Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

zihinsel yüzde 40 seçeneğini işaretledi

Zihinselden giremezsin düzelttirin sınıflanmayanı işaretlettir

Memur nasıl ypmış yalnış okdr insan gircek kafasına göre yazcaklar demekki

Life
Benimki niye yok lıfe işitme 3hastalık var ne işaretlicez:))

Lenfödem kalp damar hepatit bide işitme

Fazlası işitme

GEÇEN SINAVLARDA ZİHİNSEL OLMAYIP GENEL ENGELLİ OLUP ZİHİNSELDEN BİR ÇOK KİŞİ GİRDİ ADAM EPİLEPSİ HASTASI BİLE ZİHİNSELDEN GİRDİ RUHSAL RAHATSIZLIGIN HEPSİ GENELDEN GİRECEK KULAVUZDA YAZIYOR HER ŞEY ORTADA tanı ESAS ALINACAK DİYOR KULAVUZDA BU SINAVI ÖSYM YAPIYOR KULAVUZA GÖRE HAREKET ETMEMİZ LAZIM YOK EFENDİM ZİHİNSELDE ÇENTİK VAR BUNLAR BOŞ İŞLER KULAVUZDA TANI ESAS ALINIR DİYOR TEŞŞİZ YANİ ÖZÜR GURUBU DİKKATE ALINMAZ SADECE ZİHİNSELDEN MENTAL KAPASİTE OLANLAR MENTAL RETERDASYON YAZANLAR GİRECEK GERİ KALANININ HEPSİ GENELDEN GİRECEK

@flora19

Sınavda 4 engel grubu vardır.

1) Genel engelliler *2) Görme engelliler3) İşitme engelliler4) Zihinsel engelliler

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde engel grubu işitme engelliler olanlardan ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engeli olan adaylar, Özel Durumlar alanında İlköğretime Başlama Yaşı Öncesi İşitme Engeli Edinmiş seçeneğini işaretleyeceklerdir.

İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olarak bildiren işitme engelli adaylarınbu durumunu gösterir resmî belge/belgeleri (Bu belge/belgeleri olmayan işitme engelli adaylar, ilköğretime başlama yaşından sonra işitme engelli olmuş kabul edileceklerdir.)

Genel engelli, görme engelli ve ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme engelli olan adaylar için içeriği aynı bir soru kitapçığı olacak ancak engel gruplarına göre farklı sınav uygulamaları yapılacaktır.İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adaylar işitme engelliler için hazırlanan soru kitapçığını kullanacaklardır.

İşitme Engelli Grubu 20 dakika 80 dakika(Sınav süresi tamamlanmadan sınav salonundan çıkılamaz.)

Life sağol işitme yazcam ozamn tşkrler 80dakka iyimiş 60 sanıyodum

ben de işitme engelliyim ama işitme engelli olduğumu belgeleyebileceğim en eski tek belgem 13 yaşımdaki işitme testi sonuçlarım. şimdi ben genelden gireceğim ama bana da ek süre verilecek mi?

Arkadaşlar ben 2012 ÖMSS'ye girmiştim. O zaman Üni'den mezun olmadığım için lise mezunu olarak başvurumu yapmıştım. Fakat ÖSYM sistemine baktığımda 2012 ÖMSS'na girdiğim gözüküyor ama engel durumu kısmı boş gözüküyor. Hem engel durumundan dolayı yeni bir raporum var hem de şuan üniversite mezunuyum. Aile ve Sosyal hizmetler il müdürlüğünden tekrar diploma ve rapor taahhüdü almam gerekli mi kafam karıştı

@vieuxpoesie
Maddelere bakarsak sanırım ilköğretime başlama yaşını baz alacaklar belge sunamadığınız için de ek süre vermeyeceklerdir ama yinede işitme olarak başvurunuzu yapın ve ek süre talep edin.

@Askin_Keskin
Daha önce başvuru yaptığınız için tekrardan sosyal hizmetler il müdürlüğüne gitmenize gerek yok, en son mezuniyetinizi gösteren diplomanızı, en son aldığınız raporu ve nüfus cüzdanınızı alarak ösym başvuru merkezine giderek başvuru yapabilirsiniz.

Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklarbulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bilgilerinde gerçeğeuymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve budurumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Life
LİFE BİRŞEYİ MERAK ETTİM TEK KİŞİLİK SALONDA SINAVA GİREBİLİR TOPLU GİREBİLİR MERDİVEN ÇIKABİLİR ÇIKAMZ İLE İLGİLİ KULAVUZDA BUNLARDAN BAHSETMEMİŞ KİMLER TEK KİŞİLİK SALONDA SINAVA GİREBİLİR V.S BİLGİ VERİLMEMİŞ FAKAT ENGEL BİLGİ FORMUNDA YER VERİLMİŞ BUNLARA
KULAVUZ NEDEN BAHSETMEMİŞ CVP VERİRSEN SEVİNİRİM

aile ve sosyal politikalar bakanlığına gittim ruhsal ve duygusal yazdılar ama ösym bürosuna evrağı teslim ettim çıktı alıp onayladım eve geldim ki evraklarımı yerine koyayım baktım yüzde 71 zihinsel yazıyor

şizofreni yüzde 45 rahatsızlığım var + ortapedi işitme vs toplam yüzde 71 raporum var ama bu görevli arkadaş tutmuş zihinsel işaretlemiş

yarın gitsem düzeltirler mi

hem ALLAH'ın huzurunda kul hakkı yemek istemiyorum yarın gitsem düzeltemiyoruz derse ne olacak peki
ilk defa sınava girecemm

salak salak kişileri oturtuyorlar anlayan birilerini bıraksınlar durumu bu şekilde olanlar muhakkak gidip düzeltsin arkadaşlar aksi taktirde hem suç işlemiş olursunuz hemde ALLAH'ın zoruna gider apaçık

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Sanırım kişinin beyanı esastır mantığından yola çıkılmış engel beyan formunu dikkate alacakları için ayrıca kılavuza koymamışlar, cp hastaları yada engeli ağır olup işaretleme yapamayan veya okuyucuya ihtiyaç duyan engellilere veriliyor tek kişilik salon, diğer tüm engelliler toplu salonda sınava giriyorlar

Skolyoz23

Sistem açık olduğu için düzeltirler

yalnız şöyle bir şey var eğer ÖSYM bürosu ben doğuştan işitme engelli olmama rağmen genelden gireceğim belgeleyemediğim için. görevli işitme grubu yazarsa ne olur? kul hakkına girmek gibi oluyor teknik olarak ama zaten doğuştan işitme engelliyim. peki bunun bir yaptırımı olur mu sınavımın iptali gibi. ben yinede uyarırım ama daha önce hiç girmedim bu sınava.

vieuxpoesie eski testin duruyosa göster dün bundan bahsettiydim işitme 1 işitme 2geçiyolar

Benimki orta son lise1de başladı

99un testleri var bnde

Bende hiç girmedim:)

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini almak için gideceğimiz yere randevu ile mi gidiyoruz

Arkadaşlar ösym bürosu benden aday başvuru formu istemedi başvurumu tamamladım ama bi sıkıntı olur mu?

Life
pekala ben yarın başvuru için gittiğimde hem sağlık raporumu hem de 13 yaşımdaki işitme testimi göstereceğim o zaman. bir de bu ek süre engel grubu vs olayı aile ve sosyal politikalar bakanlığı da mı oluyor yoksa ÖSYM bürosunda mı?

@flora19 gidicem yarın vurucam masaya alın belgeleri ne gerekiyorsa yapın dicem nsnsnsjsjs

aday başvuru formu bizde kalıyor zaten

erola

[FONT=sans-serif]Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini almak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne gideceksiniz [/FONT]randevu almanıza gerek yok

Jasohan

Başvurunuz tamamlandıysa sorun olmaz

vieuxpoesie

Engel bilgi formuna ve engelli raporunuza göre işlem yapıyorlar süre için başvuru merkezi ayalıyor sanırım çünkü aşağıdaki [FONT=sans-serif]Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini başvuru merkezlerine götürmeyin diyorlardı geçmiş yıllarda, birisi orada diğer nüshası da sınava girecek adayda kalıyordu.[/FONT]

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi

Burayı okudukça benim kafa karıştı:D

Şu tehattüt belgeye hangi engeli yazcam genel engelmi işitmemi:D

Skolyoz23

Bu ne Şans. işleme girmiş artık düzenleme olmaz. İşlem yapan memurlar büyük suç işlemiş.
%94 ağır ortopedi engelli genel olarak giriyor bu nasıl adalet sürede az 60 dk

Ben 2016 yılında sınava girmiştim. O zaman ben Aile ve Sosyal politikalar bakanlığından ön kabul ve taahhüt belgesi alıp sınav başvurdum. Bu sene tekrar sınava girmeyi düşünüyorum da ÖSYM bürosuna gidip mi işlemleri yapmam gerekiyor, yoksa parayı yatırıp kendim ÖSYM sitesinden yapabiliyor muyum ? Şuan çalıştığım için ÖSYM bürosuna gitmem vakit kaybı olucakta parayı yatırıp başvuruyu kendim yapabiliyor muyum ? Resmim eski yani o zaman fotoğrafı yenilememiştim, yenilemem gerekiyor mu ? Bilgi verirseniz sevinirim :)

Skolyoz23

engel bilgi formunu doldurmadınmı skolyoz okula giderken senin beyanın esas alınır

selamlar herkese ... ben daha önce kuraya katıldım şimi lisedeyim açık lise 3 deyim benim ne yapmam lazım kayıt için ögrenim görüyor belgesi almam lazımmı...

