Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

@bütünüyle farkındayım zaten yarın gidip tekrar ösym bürosunda düzeltecem inşallah

ama böyle yaparlarsa işimiz iş yani böyle bilgisiz memurları nasıl oturtuyorlar anlam vermek zor

ben aile sosyal politikalar bakanlığına engelli raporu aslı ve fotokopisi + mezun olduğum bölümün diploma asıl ve fotokopisini verdim onlar bana 2 tane taahhüt formu verdi zaten ruhsal ve duysusal yazmışlardı kendileri raporlarımı incelediklerinde

bana adımı soyadımı imzamı at dedi attım birini kendileri aldı diğerini bana verdiler git ösym merkezine ver dediler
gittim verdim işte adam yanlış işaretledi herhalde
yani burada benim bir suçum yanlış bir beyanım yok ki zira ösym deki adam bana sadece 3 soru sordu merviden çıkabilir misin ilç kullanıyormusun toplu salonda sınava girebilir misin

sonra bütün evrakları bana verdi 5 tl ver gidebilirsin dedi

yani bize sormuyor ki hocam sen neden girmek istersin diye sınava :)
yarın bütün raporlarımı alıp tekrar gideceğim ben zaten bir senedir deli gibi ders çalışıyorum böyle bir yanlışlığı kabul etmem ve lütfen herkes duyarlı olsun böyle olan kişiler var ise gitsin düzeltsin hak yemesin

@bütünüyle farkındayım zaten yarın gidip tekrar ösym bürosunda düzeltecem inşallah

ama böyle yaparlarsa işimiz iş yani böyle bilgisiz memurları nasıl oturtuyorlar anlam vermek zor

ben aile sosyal politikalar bakanlığına engelli raporu aslı ve fotokopisi + mezun olduğum bölümün diploma asıl ve fotokopisini verdim onlar bana 2 tane taahhüt formu verdi zaten ruhsal ve duysusal yazmışlardı kendileri raporlarımı incelediklerinde

bana adımı soyadımı imzamı at dedi attım birini kendileri aldı diğerini bana verdiler git ösym merkezine ver dediler
gittim verdim işte adam yanlış işaretledi herhalde
yani burada benim bir suçum yanlış bir beyanım yok ki zira ösym deki adam bana sadece 3 soru sordu merviden çıkabilir misin ilç kullanıyormusun toplu salonda sınava girebilir misin

sonra bütün evrakları bana verdi 5 tl ver gidebilirsin dedi

yani bize sormuyor ki hocam sen neden girmek istersin diye sınava :)
yarın bütün raporlarımı alıp tekrar gideceğim ben zaten bir senedir deli gibi ders çalışıyorum böyle bir yanlışlığı kabul etmem ve lütfen herkes duyarlı olsun böyle olan kişiler var ise gitsin düzeltsin hak yemesin

raporun aslını neden alıyorlar, fotokopi için mi?
geri veriyorlar mı?

fotokopisini önceden çekiyorsunuz onlar fotokopi olana aslı gibidir yapıyor aslına bakıyorlar sahtecilik felan olmasın aslını size geri veriyorlar hocam

Bende çok var aslı gibidir çoğaltım

aile sosyal politikalar bakanlığına engelli raporu aslı ve fotokopisi
kimliğiniz asli ve fotokopisi
mezuniyet durumunuzun aslı ve fotokopisini götermeniz yeterli

başka hiç bir şey lazım değil

ordaa size 2 adet taahhüt formu veriyorlar ve onlar raporlarına bakıp şuraya bunu yaz buraya bunu yaz deyip inceleyip tamam doğrudur deyip onaylıyorlar

sonra ösym merkezine o onaylattığınız evrakları heyet raporunuz ve kimliğiniz ile gitmeniz ve yanınızda 5 tl olması yeterli
ösym merkezindeki yetkili kişi aile sosyal polikitikalar bakanlığından aldığınız taahhüt raporuna göre sisteme giriş yapıyor
sonra gidip bankaya 30 tl yatırıp işleminizi tamamlayabilirsiniz

yani size söylediğim evrakları yanınıza almanız yeterli başka bir şey ile uğraşmayın

Skolyoz23

sağ ol teşekkür ederim.
dediğim gibi e devletten alacağım aöl öğrenim belgesi geçerli olur mu?

vallahi onu bilmiyorum ama yarın öğleden önce tekrar ösym bürosuna gideceğim olmadı sizin durumunuzu sorarım oradaki memura

Birruh söylediğim evraklar yeterli

engelli raporu aslı ve fotokopisi
kimliğin aslı ve fotokopisi
mezun olduğunuz okulun diplomasının aslı ve fotokopisi

bunları alın aile sosyal politikalar bakanlığına gidin onlar size orada başka 2 evrak imzalatıp birini size verecek ösym merkezine gideceksiniz ondan sonra

onlar evrakları inceleyip sisteme girdikten sonra bütün evraklarınızı size geri verecek
başka bir şeye gerek yok

Emrdyl tam olarak ne diyeyim adamlara aöf çıktısı mı diyeyim tam yaz ki sorayım yarın sana yazayım hemen yarın gidecem çünkü tekrardan öğleden önce

Emrdyl tam olarak ne diyeyim adamlara aöf çıktısı mı diyeyim tam yaz ki sorayım yarın sana yazayım hemen yarın gidecem çünkü tekrardan öğleden önce

yani şu anda açık lise son sınıftayım.
ekpss süresi boyunca mezun olabilecek durumdayım.
e devletten öğrenim durumunu gösteren belge verirsem resmi belge alırsam resmi belge yerine geçer mi?

