yok. sistemdeki fotoğrafıını da ösym bürosuna gidip güncellemen gerekiyor, onlar orda fotoğrafını çekip sisteme yüklüyorlar. Para yatırma işi en son iş, yani tüm başvuru işlemlerinden sonra yapılıyor.Engel bilgiminin sistemem eklenmesi için de engelli raporunu kimlik vs. işte klavuzdaki bilgilere göre ne isteniyorsa aile bakanlığını gidip başvuruyorsun.

Hocam yazdıklarınızdan ve kılavuzdan şunu çıkardım doğru mudur:

Aday başvuru formunu doldurup,kimlik,rapor ve öğrenime dair bir belge ile Aile ve Sos. Pol. Bak. gitmem gerekiyor.Buradan Ön kabul belgesini alıp,yine doldurulmuş aday formu,engel bilgisi formu ve kimlik ile (ösym'de eğitim bilgilerim mevcut buna gerek yok ve fotoğraf orada çekilecek ona da gerek yok) Ösym merkezine gidip sınava başvurmam gerek.Başvurum tamamlandıktan sonra para yatırma işlemini gerçekleştirmem gerekmekte.

@Bakenga1

Evet [FONT=Georgia][FONT=sans-serif]Ekpss'ye daha önce başvurmadığınız için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne gitmeniz gerek orada [/FONT][/FONT]Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi doldurulacak diğer bölümler aynı yazdığınız şekilde olacak.

Merhabalar arkadaşlar, benim rapor oranım %40, sadece görme üzerine. Bu durumda görme engelli grubundan gireceğim fakat görme engelli grubu da kendi arasında 3 grubu ayrılmış .Soruları kendim okuyabiliyorum bu durumda b mi yoksa c grubundan mı gireceğim, süre benim için çok önemli b için toplam 60, c için toplam 90 dk veriliyor.Yardımcı olursanız sevinirim.
BasvuruKilavuzu06022018.pdf

cevap :(

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Anladım gidip okula tekrar düzeltmem lazım yardımcı olduğunuz için tesekkurler

arkadaslar acıll yardımcı olursanız sevınırım smdı ekpss basvuru yapıcam ortaoğretım mezunuyum ve suan acıkoğretım üniden ön lisans devam edıyorum osym basvuru sayfasında tbasvuruda buluncak egıtım duzeyı olarak bır ortaoğretım bırde onlısans olarak ıkısınden bırını secmemı ıstoyor yanlız ben henu zonlısanstan mezun olmadım onlısnas secıp tercıh olabılıyormu mezun olunmadan mezun olamıycam cnku bu sene konu hakkında bılgısı olan yardımcı olursa ck sevınırım

@Bakenga1

Rica ederim

@sedatekirdağ

Önlisanstan mezun olamayacaksanız zatem önlisanstan başvuru yapamazsınız, sınav başvurunuzu ortaöğretim olarak yapın bu şekilde sınava girin, ilerde mezun olduktan sonra yapacağınız tercihlerde eğitim bilgilerinizi ösym başvuru merkezinde güncelletebilirsiniz.

Üst Alt