Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

Hayır ösym hiç bir evrak almıyor kontrol ettikten sonra tekrar bütün evraklarınızı size geri vermek zorundalar

ön kabul ve taahhüt beyanının bir nüshası sizde bir nüshası aile sosyal politikalar bakanlığında kalıyor onlarda bütün evrakları dosyalayıp ankaraya gönderiyor

ilk defa sınava girecek kişiler,, aile sos.pol.müd. gidecek... taahhüt belgesi alacak...
daha önce sınava girmiş olanlar ise EĞER ENGELLİLİK DURUMUNDA VEYA ORANINDA DEĞİŞİM YOKSA direkt ösym bürosuna giderek, fotoğraf ve diploma değişimlerini yapabilirler...
daha önce sınava girmiş olanlar, EĞER ENGELLİLİK DURUMUNDA VEYA ORANINDA DEĞİŞİM OLMUŞSSA, o zaman aile sos.pol.müdürlüğüne giderek taahhüt belgesi alacaklar...
AİLE POL. MÜDÜRLÜĞÜ SİZİN diploma, adres, fotoğraf furumunuzla ilgilenmez..
tamamen ENGELLİLİK durumunun tescil edilmesidir bu durum

2016 da sınava girmiş birisi, eğer 2018 de herhangi bie ENGELLİLİK durumu değişimi yoksa..
o zaman direkt ÖSYM ye gitsin...

ilk kez sınava başvuracaklar ise AİLE SOSYAL POL. MÜDÜRLÜĞÜNE GİTSİNLER..
kabul ve taahhüt belgesi almaya geldik desinler..
yanınızda bulunması gereken belgeler..

ENGELLİ RAPORU..
KİMLİK VEYA PASAPORT.
DİPLOMA
TAAHHÜT BELGESİ.
--
görevli kişi bu belgelerin fotokopisini çekecek... asılları sizde kalıyor.. zaten hiç bir ASPB memuru asıl belgeyi almaz...
bu konuda kuşkusu olanlar için dedim..
ÖSYM Bürosuna gittiğinizde ise,
KİMLİK VEYA PASAPORT
DİPLOMA
RAPOR
TAAHHÜT BELGESİ..
bunları yanına alarak gitsinler....
belki bakmak isterler hesabı...

Evet memur ön kabul belgesi sizde kalıyor dedi yanlışlıkla almışlar

Merhaba ekpss ye ilk defa gireceğim. Önlisans öğrencisiyim başvuru islemi sınav nasıl olacak yardımcı olur musunuz

Life buyucu flora19

şimdi eve geldim. başvuru işlemlerini tamamladım. aile ve sosyal politikalar bakanlığının taahhüt belgesini yanlışlıkla ösym aldı sanırım bizde kalıyormuş ama ÖSYM bürosunda memur aldı.

aile ve sosyal politikalar bakanlığı taahhüt belgesinde engelli grubuna işitme engelli yazdı. 13 yaşımdaki işitme testimin fotokopisini çekip aldı. ki doğuştan engelli olduğumu ama ilköğretime başlama yaşı öncesine dair herhangi bir evrağımın olmadığını söyledim. oradan ösym başvuru bürosuna geçtim. evraklarımı aynen verdim. dedi ki engelin doğuştan mı, ben de evet dedim ama ilköğretime başlama yaşı öncesine dair elimde herhangi bir belge yok dedim. o da tamam dedi. işte işlemleri yaptı.

yalnız başvuru formunu teslim aldım baktım engel grubunda işitme engelli yazıyor, herhangi bir ek süre bilgisi falan da yazmıyor. sizce yanlış bir işlem yapmış mı? yani engel grubunda işitme engelli yazması normal mi? belgelere göre benim genelden girmem gerek. ama başvuru formunda engel kısmında işitme engelli yazıyor sadece. işitme 1 veya işitme 2 veya genel engelli falan yazmıyor. yardımcı olur musunuz?

.. AYNEN AŞAĞIDAKİ GİBİ YAZIYOR ELİMDEKİ BAŞVURU FORMUNDA..