Life bir şey soracağım son kez :D şimdi benim işitme engelim doğuştan ve en eski belge olarak 13 yaş işitme testim var dedim. şimdi diyelim ki görevli işlemi yaparken beni genel engel grubu değil de işitme engelli grubundan sınava girmem doğrultusunda bilgi girişi yaptı.

eğer böyle olursa benim bir kabahatim suçum olur mu? sınavımın geçersiz sayılması vs gibi.

vieuxpoesie

Beyana bakıyorlar ya birde kılavuzda herşey yazılı buna rağmen öyle yaparlarsa o işlemi yapan memuru suçlamak yerine seni suçlarlar, ama tespiti de zordur ya bir bakıma o anlık bişey oradaki görevli sistem üzerinden yapıyor işlemi bir tıka bakar o iş sonrasını da zaten araştırmıyorlar, sen zorlama bana süre verin diye ama belgelerini de götür istersen bakarsın oradaki görevli vicdana gelir sana bol süre vereyim diye geçirir aklından o şekilde işlem yapar kim bilir :)

1Şans

Daha önce başvuru yaptığınız için https://ais.osym.gov.tr/ 'den başvuru yapabilirsiniz

şem_i

Mezun olabilecek durumdaysanız transkript ve öğrenci belgesi alın, daha önce ekpss başvurusu yapmadıysanız Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini almak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne gideceksiniz yanınıza da raporunuzu ve nüfus cüzdanınızı da almayı unutmayın sonrasında ösym başvuru merkezine giderek başvurunuzu yapın

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM gittim aile sosyal politikalar bakanlığına oradaki kadın aşırı bilgiliydi hatta tebrik ettim kendisini lütfen zihinsel olmayanları zihinsel yazmamaya özen gösterin dedim tebrik ettim

biz şizofrenler vs zihinsel değiliz dedim ben 1 yıldır ders çalışıyorum zaten yani denemelerde 40 net yapıyorum şükürler olsun

orada genel + ruhsal ve duygusal yazdı kadın onayla dedi onayladım aslı gibidir yaptı bana verdi

ösym ye gittim hem kimliğimin aslına hem aile sosyal politikalar bakanlığının vermiş olduğu aslı gibidir yazıyı + heyet raporunun aslını ver dedi

kalabalık değildi zaten iki kişiydik sadece

geç karşıya fotoğrafın çekeyim dedi sonra işte merdiven çıkabilir misin dedi evet dedim, toplu salonda girebilir misin dedi evet dedim
ilaç kullanacak mısın sınav esnasında yani araç gereç vs yok dedim

tamam dedi evraklarımı öylece uzattı şuraya imza at dedi attım
hemen evrakları poşete atıp bankaya gittim bankaya para yatırdım eve geldim ösym merkezine girdim baktım zihinsel yazıyor

sonra bana verdiği evraka baktım orada da zihinsel yazmış zaten ösym sitesinde gördüğüm ekranın çıktısını vermiş bana

ben şimdi yarın gidecem durumumu izah edecem

+ benim toplam engel durumum yüzde 71
bu gitmiş direk zihinsel yüzde 71 yazmış

yani toplam vücüt engel oranı yüzde 71
misal genel yüzde 45 olması lazım

ya bu kadar bilgisiz insan nasıl memur olur arkadaş yazıklar olsun, şimdi yarın gidecem inşallah beni terslemez

@Life reis o zaman ben belgelerimin hepsini götürüp ben doğuştan işitme engelliyim diyeyim. gerisine de karışmayım :) çünkü beni suçlamalarını istemiyorum ya ben ne yapabilirim ki orası hata yaparsa. sınavım yanarsa mahvolurum ben. sahiden tekrar araştırıyorlar mı bilmiyorum araştırılsın kimsenin hakkı yenmesin tabi. ama bilemedim şimdi eğer dediğin gibi beni suçlayıp sınavımı yakarlarsa mahvolurum..

Üst Alt