tamam yarın öğleden önce kendi işim için tekrar gideceğim onu hallettikten sonra bu soruyu sorarım gelip yazarım direk sana

harita müh. son sınıf öğrencisiyim
üniw normal şekilde geldim yöksise engel daha bildirmedim
sınava ilk kez gireceğim
solunum20,kalp20,kulak16 (%46) raporum var

başvurmak için hangi belgelere ihtiyacım var ve engel durumum hangisi kabul edilecek
rica etsem dikkat etmem gerekenleri biri söylermi

Ben bişi sorcam işitme olarak 99da yapılan test var benim ama öncesindemi var kayıp bilmiyoz bebekken zature oldum ölemi ilerledi bilinmiyo ne dicem ben işitme olrak doktorlar vaktinde sorduk bilmiyolar neyden olduğunu

Ortaokulda farkedildi küçük konuşmalarla

Çok küçüklüktede vardı belki bilmiyoz

@Life aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü ne mi gidecek ilk defa başvuru yapacak olanlar ilçe il farkediyor mu bakanlıktan alınacak belge için birde raporun aslını almazlar degil mi aslı gibidir verilmez mi

Hepsini biz mi dolduruyoruz yazanların bi yerde okumuştum bazı yerler i kurum dolduruyormuş engel bilgilerini mi doldurcak kurum

Ben hangi kategoriden gireceğim acaba merak ettim ÖSYM deki memurlar hata yapmış okuduklarıma bakarsak umarım bnm için yapmazlar hata @Life 34 işitme engelli 20 konusma bozukluğundan rapor 47 hangi kategoriden gireceğim bi tahmin var mı sonucu onlar mı belirliyor nasıl oluyor bilmiyorum cvb verirseniz sevinirim simdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Skolyoz23 aile sosyal politikalar bakanlığı raporun aslını almamıs fotokopiyi almış anladığım kadarıyla peki ösym aldı mı engelli raporunun aslını aslı gibidir i mi verdin normal aslı gibidir olmayan fotokopi falan mı verdin?

Başvuru konusunda yardım lütfen

Merhabalar;
Ekpssye giriş için diploma notunu yazmam gerekiyor mu genel bir bilgilendirme yapabilir misiniz lütfen.
Çok ihtiyacım var buna.

arkadaşlar sizlere bir sorum olacak ben lisans mezunuyum şuan bir kamu kurumunda memur olarak çalışmaktayım. aynı zamanda önlisans tıbbı labarant. okuyorum 2. sınıf son dönem sosyal poli il müdr. başvurumu yaptım oradan ön tahattüt formu aldım öysm başvuru merkezine gittim başvuru esnasında en üst öğrenimden başvurmam gerekli dediler yani lisanstan. fakat ben gih sınıfından sağ. hizm. sınıfına geçeceğim başvurum kabul olmadı önlisanstan başvuru yapamadım doğrumudur.

Emrdyl ben bugün sordum aöf bürolarından evrak getirmesi lazım dedi ama yinede yanlış yönlendirmek istemem hocam ama bana söyleleni sana aynen söylüyorum e devletten değil aöf bürosundan alması gerekir dedi mezun olabileceğine dair evrağı

2018 EKPSS kura kayıt işlemleri ne zaman ve nasıl olacak?

Kura için rapor yenileme nerden yapılıyor . Kura için kayıt tarihi nedir. Bilgi verirseniz memnun olurum

Ben dün başvurumu yaptım.Bipolar bozukluk hastasıyım.Az kalsın ösym deki görevli zihinsel kategorisinden yazıyordu.doktor yeğeni vardı onu aradı sordu da genelden ruhsal duygusalı işaretledi.

Zaten aile sosyal politikalar bakanlığındaki evrakta genel yazıyorsa ösym zihinsel yazıyorsa sıkıntılı
aile sosyal politikalar bakanlığı o oluşturmuş olduğu evrağı ankaraya gönderiyor

yani herkes dikkatli olsun salağa yatmasın lütfen

nasil duzeltecez bu durumu

benimki de az kalsın zihinsel yazılıyordu.görevli doktor yeğenini aradı.bipolar bozukluk zihinsel değil demiş de sonunda genelden ruhsal duygusalı işaretledi.yoksa işim yaştı.ösymyi ara bence...

Onu ne yap et düzelttir.Memurun hatası yüzünden ataman iptal olur.Ben de bipolarım.Zorla işimi hallettim.

arkadaşlar bakın ben bugün gittim aile sosyal politikalar bakanlığı aynen şöyle dedi biz buraya ruhsal duygusal yazdık ise siz sınıflandırılmayanı işaretleyin diyeceksiniz ösymdeki yetkili kişiye

yani biz bu evrağı taahhüt formunu ankaraya gönderiyoruz bizde ruhsal duygusal yazdığı halde ösymde zihinsel yazıyorsa sınavınız iptal olur dediler

bilginiz olsun kimse salağa yatmasın ama aile sosyal politikalar bakanlığında zihinsel engelli yazmışlarsa size ona lafım yok
çünk aile sosyal politikalar bakanlığı evrakları ösym merkezine gönderiyor

benden uyarması

Bugün başvurumu tamamladım ilk defa sınava gircem Aile ve sosyal politikalar bakanlığı ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi nin 1 nüshasını ordaki memur 1 nüshasınıda ÖSYM deki memur aldı bana ön kabul ve taahüt belgesi vermediler doğrumu acaba?

Üst Alt