OTURUM BİLGİLERİ
Ad Tarih Saat Süre Ücret (TL) Ödeme Durum
2018 - EKPSS 22 Nisan 2018 10:15 60 dakika 30,00 Ödenmedi
SAĞLIK DURUMU / ENGEL BİLGİLERİ
Engel Durumuna İlişkin Bilgiler
Engelli Grubu (Sürekli)
İşitme (%) 48
Sınav Uygulamasına İlişkin Bilgiler
Soru Kitapçığı Okuma Durumu
9 Punto (Normal)
Cevap Kağıdı İşaretleme Durumu
Cevap Kağıdı İşaretlemesi Yapabilir
Sınav Salon Tercihi
Toplu Salonda Girebilir
Sınav Salonuna Erişim Durumu
Merdiven Çıkabilir
Kullandığı Araç ve Gereçler
İşitme Cihazı

Işitme kaybını doğuştan olduğunu belgeleyemedigin için sonradan işitme kaybı grubundan gireceksin. Gördüğüm kadarıyla işitme kaybın çok değil ve yazma gayet düzgün. Sıkıntı yok. Herşey dogru

Işitme kaybını doğuştan olduğunu belgeleyemedigin için sonradan işitme kaybı grubundan gireceksin. Gördüğüm kadarıyla işitme kaybın çok değil ve yazma gayet düzgün. Sıkıntı yok. Herşey dogru

oh eğer her şey doğru ise hiç sıkıntı değil içim rahatladı ki ben zaten sonradan işitme kaybı edinenlerin grubundan girmek istiyordum çünkü nasıl desem haksızlık yapmış gibi olmak istemiyorum engelli kardeşlerime. kimsenin hakkını yemek istemiyorum.

:) hadi bakalım bunu hallettigine göre sınava odaklan

:) hadi bakalım bunu hallettigine göre sınava odaklan

çok teşekkür ederim, İstanbul'a atanmak tek hedefim gece gündüz çalışıyorum günde minimum 6 saat. sınav sonucumu burada haber edip paylaşacağım seninle :)

Hayırlısı inşallah. Müjdeli haberini beklerim

vieuxpoesie

Hayırlı olsun, başvurunda bir yanlışlık yok herşey normal işitme de genel kategoriden girecek sınava

TheLonely

Daha önceki ekpss'lerden birine girip memur olarak atananlar bu yıl sınava girdiklerinde tekrar memur olarak atanamıyorlar bir üst sınıf kadroyu seçmeleri gerekiyor atanmaları için

acı gerçek

Mesajına sabahtan cevap vermiştim ancak işyerinde site engellenmiş mesaj gönderiminde uyarı çıkıyordu o yüzden gecikti cevap kusura bakma.

İlk kez başvuru yapanlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne giderek ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi dolduracak ve sonrasında da başvuru merkezine giderek sınav başvurusunu yapacaksın, sınava genel kategorisinden alacaklardır.

vieuxpoesie

İşitmeden giecen genelden değil hayırlı olsun bu işitmeyi ayırmalarıda saçma duymuyo işte insan

Bu soru kitapçığı punto ne oluyo yazımı büyük oluyo

Flora neden saçma olsun ki . Doğuştan hiç duymayan birinin okumayı yazmayı öğrenmesi mi daha kolay sonradan sağır olanın okuma yazması mi?

Doğuştan ve ilkokul öncesi işitme yetisini kaybeden biri lise döneminde işitme yetisini kaybedenle eşit tutamazsin

Işitme engellilere gozlerde sorun yoksa yazıların büyüklüğü sorun teşkil etmez

buyucu ikiside işitme kaybı sonuçta

Kimi iplant kimi işitme cihazlı

Degil ışte. Neyse. Ikisini aynı sorularla sınav yapamazsin

Aile ve Sos. Pol. Bak. giderken götürülmesi gereken evraklarda " 5) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava/kuraya başvurduğu öğrenim düzeyinden EKPSS'nin geçerlik süresi süresi içinde mezun olabileceğini gösterir resmî belge) " yazıyor E-devletten çıkartılan öğrenim belgesi geçerli olur mu ?

Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım. Ülseratif kolit yani kalın bağırsak hastasıyım bu rahatsızlıktan yeni %50 rapor aldım ve öğretmenlik mezunuyum. Ekpss ye başvuru yapacağım ama bu konuyla ilgili hiç bir bilgim yok. Şimdi ekpss ye hangi engel dalından başvuru yapacağım ve başvuru yaparken sırasıyla nasıl bir yol izleyeceğim. Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Herkese sağlıklı ve güzel günler dilerim.

@sessizcığlık

Hastalığınızı engel bilgi formundan uygun kategori yoksa sınıflanamayan olarak seçeceksiniz. Nasıl bir yol izleyeceğinizi de aşağıdaki resimde anlattım, resme tıklayıp büyütebilirsiniz.

Ben bugün aile sosyal politiklar bak.kaydımı yaptım rapor oranım %83 elini kullanmaz yazıyor belgemde yani optik işaretleyici olacak peki matematik sorularında işlem yapacam orda elimi kullanmak zorundayım bu sorun olacakmı

Görme engelli grubundan EKPSS'ye başvuru yapmış arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Merhabalar. Ben lisanstan ilk defa sınava gireceğim. Henüz başvuru yapmadım, doğru bilgilerle aile sosyal pol. bakanlığına ve başvuru merkezine gitmek istiyorum.Bu konuda kafam çok karıştı. Ben %40 görme engelliyim, bu oran sadece gözden. Okuyucu talep etmeyeceğim, kendim okuyabiliyorum.Bu durumda, kılavuzdan aldığım aşağıdaki bilgilere göre ek olarak 30 dk süre veriliyor. Doğru mu anlıyorum ?

2) Görme Engelli Grubu

a) Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak
soru kitapçığını hiç okuyamayanlar

40 dakika(ek)-100 dakika(toplam)
(Sınav süresinin ilk 75 dakikası
tamamlanmadan ve son 15
dakikası içinde sınav salonundan
çıkılamaz.)

b) Soruları kendisi okuyabilenler
60 dakika
(Sadece işaretleyici yardımı alanlar dâhil) (Sınav süresi tamamlanmadan
sınav salonundan çıkılamaz.)

c) Soruları kendisi okuyabilecek durumda olan
30 dakika(ek), 90 dakika(toplam)
(sınavda okuyucu yardımı talep etmeyen) (Sınav süresinin ilk 60 dakikası
ancak, Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında tamamlanmadan ve son 15
Görme Sistemi, Göz Hastalıkları, Görme Bozukluğu dakikası içinde sınav salonundan
vb. oranı % 25 ve üzerinde olan az gören adaylar çıkılamaz.)

@Life @skolyoz

Merhaba arkadaşlar, herkese şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
Bir sorum var size :

Ben bugün gidip kaydımı yaptırdım. O sırada benim gibi bipolar bir çocuk vardı orda. Dedi ki "Ben tek kişilik salonda gireceğim, dikkatim dağılır diye" dedi. Ben aslında toplu salonda girmeyi düşünüyordum ama çocuğun söylediklerinin etkisinde kaldım. Ben de tek kişilik salonu işaretlettim. Sizce tek kişi girmek nasıl olur? Böyle iki arada bir derede kaldım :(

tek kişilik salonda girmek isteyenler hangi hastalık gurubu giriyor kimler giriyor sadece ruhsallarmı giriyor

Yok, görme engellilerden okuyucu yardımı alacaklar da giriyor sanırım. Bunun dışında hangi gruplar giriyor bilmiyorum.

Life

Hocam ben henüz başvuru yapmadım. Raporumda 'kişinin engel grubu kısmına' seçeneklerden 'sınıflanamayan' olarak işaretlenmiş. Ama benim engel oranım tamamen görme sistemi üzerine ve %40. Bu durum sınava başvururken gireceğim grubu etkiler mi, görme engelli grubundan gireceğim sınava değil mi?
Lütfen çok acil cevap. :((

bir birde çay-kahve işaretleseydin.
Bipolar bozukluk zihinselmi oluyor 😟

Üst Alt